Παρασκευή, 16 Ιανουαρίου, 2026
  • Ακούστε LIVE!
  • Επικοινωνία
Όλοι μαζί μπορούμε
No Result
View All Result
ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 FM - Ενημερωτικός Ραδιοφωνικός Σταθμός - Ηράκλειο, Κρήτης
  • Αρχική
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ

    Παραγωγοί

    Συντελεστές του ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 FM και ΣΚΑΪ 100.3 FM

    Πρόγραμμα

    Το ημερήσιο πρόγραμμα του σταθμού.

    Διαφημιστείτε στον
    ΣΚΑΙ ΚΡΗΤΗΣ

    Ο Σκάι Κρήτης στηρίζει την τοπική αγορά παρέχοντας μοναδικές ευκαιρίες προβολής σε όλες τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες.

    Επικοινωνια

    Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας
    στο τηλέφωνο 2810 22 52 52

    Το κεντρικό μας e-mail είναι: skaikritis@otenet.gr

  • Αρχική
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ

    Παραγωγοί

    Συντελεστές του ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 FM και ΣΚΑΪ 100.3 FM

    Πρόγραμμα

    Το ημερήσιο πρόγραμμα του σταθμού.

    Διαφημιστείτε στον
    ΣΚΑΙ ΚΡΗΤΗΣ

    Ο Σκάι Κρήτης στηρίζει την τοπική αγορά παρέχοντας μοναδικές ευκαιρίες προβολής σε όλες τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες.

    Επικοινωνια

    Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας
    στο τηλέφωνο 2810 22 52 52

    Το κεντρικό μας e-mail είναι: skaikritis@otenet.gr

No Result
View All Result
ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 FM - Ενημερωτικός Ραδιοφωνικός Σταθμός - Ηράκλειο, Κρήτης
LIVE!
No Result
View All Result

«Χτύπησε» το πρώτο τσουνάμι μετά τον σεισμό στις ακτές της Ρωσίας (Βίντεο)

πριν 6 μήνες
στην κατηγορία ΚΟΣΜΟΣ
Reading Time: 1λεπτά
0 0
0
44
ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τα πρώτα κύματα τσουνάμι που προκλήθηκαν από τον σεισμό που σημειώθηκε στις 02:35 (ώρα Ελλάδας) στον θαλάσσιο χώρο ανοικτά των ρωσικών ακτών στη χερσόνησο Καμτσάτκα, έπληξαν τις ρωσικές ακτές κατά μήκος της περιοχής Σεβέρο-Κουρίλσκ.

Βίντεο που κοινοποιήθηκαν στο X έδειξαν κτίρια που υπερκαλύφθηκαν από την άνοδο της στάθμης της θάλασσας. 

NOW – Tsunami waves hit Russian coast along Severo-Kurilsk. pic.twitter.com/1cxuFHohVL

— Disclose.tv (@disclosetv) July 30, 2025

Η περιοχή είναι γνωστή για την ηφαιστειακή και σεισμική της δραστηριότητα, και έχει πληγεί πολλές φορές από ισχυρούς σεισμούς και κύματα τσουνάμι.

ΆλλαΣχετικά άρθρα

Κρεμλίνο: Θεωρούμε τη Γροιλανδία έδαφος της Δανίας - «Συναντίληψη» ΗΠΑ-Ρωσίας για Ουκρανία

Κρεμλίνο: Θεωρούμε τη Γροιλανδία έδαφος της Δανίας – «Συναντίληψη» ΗΠΑ-Ρωσίας για Ουκρανία

πριν 59 λεπτά
Γερμανία: Λόγω «ρωσικών και κινεζικών απειλών» η στρατιωτική αποστολή στη Γροιλανδία

Γερμανία: Λόγω «ρωσικών και κινεζικών απειλών» η στρατιωτική αποστολή στη Γροιλανδία

πριν 1 ώρα
Συρία: Άμαχοι φεύγουν από «κουρδική» περιοχή, πριν λήξει η προθεσμία του στρατού

Συρία: Άμαχοι φεύγουν από «κουρδική» περιοχή, πριν λήξει η προθεσμία του στρατού

πριν 1 ώρα
Η Ματσάδο παρέδωσε στον Τραμπ το Νόμπελ - Σε αντάλλαγμα έλαβε «τσάντα έκπληξη», αλλά καμία υπόσχεση

Η Ματσάδο παρέδωσε στον Τραμπ το Νόμπελ – Σε αντάλλαγμα έλαβε «τσάντα έκπληξη», αλλά καμία υπόσχεση

πριν 1 ώρα

«Πλημμύρισε σήμερα η μικρή πόλη Σέβερο-Κουρίλσκ, στο ρωσικό αρχιπέλαγος που είναι γνωστό με την ονομασία Κουρίλες νήσοι», ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Καταστάσεων.

«Το τσουνάμι πλημμύρισε τμήματα της πόλης-λιμένα Σέβερο-Κουρίλσκ (…) Ο πληθυσμός είχε απομακρυνθεί εσπευσμένα», ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωση Τύπου που δημοσιοποίησε. βίντεο, τα οποία μεταφορτώθηκαν σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, εικονίζουν ορμητικά νερά καθώς εισέβαλαν σε ακίνητα στην πόλη αυτή, με πληθυσμό περίπου 2.000 κατοίκων.

Τσουνάμι στη Καμτσάτκα

Ο σεισμός των 8,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ προκάλεσε τσουνάμι ύψους 3-4 μέτρων στην Καμτσάτκα, σύμφωνα με τον Σεργκέι Λεμπέντεφ, τον περιφερειακό υπουργό έκτακτης ανάγκης.

Δεν υπήρξαν τραυματισμοί, αλλά ένα νηπιαγωγείο υπέστη ζημιές, σύμφωνα με τις προκαταρκτικές πληροφορίες, πρόσθεσε ο Λεμπέντεφ.

«Ο σημερινός σεισμός ήταν σοβαρός, ο ισχυρότερος εδώ και δεκαετίες», δήλωσε ο κυβερνήτης της Καμτσάτκα, Βλαντιμίρ Σολοντόφ, σε βίντεο που δημοσιεύτηκε στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram.

Σχεδόν ταυτόχρονα, τσουνάμι παρατηρήθηκε στη βόρεια Ιαπωνία και είχε ύψος περίπου τριάντα εκατοστών, μετέδωσε η ιαπωνική δημόσια τηλεόραση NHK.

Ενώ έφθαναν τα πρώτα κύματα του τσουνάμι, στη νήσο Χοκάιντο (βόρεια), το NHK προειδοποίησε πως ενδέχεται να ακολουθήσουν κύματα πολύ μεγαλύτερου ύψους. Η ιαπωνική μετεωρολογική υπηρεσία εκτίμησε σε έκτακτο προειδοποιητικό δελτίο της πως το ύψους των κυμάτων μπορεί να φθάνει και τα τρία μέτρα κι αναμένεται να πλήξουν από τις ακτές της βόρειας και της ανατολικής Ιαπωνίας, ως τον νότο, στην Οσάκα.

Προειδοποιήσεις για τσουνάμι 

Αρκετές πολιτείες των ΗΠΑ —συμπεριλαμβανομένων της Καλιφόρνια, της Ουάσινγκτον, του Όρεγκον και της Αλάσκας— βρίσκονται υπό προειδοποίηση για τσουνάμι μετά τον σεισμό μεγέθους 8,7 βαθμών που έπληξε τη χερσόνησο Καμτσάτκα της Ρωσίας.

Προειδοποιήσεις για τσουνάμι έχουν εκδοθεί επίσης:

  • Για την Ιαπωνία: Έχουν εκδοθεί προειδοποιήσεις για τις παράκτιες περιοχές από το Χοκάιντο έως την Οσάκα, ενώ χαμηλότερου επιπέδου προειδοποιήσεις ισχύουν σε άλλα μέρη της χώρας.
  • Για τη Χαβάη
  • Για το Γκουάμ
  • Για τον Ισημερινό

 Η Ιαπωνία διέταξε εκκενώσεις

Η Ιαπωνία κάλεσε τους κατοίκους πολλών περιοχών να εκκενώσουν αμέσως. Οι προειδοποιήσεις εκκένωσης που έχει δώσει εκτείνονται πλέον σε εκατοντάδες χιλιόμετρα κατά μήκος μιας ευρείας ζώνης των παράκτιων περιοχών της.

«Διαφύγετε αμέσως σε μια υψηλότερη, ασφαλή τοποθεσία. Η ώρα άφιξης του τσουνάμι δεν μπορεί να υπολογιστεί. Τα κύματα μπορεί να φτάσουν αργά ή γρήγορα. Συνεχίστε την εκκένωση όσο ισχύει η προειδοποίηση», αναφέρουν οι αρχές..

Οι μετεωρολόγοι έχουν προβλέψει ότι τα κύματα τσουνάμι θα μπορούσαν να φτάσουν τα 3-4 μέτρα.

Ισίμπα: Οι αρχές αξιολογούν την κατάσταση

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σιγκέρου Ισίμπα λέει ότι οι αρχές «εργάζονται για να αξιολογήσουν την κατάσταση», προσθέτοντας ότι οποιεσδήποτε προσπάθειες ανακούφισης θα «θέσουν πάνω απ’ όλα τις ανθρώπινες ζωές».

Δεν υπάρχει καμία επιβεβαίωση για ζημιές μέχρι στιγμής, λέει, προτρέποντας τους κατοίκους που έχουν λάβει εντολές εκκένωσης να αναζητήσουν υψηλότερα σημεία και να μείνουν μακριά από τις ακτές.

Οι αρχές της Χαβάης ζητούν «άμεση εκκένωση»

Οι αρχές στη Χαβάη διέταξαν «άμεση εκκένωση» μεγάλων τμημάτων του νησιού Οάχου, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας της πολιτείας Χονολουλού.

«Λάβετε μέτρα! Αναμένονται καταστροφικά κύματα τσουνάμι», αναφέρει σε ειδοποιήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το Τμήμα Διαχείρισης Εκτάκτων Αναγκών της Χονολουλού.

Το πρώτο κύμα τσουνάμι στο Χοκάιντο της Ιαπωνίας

Οι εκτιμήσεις τοποθετούν το πρώτο κύμα τσουνάμι που χτύπησε το Νεμούρο, μια πόλη-λιμάνι στο βορειοανατολικό τμήμα του Χοκάιντο, σε ύψος περίπου 30 εκατοστών.

Οι ιαπωνικές αρχές προειδοποίησαν νωρίτερα ότι τα επόμενα κύματα θα μπορούσαν να είναι υψηλότερα.

Πηγή: skai.gr

Ετικέτες: ΚΟΣΜΟΣΣΚΑΙ
Next Post
Το Ισραήλ βομβαρδίζει ξανά τη Συρία, παρά την εκεχειρία

Το Ισραήλ βομβαρδίζει ξανά τη Συρία, παρά την εκεχειρία

Ακούω ζωντανά ΣΚΑΙ ΚΡΗΤΗΣ 92.1
Πες την άποψη σου
creta24.gr
Creta Media Group
Καφές Δανδάλη Ο Νούμερο 1 καφές της Κρήτης
ΣΚΑΪ HYBRID

Νέα άρθρα

Ο Κομπότης και τα εισιτήρια του ημιτελικού στη Λιβαδειά

Ο Κομπότης και τα εισιτήρια του ημιτελικού στη Λιβαδειά

16 Ιανουαρίου, 2026

Αυτοψία Καλοκαιρινού στο έργο κατασκευής της νέας Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων Ηρακλείου

16 Ιανουαρίου, 2026

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Eπιχείρηση για την ανεύρεση άνδρα στην Ροδόπη

    Eπιχείρηση για την ανεύρεση άνδρα στην Ροδόπη

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Τα νέα πρόσωπα και οι γενικοί διευθυντές στην Περιφέρεια Κρήτης

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Έφυγε από τη ζωή η «αρχόντισσα» της Καντάνου

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Έφυγε από τη ζωή ο Γιάννης Ξυλούρης (Ψαρογιάννης)

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Τραγωδία στο Ηράκλειο: 32χρονος έπεσε από τον 3ο όροφο πολυκατοικίας!

    0 shares
    Share 0 Tweet 0

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων
ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 FM
Creta Media Group

Ο ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 από το 1995 βρίσκεται δίπλα στον συνειδητοποιημένο ακροατή προσφέροντας του έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση αλλά και ποιοτική ψυχαγωγία.

Κατηγορίες

  • BUSINESS
  • CINEMA
  • Uncategorized
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Καιρός
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΥΓΕΙΑ

Ακολουθήστε μας

 

Παραγωγή website
metrovista creative media

  • Ο Σταθμός
  • Διαφήμιση
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Απορρήτου

© 2020 ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 FM, Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ

© 2020 ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 FM, Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Create New Account!

Fill the forms below to register

All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε αυτόν τον ιστότοπο, δίνετε τη συγκατάθεσή σας για χρήση cookies. Επισκεφτείτε την Πολιτική απορρήτου μας.

Πες μας

την άποψή σου...