Παρασκευή, 26 Δεκεμβρίου, 2025
  • Ακούστε LIVE!
  • Επικοινωνία
Όλοι μαζί μπορούμε
No Result
View All Result
ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 FM - Ενημερωτικός Ραδιοφωνικός Σταθμός - Ηράκλειο, Κρήτης
  • Αρχική
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ

    Παραγωγοί

    Συντελεστές του ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 FM και ΣΚΑΪ 100.3 FM

    Πρόγραμμα

    Το ημερήσιο πρόγραμμα του σταθμού.

    Διαφημιστείτε στον
    ΣΚΑΙ ΚΡΗΤΗΣ

    Ο Σκάι Κρήτης στηρίζει την τοπική αγορά παρέχοντας μοναδικές ευκαιρίες προβολής σε όλες τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες.

    Επικοινωνια

    Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας
    στο τηλέφωνο 2810 22 52 52

    Το κεντρικό μας e-mail είναι: skaikritis@otenet.gr

  • Αρχική
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ

    Παραγωγοί

    Συντελεστές του ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 FM και ΣΚΑΪ 100.3 FM

    Πρόγραμμα

    Το ημερήσιο πρόγραμμα του σταθμού.

    Διαφημιστείτε στον
    ΣΚΑΙ ΚΡΗΤΗΣ

    Ο Σκάι Κρήτης στηρίζει την τοπική αγορά παρέχοντας μοναδικές ευκαιρίες προβολής σε όλες τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες.

    Επικοινωνια

    Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας
    στο τηλέφωνο 2810 22 52 52

    Το κεντρικό μας e-mail είναι: skaikritis@otenet.gr

No Result
View All Result
ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 FM - Ενημερωτικός Ραδιοφωνικός Σταθμός - Ηράκλειο, Κρήτης
LIVE!
No Result
View All Result

Μονή Σινά: Πραξικόπημα κατά της Εκκλησίας καταγγέλλει ο Αρχιεπίσκοπος Δαμιανός

πριν 5 μήνες
στην κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ
Reading Time: 1λεπτά
0 0
0
10
ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Παρασκηνιακές κινήσεις πραξικοπηματικού χαρακτήρα με στόχο να πληγεί η ηγεσία της Μονής Σινά και να αλλάξουν τα δεδομένα, όσον αφορά την επόμενη ημέρα, κυρίως ενόψει ψήφισης σήμερα στη Βουλή της ρύθμισης που αναγνωρίζει νομική προσωπικότητα για το Μετόχι της Μονής στην Ελλάδα, λαμβάνουν χώρα στη Μονή, με αρνητικούς πρωταγωνιστές ομάδα μοναχών, που επιδιώκει την παύση του Αρχιεπισκόπου Δαμιανού από τη θέση του Ηγουμένου της Μονής. 

Όλα αυτά ενώ έχει προγραμματιστεί για τις 6 Αυγούστου επίσκεψη στη χώρα μας του Αιγύπτιου υπουργού Εξωτερικών, Μπαντρ Αμπεντελάτι, στην οποία εκτιμάται ότι θα μπορούσε να προκύψει συμφωνία για την επίλυση του ζητήματος που έχει ανακύψει σχετικά με το καθεστώς της Μονής. 

Ο Αρχιεπίσκοπος Σινά Δαμιανός, με ανακοινωθέν που εξέδωσε καταγγέλλει παράνομες διαδικασίες και αντικανονικές ενέργειες και καταδικάζει τις κινήσεις που γίνονται από την ομάδα μοναχών.

ΆλλαΣχετικά άρθρα

Εντοπισμός και διάσωση 40 μεταναστών νότια των Καλών Λιμένων

Εντοπισμός και διάσωση 40 μεταναστών νότια των Καλών Λιμένων

πριν 3 ώρες
Συνελήφθη για ενδοοικογενειακή απειλή ο Άρης Μουγκοπέτρος - Μήνυση από την εν διαστάσει σύζυγό του

Συνελήφθη για ενδοοικογενειακή απειλή ο Άρης Μουγκοπέτρος – Μήνυση από την εν διαστάσει σύζυγό του

πριν 4 ώρες
Νέα εγκληματική οργάνωση στην Αχαΐα: Έκαναν τους υπαλλήλους του ΔΕΔΔΗΕ και εξαπατούσαν πολίτες

Νέα εγκληματική οργάνωση στην Αχαΐα: Έκαναν τους υπαλλήλους του ΔΕΔΔΗΕ και εξαπατούσαν πολίτες

πριν 5 ώρες
Θεσσαλονίκη: Απατεώνες πήραν λίρες και κοσμήματα αξίας 500.000 ευρώ από 70χρονη

Θεσσαλονίκη: Απατεώνες πήραν λίρες και κοσμήματα αξίας 500.000 ευρώ από 70χρονη

πριν 6 ώρες

Τα πρωτοφανή γεγονότα, που εξελίσσονται παρασκηνιακά εδώ και καιρό, κορυφώθηκαν χθες όταν 15 μοναχοί συγκάλεσαν συνέλευση και εξέδωσαν απόφαση για την παύση του Αρχιεπισκόπου Δαμιανού, συνεργάτες του οποίου καταγγέλλουν τη μεθόδευση ως αντικανονική και αντικαταστατική, επισημαίνοντας ότι δεν τηρήθηκαν τα προβλεπόμενα. Όπως αναφέρουν ειδικότερα, η συνέλευση είναι παράνομη, καθώς απαιτείται υποβολή σχετικού αιτήματος από τα 2/3 του συνόλου των μοναχών. 

Ο Αρχιεπίσκοπος Σινά Δαμιανός στο ανακοινωθέν του αναφέρει τα εξής:

«Το 2012, κατόπιν προσφυγής στην αιγυπτιακή δικαιοσύνη του τότε Δημάρχου της πόλεως της Αγίας Αικατερίνης και του τότε Κυβερνήτη Νοτίου Σινά ξεκίνησε ο Γολγοθάς της Ιεράς Μονής Σινά. Αυτή η ακατανόητη και απολύτως αδικαιολόγητη αμφισβήτηση του από αιώνος καθεστώτος (status quo) της Ιεράς Μονής (το οποίο αποτυπώθηκε και στην απόφαση της UNESCO το 2002 να ανακηρύξει την Ιερά Μονή ως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς) μετά την από 28/5/2025 απόφαση του Εφετείου της Ισμαηλίας απειλεί την ίδια την ύπαρξη της Ιεράς Μονής Σινά.

Από εκείνη την ημέρα ξεκίνησε μια τιτάνια προσπάθεια για να διασωθεί η Ιερά Μονή και να διασφαλισθεί το μέλλον της.

Μετά από κόπους πολλούς, η προσπάθεια αυτή άρχισε να αποδίδει. Η κατάθεση του νομοσχεδίου με το οποίο η εκπροσώπηση της Ιεράς Μονής στην Ελλάδα αποκτά νομική προσωπικότητα στην Ελλάδα και η ομόθυμη στήριξη όλων των κομμάτων ήταν η στιγμή που η ελπίδα επέστρεψε διότι η Ιερά Μονή Σινά αποτέλεσε σημείο ενότητας του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας. Ο απανταχού Ελληνισμός έτεινε με την καρδιά του το χέρι του προς την φίλη χώρα της Αιγύπτου για την ανάγκη συνεργασίας και συμπόρευσης με επίκεντρο υψηλά ιδανικά όπως η θρησκευτική ελευθερία.

Και η φίλη χώρα ανταποκρίθηκε καθώς ο Εξοχώτατος Υπουργός Εξωτερικών της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου θα επισκεφθεί την Αθήνα στις 6 Αυγούστου οπότε δικαίως αναμένουμε το τέλος του Γολγοθά της Ιεράς Μονής.

Και όμως αυτή τη στιγμή που η ελπίδα επέστρεψε, που οι προσπάθειες άρχισαν να αποδίδουν, έμελλε ν’ αποδειχθεί για μια ακόμα φορά αληθινός ο στίχος του Δ. Σολωμού «Η διχόνοια που βαστάει, ένα σκήπτρο η δολερή. Καθενός χαμογελάει, πάρ’ το λέγοντας και συ».

Ορισμένοι πατέρες της Ιεράς Μονής Σινά «εκινήθησαν, εβουλεύθησαν, εμελέτησαν την παράδοσιν» με σκοπό όχι να τηρήσουν αλλά πώς θα συνωμοτήσουν για να καταπατήσουν τους Θείους και Ιερούς Κανόνες και τους Θεμελιώδεις Κανονισμούς της Ιεράς Μονής Σινά. Έκλεισα τα μάτια και τα αυτιά μου σε όσα έκαναν ώστε να μην αποσπαστεί η προσοχή μας από τον μείζονα στόχο της διαφύλαξης του από αιώνων καθεστώτος της Ιεράς Μονής. Όμως, πλέον, οι αντικανονικές ενέργειές τους σκανδαλίζουν τον πιστό λαό του Θεού, υπονομεύουν την ενότητα της Αδελφότητας, οδηγούν το Μοναστήρι σε «βαβυλώνια αιχμαλωσία» και, κυρίως, προσφέρουν την καλύτερη υπηρεσία σε όσους επιθυμούν να ΜΗΝ τελειώσει ο Γολγοθάς της Ιεράς Μονής. «Σήμερον ο Ιούδας καταλιμπάνει τον διδάσκαλον και παραλαμβάνει τον διάβολον. Τυφλοῦται τῷ πάθει τῆς φιργυρίαςλαρχίας, ἐκπίπτει τοῦ φωτός ὁ ἐσκοτισμένος.». Όσα άνευ φόβου Θεού, αιδούς και επίγνωσης πράττουν, συνιστούν ένα πραξικόπημα κατά της Εκκλησίας που δεν θα επιτρέψουμε να έχει τις ολέθριες συνέπειες για την ακεραιότητα και την ενότητα του Ελληνισμού που είχαν άλλα πραξικοπήματα.

Ως πνευματικός τους πατέρας έχω το καθήκον να καταβάλω κάθε προσπάθεια ώστε να κατανοήσουν το λάθος τους και να μην γίνουν πατραλοίες. Κατόπιν προσευχής και με άφατο πόνο καρδιάς, με χέρι τρεμάμενο όχι από το βάρος 91 ετών επίγειας ζωής αλλά από την ευθύνη για το μέλλον της Ιεράς Μονής, οφείλω να πράξω ότι προβλέπουν οι Θείοι και Ιεροί Κανόνες στον συνετιστικό χαρακτήρα των οποίων θα παραδοθούν, ώστε να έχουν την ευκαιρία να μετανοήσουν και έτσι όλοι μαζί, ενωμένοι, μακριά από εφήμερους και μάταιους εγωισμούς, να περισώσουμε την Ιερά Μονή. Ας εμπνευστούμε όλοι από την ενότητα που δείχνει η Ελληνική Βουλή από την μιά άκρη ως την άλλη τούτες τις ημέρες για την διάσωση της Ιεράς Μονής Σινά.

Ευλογώ πάντας και εύχομαι η χάρη της Αγίας Αικατερίνης και του Θεοβαδίστου Όρους Σινά να σκεπάζουν την πατρίδα μας και τον καθένα ξεχωριστά».

Πηγή: skai.gr

Ετικέτες: ΕΛΛΑΔΑΣΚΑΙ
Next Post
Κρήτη: Προφυλακίστηκαν ο πατέρας και ο θείος της 15χρονης που της έκλεβαν το μεροκάματο για να αγοράζουν ναρκωτικά

Κρήτη: Προφυλακίστηκαν ο πατέρας και ο θείος της 15χρονης που της έκλεβαν το μεροκάματο για να αγοράζουν ναρκωτικά

Ακούω ζωντανά ΣΚΑΙ ΚΡΗΤΗΣ 92.1
Πες την άποψη σου
creta24.gr
Creta Media Group
Καφές Δανδάλη Ο Νούμερο 1 καφές της Κρήτης
ΣΚΑΪ HYBRID

Νέα άρθρα

Οι κάτοικοι του Μογκαντίσου ψηφίζουν για πρώτη φορά μετά από 60 χρόνια

Οι κάτοικοι του Μογκαντίσου ψηφίζουν για πρώτη φορά μετά από 60 χρόνια

25 Δεκεμβρίου, 2025
«Διάγγελμα» Τζίμι Κίμελ: Το 2025 ήταν μία πολύ καλή χρονιά

«Διάγγελμα» Τζίμι Κίμελ: Το 2025 ήταν μία πολύ καλή χρονιά

25 Δεκεμβρίου, 2025

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Ο Νετανιάχου διαστρεβλώνει το σχέδιο Τραμπ για τη Γάζα σε βιντεοσκοπημένη δήλωση από την Ουάσινγκτον

    Ο Νετανιάχου διαστρεβλώνει το σχέδιο Τραμπ για τη Γάζα σε βιντεοσκοπημένη δήλωση από την Ουάσινγκτον

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Ηράκλειο: Αυτό είναι το εορταστικό ωράριο – Ποιες Κυριακές θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Αλέξης Τσικόπουλος: 17 ημέρες αγωνίας για τον 33χρονο γιατρό που αγνοείται στην Κρήτη

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Αλέξης Τσικόπουλος: «Περιμένουμε σήμερα να μάθουμε αν είναι ζωντανός», λέει ο πατέρας του αγνοούμενου γιατρού

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Η συγκλονιστική ζωγραφιά για τα Τέμπη στο Matala Street Painting

    0 shares
    Share 0 Tweet 0

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων
ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 FM
Creta Media Group

Ο ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 από το 1995 βρίσκεται δίπλα στον συνειδητοποιημένο ακροατή προσφέροντας του έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση αλλά και ποιοτική ψυχαγωγία.

Κατηγορίες

  • BUSINESS
  • CINEMA
  • Uncategorized
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Καιρός
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΥΓΕΙΑ

Ακολουθήστε μας

 

Παραγωγή website
metrovista creative media

  • Ο Σταθμός
  • Διαφήμιση
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Απορρήτου

© 2020 ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 FM, Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ

© 2020 ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 FM, Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Create New Account!

Fill the forms below to register

All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε αυτόν τον ιστότοπο, δίνετε τη συγκατάθεσή σας για χρήση cookies. Επισκεφτείτε την Πολιτική απορρήτου μας.

Πες μας

την άποψή σου...