Πέμπτη, 12 Μαρτίου, 2026
  • Ακούστε LIVE!
  • Επικοινωνία
Όλοι μαζί μπορούμε
No Result
View All Result
ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 FM - Ενημερωτικός Ραδιοφωνικός Σταθμός - Ηράκλειο, Κρήτης
  • Αρχική
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ

    Παραγωγοί

    Συντελεστές του ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 FM και ΣΚΑΪ 100.3 FM

    Πρόγραμμα

    Το ημερήσιο πρόγραμμα του σταθμού.

    Διαφημιστείτε στον
    ΣΚΑΙ ΚΡΗΤΗΣ

    Ο Σκάι Κρήτης στηρίζει την τοπική αγορά παρέχοντας μοναδικές ευκαιρίες προβολής σε όλες τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες.

    Επικοινωνια

    Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας
    στο τηλέφωνο 2810 22 52 52

    Το κεντρικό μας e-mail είναι: skaikritis@otenet.gr

  • Αρχική
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ

    Παραγωγοί

    Συντελεστές του ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 FM και ΣΚΑΪ 100.3 FM

    Πρόγραμμα

    Το ημερήσιο πρόγραμμα του σταθμού.

    Διαφημιστείτε στον
    ΣΚΑΙ ΚΡΗΤΗΣ

    Ο Σκάι Κρήτης στηρίζει την τοπική αγορά παρέχοντας μοναδικές ευκαιρίες προβολής σε όλες τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες.

    Επικοινωνια

    Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας
    στο τηλέφωνο 2810 22 52 52

    Το κεντρικό μας e-mail είναι: skaikritis@otenet.gr

No Result
View All Result
ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 FM - Ενημερωτικός Ραδιοφωνικός Σταθμός - Ηράκλειο, Κρήτης
LIVE!
No Result
View All Result

Λευκός Οίκος για σχέδιο Τραμπ: Πρώτο σχόλιο μετά την παράδοση στον Ζελένσκι – «Μιλάμε και με τους δύο»

πριν 4 μήνες
στην κατηγορία ΚΟΣΜΟΣ
Reading Time: 1λεπτά
0 0
0
11
ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Οι Ηνωμένες Πολιτείες «συνομιλούν και με τις δύο πλευρές» για τον τερματισμό του πολέμου, δήλωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Κάρολαϊν Λέβιτ, την ώρα που Ουάσινγκτον και Κίεβο εξετάζουν έναν νέο ειρηνευτικό σχέδιο των ΗΠΑ που απαιτεί δύσκολες παραχωρήσεις από την Ουκρανία.

Ο Λευκός Οίκος έστειλε νέο μήνυμα για την ανάγκη προόδου προς μια συμφωνία που θα μπορούσε να οδηγήσει στον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία, τονίζοντας ότι το υπό διαμόρφωση αμερικανικό σχέδιο «πρέπει να είναι αποδεκτό και από τις δύο πλευρές».

Ειδικότερα, στην ενημέρωση των δημοσιογράφων, η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, Κάρολαϊν Λέβιτ, είπε ότι η αμερικανική πλευρά είχε «καλές συνομιλίες» τόσο με το Κίεβο όσο και με τη Μόσχα για τον τερματισμό του πολέμου.

ΆλλαΣχετικά άρθρα

Η χήρα του Τσάρλι Κερκ διορίσθηκε στο διοικητικό συμβούλιο στρατιωτικής σχολής

Η χήρα του Τσάρλι Κερκ διορίσθηκε στο διοικητικό συμβούλιο στρατιωτικής σχολής

πριν 9 ώρες
«Dirty Kim»: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν και η ανήλικη κόρη του έκαναν δοκιμαστικές βολές - Δείτε φωτογραφίες

«Dirty Kim»: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν και η ανήλικη κόρη του έκαναν δοκιμαστικές βολές – Δείτε φωτογραφίες

πριν 9 ώρες
Παραιτήθηκε ο σεφ του Noma μετά από σοκαριστικές καταγγελίες για κακοποίηση του προσωπικού

Παραιτήθηκε ο σεφ του Noma μετά από σοκαριστικές καταγγελίες για κακοποίηση του προσωπικού

πριν 9 ώρες
Ισραήλ: «H επιχείρηση στο Ιράν θα διαρκέσει περισσότερο»

Ισραήλ: «H επιχείρηση στο Ιράν θα διαρκέσει περισσότερο»

πριν 9 ώρες

Η ίδια επιβεβαίωσε ότι ο ειδικός απεσταλμένος Στιβ Γουίτκοφ και ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάρκο Ρούμπιο συναντήθηκαν την περασμένη εβδομάδα με Ουκρανούς αξιωματούχους για να συζητήσουν τις λεπτομέρειες του σχεδίου. 

Παράλληλα, η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου διέψευσε κατηγορηματικά αναφορές ότι η Ουκρανία έχει αποκλειστεί από το σχέδιο, τονίζοντας ότι η αμερικανική κυβέρνηση «ακούει και τις δύο πλευρές» του πολέμου.

Η Λέβιτ δήλωσε ότι ο πρόεδρος και η ομάδα εθνικής ασφάλειας «παραμένουν αταλάντευτοι» στην προσπάθεια για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία. Ανέφερε επίσης ότι ο πρόεδρος είναι απογοητευμένος και από τις δύο πλευρές, την ώρα που ο ειδικός απεσταλμένος Στιβ Γουίτκοφ και ο υπουργός Εξωτερικών Μάρκο Ρούμπιο εργάζονται τον τελευταίο μήνα για την κατάρτιση ενός σχεδίου.

«Ξέρω ότι υπάρχει πολλή κριτική και πολλοί που αμφιβάλλουν, αλλά θα σας υπενθυμίσω την ιστορική επιτυχία του προέδρου και της ομάδας του στη Μέση Ανατολή», ανέφερε η Λέβιτ, αναφερόμενη στο σχέδιο του Τραμπ για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, το οποίο έχει εγκριθεί από τα Ηνωμένα Έθνη.

Το σχέδιο Τραμπ διχάζει την ουκρανική ηγεσία

Στο μεταξύ, την ώρα που φαίνεται πως οι διπλωματικές διεργασίες για τον τερματισμό του πολέμου επανεκκινούν, αντικρουόμενα μηνύματα στέλνει το Κίεβο σχετικά με το νέο ειρηνευτικό σχέδιο του Ντόναλντ Τραμπ.

Το γραφείο του Ζελένσκι επιβεβαίωσε την Πέμπτη ότι παρέλαβε το προσχέδιο του ειρηνευτικού σχεδίου, το οποίο προετοιμάστηκε από Αμερικανούς και Ρώσους αξιωματούχους, και ότι ο Ουκρανός πρόεδρος θα συνομιλήσει με τον Τραμπ μέσα στις επόμενες ημέρες για «τις υφιστάμενες διπλωματικές δυνατότητες και τα βασικά σημεία που είναι απαραίτητα για την ειρήνη».

«Συμφωνήσαμε να εργαστούμε πάνω στα σημεία του σχεδίου ώστε να οδηγήσει σε έναν αξιοπρεπή τερματισμό του πολέμου», ανέφερε το γραφείο του Ζελένσκι σε ανακοίνωσή του.

Η προσεκτική αυτή στάση ήρθε σε αντίθεση με τις οργισμένες αντιδράσεις άλλων Ουκρανών αξιωματούχων, που χαρακτήρισαν το σχέδιο «παράλογο», «απαράδεκτο» και «πρόκληση» με στόχο τον αποπροσανατολισμό των συμμάχων της Ουκρανίας. 

Άλλοι αξιωματούχοι στο Κίεβο ανέφεραν ότι η πρόταση, η οποία φέρεται να συντάχθηκε από τον Κιρίλ Ντμιτρίεφ – στενό συνεργάτη του Βλαντίμιρ Πούτιν – και τον ειδικό απεσταλμένο του Ντόναλντ Τραμπ, Στιβ Γουίτκοφ, ήταν μια «πρόκληση», με στόχο να προκαλέσει διχασμό και να «αποπροσανατολίσει» τους συμμάχους της Ουκρανίας.

«Προς το παρόν δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι το Κρεμλίνο είναι έτοιμο για σοβαρές διαπραγματεύσεις. Ο Πούτιν προσπαθεί να κερδίσει χρόνο και να αποφύγει τις αμερικανικές κυρώσεις», δήλωσε ο Ολεξάντρ Μερέζκο, πρόεδρος της κοινοβουλευτικής επιτροπής εξωτερικής πολιτικής της Ουκρανίας. Απέρριψε τον Ντμιτρίεφ ως «ανύπαρκτο».

Ο πρώτος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας, Σεργκίι Κισλίτσια, χαρακτήρισε την πρωτοβουλία μη ρεαλιστική. Υποστήριξε ότι πρόκειται για μια κλασική σοβιετικού τύπου επιχείρηση πληροφόρησης, με στόχο να επηρεάσει την κοινή γνώμη και να σπείρει πανικό.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η αμερικανική πρόταση των 28 σημείων μοιάζει πολύ με τις απαιτήσεις που είχε θέσει η Μόσχα λίγο μετά την έναρξη της πλήρους εισβολής στις αρχές του 2022. Φέρεται ότι συντάχθηκε από Ρώσους και Αμερικανούς αξιωματούχους, με τη στήριξη του Ντόναλντ Τραμπ. Το Κίεβο δεν είχε ενημερωθεί. Ένας Ευρωπαίος διπλωμάτης ανέφερε ότι έμαθε για το σχέδιο μόλις άνοιξε την τηλεόραση.

Το σχέδιο προβλέπει ότι η Ουκρανία θα παραχωρήσει στη Ρωσία το βόρειο τμήμα του Ντονμπάς, το οποίο ελέγχει, και ότι θα μειώσει στο μισό το μέγεθος του στρατού της. Η Ουκρανία θα υποχρεωθεί επίσης να εγκαταλείψει τα όπλα μεγάλης εμβέλειας, τα οποία χρησιμοποιεί για να πλήττει στρατιωτικούς στόχους στο εσωτερικό της Ρωσίας.

Το σχέδιο απορρίπτει την ανάπτυξη ξένων στρατευμάτων σε ουκρανικό έδαφος, ένας όρος που αποκλείει μια μεταπολεμική ειρηνευτική δύναμη υπό την ηγεσία του Ηνωμένου Βασιλείου και της Γαλλίας. Ωστόσο, οι ΗΠΑ θα παρείχαν αδιευκρίνιστες εγγυήσεις ασφαλείας, σύμφωνα με το Axios.

Επίσης, η ρωσική γλώσσα και η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία θα αποκτήσουν επίσημο καθεστώς, σύμφωνα με τις πάγιες απαιτήσεις του Κρεμλίνου.

Ουκρανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι η πρόταση ισοδυναμεί με συνθηκολόγηση της Ουκρανίας και ουσιαστικά με το τέλος της κυριαρχίας της. Το σχέδιο αυτό έρχεται σχεδόν τέσσερα χρόνια μετά την αποτυχημένη προσπάθεια των ρωσικών δυνάμεων να καταλάβουν το Κίεβο και ενώ οι προσπάθειες της κυβέρνησης Τραμπ για τον τερματισμό της σύγκρουσης παραμένουν σε αδιέξοδο.

Την Πέμπτη, ο Ζελένσκι συναντήθηκε με τον υπουργό Στρατού των ΗΠΑ, Νταν Ντρίσκολ, τον οποίο ο Τραμπ όρισε την περασμένη εβδομάδα ως «ειδικό εκπρόσωπο». 

Ο Κιθ Κέλογκ, ειδικός εκπρόσωπος του Τραμπ για την Ουκρανία, φέρεται να ανακοίνωσε την παραίτησή του, δηλώνοντας ότι θα αποχωρήσει τον Ιανουάριο μετά από έναν χρόνο στη θέση. Ο Κέλογκ θεωρείται γενικά φιλικός προς την Ουκρανία και για τον λόγο αυτό έχει αποκλειστεί από τις απευθείας συνομιλίες ΗΠΑ-Ρωσίας.
 

Πηγή: skai.gr

Ετικέτες: ΚΟΣΜΟΣΣΚΑΙ
Next Post
O νεοεκλεγείς δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μαμντάνι, δηλώνει έτοιμος να συναντηθεί με τον Τραμπ

O νεοεκλεγείς δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μαμντάνι, δηλώνει έτοιμος να συναντηθεί με τον Τραμπ

Ακούω ζωντανά ΣΚΑΙ ΚΡΗΤΗΣ 92.1
Πες την άποψη σου
creta24.gr
Creta Media Group
Καφές Δανδάλη Ο Νούμερο 1 καφές της Κρήτης
ΣΚΑΪ HYBRID

Νέα άρθρα

Χαλκίδα: Τραγωδία έξω από σχολείο – Νεκρός 35χρονος μέσα σε αυτοκίνητο

Χαλκίδα: Τραγωδία έξω από σχολείο – Νεκρός 35χρονος μέσα σε αυτοκίνητο

12 Μαρτίου, 2026
Θεσσαλονίκη: Κούρεψε την κόρη της επειδή ήταν άτακτη - Στο αυτόφωρο 33χρονη μητέρα

Θεσσαλονίκη: Κούρεψε την κόρη της επειδή ήταν άτακτη – Στο αυτόφωρο 33χρονη μητέρα

12 Μαρτίου, 2026

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Ξύλο στην τουρκική βουλή

    Ξύλο στην τουρκική βουλή

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Ρωσία για βαλλιστικό πύραυλο Oreshnik: Τον εκτοξεύσαμε γιατί «θέλουμε να ακουστεί η φωνή μας»

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • ΔΥΠΑ: Αναρτήθηκαν οι προσωρινοί πίνακες για τα voucher βιβλίων

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Ηράκλειο: Θρήνος για τον 55χρονο Μιχάλη – Βρέθηκε νεκρός στην άκρη του δρόμου ο ποδηλάτης

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Πάτρα: Τραγωδία στο Ρίο – 25χρονη βρέθηκε νεκρή

    0 shares
    Share 0 Tweet 0

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων
ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 FM
Creta Media Group

Ο ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 από το 1995 βρίσκεται δίπλα στον συνειδητοποιημένο ακροατή προσφέροντας του έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση αλλά και ποιοτική ψυχαγωγία.

Κατηγορίες

  • BUSINESS
  • CINEMA
  • Uncategorized
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Καιρός
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΥΓΕΙΑ

Ακολουθήστε μας

 

Παραγωγή website
metrovista creative media

  • Ο Σταθμός
  • Διαφήμιση
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Απορρήτου

© 2020 ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 FM, Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ

© 2020 ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 FM, Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Create New Account!

Fill the forms below to register

All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε αυτόν τον ιστότοπο, δίνετε τη συγκατάθεσή σας για χρήση cookies. Επισκεφτείτε την Πολιτική απορρήτου μας.

Πες μας

την άποψή σου...