Τρίτη, 6 Ιανουαρίου, 2026
  • Ακούστε LIVE!
  • Επικοινωνία
Όλοι μαζί μπορούμε
No Result
View All Result
ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 FM - Ενημερωτικός Ραδιοφωνικός Σταθμός - Ηράκλειο, Κρήτης
  • Αρχική
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ

    Παραγωγοί

    Συντελεστές του ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 FM και ΣΚΑΪ 100.3 FM

    Πρόγραμμα

    Το ημερήσιο πρόγραμμα του σταθμού.

    Διαφημιστείτε στον
    ΣΚΑΙ ΚΡΗΤΗΣ

    Ο Σκάι Κρήτης στηρίζει την τοπική αγορά παρέχοντας μοναδικές ευκαιρίες προβολής σε όλες τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες.

    Επικοινωνια

    Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας
    στο τηλέφωνο 2810 22 52 52

    Το κεντρικό μας e-mail είναι: skaikritis@otenet.gr

  • Αρχική
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ

    Παραγωγοί

    Συντελεστές του ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 FM και ΣΚΑΪ 100.3 FM

    Πρόγραμμα

    Το ημερήσιο πρόγραμμα του σταθμού.

    Διαφημιστείτε στον
    ΣΚΑΙ ΚΡΗΤΗΣ

    Ο Σκάι Κρήτης στηρίζει την τοπική αγορά παρέχοντας μοναδικές ευκαιρίες προβολής σε όλες τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες.

    Επικοινωνια

    Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας
    στο τηλέφωνο 2810 22 52 52

    Το κεντρικό μας e-mail είναι: skaikritis@otenet.gr

No Result
View All Result
ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 FM - Ενημερωτικός Ραδιοφωνικός Σταθμός - Ηράκλειο, Κρήτης
LIVE!
No Result
View All Result

Νέες δράσεις για την ασφάλεια των δημοσιογράφων και την ελευθερία του Τύπου

πριν 2 ημέρες
στην κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ
Reading Time: 1λεπτά
0 0
0
11
ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Η ελευθερία του Τύπου έχει αναδειχθεί πλέον σε ζήτημα διεθνούς ασφάλειας. Οι επιθέσεις κατά δημοσιογράφων, η χειραγώγηση της πληροφορίας και η παραπληροφόρηση βρίσκονται στο επίκεντρο της παγκόσμιας συζήτησης, δοκιμάζοντας την ποιότητα της ενημέρωσης των πολιτών και, κατ’ επέκταση, τη δημοκρατική λειτουργία των κοινωνιών.

Οι δημοσιογράφοι αντιμετωπίζουν σήμερα διεθνώς ένα διευρυνόμενο φάσμα απειλών: ψηφιακές επιθέσεις, καταχρηστικές αγωγές (SLAPPs), φυσική βία, εκφοβισμό και παρενόχληση. Σε αυτό το πλαίσιο, η Ελλάδα αναλαμβάνει συστηματικές δράσεις και θεσμικές πρωτοβουλίες με διεθνή διάσταση, θέτοντας «τα θεμέλια για να καταστεί περιφερειακός κόμβος προστασίας του Τύπου».

Βελτίωση της εικόνας της Ελλάδας στην Πλατφόρμα του Συμβουλίου της Ευρώπης

Η πρόοδος αυτή αποτυπώνεται στην Πλατφόρμα του Συμβουλίου της Ευρώπης για την Προστασία της Δημοσιογραφίας και την Ασφάλεια των Δημοσιογράφων, η οποία λειτουργεί από το 2015 ως μηχανισμός έγκαιρης προειδοποίησης και καταγραφής σοβαρών απειλών κατά δημοσιογράφων στα 46 κράτη-μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης. Στις 10 Δεκεμβρίου 2025, επιλύθηκαν 9 προειδοποιήσεις (warnings) που αφορούσαν την Ελλάδα – γεγονός πρωτοφανές από την ίδρυση της πλατφόρμας. Παράλληλα, το 2024 καταγράφηκαν μόλις 4 νέες προειδοποιήσεις για τη χώρα, ένα από τα καλύτερα ρεκόρ για την χώρα μας στην ιστορία αυτού του θεσμού.

ΆλλαΣχετικά άρθρα

Παραμονή Χριστουγέννων σήμερα στο Άγιον Όρος 

Παραμονή Χριστουγέννων σήμερα στο Άγιον Όρος 

πριν 2 ώρες
Πώς έγινε η τραγωδία στις Σέρρες - Για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατηγορείται ο 16χρονος δράστης

Πώς έγινε η τραγωδία στις Σέρρες – Για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατηγορείται ο 16χρονος δράστης

πριν 3 ώρες
Ευρηματικός ιερέας στη Μεσσηνία: Έριξε τον Σταυρό στη θάλασσα με καλάμι ψαρέματος - Βίντεο

Ευρηματικός ιερέας στη Μεσσηνία: Έριξε τον Σταυρό στη θάλασσα με καλάμι ψαρέματος – Βίντεο

πριν 3 ώρες
Μοναδικά Θεοφάνια στην Πειραϊκή: Κοσμοσυρροή και απλότητα στον «Όρμο της Αφροδίτης»

Μοναδικά Θεοφάνια στην Πειραϊκή: Κοσμοσυρροή και απλότητα στον «Όρμο της Αφροδίτης»

πριν 3 ώρες

Ομάδα Εργασίας με 23 μέλη

Με 23 μέλη συγκροτήθηκε η Ομάδα Εργασίας Συντονισμού για τη Διασφάλιση της Προστασίας, της Ασφάλειας και της Ενίσχυσης της Θέσης των Δημοσιογράφων και άλλων Επαγγελματιών των Μέσων Ενημέρωσης. Τα μέλη συμμετέχουν αμισθί και προέρχονται από φορείς της δημόσιας διοίκησης, ανεξάρτητες αρχές, δημόσια μέσα ενημέρωσης, ακαδημαϊκά ιδρύματα και επαγγελματικές ενώσεις.

Επικεφαλής της Task Force είναι ο γενικός γραμματέας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης Δημήτριος Κιρμικίρογλου. «Προχωράμε στην άμεση υλοποίηση ενός Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την ασφάλεια των δημοσιογράφων και επιδιώκουμε τη συνεργασία με τη δημοσιογραφική κοινότητα και την κοινωνία των πολιτών. Η ελευθερία του Τύπου βρίσκεται στον πυρήνα του σχεδιασμού μας και αποτελεί τη βάση στην οποία χτίζουμε κάθε πρωτοβουλία», δήλωσε ο κ. Κιρμικίρογλου.

Στην ομάδα συμμετέχουν εκπρόσωποι από έξι υπουργεία: η Αικατερίνη Πολύζου από τη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, ο Σωτήριος Κρυστάλλης από το Υπουργείο Εξωτερικών, ο Πασχάλης Σελιάμης από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ο Αριστείδης-Παναγιώτης Κουφάλης από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, η Αικατερίνη Πατσογιάννη από το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, η Μαριαλένα Κωτσικοπούλου από την Εθνική Αρχή Κυβερνοασφάλειας και η Ιωάννα Παπαδοπούλου από τη Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Από τα δημόσια μέσα ενημέρωσης συμμετέχουν ο δρ Βασίλειος Βασιλόπουλος από την ΕΡΤ και ο Χρυσόστομος Μπίκατζικ από το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Την ακαδημαϊκή κοινότητα εκπροσωπούν η επίκουρη καθηγήτρια Μαρίνα Ρήγου από το ΕΚΠΑ, ο αναπληρωτής καθηγητής Παντελεήμων Βατικιώτης από το Πάντειο Πανεπιστήμιο, ο καθηγητής Νικόλαος Παναγιώτου από το ΑΠΘ και η επίκουρη καθηγήτρια Βασιλική Καϊμάκη από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο.

Συμμετοχή έχουν και εκπρόσωποι επαγγελματικών ενώσεων: ο Ανδρέας Παναγόπουλος από την ΠΟΕΣΥ, ο Νικόλαος Βαφειάδης από την ΕΣΗΕΑ, ο Ηλίας Κάνιστρας από την ΕΣΗΕΠΗΝ, ο Δημήτριος Αλεξάκης από την ΕΣΠΗΤ, ο Ελευθέριος Πιταράκης από την ΕΑΞΤ, ο Ιωάννης Γιαννακόπουλος από την ΕΣΗΕΘΣτΕ-Ε, ο Ρωμανός Νικόλαος από την ΕΤΙΤΒΕ, η Φανή Σοβιτσλή από την ΕΣΗΕΜ-Θ και ο Ευάγγελος Ιωάννου από τον ΠΣΑΤ.

Τρίπτυχο δράσεων από το Διεθνές Κέντρο για την Ασφάλεια των Δημοσιογράφων

Το Διεθνές Κέντρο για την Ασφάλεια των Δημοσιογράφων (ICSJ), υπό την επιστημονική ηγεσία του καθηγητή Νίκου Παναγιώτου (Τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ, ΑΠΘ), σε συνεργασία με την ανασυγκροτημένη Task Force, προχωρά στην υλοποίηση ενός φιλόδοξου τρίπτυχου δράσεων:

Η πρώτη δράση αποτελεί διήμερη εντατική εκπαίδευση στην Αθήνα, αποκλειστικά για Έλληνες δημοσιογράφους, με κεντρικό άξονα τις φυσικές καταστροφές. Για πρώτη φορά, οι Έλληνες δημοσιογράφοι θα έχουν πρόσβαση σε εκπαίδευση προσαρμοσμένη στις ιδιαίτερες ανάγκες τους.

Η δεύτερη δράση είναι το Διεθνές Σχολείο Εκπαίδευσης της Θεσσαλονίκης, που εστιάζει στην προετοιμασία δημοσιογράφων για ανταπόκριση σε εμπόλεμες ζώνες και περιβάλλοντα υψηλού κινδύνου. Η Θεσσαλονίκη καθίσταται ένα από τα ελάχιστα σημεία στην Ευρώπη όπου δημοσιογράφοι μπορούν να λάβουν πιστοποίηση HEAT, προσφέροντας στρατηγική σημασία για ολόκληρη τη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Η εκπαίδευση καλύπτει τέσσερις θεμελιώδεις άξονες: ασφάλεια πεδίου και τεχνικές επιβίωσης, ψηφιακή ασφάλεια, διαχείριση πληροφοριών και ψυχολογική ανθεκτικότητα.

Η τρίτη δράση είναι το Διεθνές Συνέδριο «Η Δημοσιογραφία του Τραύματος στο Επίκεντρο», που θα διεξαχθεί για τρίτη φορά, ανταποκρινόμενο σε μια επείγουσα ανάγκη του κλάδου. Έρευνες δείχνουν ότι ένα μεγάλο ποσοστό δημοσιογράφων που εργάζονται σε τέτοια περιβάλλοντα εμφανίζει συμπτώματα διαταραχής μετατραυματικού στρες.

Ο συνδυασμός των τριών δράσεων δημιουργεί ένα ολοκληρωμένο οικοσύστημα: η Εθνική Εκπαίδευση καλύπτει άμεσες ανάγκες, το International Training School προσελκύει διεθνείς συμμετέχοντες, και το Συνέδριο λειτουργεί ως πλατφόρμα ανταλλαγής γνώσης και δικτύωσης.

«Ο στόχος της ελληνικής κυβέρνησης είναι καθαρός: να στηρίζει τους δημοσιογράφους και τη δημοσιογραφία, ώστε οι πολίτες να έχουν σωστή ενημέρωση», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και αρμόδιος υφυπουργός για τον Τύπο Παύλος Μαρινάκης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες: ΕΛΛΑΔΑΣΚΑΙ
Next Post

Ρέθυμνο: 33χρονη προσπάθησε να δώσει τέλος στη ζωή της πίνοντας χλωρίνη

Ακούω ζωντανά ΣΚΑΙ ΚΡΗΤΗΣ 92.1
Πες την άποψη σου
creta24.gr
Creta Media Group
Καφές Δανδάλη Ο Νούμερο 1 καφές της Κρήτης
ΣΚΑΪ HYBRID

Νέα άρθρα

“Εφυγε” από τη ζωή η Λουίζα Φούμη

“Εφυγε” από τη ζωή η Λουίζα Φούμη

6 Ιανουαρίου, 2026
Φωτιά στην Κίσσαμο: Μεγάλη “μάχη” των Πυροσβεστών απέναντι σε φλόγες και ισχυρούς ανέμους

Φωτιά στην Κίσσαμο: Μεγάλη “μάχη” των Πυροσβεστών απέναντι σε φλόγες και ισχυρούς ανέμους

6 Ιανουαρίου, 2026

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Εορταστικό ωράριο: Πότε ανοίγουν ξανά τα καταστήματα στο Ηράκλειο – Πώς θα λειτουργήσουν την Κυριακή

    Εορταστικό ωράριο: Πότε ανοίγουν ξανά τα καταστήματα στο Ηράκλειο – Πώς θα λειτουργήσουν την Κυριακή

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Ο Νετανιάχου διαστρεβλώνει το σχέδιο Τραμπ για τη Γάζα σε βιντεοσκοπημένη δήλωση από την Ουάσινγκτον

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • «Πρεμιέρα» για το εορταστικό ωράριο: Ανοιχτά τα καταστήματα – Τι ισχύει στο Ηράκλειο

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Τραγωδία στο Ηράκλειο: 32χρονος έπεσε από τον 3ο όροφο πολυκατοικίας!

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Η συγκλονιστική ζωγραφιά για τα Τέμπη στο Matala Street Painting

    0 shares
    Share 0 Tweet 0

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων
ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 FM
Creta Media Group

Ο ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 από το 1995 βρίσκεται δίπλα στον συνειδητοποιημένο ακροατή προσφέροντας του έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση αλλά και ποιοτική ψυχαγωγία.

Κατηγορίες

  • BUSINESS
  • CINEMA
  • Uncategorized
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Καιρός
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΥΓΕΙΑ

Ακολουθήστε μας

 

Παραγωγή website
metrovista creative media

  • Ο Σταθμός
  • Διαφήμιση
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Απορρήτου

© 2020 ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 FM, Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ

© 2020 ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 FM, Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Create New Account!

Fill the forms below to register

All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε αυτόν τον ιστότοπο, δίνετε τη συγκατάθεσή σας για χρήση cookies. Επισκεφτείτε την Πολιτική απορρήτου μας.

Πες μας

την άποψή σου...