
Στον εισαγγελέα αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα ένας 52χρονος, ο οποίος απειλούσε διαδικτυακά τον υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη.
Ο άνδρας είχε κάνει σοκαριστικές αναρτήσεις στα social media με απειλητικό και υβριστικό περιεχόμενο, ενώ παράλληλα υποκινούσαν και άλλους χρήστες σε βία και εγκληματικές πράξεις εκτός των άλλων και κατά της ζωής του Αδωνι Γεωργιάδη.
Μεταξύ άλλων ο 52χρονος είχε γράψει: «πουσ…α Άδωνι Γεωργιάδη τον πρώτο που θα καθαρίσω θα είσαι εσύ ρε ελεεινό παράσιτο αν συμβεί το ίδιο στην Ελλάδα μας!».
Σε άλλη ανάρτηση – δημοσίευση οπτικοακουστικού υλικού (βίντεο) από τις πρόσφατες ταραχές στο Νεπάλ, έγραφε: «Υπουργός υγείας στο Νεπάλ! Άδωνι Γεωργιάδη εσένα όχι μόνο θα σε ξεβρακώσουμε αλλά θα βάλουμε και δέκα Σομαλούς πειρατές να σε ξεσκίσουν την ροδέλα ρε πουτ.. α με κουστούμι!»
Ο άνδρας ταυτοποιήθηκε και συνελήφθη από τη Δίωξη Κυβερνοεγκλήματος και κατηγορείται για κάλεσμα σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες ή διχόνοια κατ’ εξακολούθηση, απειλή κατ’ εξακολούθηση και εξύβριση κατ’ εξακολούθηση, μέσω διαδικτύου σε βάρος του υπουργού Υγείας, ο οποίος υπέβαλλε τη σχετική μήνυση σε βάρος του.
Άδωνις Γεωργιάδης: Όποιος απειλεί τη ζωή μου και της οικογένειάς μου θα αντιμετωπίζει τις συνέπειες
Σε ανάρτησή του για την υπόθεση, ο υπουργός Υγείας έδωσε στη αδημοσίευτα τα στοιχεία του 52χρονου αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Όποιος απειλεί τη ζωή μου και της οικογένειάς μου θα αντιμετωπίζει τις συνέπειες του Νόμου και στις απειλές κατά της ζωής μου θα ζητώ και την άρση της ανωνυμίας ως ο Νόμος επιτρέπει. Κριτική όση θέλετε, συκοφαντίες και απειλές τέλος.»
Αναλυτικά η ανάρτηση του υπ. Υγείας
Σήμερα το πρωί ξύπνησα και είδα διάφορες αναρτήσεις να με στοχοποιούν για μία ακόμη φορά. Χρησιμοποιώντας την εικόνα του λιντσαρίσματος του Κομμουνιστού Υπουργού Οικονομικών του Νεπάλ, ξεσάλωσαν διάφοροι λογαριασμοί της Άκρας Αριστεράς αλλά και της Άκρας Δεξιάς. Ένας όμως πέρασε όλα τα όρια, ένας «κύριος» με το όνομα «Χρήστος Σιδηρόπουλος». Σας παραθέτω μερικές από τις αναρτήσεις του.
Του κατέθεσα μήνυση και όπως πληροφορήθηκα πριν λίγο από την Δίωξη, συνελήφθη και αύριο θα παρουσιαστεί ενώπιον του Εισαγγελέως. Ζητώ την παραδειγματική του τιμωρία, όχι λόγω εκδίκησης, αλλά διότι δεν πρέπει να αφήσουμε να επικρατήσουν στην Κοινωνία μας η βία και η τοξικότητα.
Η Ελευθερία του Λόγου είναι Αδιαπραγμάτευτη, αλλά όπως κάθε δικαίωμα, έρχεται μαζί με την ευθύνη. Την ευθύνη να ξέρουμε όλοι μας ποια είναι τα όρια, της δικιάς μας Ελευθερίας και της Αξιοπρέπειας και της Ελευθερίας του άλλου. Ο κ. Σιδηρόπουλος και αρκετοί άλλοι εδώ μέσα δυστυχώς αυτά τα απλά πράγματα τα έχουν ξεχάσει και ήρθε η ώρα να βάλουμε ξανά τα όρια που πρέπει.
Ενημερώνω λοιπόν ότι όποιος απειλεί την ζωή μου και της οικογένειάς μου θα αντιμετωπίζει τις συνέπειες του Νόμου και στις απειλές κατά της ζωής μου θα ζητώ και την άρση της ανωνυμίας ως ο Νόμος επιτρέπει.
Κριτική όση θέλετε, συκοφαντίες και απειλές τέλος.
Ενημερώνω».
Πηγή: skai.gr