Καφές Δανδάλη Ο Νούμερο 1 καφές της Κρήτης
Τρίτη, 9 Σεπτεμβρίου, 2025

Eγγονός του Νέλσον Μαντέλα: Η μοίρα των Παλαιστινίων είναι χειρότερη από των Νοτιοαφρικανών στο απαρτχάιντ

8
ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Eγγονός του Νέλσον Μαντέλα: Η μοίρα των Παλαιστινίων είναι χειρότερη από των Νοτιοαφρικανών στο απαρτχάιντ | ΣΚΑΪ



μετρό

Δείτε αναλυτικά τα τελευταία δρομολόγια ανά γραμμή

Κλείσιμο

ΆλλαΣχετικά άρθρα

«Πιστεύουμε πως η παγκόσμια κοινότητα πρέπει να συνεχίσει να υποστηρίζει τους Παλαιστινίους, όπως ακριβώς στάθηκε και στο δικό μας πλευρό»

12:20, 04.09.2025

Μάντλα Μαντέλα

Ο εγγονός του Νέλσον Μαντέλα δήλωσε πως η ζωή των Παλαιστινίων υπό την ισραηλινή κατοχή είναι χειρότερη από οτιδήποτε είχαν περάσει οι μαύροι Νοτιοαφρικανοί κατά την περίοδο του απαρτχάιντ και κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να σπεύσει να τους βοηθήσει.

Ο Μάντλα Μαντέλα, 51 ετών, μίλησε χθες, Τετάρτη, το βράδυ στο Reuters στο αεροδρόμιο του Γιοχάνεσμπουργκ, όπου επιβιβάσθηκε σε πτήση για την Τυνησία για να συμμετάσχει στο στολίσκο που έχει στόχο να παραδώσει ανθρωπιστικές προμήθειες και τρόφιμα στη Γάζα παρά τον ισραηλινό ναυτικό αποκλεισμό.

«Πολλοί από εμάς, που επισκεφθήκαμε τα κατεχόμενα εδάφη στην Παλαιστίνη, επιστρέψαμε με ένα και μόνο συμπέρασμα: ότι οι Παλαιστίνιοι ζουν μια πολύ χειρότερη μορφή του απαρτχάιντ απ’ ό,τι είχαμε ζήσει ποτέ εμείς», δήλωσε ο Μαντέλα.

«Πιστεύουμε πως η παγκόσμια κοινότητα πρέπει να συνεχίσει να υποστηρίζει τους Παλαιστινίους, όπως ακριβώς στάθηκε και στο δικό μας πλευρό».

Το Ισραήλ απορρίπτει τις συγκρίσεις ανάμεσα στη ζωή των Παλαιστινίων, οι οποίοι εδώ και περισσότερο από μισό αιώνα ζουν υπό κατοχή ή οικονομικό αποκλεισμό, και την εποχή του απαρτχάιντ στη Νότια Αφρική, όταν η μαύρη πλειοψηφία κυβερνιόταν από μια καταπιεστική κυβέρνηση της μειοψηφίας των λευκών.

Ο Μαντέλα συμμετέχει σε μια ομάδα 10 Νοτιοαφρικανών ακτιβιστών στο στολίσκο Global Sumud, που περιλαμβάνει δεκάδες πλοία και εκατοντάδες ανθρώπους από 44 χώρες, μεταξύ των οποίων η Σουηδή ακτιβίστρια Γκρέτα Τούνμπεργκ.

Το νοτιοαφρικανικό Αφρικανικό Εθνικό Κογκρέσο (ANC) ανακοίνωσε πως η αποστολή τους «απηχεί τον δικό μας αγώνα για απελευθέρωση».

Ο Μαντέλα υπογράμμισε ότι το απαρτχάιντ τερματίσθηκε το 1994 μόνο έπειτα από έντονη πίεση και κυρώσεις από άλλες χώρες.

«Απομόνωσαν τη Νότια Αφρική του απαρτχάιντ και τελικά αυτή κατέρρευσε. Πιστεύουμε ότι ήρθε ο καιρός να γίνει αυτό για τους Παλαιστινίους», δήλωσε.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Please enable JavaScript to view the comments powered by Disqus.

Αξίζει να διαβάσετε δημοφιλείς ειδήσεις στο skai.gr


<!– Exit Bee Code Snippet for skai.gr

Next Post
Καφές Δανδάλη Ο Νούμερο 1 καφές της Κρήτης

Welcome Back!

Login to your account below

Create New Account!

Fill the forms below to register

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Πες μας

την άποψή σου...