Καφές Δανδάλη Ο Νούμερο 1 καφές της Κρήτης
Σάββατο, 12 Ιουλίου, 2025
  • Ακούστε LIVE!
  • Επικοινωνία
Όλοι μαζί μπορούμε
No Result
View All Result
ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 FM - Ενημερωτικός Ραδιοφωνικός Σταθμός - Ηράκλειο, Κρήτης
  • Αρχική
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ

    Παραγωγοί

    Συντελεστές του ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 FM και ΣΚΑΪ 100.3 FM

    Πρόγραμμα

    Το ημερήσιο πρόγραμμα του σταθμού.

    Διαφημιστείτε στον
    ΣΚΑΙ ΚΡΗΤΗΣ

    Ο Σκάι Κρήτης στηρίζει την τοπική αγορά παρέχοντας μοναδικές ευκαιρίες προβολής σε όλες τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες.

    Επικοινωνια

    Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας
    στο τηλέφωνο 2810 22 52 52

    Το κεντρικό μας e-mail είναι: skaikritis@otenet.gr

  • Αρχική
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ

    Παραγωγοί

    Συντελεστές του ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 FM και ΣΚΑΪ 100.3 FM

    Πρόγραμμα

    Το ημερήσιο πρόγραμμα του σταθμού.

    Διαφημιστείτε στον
    ΣΚΑΙ ΚΡΗΤΗΣ

    Ο Σκάι Κρήτης στηρίζει την τοπική αγορά παρέχοντας μοναδικές ευκαιρίες προβολής σε όλες τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες.

    Επικοινωνια

    Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας
    στο τηλέφωνο 2810 22 52 52

    Το κεντρικό μας e-mail είναι: skaikritis@otenet.gr

No Result
View All Result
ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 FM - Ενημερωτικός Ραδιοφωνικός Σταθμός - Ηράκλειο, Κρήτης
LIVE!
No Result
View All Result

Έλεγχοι σε Ομοσπονδίες, Ενώσεις και Σωματεία, από το Υπουργείο Αθλητισμού

πριν 2 έτη
στην κατηγορία ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Reading Time: 1λεπτά
0 0
0
10
ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Με απόφαση του αναπληρωτή Υπουργού Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση, καθορίστηκαν οι όροι και οι προϋποθέσεις της διαδικασίας διενέργειας επιτόπιων ελέγχων σε Ομοσπονδίες, Ενώσεις, Σωματεία και διεξαγωγής αθλητικών διοργανώσεων αυτών, σε εφαρμογή του άρθρου 44 του νόμου 4809/2021 για τον έλεγχο των αθλητικών φορέων.

“Ξεκινούν, για πρώτη φορά, ισχυρές ελεγκτικές διαδικασίες για την τήρηση της νομιμότητας από την πλευρά της αθλητικής κοινότητας, από τις Ομοσπονδίες, τις Ενώσεις και τα Σωματεία” υπογραμμίζει ο κ. Βρούτσης και τονίζει: “Με τον καθορισμό κάθε λεπτομέρειας του πλαισίου των συνεχών επιτόπιων ελέγχων από κλιμάκια του Υπουργείου Αθλητισμού, θα επιτύχουμε με πλήρη διαφάνεια το περαιτέρω νοικοκύρεμα σ’ όλο το αθλητικό οικοδόμημα, που ήταν και είναι η πυξίδα της Κυβερνητικής μας πολιτικής.

Η καθολική ψηφιοποίηση του χώρου και οι άλλες πρωτοβουλίες που ετοιμάζονται, σε συνδυασμό με τη διαπίστωση, μέσω των ελέγχων, για την ορθότητα και επαλήθευση υποβληθέντων στοιχείων των αθλητικών φορέων, είναι ένα ακόμα σημαντικό βήμα στην ανάπτυξη του Αθλητισμού στη χώρα μας”.

ΆλλαΣχετικά άρθρα

Eλλάδα – Ουγγαρία 9-10: Ήττα για την Εθνική πόλο γυναικών στην πρεμιέρα της στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα

Eλλάδα – Ουγγαρία 9-10: Ήττα για την Εθνική πόλο γυναικών στην πρεμιέρα της στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα

πριν 9 ώρες
ΟΦΗ: Κορυφώνονται οι επαφές για τον στόπερ – Σύσκεψη κορυφής για τα μεταγραφικά στο ΒΑΚ

ΟΦΗ: Κορυφώνονται οι επαφές για τον στόπερ – Σύσκεψη κορυφής για τα μεταγραφικά στο ΒΑΚ

πριν 13 ώρες
Μπήκαν οι μπουλντόζες στο Παγκρήτιο Στάδιο – Γίνεται “χαλί” ο αγωνιστικός χώρος

Μπήκαν οι μπουλντόζες στο Παγκρήτιο Στάδιο – Γίνεται “χαλί” ο αγωνιστικός χώρος

πριν 13 ώρες
Εννέα παίκτες δεν συνεχίζουν στον ΟΦΗ: “Δεν λέμε αντίο, αλλά εις το επανιδείν”

Εννέα παίκτες δεν συνεχίζουν στον ΟΦΗ: “Δεν λέμε αντίο, αλλά εις το επανιδείν”

πριν 13 ώρες

Σύμφωνα με την Απόφαση, τα 3μελή Κλιμάκια Ελέγχων θα αποτελούνται από δύο υπαλλήλους της Διεύθυνσης Αγωνιστικού Αθλητισμού και έναν υπάλληλο της Διεύθυνσης Οικονομικής Υποστήριξης Τομέα Αθλητισμού του Υπουργείου Αθλητισμού, προκειμένου να διαπιστώνουν

  • την ακρίβεια των καταχωρίσεων των αθλητικών φορέων στο ηλεκτρονικό Μητρώο Αθλητικών Φορέων και στο ηλεκτρονικό Μητρώο Αθλητικών Σωματείων,
  • τη συμμόρφωση με τις υποχρεώσεις των νόμων και
  • την τήρηση, κατά τη διεξαγωγή των επίσημων αθλητικών διοργανώσεων, των οικείων προκηρύξεων και των κανονισμών.

Να σημειωθεί ότι οι επιτόπιοι έλεγχοι δεν υποκαθιστούν κάθε άλλο διοικητικό και οικονομικό έλεγχο των αθλητικών φορέων, που προβλέπεται στις ισχύουσες κάθε φορά διατάξεις νόμων.

Οι επιτόπιοι έλεγχοι, που δύναται να διενεργούνται οποιαδήποτε ώρα και ημέρα καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, διακρίνονται σε προγραμματισμένους και έκτακτους.

Οι προγραμματισμένοι έλεγχοι διενεργούνται στην έδρα του φορέα ή στον χώρο προπόνησης του φορέα ή στους αγώνες των ελεγχόμενων φορέων και διακρίνονται σε:

  • προγραμματισμένους ελέγχους με ενημέρωση των φορέων και
  • προγραμματισμένους ελέγχους χωρίς ενημέρωση των φορέων (αιφνιδιαστικοί έλεγχοι).

Οι έκτακτοι έλεγχοι διενεργούνται ύστερα από καταγγελίες, πληροφορίες και βάσιμες υπόνοιες για απάτες, ατασθαλίες ή διαχειριστικές ανωμαλίες, τις οποίες οι υπηρεσίες του Υπουργείου Αθλητισμού έχουν αποφανθεί ότι χρήζουν διερεύνησης, ή κατόπιν αιτήματος λοιπών διοικητικών φορέων ή ύστερα από παραγγελία του αρμόδιου Εισαγγελέα.

Τα αντικείμενα/πεδία των επιτόπιων ελέγχων θα αφορούν τα διοικητικά, αθλητικά και οικονομικά στοιχεία των εποπτευόμενων αθλητικών φορέων, καθώς επίσης και τη διαδικασία διεξαγωγής των επίσημων αθλητικών διοργανώσεων.
Θα ελέγχεται η νομιμότητα και κανονικότητα της διοικητικής τους δράσης, βάσει αντικειμενικών κριτηρίων ελέγχου, όπως είναι η τήρηση τυπικών αρχών (νόμοι, κανονισμοί, υπουργικές αποφάσεις, εγκύκλιοι κλπ.), καθώς και η τήρηση των γενικών αρχών που διέπουν τη χρηστή διαχείριση.

Το 3μελές Κλιμάκιο Ελέγχου θα έχει δικαίωμα πρόσβασης σε όλους τους χώρους των αθλητικών φορέων, θα αιτείται την επίδειξη των απαιτούμενων σχετικών πιστοποιητικών, εγγράφων, αδειών, παραστατικών, καθώς επίσης και κάθε άλλου εγγράφου ή στοιχείου, που ζητείται ως αναγκαίο για τον σκοπό του ελέγχου από τους ελεγχόμενους φορείς, οι οποίοι θα οφείλουν να παρέχουν στους ελεγκτές όλα τα απαραίτητα στοιχεία και να τους διευκολύνουν με κάθε τρόπο στο έργο τους.

Η μη επίδειξη, κατά τον έλεγχο, των στοιχείων, ή η παρεμπόδιση του ελέγχου εξαιτίας της συμπεριφοράς των ελεγχόμενων φορέων, θα καταγράφεται και θα επιφέρει κυρώσεις.

Για την καταγραφή και την αποτύπωση των παρατηρήσεων και των σχολίων του ελέγχου θα χρησιμοποιούνται κατάλληλα έντυπα ελέγχου.

Με την ολοκλήρωση του επιτόπιου ελέγχου, οι Ελεγκτές καθώς και ο/οι εκπρόσωπος/ εκπρόσωποι του σωματείου, ή άλλου προσώπου που συνδέεται με το σωματείο – και παρευρίσκεται /ονται στον έλεγχο – υπογράφουν από κοινού το έγγραφο Πιστοποίησης Διενέργειας Ελέγχου.

Μετά την ολοκλήρωση του επιτόπιου ελέγχου, συντάσσεται εντός 10 ημερών Έκθεση Αποτελεσμάτων Ελέγχου και κοινοποιείται άμεσα αντίγραφό της στον ελεγχόμενο αθλητικό φορέα.

Ο έλεγχος θα διακρίνεται σε:

  • Θετικός, ύστερα από διαπίστωση της ακρίβειας και της ορθότητας των ελεγχθέντων στοιχείων,
  • Θετικός, με επισημάνσεις/παρατηρήσεις,
  • Αρνητικός, υπό την αίρεση της προσκόμισης συμπληρωματικών και ορθών στοιχείων,
  • Αρνητικός.

Οι ελεγχόμενοι φορείς θα έχουν δικαίωμα να υποβάλουν εγγράφως αντιρρήσεις κατά της Έκθεσης Αποτελεσμάτων Ελέγχου εντός 15 ημερών από την παραλαβή της.

Στις περιπτώσεις που από τον διεξαχθέντα έλεγχο διαπιστωθεί η υποβολή ψευδών στοιχείων ή ανακριβών καταχωρίσεων στα ηλεκτρονικά Μητρώα, ή μη συμμόρφωση με τις υποχρεώσεις του νόμου 2725/1999, καθώς επίσης και η μη τήρηση, κατά τη διεξαγωγή των επίσημων αθλητικών διοργανώσεων, των οικείων προκηρύξεων και των κανονισμών, θα επέρχονται στον αθλητικό φορέα κυρώσεις, όπως αυτές απορρέουν κατά περίπτωση από τις προβλεπόμενες στην αθλητική νομοθεσία έννομες συνέπειες.

Ενδεικτικά και όχι περιοριστικά, θα εκκινείται η διαδικασία έκπτωσης μέλους ή μελών της διοίκησης του αθλητικού φορέα, θα ανακαλείται η Ειδική Αθλητική Αναγνώριση, θα ανακαλούνται οι παροχές και τα προνόμια σε διακριθέντες αθλητές, θα αναστέλλεται η τακτική επιχορήγηση, θα διαγράφεται από τα ηλεκτρονικά Μητρώα.

Πηγή: sport24.gr

Το άρθρο “Έλεγχοι σε Ομοσπονδίες, Ενώσεις και Σωματεία, από το Υπουργείο Αθλητισμού“, δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά στο CRETA24.

Πηγή CRETA24

Ετικέτες: ΑΘΛΗΤΙΚΑΓΙΑΝΝΗΣ ΒΡΟΥΤΣΗΣΥΦΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
Next Post
Ηράκλειο: Μηχανή παρέσυρε πεζό

Ηράκλειο: Μηχανή παρέσυρε πεζό

Ακούω ζωντανά ΣΚΑΙ ΚΡΗΤΗΣ 92.1
Πες την άποψη σου
creta24.gr
Creta Media Group
Καφές Δανδάλη Ο Νούμερο 1 καφές της Κρήτης
ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ ΣΜ

Νέα άρθρα

Θεσσαλονίκη: Δυστύχημα στο λούνα παρκ της Χαλκιδικής - Οι 6 παραλείψεις στη λειτουργία του crazy dance

Θεσσαλονίκη: Δυστύχημα στο λούνα παρκ της Χαλκιδικής – Οι 6 παραλείψεις στη λειτουργία του crazy dance

12 Ιουλίου, 2025
Φωτιά στο όρος Μπούρινος κοντά στο καταφύγιο Σιάτιστας

Φωτιά στο όρος Μπούρινος κοντά στο καταφύγιο Σιάτιστας

11 Ιουλίου, 2025

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Φωτιά τώρα στη Νίκαια

    Φωτιά τώρα στη Νίκαια

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • «Το αρχαιολογικό εύρημα στο λόφο Παπούρα θα αλλάξει ότι γνωρίζαμε για την προϊστορία του Αιγαίου»

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Κρήτη: Ήταν νέα οδηγός η 31χρονη Αναστασία που σκοτώθηκε στην άσφαλτο – Σμπαράλια το αυτοκίνητο

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Κρήτη: Σφοδρή σύγκρουση ταξί με Ι.Χ αυτοκίνητο – Στο νοσοκομείο δύο άτομα

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Φωτιά τώρα στην Καρδίτσα

    0 shares
    Share 0 Tweet 0

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων
ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ ΣΜ
ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 FM
Creta Media Group

Ο ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 από το 1995 βρίσκεται δίπλα στον συνειδητοποιημένο ακροατή προσφέροντας του έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση αλλά και ποιοτική ψυχαγωγία.

Κατηγορίες

  • BUSINESS
  • CINEMA
  • Uncategorized
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Καιρός
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΥΓΕΙΑ

Ακολουθήστε μας

 

Παραγωγή website
metrovista creative media

  • Ο Σταθμός
  • Διαφήμιση
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Απορρήτου

© 2020 ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 FM, Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ

© 2020 ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 FM, Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Create New Account!

Fill the forms below to register

All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε αυτόν τον ιστότοπο, δίνετε τη συγκατάθεσή σας για χρήση cookies. Επισκεφτείτε την Πολιτική απορρήτου μας.

Πες μας

την άποψή σου...