Τετάρτη, 26 Νοεμβρίου, 2025
  • Ακούστε LIVE!
  • Επικοινωνία
Όλοι μαζί μπορούμε
No Result
View All Result
ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 FM - Ενημερωτικός Ραδιοφωνικός Σταθμός - Ηράκλειο, Κρήτης
  • Αρχική
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ

    Παραγωγοί

    Συντελεστές του ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 FM και ΣΚΑΪ 100.3 FM

    Πρόγραμμα

    Το ημερήσιο πρόγραμμα του σταθμού.

    Διαφημιστείτε στον
    ΣΚΑΙ ΚΡΗΤΗΣ

    Ο Σκάι Κρήτης στηρίζει την τοπική αγορά παρέχοντας μοναδικές ευκαιρίες προβολής σε όλες τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες.

    Επικοινωνια

    Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας
    στο τηλέφωνο 2810 22 52 52

    Το κεντρικό μας e-mail είναι: skaikritis@otenet.gr

  • Αρχική
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ

    Παραγωγοί

    Συντελεστές του ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 FM και ΣΚΑΪ 100.3 FM

    Πρόγραμμα

    Το ημερήσιο πρόγραμμα του σταθμού.

    Διαφημιστείτε στον
    ΣΚΑΙ ΚΡΗΤΗΣ

    Ο Σκάι Κρήτης στηρίζει την τοπική αγορά παρέχοντας μοναδικές ευκαιρίες προβολής σε όλες τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες.

    Επικοινωνια

    Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας
    στο τηλέφωνο 2810 22 52 52

    Το κεντρικό μας e-mail είναι: skaikritis@otenet.gr

No Result
View All Result
ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 FM - Ενημερωτικός Ραδιοφωνικός Σταθμός - Ηράκλειο, Κρήτης
LIVE!
No Result
View All Result

H δημοτική παράταξη «Ηράκλειο για σένα» για τις παρατάσεις συμβάσεων με αναθεωρήσεις τιμών

πριν 2 έτη
στην κατηγορία ΚΡΗΤΗ
Reading Time: 1λεπτά
0 0
0
16
ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Η τοποθέτηση της Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης «ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΓΙΑ ΣΕΝΑ» Μαρίας Καναβάκη, στο Δημοτικό Συμβούλιο της 13ης Μαΐου 2024:

Η Δημοτική Παράταξη «ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΓΙΑ ΣΕΝΑ» στη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου στις 13/5/2024 καταψήφισε τα θέματα που αφορούσαν τις παρατάσεις συμβάσεων οδοποιίας με αναθεωρήσεις τιμών και αποχώρησε όταν τα μέλη της δέχθηκαν ειρωνικά σχόλια και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς από την πλευρά της συμπολίτευσης.

Η Επικεφαλής και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι του «ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΓΙΑ ΣΕΝΑ» υπηρετούν με σεβασμό το θεσμικό τους ρόλο και τόσο το Προεδρείο του ΔΣ όσο και η Δημοτική Αρχή οφείλουν να λειτουργούν αμερόληπτα και δημοκρατικά προς όλες τις Παρατάξεις και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, για να εκφράζονται ελεύθερα και μέσα από τον πλουραλισμό των απόψεων, τον εποικοδομητικό διάλογο αλλά και τον αξιοπρεπή αντίλογο, να παράγονται και να προκύπτουν τα καλύτερα δυνατά συμπεράσματα και αποτελέσματα για τον Δήμο.

ΆλλαΣχετικά άρθρα

Σημαντικές περικοπές στις επιδοτήσεις φέρνει η μείωση της κατανομής των βοσκοτόπων στην Κρήτη

Σημαντικές περικοπές στις επιδοτήσεις φέρνει η μείωση της κατανομής των βοσκοτόπων στην Κρήτη

πριν 23 λεπτά

«Η κατανομή των βοσκοτόπων αδικεί και στοχοποιεί για άλλη μια φορά την Κρήτη»

πριν 57 λεπτά
Αρνήθηκε οποιαδήποτε ανάμειξη στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ ο Λάμπρος Αντωνόπουλος

Αρνήθηκε οποιαδήποτε ανάμειξη στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ ο Λάμπρος Αντωνόπουλος

πριν 1 ώρα
Ανώτατο όριο ταχύτητας στην πόλη του Ηρακλείου τα 30 χιλιόμετρα/ώρα

Ανώτατο όριο ταχύτητας στην πόλη του Ηρακλείου τα 30 χιλιόμετρα/ώρα

πριν 1 ώρα

Ακολουθεί η τοποθέτηση της κ. Μαρίας Καναβάκη, Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης «ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΓΙΑ ΣΕΝΑ» στο Δημοτικό Συμβούλιο της 13ης Μαΐου 2024 για τα θέματα από Νο. 15 έως 24 για τις παρατάσεις για ένα έτος συμβάσεων οδοποιίας με αναθεωρήσεις τιμών:

“Λαμβάνουμε την πρόσκληση για το σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο και βλέπουμε να περιέχει η ημερήσια διάταξη από την αρίθμηση 15 έως 24 θέματα για την παράταση συμβάσεων ασφαλτοστρώσεων-τσιμεντοστρώσεων.

Και εδώ ανακύπτει ένα σοβαρό πολιτικό ζήτημα.

Το Δημοτικό Συμβούλιο έως και πολύ πρόσφατα ασχολήθηκε με το θέμα των εν λόγω συμβάσεων που συνδέθηκε με τον Προϋπολογισμό, αφού κατά την άποψη της Δημοτικής Αρχής δεν μπορούσε να ισοσκελιστεί και εξαιτίας τους γιατί θα έπρεπε όπως λέγατε να τελειώσουν, να αποπληρωθούν κλπ. και γι αυτό ο Δήμος Ηρακλείου πήρε δάνειο ισοσκελισμού ύψους 27 εκατ. €!

Στη δική μας Παράταξη σε όλες τις Συνεδριάσεις του ΔΣ που σχετίζονταν με το θέμα, πλήρως τεκμηριωμένα και αιτιολογημένα παρουσιάσαμε και αναλύσαμε την άποψη μας και προτείναμε εναλλακτικούς τρόπους ώστε να αποφευχθεί το δάνειο.

Η πρώτη πρόταση μας πάντα ήταν η παράταση των συμβάσεων οδοποιίας. Κάτι που γνωρίζαμε όλοι,  που και η Υπηρεσία γνώριζε ότι θα γίνει και οι εργολήπτες ήταν ενήμεροι, μιας και είναι κοινό μυστικό-που εμείς τολμούσαμε να το λέμε δημόσια- εσείς το ξέρατε αλλά δεν το λέγατε, ότι παράταση θα δοθεί όπως συμβαίνει σε όλα σχεδόν τα χρονοδιαγράμματα των δημοσίων έργων.

Και αναρωτιέμαι λοιπόν, τώρα ξαφνικά προέκυψαν όλοι αυτοί οι λόγοι που επικαλούνται στις εισηγήσεις οι υπηρεσιακοί και ζητούν οι εργολάβοι με τα αιτήματα τους?

Ενδεικτικά και περιληπτικά:

Θέμα 15 «…το έργο είναι χρονοβόρο δεδομένου ότι αφορά εργασίες φρεζαρίσματος, η διαδικασία έγκρισης των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων αργεί κλπ…»

Θέμα 16 «… τους λόγους ωστόσο μη οφειλόμενους στην εταιρεία μας έχει δημιουργηθεί καθυστέρηση ως προς τη συνολική περάτωση του έργου που καθιστά αναγκαία την παράταση κλπ…»

Θέμα 17 «…οι δρόμοι που αποτελούσαν συμβατικό αντικείμενο δεν ήταν σε κατάσταση να κατασκευαστούν ασφαλτικές εργασίες όπως αναφέρει ο προϋπολογισμός της μελέτης κλπ.…»

Θέμα 18 copy paste-αντιγραφή της παραπάνω αιτιολογίας

Θέμα 19 «… παρακαλούμε για την παράταση του έργου γιατί στην περιοχή εκτελούνται τσιμεντοστρώσεις και εργασίες δικτύου οπτικών ινών, υπογειοποίησης κλπ…»

Θέμα 20, 21, 22, 23,  24, λόγοι “copy paste”, λόγοι «αντιγραφή» ως αιτιολόγηση των παρατάσεων, λόγοι που δεν μπορεί να προέκυψαν από τη μια μέρα την άλλη, λόγοι σχεδόν παρεμφερείς τόσο για τα Δημοτικά Διαμερίσματα όσο και για την ενδοχώρα του Δήμου.

Ρωτήσαμε επανειλημμένως και ακόμα δε μας έχετε απαντήσει ποιοι συγκεκριμένοι κωδικοί θα μπουν στο δάνειο.

Ρωτήσαμε επανειλημμένως και ακόμα δε μας είπατε από αυτές τις συμβάσεις τι έχει εκτελεστεί. Τώρα μόλις μόνο μας είπε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων ότι θα μας τα στείλει. Τα περιμένουμε με ενδιαφέρον.

Είναι τουλάχιστον προκλητικό έως και προσβλητικό αυτό που συμβαίνει σήμερα και λυπάμαι και για αυτό που είπε προηγουμένως ο Αντιδήμαρχος ότι αυτά είχαν ειπωθεί από εσάς πριν λίγες μέρες εδώ!

Μα αυτά δεν είχαν ειπωθεί από εσάς, είχαν ειπωθεί από εμάς!!!

10 θέματα σήμερα στο ΔΣ, 10 εισηγήσεις, 10 παρατάσεις! Για τις  οποίες πήραμε δάνειο 27 εκατ. € για να έρθει η Δημοτική Αρχή αμέσως μετά τους πανηγυρισμούς για την έγκριση του Προϋπολογισμού να θέλει παρατάσεις με αναθεωρήσεις τιμών!!!

Ότι θα χρειαστεί παράταση εμείς το ξέραμε!

«Σήμερα ξεκινάμε» είπατε κ. Δήμαρχε στις 25/4/2024 και απόψε έχουμε 13/5/2024!

«Σταθεροποιούμε το έδαφος, μπαίνουμε σε αναπτυξιακή τροχιά. Στον πυρήνα του Τεχνικού Προγράμματος βρίσκεται το πρόγραμμα έργων και η υλοποίηση του» μας λέγατε.

Μας ειρωνευτήκατε τότε κ. Δήμαρχε και μας είπατε ότι δε θα βάλετε τον Δήμο σε περιπέτειες.

Σας υπενθυμίζω τι λέγατε σε Δελτίο Τύπου της Δημοτικής Αρχής στις 26/3/2024 όπου εγκρίθηκαν κατά πλειοψηφία στη Δημοτική Επιτροπή οι όροι του δανείου «υψηλότατο το κόστος σε περίπτωση που δεν επιλεγόταν η λύση του δανεισμού, αλλά των παρατάσεων και των αναθεωρήσεων των συμβάσεων. Γι’ αυτό το δάνειο είναι η σωστή επιλογή προς το συμφέρον του Δήμου και των δημοτών»!!!

 

Όσο γρήγορα και βιαστικά κάνατε την πολιτική σας επιλογή να χρεώσετε με δάνειο την πόλη, τόσο γρήγορα και βιαστικά μας φέρνετε αυτά που εμείς προτείναμε ως λύσεις για να αποφευχθεί ο δανεισμός και που τότε ούτε μπήκατε καν στον κόπο να τα συζητήσετε, να τα διερευνήσετε, να τα εξετάσετε!

Δεν χαιρόμαστε για αυτή τη δικαίωση, που σταδιακά θα έρθουν κι άλλες, και δε χαιρόμαστε διότι οι δημότες επιβαρύνθηκαν ένα δάνειο που επικοινωνιακά το ονοματίζατε «ανοιχτή χρηματοδοτική γραμμή»!!!

Περιμέναμε φυσικά και ήταν βέβαιο ότι θα γίνουν παρατάσεις, το λέγαμε δεν μας άκουγε κανείς, αλλά δεν περιμέναμε ότι θα το κάνετε και αμέσως χωρίς συστολή!

Η πλειοψηφία δε σημαίνει Μοναρχία!

Κ. Πρόεδρε, λυπάμαι γιατί μόνο όταν έχω εγώ το λόγο μπαίνετε στη διαδικασία να με διακόπτετε και να κρίνετε τα λεγόμενα μου, όπως και όταν άλλοι μιλούν επί προσωπικού δε λέτε τίποτα.

Πολιτικά καταψηφίζουμε όχι γιατί δε θέλουμε να γίνουν τα έργα οδοποιίας, όχι γιατί δεν αντιλαμβανόμαστε και δεν κατανοούμε τους λόγους παράτασης, αλλά γιατί αυτά τα λέγαμε εμείς και εσείς υποτιμήσατε τη νοημοσύνη του Σώματος και προχωρήσατε μόνοι σας στη λήψη ενός δανείου 27 εκατ. € που θα αποπληρωθεί σχεδόν στο διπλάσιο!!!”

Δευτερολογία:

“Κ. Πρόεδρε, κ. Δήμαρχε και αγαπητοί Συνάδελφοι,

Σε μια Δημοκρατία είναι επιτρεπτό ο καθένας να εκφράζει τις απόψεις του.

Εμείς σεβόμαστε την πολιτική άποψη κάθε παράταξης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Θα θέλαμε λοιπόν το αυτονόητο, να μας επιτραπεί να καταθέτουμε και εμείς τη δική μας. Και προφανώς αυτό κάνουμε.

Από εκεί και πέρα η ένσταση αν θέλετε για σήμερα τουλάχιστον είναι ότι εμείς εκφράσαμε την άποψή μας, επιχειρηματολογήσαμε και εξηγήσαμε τους λόγους που καταψηφίζουμε τις συγκεκριμένες εισηγήσεις και το μόνο που θα ήθελα να πω κ. Δήμαρχε, ναι όλοι ζούμε στην ίδια πόλη! και φυσικά κατανοούμε τι γίνεται και εδώ να πω επίσης σχετικά με τον επιμερισμό των Αποφάσεων Ανάληψης Υποχρέωσης που είπατε κ. Δήμαρχε, έχουμε αναφερθεί και άλλες φορές με ποιο σκεπτικό και με ποια προοπτική τη συγκεκριμένη τότε χρονική στιγμή αντιμετωπίστηκε έτσι υπηρεσιακά και πολιτικά.

Σήμερα λέτε το ίδιο πράγμα που λέμε εμείς εξαρχής για τις παρατάσεις, αλλά εμείς το λέγαμε και πριν και δεν αποδεχόμαστε αυτό που ακούμε, ότι δλδ εμείς ήμασταν εκείνοι που λέγαμε ότι αυτά θα μπορούσαν να είχαν εκτελεστεί έως σήμερα! ότι εμείς είμαστε αυτοί που δεν αντιλαμβανόμαστε ότι πρέπει να δοθούν παρατάσεις!

Εμείς μόνο τα λέγαμε αυτά και πάνω σε αυτά είχαμε στηρίξει την άποψη μας για να μην παρθεί δάνειο ισοσκελισμού.

Δεν χρειάζεται να συμφωνούμε σε όλα, δεν χρειάζεται να είμαστε στην ίδια πλευρά, γι΄ αυτό και είμαστε διαφορετικοί.

Αυτή είναι η άποψή μας και πρέπει ο ένας να σέβεται την άποψη του άλλου και να μην μπαίνουμε σε περαιτέρω διαδικασίες”.

Το άρθρο “H δημοτική παράταξη «Ηράκλειο για σένα» για τις παρατάσεις συμβάσεων με αναθεωρήσεις τιμών“, δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά στο CRETA24.

Πηγή CRETA24

Ετικέτες: ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΗΡΑΚΛΕΙΟΚΡΗΤΗ
Next Post
Ντόναλντ Τραμπ-τελετή αποφοίτησης από το λύκειο του γιου του Μπάρον

Ντόναλντ Τραμπ-τελετή αποφοίτησης από το λύκειο του γιου του Μπάρον

Ακούω ζωντανά ΣΚΑΙ ΚΡΗΤΗΣ 92.1
Πες την άποψη σου
creta24.gr
Creta Media Group
Καφές Δανδάλη Ο Νούμερο 1 καφές της Κρήτης
ΣΚΑΪ HYBRID

Νέα άρθρα

Σημαντικές περικοπές στις επιδοτήσεις φέρνει η μείωση της κατανομής των βοσκοτόπων στην Κρήτη

Σημαντικές περικοπές στις επιδοτήσεις φέρνει η μείωση της κατανομής των βοσκοτόπων στην Κρήτη

26 Νοεμβρίου, 2025

«Η κατανομή των βοσκοτόπων αδικεί και στοχοποιεί για άλλη μια φορά την Κρήτη»

26 Νοεμβρίου, 2025

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Στο Ηράκλειο η κηδεία του 51χρονου Κρητικού πανεπιστημιακού – Βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του

    Στο Ηράκλειο η κηδεία του 51χρονου Κρητικού πανεπιστημιακού – Βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Θλίψη για τον Κρητικό καθηγητή και συγγραφέα που έφυγε ξαφνικά από τη ζωή

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Φωτιά τώρα στην Κρήτη

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Ηράκλειο: Σήμερα το τελευταίο “αντίο” στον Μάνο Μπαρκάτσα

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Τηλεφώνημα για βόμβα στο River West

    0 shares
    Share 0 Tweet 0

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων
ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 FM
Creta Media Group

Ο ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 από το 1995 βρίσκεται δίπλα στον συνειδητοποιημένο ακροατή προσφέροντας του έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση αλλά και ποιοτική ψυχαγωγία.

Κατηγορίες

  • BUSINESS
  • CINEMA
  • Uncategorized
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Καιρός
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΥΓΕΙΑ

Ακολουθήστε μας

 

Παραγωγή website
metrovista creative media

  • Ο Σταθμός
  • Διαφήμιση
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Απορρήτου

© 2020 ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 FM, Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ

© 2020 ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 FM, Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Create New Account!

Fill the forms below to register

All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε αυτόν τον ιστότοπο, δίνετε τη συγκατάθεσή σας για χρήση cookies. Επισκεφτείτε την Πολιτική απορρήτου μας.

Πες μας

την άποψή σου...