Καφές Δανδάλη Ο Νούμερο 1 καφές της Κρήτης
Τετάρτη, 14 Μαΐου, 2025
  • Ακούστε LIVE!
  • Επικοινωνία
Όλοι μαζί μπορούμε
No Result
View All Result
ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 FM - Ενημερωτικός Ραδιοφωνικός Σταθμός - Ηράκλειο, Κρήτης
  • Αρχική
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ

    Παραγωγοί

    Συντελεστές του ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 FM και ΣΚΑΪ 100.3 FM

    Πρόγραμμα

    Το ημερήσιο πρόγραμμα του σταθμού.

    Διαφημιστείτε στον
    ΣΚΑΙ ΚΡΗΤΗΣ

    Ο Σκάι Κρήτης στηρίζει την τοπική αγορά παρέχοντας μοναδικές ευκαιρίες προβολής σε όλες τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες.

    Επικοινωνια

    Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας
    στο τηλέφωνο 2810 22 52 52

    Το κεντρικό μας e-mail είναι: skaikritis@otenet.gr

  • Αρχική
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ

    Παραγωγοί

    Συντελεστές του ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 FM και ΣΚΑΪ 100.3 FM

    Πρόγραμμα

    Το ημερήσιο πρόγραμμα του σταθμού.

    Διαφημιστείτε στον
    ΣΚΑΙ ΚΡΗΤΗΣ

    Ο Σκάι Κρήτης στηρίζει την τοπική αγορά παρέχοντας μοναδικές ευκαιρίες προβολής σε όλες τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες.

    Επικοινωνια

    Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας
    στο τηλέφωνο 2810 22 52 52

    Το κεντρικό μας e-mail είναι: skaikritis@otenet.gr

No Result
View All Result
ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 FM - Ενημερωτικός Ραδιοφωνικός Σταθμός - Ηράκλειο, Κρήτης
LIVE!
No Result
View All Result

Φονικές πλημμύρες στην Ισπανία: Πάνω από 200 οι νεκροί

πριν 6 μήνες
στην κατηγορία ΚΟΣΜΟΣ
Reading Time: 3λεπτά
0 0
0
11
ΠΡΟΒΟΛΕΣ

ΆλλαΣχετικά άρθρα

Frontex: Αισθητή μείωση (-30%) της παράτυπης μετανάστευσης το 2025

Frontex: Αισθητή μείωση (-30%) της παράτυπης μετανάστευσης το 2025

πριν 1 ώρα
Αισιόδοξος ο Τραμπ για τις συνομιλίες με το Ιράν: «Θα πάνε καλά» - Σειρά συμφωνιών με την Ντόχα

Αισιόδοξος ο Τραμπ για τις συνομιλίες με το Ιράν: «Θα πάνε καλά» – Σειρά συμφωνιών με την Ντόχα

πριν 2 ώρες
Πρώτη ομιλία Μερτς στην Bundestag: Υποσχέθηκε «αλλαγή πολιτικής»

Πρώτη ομιλία Μερτς στην Bundestag: Υποσχέθηκε «αλλαγή πολιτικής»

πριν 3 ώρες
Συνομιλίες Ρωσίας - Ουκρανίας: Ο Λαβρόφ δεν θα ταξιδέψει στην Κωνσταντινούπολη

Συνομιλίες Ρωσίας – Ουκρανίας: Ο Λαβρόφ δεν θα ταξιδέψει στην Κωνσταντινούπολη

πριν 3 ώρες

Συνεχίζεται ο εφιάλτης για τους πληγέντες – «Δεν έχουμε τρόφιμα και φάρμακα», λένε οι κάτοικοι – Άνθρωποι ζουν με πτώματα στο σπίτι, δηλώνει δήμαρχος

Tα σωστικά συνεργεία συνεχίζουν να αναζητούν επιζώντες και σορούς μετά από τις πλημμύρες που σάρωσαν περιοχές της Ισπανίας στις οποίες πάνω από 200 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και συγκεκριμένα 202, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό. Την ίδια ώρα, νέα «κόκκινη προειδοποίηση» για τον καιρό στην επαρχία Ουέλβα, στη νοτιοδυτική Ισπανία, εκδόθηκε από την μετεωρολογική υπηρεσία της Ισπανίας, Aemet.

Ειδικότερα γίνεται λόγος για καταρρακτώδεις βροχές σε πόλεις όπως η Καρτάγια, με 117 λίτρα ανά τετραγωνικό μέτρο σε λιγότερο από τρεις ώρες. Η προειδοποίηση παρέμενε ενεργή μέχρι τις 9 π.μ. (τοπική ώρα).

⚠️AVISO ROJO | Provincia de Huelva.

⛈️Se están registrando lluvias torrenciales en localidades como Cartaya, con 117 l/m² en menos de tres horas. 70 de ellos en solo una hora. El aviso sigue activo, por ahora, hasta las 9:00

La #dana va a seguir provocando hoy tiempo adverso. pic.twitter.com/9fbyOAdTII

— AEMET (@AEMET_Esp) November 1, 2024

Όπως μεταδίδει το Sky News, μέχρι στιγμής, 155 θάνατοι έχουν επιβεβαιωθεί μόνο στην ανατολική περιοχή της Βαλένθια. Ωστόσο, ένας άγνωστος αριθμός ανθρώπων εξακολουθούν να αγνοούνται και υπάρχουν φόβοι για περισσότερα θύματα. Οι ισπανικές Αρχές δήλωσαν ότι αναμένουν ότι ο αριθμός των θανάτων θα αυξηθεί καθώς θα μπορούσαν να βρεθούν περισσότεροι σοροί μέσα σε αυτοκίνητα και κτίρια.

«Δυστυχώς, υπάρχουν νεκροί μέσα σε μερικά οχήματα», δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών της Ισπανίας, Όσκαρ Πουέντε.

Spain Floods

Spain Floods

Παρόλο που τα περισσότερα δεινά προκλήθηκαν σε περιοχές κοντά στην πόλη της Βαλένθια, οι καταιγίδες έπληξαν επίσης τεράστιες εκτάσεις της νότιας και ανατολικής ακτής της Ιβηρικής χερσονήσου. Δύο θάνατοι επιβεβαιώθηκαν στη γειτονική περιοχή Castilla La Mancha και ένας στη νότια Ανδαλουσία.

«Δεν έχουμε τρόφιμα και φάρμακα», λένε οι κάτοικοι 

Spain Floods

Εντωμεταξύ δεν έχει τέλος ο εφιάλτης των κατοίκων στις πληττόμενες περιοχές καθώς 3 ημέρες μετά τις πλημμύρες αρκετοί εξακολουθούν να αναφέρουν ότι δεν έχουν βασικές προμήθειες. Οι δρόμοι είναι αποκλεισμένοι από οχήματα και συντρίμμια, ενώ κάποιοι άνθρωποι έχουν εγκλωβιστεί στα σπίτια τους. 

Σύμφωνα με το Sky News, ορισμένες περιοχές δεν έχουν ρεύμα, νερό ή σταθερές τηλεφωνικές συνδέσεις. 

Ένας κάτοικος της Alfafar, στην περιοχή της Βαλένθια, μιας από τις πιο πληγείσες πόλεις, είπε στον κρατικό τηλεοπτικό σταθμό TV ότι αντιμετωπίζουν μια «καταστροφή». 

«Υπάρχουν πολλοί ηλικιωμένοι που δεν έχουν φάρμακα. Υπάρχουν παιδιά που δεν έχουν φαγητό. Δεν έχουμε γάλα, δεν έχουμε νερό. Δεν έχουμε πρόσβαση σε τίποτα», είπαν. 

«Κανείς δεν ήρθε καν να μας προειδοποιήσει την πρώτη μέρα», δηλώνουν. Πολλοί κάτοικοι μετά το αρχικό σοκ πλέον νιώθουν θυμό και την απογοήτευση.

Spain Floods

Οι άνθρωποι ζουν με πτώματα στο σπίτι, δηλώνει δήμαρχος

Παράλληλα, ο δήμαρχος της Alfafar, προειδοποίησε ότι οι κάτοικοι δεν λαμβάνουν αρκετή βοήθεια, όπως μεταδίδει το Sky News.

Ο Χουάν Ραμόν Αντσουάρα είπε ότι οι άνθρωποι έχουν αφεθεί σε «ακραία κατάσταση» και οι άνθρωποι «ζουν με πτώματα στο σπίτι». 

«Είναι πολύ λυπηρό. Οργανωνόμαστε, αλλά μας τελειώνουν όλα», είπε στους δημοσιογράφους.

«Πηγαίνουμε με φορτηγά στη Βαλένθια, αγοράζουμε και επιστρέφουμε, αλλά εδώ είμαστε εντελώς ξεχασμένοι», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αυτοκίνητα στοιβαγμένα το ένα πάνω στο άλλο, ξεριζωμένα δέντρα, σπίτια καταστραμμένα και βυθισμένα στη λάσπη είναι η εικόνα μετά τις φονικές πλημμύρες σε κοινότητες στη Βαλένθια.

Δείτε βίντεο του απεσταλμένου του ΣΚΑΪ στην Ισπανία Θανάση Γκαβού: 

To view this video please enable JavaScript, and consider upgrading to a web browser that
supports HTML5 video

ισπανια

photo AP

ισπανια

photo AP

Τα ορμητικά νερά μετέτρεψαν τους στενούς δρόμους σε παγίδες θανάτου από τα ποτάμια που κατέστρεψαν σπίτια και επιχειρήσεις, παρασύροντας αυτοκίνητα, ανθρώπους και οτιδήποτε άλλο στο πέρασμά του. Οι πλημμύρες γκρέμισαν γέφυρες και άφησαν δρόμους αγνώριστους.

ισπανια

photo AP

Ο Luís Sánchez, ένας συγκολλητής, μιλώντας στο Associated Press είπε ότι έσωσε πολλούς ανθρώπους που είχαν παγιδευτεί στα αυτοκίνητά τους στον πλημμυρισμένο αυτοκινητόδρομο V-31 νότια της πόλης της Βαλένθια. Ο δρόμος έγινε γρήγορα ένα πλωτό νεκροταφείο με εκατοντάδες οχήματα.

«Είδα σώματα να επιπλέουν. Φώναξα, αλλά τίποτα», είπε ο Σάντσες. «Οι πυροσβέστες πήραν πρώτα τους ηλικιωμένους, όταν μπόρεσαν να μπουν μέσα. Είμαι από εκεί κοντά, οπότε προσπάθησα να βοηθήσω και να σώσω ανθρώπους. Οι άνθρωποι έκλαιγαν παντού, ήταν παγιδευμένοι».

Οι περιφερειακές Αρχές δήλωσαν αργά την Τετάρτη ότι διασώστες με ελικόπτερα έσωσαν περίπου 70 ανθρώπους που είχαν εγκλωβιστεί σε στέγες και αυτοκίνητα, αλλά τα πληρώματα εδάφους δεν είχαν καταφέρει.

Ένας βίαιος κατακλυσμός

Οι μεσογειακές ακτές της Ισπανίας είναι συνηθισμένες σε φθινοπωρινές καταιγίδες που μπορεί να προκαλέσουν πλημμύρες, αλλά αυτή ήταν η πιο ισχυρή ξαφνική πλημμύρα στην πρόσφατη μνήμη. Οι επιστήμονες το συνδέουν με την κλιματική αλλαγή, η οποία βρίσκεται επίσης πίσω από τις ολοένα και πιο υψηλές θερμοκρασίες και τις ξηρασίες στην Ισπανία και τη θέρμανση της Μεσογείου Θάλασσας.

Δείτε δορυφορικές εικόνες με το πριν και το μετά της καταστροφής

δορυφορικές εικόνες

Η κλιματική αλλαγή που προκαλείται από τον άνθρωπο διπλασίασε την πιθανότητα μιας καταιγίδας όπως ο κατακλυσμός αυτής της εβδομάδας στη Βαλένθια, σύμφωνα ανάλυση από το World Weather Attribution, που περιλαμβάνει δεκάδες διεθνείς επιστήμονες που μελετούν το ρόλο της υπερθέρμανσης του πλανήτη σε ακραίες καιρικές συνθήκες.

Η Ισπανία υπέφερε από ξηρασία σχεδόν δύο ετών, πράγμα που σημαίνει ότι όταν συνέβη ο κατακλυσμός, το έδαφος ήταν τόσο σκληρό που δεν μπορούσε να απορροφήσει τη βροχή, οδηγώντας σε ξαφνικές πλημμύρες.

Η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία της Ισπανίας ανακοίνωσε ότι έβρεξε περισσότερο μέσα σε οκτώ ώρες στην πόλη Chiva της Βαλένθια από ό,τι τους προηγούμενους 20 μήνες.

Ισπανια

Photo AP

Λεηλασίες 

Η αστυνομία συνέλαβε 39 άτομα για λεηλασίες την Τετάρτη. 

Μερικοί άνθρωποι είπαν ότι έπρεπε να κλέψουν προμήθειες, ειδικά εκείνοι που δεν έχουν τρεχούμενο νερό ή τρόπο να φτάσουν σε καταστήματα.

«Δεν είμαστε κλέφτες. Εργάζομαι ως καθαρίστρια στο σχολείο για το συμβούλιο. Αλλά πρέπει να φάμε. Κοιτάξτε τι μαζεύω: βρεφική τροφή για το μωρό», είπε ο Νιέβες Βάργκας σε ένα τοπικό σούπερ μάρκετ του οποίου οι πόρτες είχαν παραμεριστεί από το νερό και ήταν χωρίς επίβλεψη του προσωπικού. «Τι να δώσω στο παιδί, αν δεν έχουμε ρεύμα».

Πηγή: skai.gr

Ετικέτες: ΚΟΣΜΟΣΣΚΑΙ
Next Post
Halloween - ΗΠΑ: Δύο νεκροί από πυροβολισμούς στο Ορλάντο 

Halloween - ΗΠΑ: Δύο νεκροί από πυροβολισμούς στο Ορλάντο 

Ακούω ζωντανά ΣΚΑΙ ΚΡΗΤΗΣ 92.1
Πες την άποψη σου
creta24.gr
Creta Media Group
Καφές Δανδάλη Ο Νούμερο 1 καφές της Κρήτης
ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ ΣΜ

Νέα άρθρα

Frontex: Αισθητή μείωση (-30%) της παράτυπης μετανάστευσης το 2025

Frontex: Αισθητή μείωση (-30%) της παράτυπης μετανάστευσης το 2025

14 Μαΐου, 2025
«Ολιστική προσέγγιση εφηβικής παραβατικότητας» το θέμα του 2ου κύκλου του προγράμματος «Υποστηρίζοντας την Εφηβεία»

«Ολιστική προσέγγιση εφηβικής παραβατικότητας» το θέμα του 2ου κύκλου του προγράμματος «Υποστηρίζοντας την Εφηβεία»

14 Μαΐου, 2025

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Τραγωδία στο Ηράκλειο: Τον βρήκαν νεκρό οι συγγενείς του στο μετόχι

    Τραγωδία στο Ηράκλειο: Τον βρήκαν νεκρό οι συγγενείς του στο μετόχι

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Θλίψη στο Ηράκλειο – Έφυγε από τη ζωή η Λιάνα Σταρίδα

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • CRETA AUTO MOTO SHOW: Από χθες άνοιξε τις πύλες της και είναι έτοιμη να υποδεχτεί τους χιλιάδες φίλους του αυτοκινήτου και της μοτοσυκλέτας

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Δύο νεκροί σε τροχαίο δυστύχημα στο Μαρκόπουλο Αττικής

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Hράκλειο: Αυτός είναι ο ιδιοκτήτης κέντρου δεξιώσεων που «έσβησε» στο τροχαίο

    0 shares
    Share 0 Tweet 0

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων
ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ ΣΜ
ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 FM
Creta Media Group

Ο ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 από το 1995 βρίσκεται δίπλα στον συνειδητοποιημένο ακροατή προσφέροντας του έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση αλλά και ποιοτική ψυχαγωγία.

Κατηγορίες

  • CINEMA
  • EURO 2024
  • Uncategorized
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Καιρός
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΥΓΕΙΑ

Ακολουθήστε μας

 

Παραγωγή website
metrovista creative media

  • Ο Σταθμός
  • Διαφήμιση
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Απορρήτου

© 2020 ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 FM, Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ

© 2020 ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 FM, Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Create New Account!

Fill the forms below to register

All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε αυτόν τον ιστότοπο, δίνετε τη συγκατάθεσή σας για χρήση cookies. Επισκεφτείτε την Πολιτική απορρήτου μας.

Πες μας

την άποψή σου...