Καφές Δανδάλη Ο Νούμερο 1 καφές της Κρήτης
Δευτέρα, 3 Νοεμβρίου, 2025
  • Ακούστε LIVE!
  • Επικοινωνία
Όλοι μαζί μπορούμε
No Result
View All Result
ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 FM - Ενημερωτικός Ραδιοφωνικός Σταθμός - Ηράκλειο, Κρήτης
  • Αρχική
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ

    Παραγωγοί

    Συντελεστές του ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 FM και ΣΚΑΪ 100.3 FM

    Πρόγραμμα

    Το ημερήσιο πρόγραμμα του σταθμού.

    Διαφημιστείτε στον
    ΣΚΑΙ ΚΡΗΤΗΣ

    Ο Σκάι Κρήτης στηρίζει την τοπική αγορά παρέχοντας μοναδικές ευκαιρίες προβολής σε όλες τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες.

    Επικοινωνια

    Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας
    στο τηλέφωνο 2810 22 52 52

    Το κεντρικό μας e-mail είναι: skaikritis@otenet.gr

  • Αρχική
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ

    Παραγωγοί

    Συντελεστές του ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 FM και ΣΚΑΪ 100.3 FM

    Πρόγραμμα

    Το ημερήσιο πρόγραμμα του σταθμού.

    Διαφημιστείτε στον
    ΣΚΑΙ ΚΡΗΤΗΣ

    Ο Σκάι Κρήτης στηρίζει την τοπική αγορά παρέχοντας μοναδικές ευκαιρίες προβολής σε όλες τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες.

    Επικοινωνια

    Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας
    στο τηλέφωνο 2810 22 52 52

    Το κεντρικό μας e-mail είναι: skaikritis@otenet.gr

No Result
View All Result
ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 FM - Ενημερωτικός Ραδιοφωνικός Σταθμός - Ηράκλειο, Κρήτης
LIVE!
No Result
View All Result

Ανδρέας Σαραντίδης: Ο Έλληνας που διδάσκει τους Τούρκους διπλοπενιές

πριν 7 μήνες
στην κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ
Reading Time: 1λεπτά
0 0
0
22
ΠΡΟΒΟΛΕΣ

ΆλλαΣχετικά άρθρα

Θεσσαλονίκη: Ένταση στα δικαστήρια που εκδικάζεται η υπόθεση δολοφονίας του Άλκη Καμπανού

Θεσσαλονίκη: Ένταση στα δικαστήρια που εκδικάζεται η υπόθεση δολοφονίας του Άλκη Καμπανού

πριν 6 ώρες
Τροχαίο στην Αττική Οδό - Μποτιλιαρίσματα σε κεντρικούς δρόμους της Αττικής

Τροχαίο στην Αττική Οδό – Μποτιλιαρίσματα σε κεντρικούς δρόμους της Αττικής

πριν 6 ώρες
Hρακλειά: Σώος 31χρονος ναυτικός έπειτα από πτώση στη θάλασσα

Hρακλειά: Σώος 31χρονος ναυτικός έπειτα από πτώση στη θάλασσα

πριν 6 ώρες
Αράχωβα: Πλούσια η δράση του 42χρονου στο οργανωμένο έγκλημα

Αράχωβα: Πλούσια η δράση του 42χρονου στο οργανωμένο έγκλημα

πριν 7 ώρες

«Η γυναίκα μου, η Dilek, με την οποία πριν από δύο μήνες αποκτήσαμε και τα δυο δίδυμα αγόρια μας είναι ο πιο σημαντικός λόγος που πλέον ζω μόνιμα στην Τουρκία», αποκαλύπτει ο ίδιος 

Στον ελληνικό εκδοτικό οίκο «Ιστός» και στον αθλητικό σύλλογο του Πέρα, στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης, οι διπλοπενιές γεμίζουν τον χώρο όσο το μάθημα μπουζουκιού είναι σε εξέλιξη. Ο Ανδρέας Σαραντίδης, με καταγωγή από τα Κουφάλια της Θεσσαλονίκης, διδάσκει στους εκκολαπτόμενους λάτρεις του μπουζουκιού την τεχνική του αγαπημένου τους μουσικού οργάνου.

Οι μαθητές είναι Τούρκοι, όλων των ηλικιών, αλλά και Έλληνες της ομογένειας, οι οποίοι κρατώντας το μπουζούκι στην αγκαλιά, ακολουθούν την τεχνική του BUZUKIST -του βιβλίου εκμάθησης μεθόδου του μπουζουκιού γραμμένου στην ελληνική και στην τουρκική γλώσσα- που επιμελήθηκε ο ίδιος και κυκλοφορεί από το 2020 σε όλη την Τουρκία. Είναι το «ευαγγέλιο» για να μυηθούν οι γείτονες στις περίφημες διπλοπενιές.

«Οι Τούρκοι είναι ξετρελαμένοι με το ηχόχρωμα του μπουζουκιού και δεν χάνουν ούτε μία ώρα μαθήματος. Έχουν, εξάλλου, στην κουλτούρα τους και στα ακούσματά τους παραπλήσια έγχορδα όργανα, όπως το σάζι, το ούτι, η λάφτα» λέει ο κ. Σαραντίδης στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, εξηγώντας πώς οι Τούρκοι μαθητές δεν αργούν να μάθουν ελληνικό μπουζούκι.

«Μαθαίνουν εύκολα γιατί είναι πειθαρχημένοι, γεννημένοι μέσα στη μουσική, αγαπούν και σέβονται την ελληνική μουσική, όπως και κάθε άλλο είδος. Εξάλλου και οι Τούρκοι έχουν εξαιρετικούς οργανοπαίκτες και έχω συναντήσει κάποιους, οι οποίοι μελετούν με πάθος την ελληνική μουσική και την ιστορία της, με ιδιαίτερη αγάπη στο ρεμπέτικο και το παραδοσιακό. Επισκέπτονται, μάλιστα, κάθε χρόνο τα νησιά μας, συμμετέχοντας σε workshop μεγάλων δεξιοτεχνών της Ελλάδος. Βιώνουν την εμπειρία και επιστρέφουν με μεγαλύτερη όρεξη να μάθουν περισσότερα» συμπληρώνει ο Έλληνας μουσικός.

Τα μαθήματα μπουζουκιού στους Τούρκους «πατούν» πάνω στο βιβλίο του, το οποίο αφορά την εκμάθηση της μεθόδου του συγκεκριμένου μουσικού οργάνου και στις σελίδες του περιλαμβάνονται και στα τούρκικα αναλυτικά οι οδηγίες από το μηδέν μέχρι τις τελευταίες …πενιές ώστε ολοκληρώνοντας οι μαθητές τη διδακτέα ύλη να είναι σε θέση να παίζουν τον «παγκόσμιο» Ζορμπά.

Ανδρέας Σαραντίδης

Ο Ανδρέας Σαραντίδης ξεκίνησε το μπουζούκι από μικρός και ήταν μόλις επτά ετών, όταν έπαιξε για πρώτη φορά -έκτοτε δεν το αποχωρίστηκε ποτέ. Στην οικογένεια υπήρχε το ερέθισμα από τον πατέρα του, που έπαιζε ερασιτεχνικά κλαρίνο και τον θείο του, που έπαιζε κιθάρα. Επομένως, όπως λέει, το «γονίδιο της μουσικής» υπήρχε μέσα του.

Όσο για την ιστορία με την Κωνσταντινούπολη, ξεκίνησε να γράφεται από το 2014, αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές του και έχοντας παράλληλα ήδη μεγάλη εμπειρία στο χώρο. «Το 2014 αναζητούσαν έναν Έλληνα που να παίξει μπουζούκι για το ρεβεγιόν της πρωτοχρονιάς στην Κωνσταντινούπολη. Μου έγινε η πρόταση, τη δέχτηκα αμέσως και αυτό νομίζω ήταν η αρχή. Έπειτα από λίγους μήνες, το καλοκαίρι της επόμενης χρονιάς, βρέθηκα στην Αλικαρνασσό (Bodrum) για την καλοκαιρινή σεζόν, πάλι με την ίδια ορχήστρα και πριν προλάβει να τελειώσει η εποχική περίοδος, μου ζήτησαν να μείνω στην Κωνσταντινούπολη για όλη τη χρονιά. Παράλληλα, ξεκίνησα τη συνεργασία μου με το λαϊκορεμπέτικο μουσικό σχήμα Café Aman Instanbul του Στέλιου Μπερμπέρη», σημειώνει ο δάσκαλος μουσικής.

Το 2016, λίγο πριν από το πραξικόπημα με τις συχνές επιθέσεις στην Τουρκία, ένιωσε ανασφάλεια καθώς δεν ήξερε και τη γλώσσα, και επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη για τα επόμενα δύο χρόνια. Κράτησε, όμως, επαφή με την Πόλη, στην αρχή ανά τακτά διαστήματα και μετέπειτα μόνιμα, όταν μπήκε στη ζωή του, εκτός από το μπουζούκι, ένας άλλος έρωτας ακόμη μεγαλύτερος. «Η γυναίκα μου, η Dilek, με την οποία γνωριστήκαμε το 2015, παντρευτήκαμε το 2017 και με την οποία πριν από δύο μήνες αποκτήσαμε και τα δυο δίδυμα αγόρια μας είναι ο πιο σημαντικός λόγος που πλέον ζω μόνιμα στην Τουρκία. Η οικογένειά μου είναι η έμπνευση και η κινητήριος δύναμή μου για όλα και είμαι ευγνώμων στον Θεό για αυτό το δώρο», περιγράφει.

Ανδρέας Σαραντίδης

Από το 2019, η καριέρα του στην Τουρκία είναι σημαντική και περιλαμβάνει συμμετοχές σε ωδεία, κρατικές ορχήστρες, μουσικές σκηνές, μπουζούκια, τουρκικό θέατρο και κινηματογράφο. Όντας πτυχιούχος θεωρητικός ευρωπαϊκής κλασικής μουσικής, με δίπλωμα μπουζουκιού έχει δεκάδες συνεργασίες με τα ομογενειακά σχολεία της Πόλης, με μεγάλα ονόματα της ελληνικής μουσικής σκηνής, αλλά και με διάσημους τούρκους standup comedians, ηθοποιούς και τραγουδιστές.

Έχει συμμετάσχει στη θεατρική παράσταση που παίζεται μέχρι και σήμερα με μεγάλη επιτυχία (Zarifi Apartmani) και η οποία τιμήθηκε το 2024 με το βραβείο 2ου βοηθητικού γυναικείου ρόλου στην Τουρκία. Αλλά και στην ταινία ντοκιμαντέρ «Searching for Rodaki» σαν μουσικός επιμελητής και πρωταγωνιστής, βραβευμένο πέντε φορές σε Τουρκία, Ελλάδα και Ευρώπη. Στην πρώτη προσωπική δισκογραφική του δουλειά στην Τουρκία, ηχογράφησε το ορχηστρικό τραγούδι με τίτλο «Friendship» με τον Serkan Hakki, βιρτουόζο κλαρινίστα από το Χαλέπι.

Στη δεύτερή του δουλειά δισκογραφικά, γράφει τραγούδι με δική του μουσική και στίχους Τουρκάλας καλλιτέχνιδος «Canım Avuçlarımda» (η ψυχή στα χέρια μου), αφιερωμένο στον πατέρα του και στα παιδιά που έχουν χάσει τους γονείς τους. Από το 2020 μέχρι σήμερα, παράλληλα με τη μουσική, εργάζεται και διακονεί στα γραφεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως στο Φανάρι. Το επόμενο διάστημα, ο Ανδρέας Σαραντίδης πρόκειται να επανακυκλοφορήσει το βιβλίο του, με την προσθήκη δύο ακόμη δίγλωσσων μορφών, στην αγγλοτουρκική και στην ελληνοαγγλική, καθώς παράλληλα ετοιμάζει και το πρώτο προσωπικό του δίσκο με ορχηστρικές ενορχηστρώσεις δικής του σύνθεσης. Παράλληλα ετοιμάζεται για τις καλοκαιρινές εμφανίσεις του σε συναυλιακούς χώρους της Τουρκίας και της Ελλάδας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες: ΕΛΛΑΔΑΣΚΑΙ
Next Post
Παναθηναϊκός – Ερυθρός Αστέρας 111-104: Ναν και Χουάντσο λύγισαν τους Σέρβους στην παράταση

Παναθηναϊκός – Ερυθρός Αστέρας 111-104: Ναν και Χουάντσο λύγισαν τους Σέρβους στην παράταση

Ακούω ζωντανά ΣΚΑΙ ΚΡΗΤΗΣ 92.1
Πες την άποψη σου
creta24.gr
Creta Media Group
Καφές Δανδάλη Ο Νούμερο 1 καφές της Κρήτης
ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ ΣΜ

Νέα άρθρα

Ν.Αντωνακάκης: «Το κράτος πρέπει να στηρίξει τη Μεσσαρά»

Ν.Αντωνακάκης: «Το κράτος πρέπει να στηρίξει τη Μεσσαρά»

3 Νοεμβρίου, 2025
Οικογενειακή τραγωδία στο Μασταμπά: “Μάχη” στην ΜΕΘ δίνει ο 57χρονος αδερφός, δικογραφία σε βάρος του για εμπρησμό και διπλή ανθρωποκτονία!

Οικογενειακή τραγωδία στο Μασταμπά: “Μάχη” στην ΜΕΘ δίνει ο 57χρονος αδερφός, δικογραφία σε βάρος του για εμπρησμό και διπλή ανθρωποκτονία!

3 Νοεμβρίου, 2025

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες – Πότε κλείνει ο ΒΟΑΚ

    Παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες – Πότε κλείνει ο ΒΟΑΚ

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Ηράκλειο: Αναστάτωση από φωτιά σε διαμέρισμα (εικόνες)

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Σοβαρό τροχαίο ατύχημα στη Νέα Ιωνία 

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Θρήνος για τον γνωστό λαουτιέρη που «έσβησε» στα 29 του χρόνια

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Ηράκλειο: Κλειστός και πάλι ο ΒΟΑΚ από τους αγροτοκτηνοτρόφους

    0 shares
    Share 0 Tweet 0

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων
ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ ΣΜ
ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 FM
Creta Media Group

Ο ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 από το 1995 βρίσκεται δίπλα στον συνειδητοποιημένο ακροατή προσφέροντας του έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση αλλά και ποιοτική ψυχαγωγία.

Κατηγορίες

  • BUSINESS
  • CINEMA
  • Uncategorized
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Καιρός
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΥΓΕΙΑ

Ακολουθήστε μας

 

Παραγωγή website
metrovista creative media

  • Ο Σταθμός
  • Διαφήμιση
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Απορρήτου

© 2020 ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 FM, Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ

© 2020 ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 FM, Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Create New Account!

Fill the forms below to register

All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε αυτόν τον ιστότοπο, δίνετε τη συγκατάθεσή σας για χρήση cookies. Επισκεφτείτε την Πολιτική απορρήτου μας.

Πες μας

την άποψή σου...