Καφές Δανδάλη Ο Νούμερο 1 καφές της Κρήτης
Πέμπτη, 1 Μαΐου, 2025

NASA: Λονδίνο – Νέα Υόρκη σε μιάμιση ώρα με το νέο υπερηχητικό αεροπλάνο | ΣΚΑΪ

8
ΠΡΟΒΟΛΕΣ

ΆλλαΣχετικά άρθρα

Λονδίνο – Νέα Υόρκη σε μιάμιση ώρα με το υπερηχητικό αεροπλάνο που σχεδιάζει η NASA (βίντεο)

nasa jet

Το νέο υπερηχητικό επιβατικό τζετ θα πετά με ταχύτητα ΜΑΧ 4 και θα πιάνει έως 4.900 km/h

Στο, όχι πολύ μακρινό μέλλον, οι Eυρωπαίοι θα μπορούν να «πετάγονται» στη Νέα Υόρκη για δουλειές, ένα μπέργκερ ή μια έκθεση και να επιστρέφουν αυθημερόν χάρη στη NASA. 

Η διαστημική υπηρεσία των ΗΠΑ σχεδιάζει τη δημιουργία ενός ηπερηχητικού αεροσκάφους που θα κάνει το δρομολόγιο Λονδίνο – Νέα Υόρκη σε 90 λεπτά, χρόνο δύο φορές πιο γρήγορο από το θρυλικό Κονκόρντ. 

Το νέο υπερηχητικό επιβατικό τζετ της Nasa θα πετά με ταχύτητα ΜΑΧ 4 και θα πιάνει έως 4.900 km/h. Το γαλλοβρετανικό Concorde (που αποσύρθηκε το 2003), πετούσε με ταχύτητα Μαχ 2,2.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, πριν από μερικές εβδομάδες η NASA ολοκλήρωσε τo πειραματικό υπερηχητικό αεροπλάνο X-59, το οποίο έχει σχεδιαστεί για να καταστέλλει τους δικούς του υπερηχητικούς κρότους (sonic boom). 

H πρώτη δοκιμαστική πτήση του X-59 θα πραγματοποιηθεί αργότερα φέτος και πάνω σε αυτό θα βασιστεί η δημιουργία του υπερηχητικού επιβατικού τζετ. 

Next Post
Καφές Δανδάλη Ο Νούμερο 1 καφές της Κρήτης

Welcome Back!

Login to your account below

Create New Account!

Fill the forms below to register

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Πες μας

την άποψή σου...