Πέμπτη, 6 Νοεμβρίου, 2025
  • Ακούστε LIVE!
  • Επικοινωνία
Όλοι μαζί μπορούμε
No Result
View All Result
ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 FM - Ενημερωτικός Ραδιοφωνικός Σταθμός - Ηράκλειο, Κρήτης
  • Αρχική
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ

    Παραγωγοί

    Συντελεστές του ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 FM και ΣΚΑΪ 100.3 FM

    Πρόγραμμα

    Το ημερήσιο πρόγραμμα του σταθμού.

    Διαφημιστείτε στον
    ΣΚΑΙ ΚΡΗΤΗΣ

    Ο Σκάι Κρήτης στηρίζει την τοπική αγορά παρέχοντας μοναδικές ευκαιρίες προβολής σε όλες τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες.

    Επικοινωνια

    Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας
    στο τηλέφωνο 2810 22 52 52

    Το κεντρικό μας e-mail είναι: skaikritis@otenet.gr

  • Αρχική
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ

    Παραγωγοί

    Συντελεστές του ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 FM και ΣΚΑΪ 100.3 FM

    Πρόγραμμα

    Το ημερήσιο πρόγραμμα του σταθμού.

    Διαφημιστείτε στον
    ΣΚΑΙ ΚΡΗΤΗΣ

    Ο Σκάι Κρήτης στηρίζει την τοπική αγορά παρέχοντας μοναδικές ευκαιρίες προβολής σε όλες τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες.

    Επικοινωνια

    Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας
    στο τηλέφωνο 2810 22 52 52

    Το κεντρικό μας e-mail είναι: skaikritis@otenet.gr

No Result
View All Result
ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 FM - Ενημερωτικός Ραδιοφωνικός Σταθμός - Ηράκλειο, Κρήτης
LIVE!
No Result
View All Result

Η Κίνα περικυκλώνει την Ταϊβάν

πριν 1 έτος
στην κατηγορία ΚΟΣΜΟΣ
Reading Time: 1λεπτά
0 0
0
8
ΠΡΟΒΟΛΕΣ

ΆλλαΣχετικά άρθρα

Νάνσι Πελόζι: Έπειτα από 4 δεκαετίες ανακοίνωσε ότι θα αποσυρθεί στο τέλος της θητείας της

Νάνσι Πελόζι: Έπειτα από 4 δεκαετίες ανακοίνωσε ότι θα αποσυρθεί στο τέλος της θητείας της

πριν 2 ώρες
ΗΠΑ: Πώς ο Τραμπ θα μπορούσε να περιορίσει την ατζέντα του Μαμντάνι

ΗΠΑ: Πώς ο Τραμπ θα μπορούσε να περιορίσει την ατζέντα του Μαμντάνι

πριν 2 ώρες
Μουσείο του Λούβρου - Εκθεση (πριν τη ληστεία): Ανεπαρκή τα μέτρα ασφαλείας

Μουσείο του Λούβρου – Εκθεση (πριν τη ληστεία): Ανεπαρκή τα μέτρα ασφαλείας

πριν 2 ώρες
Τουρκία: Στην αστυνομία 6 δημοσιογράφοι για την υπόθεση Ιμάμογλου

Τουρκία: Στην αστυνομία 6 δημοσιογράφοι για την υπόθεση Ιμάμογλου

πριν 2 ώρες

Κινούμενα γραφικά του κινεζικού στρατού εικονίζουν βροχή πυραύλων να πλήττουν στόχους-κλειδιά στο βόρειο, στο νότιο και στο ανατολικό τμήμα της νήσου

Κινεζικά πολεμικά πλοία, καταδιωκτικά και βομβαρδιστικά αεροσκάφη περικύκλωσαν σήμερα την Ταϊβάν, καθώς συνεχίστηκαν για δεύτερη ημέρα στρατιωτικά γυμνάσια ευρείας κλίμακας με σκοπό, κατά το Πεκίνο, να δοκιμαστεί η δυνατότητα «κατάληψης της εξουσίας» στη νήσο, μετά την ορκωμοσία του νέου προέδρου της.

Στα γυμνάσια, που βαφτίστηκαν «Κοινό Ξίφος-2024A», συμμετέχουν δυνάμεις του στρατού ξηράς, του πολεμικού ναυτικού, της πολεμικής αεροπορίας και μονάδες πυραυλικών δυνάμεων· διεξάγονται μετά την ορκωμοσία τη Δευτέρα του νέου προέδρου Λάι Τσινγκ-τε, καθώς η Κίνα είδε στην ομιλία που εκφώνησε αναγγελία «της ανεξαρτησίας της Ταϊβάν» κι απείλησε με «αντίποινα».

Άρχισαν χθες το πρωί και αναμενόταν να συνεχιστούν σήμερα, ωστόσο αναλυτές εκτίμησαν πως θα μπορούσαν να παραταθούν, ή να γίνουν νέα σύντομα.

Σκοπός είναι να δοκιμαστούν δυνατότητες «κατάληψης της εξουσίας» στη νήσο, εξαπόλυσης «κοινών πληγμάτων» και επιβολής ελέγχου σε «περιοχές κλειδιά», είπε σήμερα ο Λι Σι, εκπρόσωπος της διοίκησης ανατολικού θεάτρου των κινεζικών ενόπλων δυνάμεων.

Το Πεκίνο παρουσίασε χθες τα γυμνάσια αυτά ως «αυστηρή τιμωρία» των «αυτονομιστών» που διεμήνυσε πως θα καταλήξουν «πνιγμένοι στο αίμα».

«Μην προβάλετε αντίσταση»

Βίντεο που δημοσιοποίησαν οι κινεζικές ένοπλες δυνάμεις σήμερα εικονίζουν στρατιώτες να βγαίνουν τρέχοντας από κτίριο για να πάνε σε θέσεις μάχης και μαχητικά αεροσκάφη να απογειώνονται, με υπόκρουση στρατιωτικά εμβατήρια.

Σύμφωνα με την κινεζική κρατική τηλεόραση CCTV, αξιωματικοί του κινεζικού πολεμικού ναυτικού κάλεσαν ταϊβανούς ομολόγους τους να μην «προβάλουν αντίσταση στην επανένωση διά της ισχύος».

Κινούμενα γραφικά του κινεζικού στρατού εικονίζουν βροχή πυραύλων να πλήττουν στόχους-κλειδιά στο βόρειο, στο νότιο και στο ανατολικό τμήμα της νήσου, ενώ μήνυμα διαβεβαίωσε πως έτσι θα «κοπούν τα αιμοφόρα αγγεία της ανεξαρτησίας της Ταϊβάν».

Τέσσερα σκάφη του κινεζικού λιμενικού σώματος εισήλθαν σήμερα σε «απαγορευμένα» ύδατα δυο νησιών της Ταϊβάν, κατήγγειλε η Ταϊπέι.

«Είναι η όγδοη φορά αυτόν τον μήνα» που συμβαίνει αυτό, ανέφερε το λιμενικό της Ταϊβάν, απαιτώντας η Κίνα «να δείξει αυτοσυγκράτηση και να σταματήσει αμέσως την παράλογη συμπεριφορά της».

Η Ταϊβάν «θα υπερασπιστεί τις αξίες της ελευθερίας και της δημοκρατίας», διαβεβαίωσε χθες ο κ. Λάι.

«Πάω στη γραμμή του μετώπου μαζί με τους αδελφούς και τις αδελφές μας των ενόπλων δυνάμεων για να υπερασπιστούμε μαζί την εθνική ασφάλεια», πρόσθεσε.

Έκκληση του ΟΗΕ

Η Κίνα θεωρεί την Ταϊβάν επαρχία της, που απλά εκκρεμεί να επανενωθεί με την ηπειρωτική χώρα μετά το τέλος του κινεζικού εμφυλίου πολέμου το 1949, στις οποίες επικράτησαν οι κομμουνιστές του Μάο Τσετούγκ επί των εθνικιστών.

Τα τελευταία χρόνια το Πεκίνο έχει εντείνει τις απειλές και τις πολιτικές, οικονομικές και στρατιωτικές πιέσεις στην Ταϊβάν.

Τα γυμνάσια διεξάγονται εν είδει «αυστηρής τιμωρίας των αυτονομιστικών ενεργειών» στην Ταϊβάν και «αυστηρή προειδοποίηση εναντίον κάθε ανάμιξης και πρόκλησης εξωτερικών δυνάμεων», είπε ο Λι Σι χθες.

Διεξήχθησαν «στο στενό της Ταϊβάν, βόρεια, νότια και ανατολικά της νήσου Ταϊβάν», καθώς και σε ζώνες γύρω από τις νήσους «Κινμέν, Ματσού, Γουτσιού και Ντονγκγίν», κοντά στις κινεζικές ακτές, πρόσθεσε, σύμφωνα με ανακοίνωση Τύπου των κινεζικών ενόπλων δυνάμεων.

Ο ΟΗΕ κάλεσε τα μέρη να «απέχουν από οποιαδήποτε ενέργεια που θα μπορούσε να επιδεινώσει τις εντάσεις» ενώ στην Ουάσιγκτον αξιωματούχος που μίλησε υπό τον όρο να μην κατονομαστεί διαβεβαίωσε ότι οι ΗΠΑ «παρακολουθούν πολύ στενά» την κατάσταση και κάλεσε την Κίνα να δείξει «αυτοσυγκράτηση».

Η Κίνα λέει πως θα προτιμούσε την «ειρηνική» επανένωση με τη νήσο των 23 εκατομμυρίων κατοίκων, αλλά δεν έχει αποκλείσει ποτέ το ενδεχόμενο χρήσης στρατιωτικής ισχύος.

Στην ομιλία που εκφώνησε μετά την ορκωμοσία του ο Λάι Τσινγκ-τε, τον οποίο έχει χαρακτηρίσει στο παρελθόν «επικίνδυνο αυτονομιστή» το Πεκίνο, δεσμεύτηκε να υπερασπιστεί τη δημοκρατία στη νήσο έναντι αυτών που παρουσίασε ως κινεζικές απειλές. Αξίωσε η Κίνα να «σταματήσει τους πολιτικούς και στρατιωτικούς εκφοβισμούς». Αναφέρθηκε επίσης ρητώς σε κίνδυνο «πολέμου», έπειτα από χρόνια διπλωματικής και στρατιωτικής πίεσης της Κίνας στην Ταϊβάν.

Ο κινέζος υπουργός Εξωτερικών Ουάνγκ Γι σχολίασε την επομένη πως οι αυτονομιστές της Ταϊβάν θα μείνουν «στην ιστορία» ως μνημείο «ντροπής».

Σήμερα, το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα και η εφημερίδα-όργανο του πολιτικού γραφείου της κεντρικής επιτροπής του κινεζικού ΚΚ, η Λαϊκή Ημερησία, δημοσίευσαν κύρια άρθρα με τα οποία υμνούν τα στρατιωτικά γυμνάσια, κατακεραυνώνουν την «προδοτική» συμπεριφορά του κ. Λάι και διαμηνύουν πως θα υποστεί «πολύ σκληρό πλήγμα».

Οι προηγούμενες ασκήσεις ευρείας κλίμακας της Κίνας γύρω από την Ταϊβάν διεξήχθησαν τον Αύγουστο του 2023, εν είδει «αυστηρής προειδοποίησης» του Πεκίνου, έπειτα από επίσκεψη του κ. Λάι, τότε αντιπροέδρου, στις ΗΠΑ.

Πριν από αυτές, το Πεκίνο είχε προχωρήσει σε γυμνάσια ιστορικού μεγέθους τον Αύγουστο του 2022, αντιδρώντας στην επίσκεψη που είχε κάνει τότε στην Ταϊπέι η Νάνσι Πελόσι, τότε πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες: ΚΟΣΜΟΣΣΚΑΙ
Next Post
Γάζα: Η Παλαιστινιακή Αρχή στα πρόθυρα ασφυξίας

Γάζα: Η Παλαιστινιακή Αρχή στα πρόθυρα ασφυξίας

Ακούω ζωντανά ΣΚΑΙ ΚΡΗΤΗΣ 92.1
Πες την άποψη σου
creta24.gr
Creta Media Group
Καφές Δανδάλη Ο Νούμερο 1 καφές της Κρήτης
ΣΚΑΪ HYBRID

Νέα άρθρα

Βορίζια: Στα «χέρια» της ΕΛ.ΑΣ. και ο δεύτερος πρωταγωνιστής του βίντεο με το καλάσνικοφ

Βορίζια: Στα «χέρια» της ΕΛ.ΑΣ. και ο δεύτερος πρωταγωνιστής του βίντεο με το καλάσνικοφ

6 Νοεμβρίου, 2025
Βορίζια: Συνελήφθη και ο 2ος άντρας που εμφανίζεται στο βίντεο με τον γαμπρό του Καργάκη

Βορίζια: Συνελήφθη και ο 2ος άντρας που εμφανίζεται στο βίντεο με τον γαμπρό του Καργάκη

6 Νοεμβρίου, 2025

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες – Πότε κλείνει ο ΒΟΑΚ

    Παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες – Πότε κλείνει ο ΒΟΑΚ

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Ηράκλειο: Αναστάτωση από φωτιά σε διαμέρισμα (εικόνες)

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Ηράκλειο: Κλειστός και πάλι ο ΒΟΑΚ από τους αγροτοκτηνοτρόφους

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Θρήνος για τον γνωστό λαουτιέρη που «έσβησε» στα 29 του χρόνια

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Μαν. Χνάρης: «Ανάκληση της απόσπασης της Αντιεισαγγελέως από το Πρωτοδικείο Ρεθύμνου στο Πρωτοδικείο Ηρακλείου»

    0 shares
    Share 0 Tweet 0

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων
ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 FM
Creta Media Group

Ο ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 από το 1995 βρίσκεται δίπλα στον συνειδητοποιημένο ακροατή προσφέροντας του έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση αλλά και ποιοτική ψυχαγωγία.

Κατηγορίες

  • BUSINESS
  • CINEMA
  • Uncategorized
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Καιρός
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΥΓΕΙΑ

Ακολουθήστε μας

 

Παραγωγή website
metrovista creative media

  • Ο Σταθμός
  • Διαφήμιση
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Απορρήτου

© 2020 ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 FM, Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ

© 2020 ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 FM, Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Create New Account!

Fill the forms below to register

All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε αυτόν τον ιστότοπο, δίνετε τη συγκατάθεσή σας για χρήση cookies. Επισκεφτείτε την Πολιτική απορρήτου μας.

Πες μας

την άποψή σου...