Η Ατλέτικο έμεινε εκτός συνέχειας στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων του 2025, με τα μέλη της ομάδας και τον Σιμεόνε να κάνουν λόγο για λανθασμένες διαιτητικές αποφάσεις που τούς κόστισαν την πρόκριση.
Η Ατλέτικο Μαδρίτης μπορεί να επικράτησε με 1-0 της Μποταφόγκο, όμως το αποτέλεσμα δεν ήταν αρκετό για να της χαρίσει την πρόκριση στους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων. Οι Ροχιμπλάνκος αποκλείστηκαν λόγω διαφοράς τερμάτων, καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση στον όμιλό τους. Αφήνουν, λοιπόν, τη διοργάνωση με μία έντονη πικρία, κυρίως για τις διαιτητικές αποφάσεις που θεωρούν πως έπαιξαν καθοριστικό ρόλο.
Οι Ισπανοί έχουν έντονα παράπονα για δύο πέναλτι που δεν δόθηκαν υπέρ τους στο ματς με τους Βραζιλιάνους, ενώ ακόμη δεν έχουν…χωνέψει το ακυρωθέν γκολ του Χούλιαν Άλβαρες στην ήττα-σοκ από την Παρί Σεν Ζερμέν με 4-0.
Ο Τζουλιάνο Σιμεόνε, εμφανώς απογοητευμένος, δήλωσε στη DAZN: «Ποτέ δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο. Και οι δύο φάσεις ήταν πέναλτι. Καμία κρίσιμη απόφαση δεν ελήφθη υπέρ μας».
Ανάλογη ήταν και η τοποθέτηση του πατέρα του και προπονητή της Ατλέτικο, Ντιέγκο Σιμεόνε, ο οποίος είπε χαρακτητριστικά: «Παίξαμε επιθετικά, είχαμε την κατοχή και δημιουργήσαμε ευκαιρίες, αλλά δεν καταφέραμε να τις εκμεταλλευτούμε. Το γκολ που μας ακυρώθηκε με την Παρί και η σημερινή φάση με το πέναλτι δείχνουν πως δεν ήταν με το μέρος μας η τύχη, ούτε όμως και οι διαιτητές».
Τέλος,ο αρχηγός των Ισπανών, ο Κόκε, με τη σειρά του, στάθηκε στα «μικρά πράγματα» που κάνουν τελικά τη διαφορά, ιδιαίτερα σε τέτοιες διοργανώσεις, προσθέτοντας: «Όλοι είδαμε τι έγινε στο ματς. Οι λεπτομέρειες πάντα ήταν υπέρ της ίδιας πλευράς».
L’Atlético de Madrid juge l’arbitrage en partie responsable de son élimination à la Coupe du monde des clubshttps://t.co/E35ifQPTc2
— RMC Sport (@RMCsport) June 24, 2025
Το άρθρο “Ατλέτικο Μαδρίτης: «Αιχμές» για τη διαιτησία μετά τον αποκλεισμό στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων“, δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά στο CRETA24.