Ο Παναγιώτης Καραΐσκος τερμάτισε πρώτος ‘Ελληνας στο Καλλιμάρμαρο στον 42ο Αυθεντικό Μαραθώνιο καλύπτοντας την απόσταση των 42.195 μέτρων σε 2:20.08.
Νικητής ήταν ο Κενυάτης Έντουιν Κίπροπ Κίπτο με χρόνο 2:10:34”, κάνοντας μάλιστα νέο ρεκόρ στον Μαραθώνιο!
Ο Αφρικανός δρομέας έφτασε πρώτος στο Καλλιμάρμαρο στάδιο και γνώρισε την αποθέωση από τους χιλιάδες ανθρώπους που περίμεναν να χειροκροτήσουν τον πρώτο αθλητή και τους υπόλοιπους συμμετέχοντες σε αυτόν τον κλασικό αγώνα.
Δεύτερος τερμάτισε ο Κενυάτης Κιλίμο και τρίτος ο επίσης Κενυάτης Κιτσάνα.
«Θέλω να ευχαριστήσω τους διοργανωτές που με κάλεσαν. Θέλω να ευχαριστήσω την οικογένειά μου. Δεν ήμουν καλά προετοιμασμένος, δεν περίμενα να κάνω το ρεκόρ. Πίεσα πάρα πολύ και τα κατάφερα», υπογράμμισε στις πρώτες δηλώσεις του ο νικητής της κλασικής διαδρομής.
Δείτε φωτογραφίες



Το άρθρο “Μαραθώνιος: Νικητής ο Κενυάτης Κίπτο – Πρώτος Έλληνας ο Παναγιώτης Καραΐσκος“, δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά στο CRETA24.













