
Η 24χρονη Γιουβάλ Ραφαήλ, επιζήσασα του μακελειού στο φεστιβάλ Nova της 7ης Οκτωβρίου 2023, αναδείχθηκε νικήτρια του The Next Star
Η 24χρονη Γιουβάλ Ραφαήλ, επιζήσασα του μακελειού της Χαμάς στο φεστιβάλ Nova της 7ης Οκτωβρίου 2023, θα εκπροσωπήσει το Ισραήλ στην φετινή Eurovision.
Η Γιουβάλ αναδείχθηκε νικήτρια του The Next Star, ενός δημοφιλούς τηλεοπτικού talent show της ισραηλινής τηλεόρασης, όπου είχε συμμετάσχει στο παρελθόν και η Netta, νικήτρια της Eurovision το 2018.
Yuval Raphael survived the Nova Massacre by hiding under dead bodies.
Last night, she won Israel’s “Rising Star” competition and will represent Israel at Eurovision 2025.
This is Israel❤️🇮🇱
📷Rising Star, Keshet 12 pic.twitter.com/zuPnhCABPM
— Israel ישראל (@Israel) January 23, 2025
Στον τελικό, η 24χρονη τραγούδησε το Dancing Queen των ΑBBA και το αφιέρωσε σε όλα τα θύματα του φεστιβάλ Nova που «ήθελαν να χορέψουν και δεν επέστρεψαν ποτέ».
[embedded content]
Η Γιουβάλ σώθηκε καθώς κρυβόταν κάτω από τα πτώματα φίλων της και άλλων άτυχων νέων που βρισκόταν την ώρα της επίθεσης στο μουσικό φεστιβάλ.
Τώρα η 24χρονη σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τη Eurovision ως μέσο για να πει την ιστορία της.
«Η μουσική μπορεί να μεταφέρει ένα μήνυμα με θαυμάσιο τρόπο», είπε, προσθέτοντας ότι «η συμμετοχή στον διαγωνισμό τώρα είναι ένα δώρο της μοίρας».
Israels representative to @Eurovision 2025 is Yuval Raphael!
She survived #October7thMassacre, and dedicated “dancing queen” of #ABBA to all victims of the Nova festival who wanted to dance and never came back..
Good luck Yuval👑! You are the living proof that #AmIsraelChai! 🇮🇱🎶 pic.twitter.com/4OZIpOx4I7— 🎗Galit Peleg (@GalitPeleg) January 23, 2025
Πέρσι, η εκπρόσωπος του Ισραήλ, Έντεν Γκόλαν, που επίσης πήγε με «μήνυμα» στον διαγωνισμό, γιουχαΐστηκε άγρια εντός και εκτός αρένας.
Πηγή: skai.gr











