ΗΠΑ: Δεν συζητάμε την αποχώρηση των στρατευμάτων μας από τη Νότια Κορέα

ΗΠΑ: Δεν συζητάμε την αποχώρηση των στρατευμάτων μας από τη Νότια ΚορέαΤα αμερικανικά στρατεύματα δεν θα αποχωρήσουν από τη Νότια Κορέα τονίζουν υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της αμερικανικής κυβέρνησης ενόψει της συνόδου κορυφής του Ανόι, την επόμενη εβδομάδα μεταξύ του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και του Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν.

Οι αξιωματούχοι υπογράμμισαν ότι οι ΗΠΑ δεν συζητούν με τη Βόρεια Κορέα την πιθανότητα αποχώρησης των αμερικανικών στρατευμάτων από την κορεατική χερσόνησο και δεν είναι βέβαιες αν η Πιονγκγιάνγκ έχει αποφασίσει να προχωρήσει στην πλήρη αποπυρηνικοποίησή της.

«Δεν γνωρίζω αν η Βόρεια Κορέα έχει λάβει ήδη την απόφαση να αποπυρηνικοποιηθεί, αλλά η αιτία για την οποία συμμετέχουμε σ' αυτό είναι επειδή πιστεύουμε ότι υπάρχει μια πιθανότητα», ανέφερε ένας από τους αξιωματούχους.

Προς το παρόν οι δυο πλευρές δεν έχουν διευκρινίσει τι εννοούν με τον όρο αποπυρηνικοποίηση.

Ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Κιμ Γιονγκ Ουν θα συναντηθούν στις 27 και 28 Φεβρουαρίου στην πρωτεύουσα του Ανόι, για μια παρόμοια συνάντηση με αυτή που πραγματοποιήθηκε τον Ιόυνιο ρου 2018 στη Σιγκαπούρη. Μετά την κατ' ιδίαν συνάντηση που θα έχουν θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες.

Στο Ανόι βρίσκεται ήδη ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ για τη Βόρεια Κορέα Στίβεν Μπίγκαν για να συναντηθεί με τον Βορειοκορεάτη ομόλογό του, Κιμ Χιοκ Τσολ.

Πηγή ροής νέων ΣΚΑΪ - www.skai.gr