Πέμπτη, 4 Δεκεμβρίου, 2025
  • Ακούστε LIVE!
  • Επικοινωνία
Όλοι μαζί μπορούμε
No Result
View All Result
ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 FM - Ενημερωτικός Ραδιοφωνικός Σταθμός - Ηράκλειο, Κρήτης
  • Αρχική
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ

    Παραγωγοί

    Συντελεστές του ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 FM και ΣΚΑΪ 100.3 FM

    Πρόγραμμα

    Το ημερήσιο πρόγραμμα του σταθμού.

    Διαφημιστείτε στον
    ΣΚΑΙ ΚΡΗΤΗΣ

    Ο Σκάι Κρήτης στηρίζει την τοπική αγορά παρέχοντας μοναδικές ευκαιρίες προβολής σε όλες τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες.

    Επικοινωνια

    Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας
    στο τηλέφωνο 2810 22 52 52

    Το κεντρικό μας e-mail είναι: skaikritis@otenet.gr

  • Αρχική
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ

    Παραγωγοί

    Συντελεστές του ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 FM και ΣΚΑΪ 100.3 FM

    Πρόγραμμα

    Το ημερήσιο πρόγραμμα του σταθμού.

    Διαφημιστείτε στον
    ΣΚΑΙ ΚΡΗΤΗΣ

    Ο Σκάι Κρήτης στηρίζει την τοπική αγορά παρέχοντας μοναδικές ευκαιρίες προβολής σε όλες τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες.

    Επικοινωνια

    Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας
    στο τηλέφωνο 2810 22 52 52

    Το κεντρικό μας e-mail είναι: skaikritis@otenet.gr

No Result
View All Result
ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 FM - Ενημερωτικός Ραδιοφωνικός Σταθμός - Ηράκλειο, Κρήτης
LIVE!
No Result
View All Result

Η Μαρίν Λεπέν έτοιμη να αρπάξει την ευκαιρία και να συγκλονίσει τη Γαλλία

πριν 3 μήνες
στην κατηγορία ΚΟΣΜΟΣ
Reading Time: 1λεπτά
0 0
0
12
ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Αν ο Γάλλος πρωθυπουργός Φρανσουά Μπαϊρού πόνταρε στο ότι η ηγέτιδα της ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν θα απέφευγε να ρίξει την κυβέρνηση της Γαλλίας επειδή της απαγορεύεται να θέσει υποψηφιότητα για πολιτικά αξιώματα, τότε έκανε μεγάλο λάθος. Διότι στην πραγματικότητα η Λεπέν και το κόμμα της, Εθνικός Συναγερμός, το οποίο βρίσκεται στην κορυφή των δημοσκοπήσεων στη Γαλλία, φαίνεται ότι θα διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο στην απομάκρυνση του Μπαϊρού στην ψηφοφορία εμπιστοσύνη που θα διεξαχθεί στις 8 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με δημοσίευμα του Politico. 

Τόσο η ίδια η Λεπέν όσο και το κόμμα της φαίνονται αποφασισμένοι να εκμεταλλευτούν την επιδεινούμενη πολιτική κρίση ασκώντας πίεση για τη διεξαγωγή βουλευτικών εκλογών και την παραίτηση του Προέδρου Εμανουέλ Μακρόν.

Όταν οι Μακρόν και Μπαϊρού αποφάσισαν να συμπιέσουν τον γαλλικό προϋπολογισμό ύψους 43,8 δισεκατομμυρίων ευρώ, κάτι που δεν άρεσε σε πολλούς, δεν είχαν φανταστεί ότι η Λεπέν η οποία ελέγχει το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης στην Εθνοσυνέλευση θα τολμούσε να απευθύνει κάλεσμα σε ψήφο εμπιστοσύνης την περασμένη εβδομάδα. Και αυτή η σκέψη είχε κάποια λογική δεδομένου ότι η Λεπέν απαγορεύεται να θέσει υποψηφιότητα για κάποιο αξίωμα λόγω καταδίκης για υπεξαίρεση. Η ίδια θα ασκήσει έφεση τον επόμενο χρόνο, άρα γιατί να ρισκάρει τώρα την έδρα της στο κοινοβούλιο προκαλώντας ενδεχομένως εκλογές;

ΆλλαΣχετικά άρθρα

Τραμπ: «Έχουμε ειρήνη στη Μέση Ανατολή - Δεν το συνειδητοποιούν»

Τραμπ: «Έχουμε ειρήνη στη Μέση Ανατολή – Δεν το συνειδητοποιούν»

πριν 2 ώρες
Νέα αιματοχυσία στη Γάζα: Νεκροί 3 ενήλικες και 2 παιδιά σε Ισραηλινούς βομβαρδισμούς «σε ανταπόδοση εχθροπραξιών της Χαμάς»

Νέα αιματοχυσία στη Γάζα: Νεκροί 3 ενήλικες και 2 παιδιά σε Ισραηλινούς βομβαρδισμούς «σε ανταπόδοση εχθροπραξιών της Χαμάς»

πριν 3 ώρες
Στην ιατροδικαστική για ταυτοποίηση η σορός που παραδώθηκε από τη Χαμάς στο Ισραήλ - Ανοίγει το πέρασμα της Ράφα

Στην ιατροδικαστική για ταυτοποίηση η σορός που παραδώθηκε από τη Χαμάς στο Ισραήλ – Ανοίγει το πέρασμα της Ράφα

πριν 5 ώρες
Σε φυλάκιση 30 μηνών καταδικάστηκε ο γιατρός που προμήθευσε κεταμίνη στον Μάθιου Πέρι

Σε φυλάκιση 30 μηνών καταδικάστηκε ο γιατρός που προμήθευσε κεταμίνη στον Μάθιου Πέρι

πριν 5 ώρες

Όμως η Λεπέν δεν το βλέπει έτσι στην πραγματικότητα αφού μόλις μία ώρα μετά την ανακοίνωση της ψήφου εμπιστοσύνης, ορκίστηκε ότι θα κινητοποιήσει όλες τις δυνάμεις της για να ανατρέψει τον Μπαϊρού και κατηγόρησε τα οκτώ χρόνια Μακρονισμού ότι απειλούν την επιβίωση της Γαλλίας.

«Μόνο η διάλυση θα επιτρέψει πλέον στον γαλλικό λαό να επιλέξει το πεπρωμένο του, αυτό της ανάκαμψης με τον Εθνικό Συναγερμό», έγραψε στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X.

Αυτό έβαλε τέλος σε κάθε εικασία ότι θα μπορούσε να είχε υπάρξει κάποιο είδος συμφωνίας μεταξύ του Μπαϊρού και της Λεπέν.

Ενώ πολλοί υπέθεσαν ότι ο Μπαϊρού θα μπορούσε με κάποιο τρόπο να δοκιμάσει τα όριά του με τη Λεπέν πριν προκηρύξει την ψηφοφορία, ο πρωθυπουργός δυσκολεύτηκε να εξηγήσει γιατί στην πραγματικότητα δεν το έκανε. Σημείωσε — μάλλον μη πειστικά, σε μια συνέντευξη στο κανάλι TF1 — ότι δεν το έκανε επειδή οι ηγέτες της αντιπολίτευσης ήταν «σε διακοπές».

Η Λεπέν όμως απάντησε λέγοντας  ότι δεν είχε σταματήσει να εργάζεται κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Αποφασισμένοι να συμμετάσχουν στις εκλογές

Τα αριστερά κόμματα ανακοίνωσαν επίσης αμέσως την πρόθεσή τους να ψηφίσουν κατά του Μπαϊρού. 

Μπαρντέλα και Λεπέν έχουν προγραμματίσει συνάντηση με τον Μπαϊρού την Τρίτη, αλλά τα μηνύματα που έρχονται από το Εθνικό Συναγερμό καθιστούν απίθανο οι δύο πλευρές να καταλήξουν σε συμφωνία.

Σε περίπτωση πτώσης του Μπαϊρού, ο Μακρόν αντιμετωπίζει λίγες καλές επιλογές για να τον αντικαταστήσει, αν και φημολογείται ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να προσλάβει τον υπουργό Ενόπλων Δυνάμεων, Σεμπαστιάν Λεκόρνου.

Ο Εθνικός Συναγερμός και άλλα κόμματα που ζητούν νέες εκλογές υποστηρίζουν ότι δύο διαδοχικοί πολιτικοί της κεντροδεξιάς και της κεντρώας πλευράς δεν κατάφεραν να τερματίσουν την παρατεταμένη πολιτική κρίση που γεννήθηκε από την άτυχη κίνηση του Μακρόν να προκηρύξει πρόωρες εκλογές πέρυσι. 

Σε δημοσκόπηση του Ifop που διεξήχθη μετά την ομιλία του Μπαϊρού, το 63% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι τάσσονται υπέρ της επιστροφής στις κάλπες, με το ποσοστό αυτό να φτάνει το 86% μεταξύ των ψηφοφόρων του Εθνικού Συναγερμού.  Αλλά οι δημοσκοπήσεις δείχνουν επίσης ότι οι νέες εκλογές θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε ένα ακόμη αιωρούμενο κοινοβούλιο.

Το αν ο Μακρόν θα προκηρύξει πράγματι εκλογές είναι, φυσικά, άγνωστο. Η αιφνιδιαστική ψηφοφορία του περασμένου έτους οδήγησε στο τρέχον πολιτικό αδιέξοδο και άφησε βαθιά τραύματα στο στρατόπεδό του.

Ο 29χρονος Ζορντάν Μπαρντελά, πρόεδρος του Εθνικού Συναγερμού, έχει επανειλημμένα καλέσει τον Μακρόν να παραιτηθεί παρά τις νομικές δοκιμασίες του μέντορά του — κάτι που θα ήταν απίθανο να έκανε χωρίς την έγκριση της Λεπέν. Η Λεπέν εξακολουθεί να ασκεί σημαντικό έλεγχο στην επικοινωνιακή στρατηγική του Εθνικού Συναγερμού, την οποία το κόμμα προσπαθεί να βελτιώσει αφότου απέτυχε να αντιμετωπίσει το δύσκολο ζήτημα της διαδοχής της αμέσως μετά την ετυμηγορία.

Μια θεωρία είναι ότι η Λεπέν έχει αποδεχτεί ότι δεν θα μπορέσει να θέσει υποψηφιότητα για πρόεδρος στο άμεσο μέλλον και ζυγίζει το ενδεχόμενο να την ορίσει ως πρωθυπουργό  ο Μπαρντέλα, εάν εκείνος θέσει υποψηφιότητα ως υποψήφιος του Εθνικού Συναγερμού για τα Ηλύσια Πεδία και κερδίσει. ‘Ομως ο Τζακομπέλι, ο οποίος είναι εκπρόσωπος του κόμματος, το διέψευσε κατηγορηματικά. 

«Η Μαρίν Λεπέν δεν τα παρατάει ποτέ», είπε. 

Εάν υπάρξει νέα ψηφοφορία — προεδρική ή κοινοβουλευτική — η Λεπέν σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα που έχει στη διάθεσή της για να θέσει υποψηφιότητα. 

Μετά από μια περίοδο σοκ που ακολούθησε την απόφαση του δικαστηρίου, η ηγέτιδα της ακροδεξιάς άρχισε να συμβουλεύεται διάφορους δικηγόρους και νομικούς εμπειρογνώμονες την άνοιξη, σύμφωνα με πηγές.  

«Προφανώς διερευνούμε όλες τις νομικές οδούς, έτσι ώστε ακόμη και σε περίπτωση διάλυσης… η Μαρίν Λεπέν να μπορεί να είναι υποψήφια», δήλωσε ο Μπαρντέλα στον ραδιοτηλεοπτικό φορέα TF1 την Τρίτη.

«Υπάρχει μια νόμιμη οδός και, παρόλο που είναι πολύ μικρή, η Μαρίν Λεπέν αγωνίζεται γι’ αυτήν».

Πηγή: skai.gr

Ετικέτες: ΚΟΣΜΟΣΣΚΑΙ
Next Post
Κίνηση: Μεγάλες καθυστερήσεις στον Κηφισό λόγω τροχαίου

Κίνηση: Μεγάλες καθυστερήσεις στον Κηφισό λόγω τροχαίου

Ακούω ζωντανά ΣΚΑΙ ΚΡΗΤΗΣ 92.1
Πες την άποψη σου
creta24.gr
Creta Media Group
Καφές Δανδάλη Ο Νούμερο 1 καφές της Κρήτης
ΣΚΑΪ HYBRID

Νέα άρθρα

Παρατείνεται μέχρι την Παρασκευή η απεργία των ταξί στην Αττική - Συγκέντρωση επί της Λεωφόρου Αθηνών σήμερα

Παρατείνεται μέχρι την Παρασκευή η απεργία των ταξί στην Αττική – Συγκέντρωση επί της Λεωφόρου Αθηνών σήμερα

4 Δεκεμβρίου, 2025
Τραμπ: «Έχουμε ειρήνη στη Μέση Ανατολή - Δεν το συνειδητοποιούν»

Τραμπ: «Έχουμε ειρήνη στη Μέση Ανατολή – Δεν το συνειδητοποιούν»

4 Δεκεμβρίου, 2025

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Ισχυρός σεισμός αναστάτωσε Ηράκλειο και Ρέθυμνο

    Ισχυρός σεισμός αναστάτωσε Ηράκλειο και Ρέθυμνο

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Ηράκλειο: Αυτό είναι το εορταστικό ωράριο – Ποιες Κυριακές θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Μεγάλη φωτιά σε κατάστημα στο Ρέθυμνο – Βίντεο και φωτογραφίες

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Παρέμβαση Λευτέρη Αυγενάκη για την προστασία της βιωσιμότητας των ταξί

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες – Πότε κλείνει ο ΒΟΑΚ

    0 shares
    Share 0 Tweet 0

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων
ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 FM
Creta Media Group

Ο ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 από το 1995 βρίσκεται δίπλα στον συνειδητοποιημένο ακροατή προσφέροντας του έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση αλλά και ποιοτική ψυχαγωγία.

Κατηγορίες

  • BUSINESS
  • CINEMA
  • Uncategorized
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Καιρός
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΥΓΕΙΑ

Ακολουθήστε μας

 

Παραγωγή website
metrovista creative media

  • Ο Σταθμός
  • Διαφήμιση
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Απορρήτου

© 2020 ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 FM, Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ

© 2020 ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 FM, Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Create New Account!

Fill the forms below to register

All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε αυτόν τον ιστότοπο, δίνετε τη συγκατάθεσή σας για χρήση cookies. Επισκεφτείτε την Πολιτική απορρήτου μας.

Πες μας

την άποψή σου...