Του Γιώργου Κορτσιδάκη
Ο ΟΦΗ στην εκπνοή της προθεσμίας (deadline) που είχε, έβγαλε το κεφάλι του απο τη λαιμητόμο, καθώς το CAS (Eυρωπαϊκό Διαιτητικό Δικαστήριο), έκανε δεκτή την προσφυγή της κρητικής ΠΑΕ, κατά της αφαίρεσης βαθμών, που της είχε επιβληθεί από το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ, για οφειλές στον άλλοτε ποδοσφαιριστή Θανάση Παπάζογλου.
Την ποινή, είχε εφαρμόσει η Σούπερ Λίγκ (είχε αφαιρέσει δηλαδή τρείς βαθμούς από τον ΟΦΗ), ενώ η κύρια απόφαση, του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ, επέβαλλε στην ΠΑΕ ΟΦΗ, να πληρώσει μέχρι την Παρασκευή (7/11), στον άλλοτε ποδοσφαιριστή ,το ποσό των 85 χιλ. ευρώ και τους τόκους δεκαετίας, για να πάρει πίσω τους βαθμούς, που είχαν αφαιρεθεί.
Ωστόσο, το ανώτατο δικαστήριο, που είναι το CAS, με την απόφαση του, ουσιαστικά αναστέλλει όλες τις κυρώσεις προς την ΠΑΕ ΟΦΗ, στην οποία επιστρέφονται οι τρείς βαθμοί, ενώ δεν είναι υποχρεωμένη, να πληρώσει τον ποδοσφαιριστή.
Στον ΟΦΗ, πήραν βαθιά ανάσα και “έσκασαν” τα πρώτα χαμόγελα, σε μια πραγματικά δύσκολη εποχή για την ομάδα, με όλα όσα συμβαίνουν αγωνιστικά και εξωαγωνιστικά.
Σε αυτό το σκληρό πόκερ, όπως είναι η υπόθεση Παπάζογλου, ο ΟΦΗ, με την απόφαση του CAS, κερδίζει χρόνο, μέχρι η κύρια αγωγή να εκδικαστεί.
Η πλευρά του ΟΦΗ, βγαίνει αλώβητη-σε αυτή τη φάση-από αυτήν την δύσκολη υπόθεση, το χειρισμό της οποίας είχε αναθέσει στο γραφείο του έγκριτου νομικού, άλλοτε προέδρου της ΕΠΟ και διαιτητή του CAS Σοφοκλή Πιλάβιου, κίνηση που κρίθηκε επιτυχημένη, καθώς έστω και στο 90′ ο ΟΦΗ πέτυχε το γκολ, που επιδίωκε και απογοήτευσε τους αντιπάλους του, στην υπόθεση αυτή.
Η οποία βέβαια δεν έχει τελειώσει, αλλά με το deadline που υπήρχε και το τρόμο της αφαίρεσης βαθμών, είχε προκαλέσει αναταράξεις, στην κρητική ομάδα και στον κόσμο της.
Η υπόθεση του CAS ήταν μια δύσκολη μάχη must win για τον ΟΦΗ και είναι επιτυχία, το γεγονός ότι μέσα σε μια εβδομάδα (αν και το CAS δεν φημίζεται για τις γρήγορες αποφάσεις του), η πλευρά του ΟΦΗ, κατάφερε να πάρει την αναστολή των πόινών που επεδίωκε, την ώρα που οι αντίπαλοι του, ήταν έτοιμοι να πάνε στην…τράπεζα για να εισπράξουν, τα χρήματα τους, καθώς αν δεν υπήρχε θετική εξέλιξη με το CAS αυτό, θα ήταν μονόδρομος για τον ΟΦΗ.
Το πλάνο Κόντη με ΑΕΚ
Ο ΟΦΗ κορυφώνει την προετοιμασία του, για το παιχνίδι τη Κυριακής με την ΑΕΚ, στις 5.30 στο Παγκρήτιο στάδιο, με τον Χρήστο Κόντη, να ετοιμάζει αλλαγές στην ενδεκάδα.
Κάποιες από αυτές, θα είναι αναγκαστικές, όπως αυτή του τιμωρημένου Τιάνγκο Νους.
Η απουσία του Αργεντίνου από τα άκρα της επίθεσης, αναμένεται να φέρει εκεί τον Φούντα, ενώ ο Νέιρα, προβάλει ως μεγάλο φαβορί για να ξεκινήσει στη θέση του επιτελικού μέσου.
Αλλά και του φορμαρισμένου Σαλτσέντο, ο οποίος υπέπεσε σε πειθαρχικό παράπτωμα όπως έγινε γνωστό απο την κρητική ΠΑΕ (το ίδιο και ο Λέουις).
Τη θέση του Σαλτσέντο, στην κορυφή της επίθεσης, θα πάρει ο Θεοδοσουλάκης, που φαίνεται να έχει ξεπεράσει τη θλάση που τον ταλαιπώρησε, το προηγούμενο διάστημα.
Ο Κόντης, είδε τον Χατζηθεοδωρίδη να προπονείται, μετά τη θλάση στους κοιλιακούς, αλλά είναι ερωτηματικό αν θα χρησιμοποιηθεί σε θέση βασικού.
Είναι πιθανό, να υπάρξει αλλαγή και στη θέση του τερματοφύλακα, μετά το σοβαρό λάθος του Χριστογιώργου στην Τρίπολη.
Στην περίπτωση αυτή, ο Λίλο, θα είναι εκείνος που θα τον αντικαταστήσει, κάτω απο τα γκολπόστ.
Εκτός θα είναι με θλάση, σε ένα ακόμη παιχνίδι και ο Μπόρχα Γκονζάλες.
Μια πιθανή ενδεκάδα για τον ΟΦΗ στο παιχνίδι με την ΑΕΚ, είναι αυτή με τους Λίλο, Μαρινάκη, Αποστολάκη, Λαμπρόπουλο, Κρίσμανιτς, Καραχάλιο, Ανδρούτσο, Νέιρα, Σεγκέλια, Φούντα και Σαλτσέντο.
Απουσίες θα έχει και η ΑΕΚ, η οποία δεν θα έχει στον πάγκο τον τιμωρημένο προπονητή Νίκολιτς, αλλά και τους Ρότα και Βίντα, που έχουν συμπληρώσει κάρτες.
Στην 23μελή αποστολή του ΟΦΗ, μετέχουν οι: Χριστογεώργος, Lilo, Κατσίκας, Μαρινάκης, Λαγουδάκης, Χατζηθεοδωρίδης, Λαμπρόπουλος, Κωστούλας, Krizmanic, Χριστόπουλος, Vukotic, Καραχάλιος, Αποστολάκης, Bainovic, Ανδρούτσος, Neira, Φούντας, Shengelia, Φαϊτάκης, Θεοδοσουλάκης, Zanelatto, Rakonjac, Σιτμαλίδης.
Εκτός έμεινε ο τιμωρημένος, Thiago Nuss και οι Gonzalez, Lewis, Salcedo, Καλαφάτης, Καινουργιάκης, Κοντεκάς, Κουτσουπιάς και Χνάρης.
Για τους Σαλτσέντο και Λέουις, όπως προαναφέραμε η ΠΑΕ έκανε γνωστό ότι υπέπεσαν σε πειθαρχικό παράπτωμα και έμειναν εκτός αποστολής.
Στο μεταξύ, η ΠΑΕ ΟΦΗ έδωσε στη δημοσιότητα οδηγίες στους φιλάθλους, για τον τρόπο εισόδου στο Παγκρήτιο στάδιο.
Για τις θέσεις των φιλάθλων του ΟΦΗ:
Οι κάτοχοι εισιτηρίων στις Θύρες 1 και 2 θα εισέρχονται από την ΕΙΣΟΔΟ Α, στη δυτική πλευρά του σταδίου.
Οι κάτοχοι εισιτηρίων στις Θύρες 10, 11, 12, 13, 14, 19 και 20* θα εισέρχονται από την ΕΙΣΟΔΟ Β, στη νότια πλευρά του σταδίου (δίπλα από το κλειστό γυμναστήριο Λίντο).
Για τις θέσεις των φιλάθλων της ΑΕΚ, στην οποία έχουν διατεθεί 3 χιλιάδες εισιτήρια:
Οι κάτοχοι εισιτηρίων στις Θύρες 5, 6 και 7 (Θύρες φιλοξενούμενης ομάδας) θα εισέρχονται από την ΕΙΣΟΔΟ C, στην ανατολική πλευρά του σταδίου.
Το άρθρο “ΟΦΗ: Το γκολ στις… καθυστερήσεις και το πλάνο Κόντη απέναντι στην ΑΕΚ“, δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά στο CRETA24.












