Σάββατο, 22 Νοεμβρίου, 2025
  • Ακούστε LIVE!
  • Επικοινωνία
Όλοι μαζί μπορούμε
No Result
View All Result
ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 FM - Ενημερωτικός Ραδιοφωνικός Σταθμός - Ηράκλειο, Κρήτης
  • Αρχική
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ

    Παραγωγοί

    Συντελεστές του ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 FM και ΣΚΑΪ 100.3 FM

    Πρόγραμμα

    Το ημερήσιο πρόγραμμα του σταθμού.

    Διαφημιστείτε στον
    ΣΚΑΙ ΚΡΗΤΗΣ

    Ο Σκάι Κρήτης στηρίζει την τοπική αγορά παρέχοντας μοναδικές ευκαιρίες προβολής σε όλες τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες.

    Επικοινωνια

    Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας
    στο τηλέφωνο 2810 22 52 52

    Το κεντρικό μας e-mail είναι: skaikritis@otenet.gr

  • Αρχική
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ

    Παραγωγοί

    Συντελεστές του ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 FM και ΣΚΑΪ 100.3 FM

    Πρόγραμμα

    Το ημερήσιο πρόγραμμα του σταθμού.

    Διαφημιστείτε στον
    ΣΚΑΙ ΚΡΗΤΗΣ

    Ο Σκάι Κρήτης στηρίζει την τοπική αγορά παρέχοντας μοναδικές ευκαιρίες προβολής σε όλες τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες.

    Επικοινωνια

    Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας
    στο τηλέφωνο 2810 22 52 52

    Το κεντρικό μας e-mail είναι: skaikritis@otenet.gr

No Result
View All Result
ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 FM - Ενημερωτικός Ραδιοφωνικός Σταθμός - Ηράκλειο, Κρήτης
LIVE!
No Result
View All Result

«Απροσδόκητα φιλική συνάντηση» – Πώς αντέδρασε ο Μαμντάνι στην ερώτηση αν εμμένει στο «φασίστας» για τον Τραμπ (Βίντεο)

πριν 3 ώρες
στην κατηγορία ΚΟΣΜΟΣ
Reading Time: 2λεπτά
0 0
0
2
ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ συναντήθηκε με τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο της Νέας Υόρκης, Ζόραν Μαμντάνι, στον Λευκό Οίκο, το απόγευμα της Παρασκευής, σε μια συνάντηση που ενώ είχε χαρακτηριστεί ως η πολιτική αναμέτρηση της χρονιάς και αναμενόταν με μεγάλο ενδιαφέρον, εξελίχθηκε σε «γιορτή επαίνου».

Τραμπ - Μαμντάνι

Στην ομιλία του για την εκλογική νίκη του, ο αυτοαποκαλούμενος Δημοκρατικός σοσιαλιστής δήμαρχος είχε αποκαλέσει τον Τραμπ «φασίστα», στέλνοντάς του μήνυμα: «Για να φτάσεις σε οποιονδήποτε από εμάς, θα πρέπει να μας περάσεις όλους».

ΆλλαΣχετικά άρθρα

Παραιτήθηκε η Γκριν, μετά τη σύγκρουση με τον Τραμπ - Η έντονη κριτική και οι ενδεχόμενες προεδρικές φιλοδοξίες της

Παραιτήθηκε η Γκριν, μετά τη σύγκρουση με τον Τραμπ – Η έντονη κριτική και οι ενδεχόμενες προεδρικές φιλοδοξίες της

πριν 2 ώρες
Ισπανία: Ένας νεκρός και δυο παγιδευμένοι σε ανθρακωρυχείο (Βίντεο)

Ισπανία: Ένας νεκρός και δυο παγιδευμένοι σε ανθρακωρυχείο (Βίντεο)

πριν 3 ώρες
Συνεχίζονται οι συλλήψεις για τη δολοφονία του δημάρχου Κάρλος Μάνσο στο Μεξικό - Χειροπέδες στους σωματοφύλακές του

Συνεχίζονται οι συλλήψεις για τη δολοφονία του δημάρχου Κάρλος Μάνσο στο Μεξικό – Χειροπέδες στους σωματοφύλακές του

πριν 5 ώρες
Σχέδιο Τραμπ: Σοβαρές παραχωρήσεις, ασαφείς εγγυήσεις

Σχέδιο Τραμπ: Σοβαρές παραχωρήσεις, ασαφείς εγγυήσεις

πριν 5 ώρες

Από την πλευρά του ο Τραμπ, μόλις λίγες εβδομάδες πριν, απειλούσε να διακόψει την ομοσπονδιακή χρηματοδότηση από τη Νέα Υόρκη εάν ο Μαμντάνι κέρδιζε τις εκλογές, και να στείλει την Εθνοφρουρά να τον συλλάβει εάν εμπόδιζε τις επιχειρήσεις κατά της μετανάστευσης.

«Είμαι κατά κάποιο τρόπο αυτός που πρέπει να εγκρίνει πολλά πράγματα για τον δήμο, οπότε έχει κάνει μια κακή αρχή», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στο Fox News.

«Πρέπει να σέβεται λίγο την Ουάσινγκτον… Γιατί αν δεν το κάνει, δεν έχει καμία πιθανότητα να πετύχει, και θέλω να τον κάνω να πετύχει – θέλω να κάνω την πόλη να πετύχει. Δεν θέλω να κάνω αυτόν να πετύχει. Θέλω να κάνω την πόλη να πετύχει, και θα δούμε τι θα συμβεί» είχε πει ο Αμερικανός πρόεδρος.

Σίγουρα η κοινή αγάπη τους για τη Νέα Υόρκη, δεν είναι ο μόνος λόγος που οι δύο άνδρες υιοθέτησαν μια πιο συμφιλιωτική στάση από την αρχή της συνάντησής τους.

Όπως σημειώνει το BBC, σημαντικό είναι το γεγονός ωστόσο, ότι ο Μαμντάνι και ο Τραμπ έχουν κάτι κοινό: είναι και οι δύο Νεοϋορκέζοι και θεωρούν την περιοχή του Κουίνς σπίτι τους. Το σπίτι όπου μεγάλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος βρίσκεται στην περιοχή Jamaica Estates, ενώ ο νεοεκλεγέντας δήμαρχος κατοικεί επί του παρόντος στην Αστόρια.

Οι δυο τους «έτρεφαν μια «κοινή αγάπη» για την πόλη, είπε ο Μαμντάνι.

Τραμπ - Μαμντάνι

Επίσης, ίσως ένας από τους λόγους που προγραμματίστηκε εξ αρχής η συνάντησή τους ήταν η κοινή τους εστίαση σε ζητήματα κόστους ζωής.

Ο Τραμπ κέρδισε την επανεκλογή του πέρυσι θίγοντας αδιάκοπα το ζήτημα του υψηλού πληθωρισμού που είχε απογοητεύσει τους ψηφοφόρους το 2024. Καθώς οι καταναλωτές ανησυχούσαν όλο και περισσότερο για το κόστος των ειδών παντοπωλείου, της στέγασης και άλλων βασικών αγαθών, ο Τραμπ προσπάθησε να μεταφέρει ένα μήνυμα οικονομικής σταθερότητας. Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας, ο Μαμντάνι διατήρησε την έντονη εστίασή του στην έλλειψη οικονομικά προσιτής στέγασης και πρότεινε το πάγωμα των αυξήσεων των ενοικίων σε ορισμένα διαμερίσματα με σταθεροποιημένο ενοίκιο, μεταξύ άλλων προτάσεων για τη στέγαση.

Ο Μαμντάνι είπε ότι αυτός και ο πρόεδρος συζήτησαν πώς να προσφέρουν «προσιτές τιμές στους Νεοϋορκέζους».

Πριν από τη συνάντηση της Παρασκευής, η εκπρόσωπος του προέδρου Τραμπ είχε χαρακτηρίσει την επίσκεψη του Μαμντάνι ως «κομμουνιστική άφιξη στον Λευκό Οίκο». Ο ίδιος ο πρόεδρος, με ανάρτησή του στο Χ, είχε πει ότι «η συνάντηση με τον κομμουνιστή δήμαρχο της Νέας Υόρκης θα λάβει χώρα στο Οβάλ Γραφείο την Παρασκευή 21η Νοεμβρίου».

Μετά από μήνες προειδοποιήσεων ότι η εκλογή του Μαμντάνι θα ήταν μια «πλήρης και ολική οικονομική και κοινωνική καταστροφή» για τη Νέα Υόρκη, ο Τραμπ δήλωσε χθες ότι «θα ένιωθε άνετα να ζει στην πόλη με τον Μαμντάνι ως δήμαρχο». Ο πρόεδρος είπε επίσης ότι οι δυο τους «έχουν πολλά κοινά, συμφωνούν σε πολύ περισσότερα από όσα νόμιζε και αισθάνεται σίγουρος για την ικανότητα του Μαμντάνι να ηγηθεί της πόλης που αγαπούν και οι δύο». «Θα τον υποστηρίζω», δήλωσε ξεκάθαρα.

Από την πλευρά του, ο Μαμντάνι δήλωσε ότι «ανυπομονεί να συνεργαστεί με τον πρόεδρο για να προσφέρει προσιτές τιμές στους Νεοϋορκέζους», έναν σκοπό στον οποίο, όπως είπε, συμφωνούν και οι δύο.

Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε επίσης, πως περιμένει από τον Μαμντάνι να πατάξει την εγκληματικότητα στην πόλη. Στο εσωτερικό των ΗΠΑ, αυτό που απασχολεί τον πρόεδρο Τραμπ πέρα από την οικονομία, είναι η αυξημένη εγκληματικότητα – σε συνδυασμό με την αύξηση της μεταναστευτικής ροής. Οπότε, βρήκε ευκαιρία να πετάξει ένα δύσκολο μπαλάκι στον νέο δήμαρχο.

Τραμπ - Μαμντάνι

Ο τόνος της συνάντησης φάνηκε να αιφνιδιάζει τους πολιτικούς παρατηρητές, αλλά έδωσε ένα μήνυμα ότι και οι δύο άνδρες κατανοούν ότι η αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης και της εγκληματικότητας είναι κρίσιμη για την πολιτική τους επιτυχία.

Έτσι, σε μια απροσδόκητα φιλική ατμόσφαιρα, στεκούμενοι δίπλα-δίπλα στο Οβάλ Γραφείο, οι δύο άνδρες τόνισαν, ξανά και ξανά, το κοινό τους ενδιαφέρον για τη Νέα Υόρκη. Χαμογελούσαν συχνά, και ο Τραμπ φαινόταν μάλιστα να διασκεδάζει, όταν δημοσιογράφοι τον ρώτησαν για τις πολιτικές επιθέσεις που του είχε εξαπολύσει ο Μαμντάνι νωρίτερα.

Και οι δύο απέφυγαν τις πολλαπλές ερωτήσεις σχετικά με τις προηγούμενες δηλώσεις τους και επέστρεψαν στους επαίνους. Ο Τραμπ δεν άφησε μάλιστα τον Μαμντάνι να απαντήσει σε μια ερώτηση σχετικά με το αν ο εκλεγμένος δήμαρχος εμμένει στον χαρακτηρισμό «φασίστας». 

«Εντάξει, μπορείς απλώς να πεις ναι», παρενέβη ο Τραμπ, χτυπώντας ελαφρά τον Μαμντάνι στο μπράτσο και χαμογελώντας. «Είναι πιο εύκολο από το να εξηγήσεις».

«Έχουν πει για μένα πολύ χειρότερα από φασίστας», είπε και πρόσθεσε: «Οπότε δεν είναι και τόσο προσβλητικό». 

Reporter asks Mamdani about calling Trump a fascist
Mamdani starts to quibble
President Trump: “That’s okay. You can just say yes.”
That’s powerpic.twitter.com/s4r8hBSdLB

— Jim Hanson (@JimHansonDC) November 21, 2025

Ίσως το πιο εντυπωσιακό είναι ωστόσο ότι ο Τραμπ αναθεώρησε τα σχόλια που είχε κάνει εναντίον του Μαμντάνι κατά την προεκλογική περίοδο.

«Νομίζετε ότι στέκεστε δίπλα σε έναν «τζιχαντιστή» αυτή τη στιγμή στο Οβάλ Γραφείο;» ρώτησε ένας δημοσιογράφος, παραθέτοντας τα λόγια της Ρεπουμπλικανής βουλεύτριας Ελίζ Στεφάνικ.

«Όχι, δεν το κάνω», είπε γρήγορα ο Τραμπ. «Λέει κανείς διάφορα πράγματα μερικές φορές σε μια προεκλογική εκστρατεία», είπε για τη Στέφανικ. «Κάποιες από τις πρώτες σκέψεις που έκανα γι’ αυτόν έχουν αλλάξει μετά τη γνωριμία μας. Είναι ένα πολύ ικανό άτομο. Κοιτάμε στο μέλλον να κάνουμε καλά πράγματα μαζί» 

Πηγή: skai.gr

Ετικέτες: ΚΟΣΜΟΣΣΚΑΙ
Next Post
Ισπανία: Ένας νεκρός και δυο παγιδευμένοι σε ανθρακωρυχείο (Βίντεο)

Ισπανία: Ένας νεκρός και δυο παγιδευμένοι σε ανθρακωρυχείο (Βίντεο)

Ακούω ζωντανά ΣΚΑΙ ΚΡΗΤΗΣ 92.1
Πες την άποψη σου
creta24.gr
Creta Media Group
Καφές Δανδάλη Ο Νούμερο 1 καφές της Κρήτης
ΣΚΑΪ HYBRID

Νέα άρθρα

Συνεχίζονται οι συλλήψεις για τη δολοφονία του δημάρχου Κάρλος Μάνσο στο Μεξικό - Χειροπέδες στους σωματοφύλακές του

Συνεχίζονται οι συλλήψεις για τη δολοφονία του δημάρχου Κάρλος Μάνσο στο Μεξικό – Χειροπέδες στους σωματοφύλακές του

22 Νοεμβρίου, 2025
Στους 227 οι μαθητές και εκπαιδευτικοί που απήχθησαν σε Χριστιανικό σχολείο στη Νιγηρία - Δεύτερο περιστατικό μέσα σε λίγες ημέρες

Στους 227 οι μαθητές και εκπαιδευτικοί που απήχθησαν σε Χριστιανικό σχολείο στη Νιγηρία – Δεύτερο περιστατικό μέσα σε λίγες ημέρες

22 Νοεμβρίου, 2025

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Στο Ηράκλειο η κηδεία του 51χρονου Κρητικού πανεπιστημιακού – Βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του

    Στο Ηράκλειο η κηδεία του 51χρονου Κρητικού πανεπιστημιακού – Βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Θλίψη για τον Κρητικό καθηγητή και συγγραφέα που έφυγε ξαφνικά από τη ζωή

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Ηράκλειο: Πρωινό τροχαίο με δύο τραυματίες

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Θανατηφόρο τροχαίο στο Ηράκλειο: Ένας νεκρός μετά από σύγκρουση οχημάτων

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Ηράκλειο: Αποχαιρετούν τον 52χρονο Αντώνη που «έσβησε» στο τροχαίο

    0 shares
    Share 0 Tweet 0

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων
ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 FM
Creta Media Group

Ο ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 από το 1995 βρίσκεται δίπλα στον συνειδητοποιημένο ακροατή προσφέροντας του έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση αλλά και ποιοτική ψυχαγωγία.

Κατηγορίες

  • BUSINESS
  • CINEMA
  • Uncategorized
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Καιρός
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΥΓΕΙΑ

Ακολουθήστε μας

 

Παραγωγή website
metrovista creative media

  • Ο Σταθμός
  • Διαφήμιση
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Απορρήτου

© 2020 ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 FM, Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ

© 2020 ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 FM, Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Create New Account!

Fill the forms below to register

All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε αυτόν τον ιστότοπο, δίνετε τη συγκατάθεσή σας για χρήση cookies. Επισκεφτείτε την Πολιτική απορρήτου μας.

Πες μας

την άποψή σου...