Καφές Δανδάλη Ο Νούμερο 1 καφές της Κρήτης
Σάββατο, 19 Ιουλίου, 2025
  • Ακούστε LIVE!
  • Επικοινωνία
Όλοι μαζί μπορούμε
No Result
View All Result
ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 FM - Ενημερωτικός Ραδιοφωνικός Σταθμός - Ηράκλειο, Κρήτης
  • Αρχική
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ

    Παραγωγοί

    Συντελεστές του ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 FM και ΣΚΑΪ 100.3 FM

    Πρόγραμμα

    Το ημερήσιο πρόγραμμα του σταθμού.

    Διαφημιστείτε στον
    ΣΚΑΙ ΚΡΗΤΗΣ

    Ο Σκάι Κρήτης στηρίζει την τοπική αγορά παρέχοντας μοναδικές ευκαιρίες προβολής σε όλες τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες.

    Επικοινωνια

    Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας
    στο τηλέφωνο 2810 22 52 52

    Το κεντρικό μας e-mail είναι: skaikritis@otenet.gr

  • Αρχική
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ

    Παραγωγοί

    Συντελεστές του ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 FM και ΣΚΑΪ 100.3 FM

    Πρόγραμμα

    Το ημερήσιο πρόγραμμα του σταθμού.

    Διαφημιστείτε στον
    ΣΚΑΙ ΚΡΗΤΗΣ

    Ο Σκάι Κρήτης στηρίζει την τοπική αγορά παρέχοντας μοναδικές ευκαιρίες προβολής σε όλες τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες.

    Επικοινωνια

    Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας
    στο τηλέφωνο 2810 22 52 52

    Το κεντρικό μας e-mail είναι: skaikritis@otenet.gr

No Result
View All Result
ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 FM - Ενημερωτικός Ραδιοφωνικός Σταθμός - Ηράκλειο, Κρήτης
LIVE!
No Result
View All Result

Ηράκλειο: Με επιτυχία η ημερίδα για την Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης

πριν 4 έτη
στην κατηγορία ΚΡΗΤΗ
Reading Time: 1λεπτά
0 0
0
13
ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη η εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Ηρακλείου στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου με θέμα «Ηράκλειο έξυπνη-συνεκτική πόλη, τόπος συνάντησης 5+1 πολιτισμών, από τις Στρατηγικές Βιώσιμης Ανάπτυξης σε μια κλιματικά ουδέτερη πόλη το 2030».

Παρουσιάστηκαν τα σημαντικά έργα υποδομών, πολιτικής προστασίας, αστικής αναζωογόνησης, πολιτισμού και ανακύκλωσης, τα οποία είναι ενταγμένα στην Στρατηγική  Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του Δήμου Ηρακλείου και δίνουν νέα προοπτική στην πόλη. 

ΆλλαΣχετικά άρθρα

Η Λαϊκή Συσπείρωση για τις νέες δομές αντιμετώπισης εξαρτήσεων με χρηματοδότηση ΕΣΠΑ

Η Λαϊκή Συσπείρωση για τις νέες δομές αντιμετώπισης εξαρτήσεων με χρηματοδότηση ΕΣΠΑ

πριν 3 ώρες
Προ των πυλών ο πιο ισχυρός καύσωνας του καλοκαιριού – Στο «κόκκινο» και η Κρήτη

Προ των πυλών ο πιο ισχυρός καύσωνας του καλοκαιριού – Στο «κόκκινο» και η Κρήτη

πριν 4 ώρες
Κρήτη: Επεισόδιο και δύο συλλήψεις σε πάρκο μέρα μεσημέρι – Τους βρήκαν με φαλτσέτα και σφυρί

Κρήτη: Επεισόδιο και δύο συλλήψεις σε πάρκο μέρα μεσημέρι – Τους βρήκαν με φαλτσέτα και σφυρί

πριν 4 ώρες
Θ. Πλεύρης: «Η Κρήτη θα αποκτήσει μόνιμη δομή – Προς το παρόν χειρισμός των ροών με 3 δομές προσωρινής διαμονής»

Θ. Πλεύρης: «Η Κρήτη θα αποκτήσει μόνιμη δομή – Προς το παρόν χειρισμός των ροών με 3 δομές προσωρινής διαμονής»

πριν 4 ώρες

Στην εκδήλωση, η οποία διοργανώθηκε υβριδικά, συμμετείχαν εκπρόσωποι της Πολιτείας, των Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών, της Ακαδημαϊκής Κοινότητας καθώς και φορέων για τον Τουρισμό, τον Πολιτισμό και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη. 

Κηρύσσοντας την έναρξη των εργασιών της συνάντησης,  o κ. Γιώργος Σισαμάκης, Αντιδήμαρχος Αναπτυξιακού Προγραμματισμού – Ψηφιακού Μετασχηματισμού & Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης Υπαίθρου του Δήμου Ηρακλείου,  Συντονιστής ΣΟΑΠ / ΒΑΑ τόνισε: «Βρισκόμαστε σήμερα εδώ, στην εκδήλωση δημοσιότητας για το έργο της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης για να παρουσιάσουμε τις εντάξεις των έργων βιώσιμης αστικής ανάπλασης του Δήμου Ηρακλείου και συγκεκριμένα τι έχει γίνει, τι έχει σχεδιαστεί, τι έχει ενταχθεί και τι θα υλοποιηθεί μέχρι το τέλος αυτής της προγραμματικής περιόδου, με τη διατυπωμένη πρόθεση του Δήμου να συμμετάσχει στην Πρόσκληση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις 100 κλιματικά ουδέτερες πόλεις. Πρόκειται για μία φιλόδοξη προσπάθεια που θα μετατρέψει το Ηράκλειο σε μία σύγχρονη, φιλική, καινοτόμα πόλη, υπό το πρίσμα της κλιματικής ουδετερότητας».

Παρουσιάζοντας το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης τις προκλήσεις και τους σημαντικούς στόχους του, η κ. Ευγενία Στυλιανού, Γενική Γραμματέας του Δήμου Ηρακλείου και Συντονίστρια της Ολοκληρωμένης Στρατηγικής ΣΟΑΠ/ΒΑΑ δήλωσε: «Για την εκπόνηση της Στρατηγικής  ακολουθήθηκε η μεθοδολογία της συμμετοχικής διακυβέρνησης και του δημοκρατικού αναπτυξιακού προγραμματισμού,  με επικεφαλής τον  Δήμαρχο Βασίλη Λαμπρινό. Εκτός από τα τυπικά θεσμικά και μη, όργανα του Δήμου  ενεργοποιήθηκε το σύνολο των κοινωνικών εταίρων της πόλης θεσμικών και μη, και μέσα από έναν δημιουργικό διάλογο για το μέλλον της, λαμβάνοντας υπόψη όλα τα επιμέρους στρατηγικά κείμενα του Δήμου και λοιπά θεσμικά πλαίσια, διατυπώθηκε το όραμα “Ηράκλειο Έξυπνη – Συνεκτική πόλη, Τόπος συνάντησης 5+1 πολιτισμών”.  Μέρος της Στρατηγικής χρηματοδοτείται από το ΠΕΠ Κρήτης 2014-2020 για την Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη, με το ποσό των 16.000.000,00 €  περίπου.  Αναδείχθηκε επίσης, πως με την καθοριστική συνδρομή ενός χρηματοδοτικού εργαλείου της Ε.Ε, υλοποιούνται πλήθος έργων & δράσεων αποκατάστασης και ανάδειξης των ενετικών τειχών, ενεργειακής αναβάθμισης δημοτικών κτιρίων, ανακύκλωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών, αναβάθμισης του κοινόχρηστου χώρου  και ψηφιοποίησης πολύτιμου υλικού της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης».

Εκπροσωπώντας την Εφορία Αρχαιοτήτων του Ηρακλείου και τη συνεισφορά της στη ΣΒΑΑ η κ. Ελένη Κανάκη, Αρχαιολόγος, Προϊσταμένη Τμήματος Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Αρχαιοτήτων Ηρακλείου, αναφέρθηκε στην άριστη συνεργασία της Εφορίας Αρχαιοτήτων με τον Δήμο Ηρακλείου και την ΕΥΔ Περιφέρειας Κρήτης, που επιτρέπει μέσα από κρίσιμες παρεμβάσεις την προστασία και ανάδειξη των μοναδικών μνημείων της ενετικής περιόδου.

Ο κ. Μανώλης Αλεξάκης, Λυκειάρχης του 3ου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου, ένα δημιουργικό δημόσιο σχολείο που εργάζεται με έμπνευση και όραμα, δήλωσε: «Το 3o ΓΕΛ συμμετέχει στο πρόγραμμα του Δήμου Ηρακλείου ΣΒΑΑ γιατί θεωρεί σκόπιμη την ευαισθητοποίηση των μαθητών στις στρατηγικές αυτές που θα σφραγίσουν τη ζωή τους. Ως Σχολείο, επενδύουμε στη Συμμετοχή, προκειμένου να καλλιεργήσουμε αντιλήψεις που θα συνδράμουν την Πόλη μας, ώστε να αποκτήσει χαρακτηριστικά σύγχρονης Πόλης. Η σχέση μας με τον τόπο και την ιστορία του, αποτελεί εγγύηση προς την κατεύθυνση αυτή. Η φωτογραφική μας ομάδα θα προσεγγίσει τα Ενετικά Τείχη με τη δική της ματιά προκειμένου να συστήσει το μνημείο στους συνομηλίκους της και όχι μόνο».

Η προϊσταμένη ΕΥΔ Περιφέρειας Κρήτης, κ. Μαρία Κασωτάκη, αναφερόμενη στη σημασία αξιοποίησης των ευρωπαϊκών πόρων τόνισε: «Η Βιώσιμη αστική ανάπτυξη αποτελεί βασική προτεραιότητα της Πολιτικής Συνοχής 2021-2027. Για το λόγο αυτό διατίθενται αυξημένοι πόροι, οι οποίοι ανέρχονται στο 8% των πόρων του ΕΤΠΑ που θα λάβει η χώρα μας. Επιπλέον, ένας από τους 5 Στόχους Πολιτικής 2021-2027 αφορά στις ολοκληρωμένες χωρικές παρεμβάσεις στον αστικό χώρο και την ύπαιθρο. Τα Περιφερειακά προγράμματα της νέας περιόδου αναλαμβάνουν εξολοκλήρου τη χρηματοδότηση των Στρατηγικών Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης. Για το λόγο αυτό ένα σημαντικό ποσοστό των πόρων των ΠΕΠ θα διατεθεί για τα ΣΒΑΑ. Στην περίπτωση της Κρήτης διατίθενται περίπου 80 εκ ευρώ για τέσσερες Στρατηγικές Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης στο Ηράκλειο, Χανιά, Ρέθυμνο και Αγ. Νικόλαο ως πρωτεύουσες των 4 νομών της περιφέρειας. Ο Δήμος Ηρακλείου θα κληθεί να σχεδιάσει άμεσα τη νέα ΣΒΑΑ , αντιμετωπίζοντας τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η πόλη με έμφαση στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής και τη βιώσιμη κινητικότητα». 

Κλείνοντας την εκδήλωση ο κ. Δημήτρης Κατσαπρακάκης, Καθηγητής Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών στο Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο και Ιδρυτικό μέλος της Μινώα Ενεργειακής Κοινότητας δήλωσε: «Η παγκόσμια κατανάλωση ενέργειας βαίνει αυξανόμενη με ετήσιους ρυθμούς της τάξης του 1%. Η κατανάλωση ενέργειας στις πόλεις αντιστοιχεί στο 73% της παγκόσμιας κατανάλωσης ενέργειας και θα αυξάνεται επίσης με τη συγκέντρωση πληθυσμού σε αυτές. Η Κρήτη κατέχει μία από τις πρώτες θέσεις παγκοσμίως σε διαθεσιμότητα δυναμικού ΑΠΕ. Η ορθολογική ενεργειακή μετάβαση στο νησί θα πρέπει να προσεγγιστεί με σεβασμό στην Κοινωνία και το Περιβάλλον της Κρήτης και με απόλυτη προτεραιότητα στη μεγιστοποίηση των οφελών σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο για τους κάτοικους του νησιού, κάτι που μπορεί να διεκδικηθεί μόνο με την ενεργητική εμπλοκή τους στα έργα ενεργειακής μετάβασης»..

Η εκδήλωση την οποία παρακολούθησαν συμμετέχοντες με φυσική και διαδικτυακή παρουσία, ολοκληρώθηκε με συζήτηση, ερωτήσεις και σχετικές παρεμβάσεις.

 

Πηγή CRETA24

Ετικέτες: ΚΟΙΝΩΝΙΑΚΡΗΤΗ
Next Post
Μόσιαλος: Τι ισχύει για τον εμβολιασμό των παιδιών-Οι κλινικές δοκιμές και οι φόβοι των γονέων

Μόσιαλος: Τι ισχύει για τον εμβολιασμό των παιδιών-Οι κλινικές δοκιμές και οι φόβοι των γονέων

Ακούω ζωντανά ΣΚΑΙ ΚΡΗΤΗΣ 92.1
Πες την άποψη σου
creta24.gr
Creta Media Group
Καφές Δανδάλη Ο Νούμερο 1 καφές της Κρήτης
ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ ΣΜ

Νέα άρθρα

Κρήτη: Νέο κύμα μεταναστών από τη Λιβύη - Η μία μετά την άλλη καταφτάνουν οι βάρκες

Κρήτη: Νέο κύμα μεταναστών από τη Λιβύη – Η μία μετά την άλλη καταφτάνουν οι βάρκες

19 Ιουλίου, 2025
Κιλκίς: Φωτιά στην περιοχή Πευκόδασος

Κιλκίς: Φωτιά στην περιοχή Πευκόδασος

19 Ιουλίου, 2025

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Έφυγε από τη ζωή ο πιλότος του ελικοπτέρου του ΣΚΑΪ, Ναούμ Παπαγιάννης

    Έφυγε από τη ζωή ο πιλότος του ελικοπτέρου του ΣΚΑΪ, Ναούμ Παπαγιάννης

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Αγία Μαρίνα Βόνης: Κοσμοπλημμύρα στο μεγαλύτερο πανηγύρι της Κρήτης

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Φωτιά τώρα στην Καρδίτσα

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Φωτιά σε ξενοδοχείο στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Σοβαρό τροχαίο στη Σχιστού – Σκαραμαγκά: Μοτοσυκλέτα βγήκε από την πορεία της

    0 shares
    Share 0 Tweet 0

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων
ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ ΣΜ
ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 FM
Creta Media Group

Ο ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 από το 1995 βρίσκεται δίπλα στον συνειδητοποιημένο ακροατή προσφέροντας του έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση αλλά και ποιοτική ψυχαγωγία.

Κατηγορίες

  • BUSINESS
  • CINEMA
  • Uncategorized
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Καιρός
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΥΓΕΙΑ

Ακολουθήστε μας

 

Παραγωγή website
metrovista creative media

  • Ο Σταθμός
  • Διαφήμιση
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Απορρήτου

© 2020 ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 FM, Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ

© 2020 ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 FM, Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Create New Account!

Fill the forms below to register

All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε αυτόν τον ιστότοπο, δίνετε τη συγκατάθεσή σας για χρήση cookies. Επισκεφτείτε την Πολιτική απορρήτου μας.

Πες μας

την άποψή σου...