Τρίτη, 16 Δεκεμβρίου, 2025
  • Ακούστε LIVE!
  • Επικοινωνία
Όλοι μαζί μπορούμε
No Result
View All Result
ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 FM - Ενημερωτικός Ραδιοφωνικός Σταθμός - Ηράκλειο, Κρήτης
  • Αρχική
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ

    Παραγωγοί

    Συντελεστές του ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 FM και ΣΚΑΪ 100.3 FM

    Πρόγραμμα

    Το ημερήσιο πρόγραμμα του σταθμού.

    Διαφημιστείτε στον
    ΣΚΑΙ ΚΡΗΤΗΣ

    Ο Σκάι Κρήτης στηρίζει την τοπική αγορά παρέχοντας μοναδικές ευκαιρίες προβολής σε όλες τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες.

    Επικοινωνια

    Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας
    στο τηλέφωνο 2810 22 52 52

    Το κεντρικό μας e-mail είναι: skaikritis@otenet.gr

  • Αρχική
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ

    Παραγωγοί

    Συντελεστές του ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 FM και ΣΚΑΪ 100.3 FM

    Πρόγραμμα

    Το ημερήσιο πρόγραμμα του σταθμού.

    Διαφημιστείτε στον
    ΣΚΑΙ ΚΡΗΤΗΣ

    Ο Σκάι Κρήτης στηρίζει την τοπική αγορά παρέχοντας μοναδικές ευκαιρίες προβολής σε όλες τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες.

    Επικοινωνια

    Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας
    στο τηλέφωνο 2810 22 52 52

    Το κεντρικό μας e-mail είναι: skaikritis@otenet.gr

No Result
View All Result
ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 FM - Ενημερωτικός Ραδιοφωνικός Σταθμός - Ηράκλειο, Κρήτης
LIVE!
No Result
View All Result

Ομιλία Νίκου Δένδια στην παρουσίαση του βιβλίου «Τα Αδημοσίευτα» του Νίκου Χασαπόπουλου

πριν 9 ώρες
στην κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ
Reading Time: 1λεπτά
0 0
0
7
ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας, παρευρέθηκε σήμερα, Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2025, στην παρουσίαση του βιβλίου «Τα Αδημοσίευτα» του δημοσιογράφου Νίκου Χασαπόπουλου, από τις Εκδόσεις “Memento”, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων.

Το βιβλίο προλογίζουν ο Υφυπουργός Τύπου και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης και ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας.

Στην ομιλία του στην παρουσίαση ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας ανέφερε:

ΆλλαΣχετικά άρθρα

Συνελήφθη η 16χρονη που μαχαίρωσε 14χρονη συμμαθήτριά της στην Κυψέλη

Συνελήφθη η 16χρονη που μαχαίρωσε 14χρονη συμμαθήτριά της στην Κυψέλη

πριν 2 ώρες
Σεισμός 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στη Ζάκυνθο

Σεισμός 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στη Ζάκυνθο

πριν 5 ώρες
Διπλό φονικό στη Φοινικούντα: Προφυλακιστέοι ο ανιψιός του θύματος και ο επιχειρηματίας

Διπλό φονικό στη Φοινικούντα: Προφυλακιστέοι ο ανιψιός του θύματος και ο επιχειρηματίας

πριν 8 ώρες
Συνελήφθη 44χρονος που επιχείρησε να πνίξει με κορδόνια την σύντροφό του

Συνελήφθη 44χρονος που επιχείρησε να πνίξει με κορδόνια την σύντροφό του

πριν 10 ώρες

«Να ευχαριστήσω κατ’ αρχήν τον Νίκο Χασαπόπουλο για τη μεγάλη τιμή που μου κάνει να είμαι απόψε εδώ και να παρουσιάζω ένα σημαντικό πόνημα, που αποτελεί κατάθεση ψυχής γι’ αυτόν. Με τον Νίκο Χασαπόπουλο δεν γνωριζόμαστε πολύ, όμως τον εκτιμώ και αυτό θέλω να υποδηλώσω στον βαθμό που μπορώ, με την εδώ παρουσία μου.

Νομίζω ότι αυτό το βιβλίο – λέχθηκε προηγουμένως από τους αγαπητούς συνομιλητές, τον Πρόεδρο της Βουλής Νικήτα Κακλαμάνη, τον Υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Γεραπετρίτη – διαβάζεται εύκολα και ευχάριστα σε πρώτη ανάγνωση. Το διάβασα σε μια πτήση επιστρέφοντας από το Τόκυο. Είναι τόσο ευχάριστο που δεν σου δημιουργεί την αίσθηση ότι «καλύτερα ας το αφήσω σε ένα σημείο, να δω λίγη τηλεόραση και να επανέλθω».

Όμως, αυτός είναι ο πρώτος τρόπος για να το δεις. Αυτό το βιβλίο είναι λίγο-πολύ σαν το κρεμμύδι, έχει πολλά φύλλα, έχει πολλές αναγνώσεις. Έχει πολλές προσεγγίσεις.

Πρώτα μιλάει για τον ίδιο τον συγγραφέα, τον ίδιο τον Νίκο Χασαπόπουλο, για το πώς αυτός ο ίδιος βλέπει την δημοσιογραφία, με ποιον τρόπο την άσκησε. Είναι θα έλεγα συγκινητικό και σπουδαίο για έναν άνθρωπο αυτό που γράφει στο εσώφυλλο, ότι αν γύρναγε πάλι πίσω, πριν 50 χρόνια, θα έκανε ακριβώς το ίδιο πράγμα στη ζωή του.

Είναι σπουδαίο μετά από 50 χρόνια να μπορεί κάποιος να το πει αυτό. Αλλά, μέσα από τον τρόπο που δηλώνει τον τρόπο άσκησης του λειτουργήματός του, διαφαίνεται μια εντιμότητα. Σχολιάστηκε αυτό πριν. Νομίζω ότι πολλοί από εμάς εδώ που έχουμε σχέση με τη δημόσια ζωή, την έχουμε ζήσει αυτήν την εντιμότητα.

Πράγματι ο Νίκος Χασαπόπουλος πριν γράψει κάτι, θα σε πάρει τηλέφωνο. Θα ψάξει να δει αν είναι έτσι ή δεν είναι έτσι και συνήθως είναι και σωστό. Πιθανότατα ξέρει την απάντηση πριν σου θέσει την ερώτηση. Αλλά όμως, έχει την ευπρέπεια να ρωτήσει. Αυτή είναι η πρώτη ανάγνωση. Αφορά τον ίδιο τον άνθρωπο, τον Νίκο Χασαπόπουλο.

Από εκεί και πέρα ένας άλλος τίτλος γι’ αυτό το βιβλίο ή ένα άλλο φύλλο αυτής της πολλαπλής ανάγνωσης, είναι μια εισαγωγή στην νεότερη ελληνική ιστορία, ίσως και σε ορισμένα επεισόδια που συνδέονται με αυτήν μέσω προσωπικοτήτων ή γεγονότων.

Κάποιος, δηλαδή ο οποίος δεν ξέρει καλά τη νεότερη ελληνική ιστορία, μπορεί διαβάζοντας αυτό το βιβλίο να καταλήξει σε συμπεράσματα για το πώς πήγαινε η χώρα, για τις τραγωδίες της, τις επιτυχίες της, την εναλλαγή των κομμάτων στην εξουσία, το πώς ασκήθηκε αυτή η εξουσία μέσα στα χρόνια.

Υπάρχει και άλλη ανάγνωση πέρα από αυτή. Κι αυτή αφορά τις προσωπικότητες που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στη δημόσια ζωή. Και εκεί ισχύει αυτό που επίσης λέχθηκε προηγουμένως, ότι τους βλέπουμε, τους σημαντικούς αυτούς ανθρώπους – «ιερά τέρατα» της πολιτικής (ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, ο Ανδρέας Παπανδρέου, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης), από μια γωνία που ίσως δεν τους έχουμε ακριβώς ξαναδεί.

Ο Ανδρέας Παπανδρέου να κολυμπάει στην Ελούντα. Ο Ανδρέας Παπανδρέου που όπως λέχθηκε προηγουμένως δεν συμπαθεί την Κεντροαριστερά. Δεν του αρέσει αυτό. Ο Ανδρέας Παπανδρέου και το κίνημα των Αδέσμευτων, ο φόβος ότι θα δολοφονηθεί.

Επίσης η δωρικότητα που προβάλλει του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Η αυστηρότητά του απέναντι στους Υπουργούς του. «Αν θέλουν να τους ξεκουράσω, τους ξεκουράζω εγώ αμέσως».

Οτιδήποτε γράφεται είναι ένα παράθυρο σε μια πραγματικότητα που μας επιτρέπει μια βαθύτερη στάθμιση του χαρακτήρα, του ρόλου, του τρόπου που σημαντικοί άνθρωποι είδαν την Ελλάδα και κυβέρνησαν την Ελλάδα.

Και μαζί με αυτούς, μια ολόκληρη σειρά από γεγονότα που αφορούν το Συγκρότημα Λαμπράκη, το κτίριο της Χρήστου Λαδά, τον τρόπο που ασκήθηκε από πολλούς άλλους η δημοσιογραφία, τον τρόπο με τον οποίο οι πολιτικοί άφησαν το σημάδι τους στην ελληνική ιστορία.

Δεν θέλω να μιλήσω πάρα πολύ. Δεν θα ήθελα να αναφερθώ σε συγκεκριμένα επεισόδια, διότι τότε θα χάσετε την ευχαρίστηση να το διαβάσετε, παρότι μερικά ειλικρινά τα έχω σημειώσει. Είναι μεγάλος ο πειρασμός να τα σχολιάσω δημοσίως αλλά θα κρατηθώ.

Μου κάνει και την ύπατη τιμή ο Νίκος Χασαπόπουλος να υπάρχει μια μικρή ιστορία που με αφορά, παρότι είμαι στην τελευταία γενιά των πολιτικών στους οποίους πέφτει το μάτι του. «Ναύτης βγήκε στη στεριά» λέγεται η μικρή ιστορία που με αφορά. Ο Νίκος Χασαπόπουλος έχοντας ζήσει πολλά, έχοντας δει πολλά και έχοντας γνωρίσει και ακούσει πολλούς πολιτικούς, εκφράζει έμμεσα, με λεπτότητα, με γλυκύτητα αν θέλετε και με καλοσύνη και συμπάθεια, την αμφιβολία του εάν θα μπορέσουν τα νέα μέτρα που αφορούν τη στράτευση να εφαρμοστούν στην πραγματικότητα.

Όπως ξέρετε, κάνουμε μια προσπάθεια – είναι εδώ ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ και με ακούει – να κατατάσσονται όλοι στον Στρατό Ξηράς και να υπηρετούν μια πραγματική θητεία, αντί να μπορούν να «ξεφεύγουν» εν μέρει, υπηρετώντας σε θέσεις ελάσσονος ευθύνης και σε άλλους Κλάδους, πέραν του Στρατού Ξηράς. Εκφράζει λοιπόν ο Νίκος Χασαπόπουλος, το ξαναλέω με πολύ μεγάλη ευγένεια, την αμφιβολία του. Είναι σαν να λέει «ε, μας τα είπαν και άλλοι αυτά». Το καταλαβαίνω. Εύχομαι απλώς να δικαιωθεί το βιβλίο, αλλά να μην δικαιωθεί αυτή η ιστορία.

Καλή τύχη στο βιβλίο, Νίκο!».

Την εκδήλωση για «Τα Αδημοσίευτα» άνοιξε ο εκδότης Θωμάς Τσερώνης.

Εκτός από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας για το βιβλίο μίλησαν, επίσης, ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Νικήτας Κακλαμάνης, ο Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης, η πρώην Υπουργός και Επίτροπος της Ε.Ε. Άννα Διαμαντοπούλου και ο διευθυντής του “mononews.gr” Βασίλης Κανέλλης.

Παρών στην εκδήλωση ήταν επίσης ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Δημήτριος Χούπης.

Την παρουσίαση συντόνισε ο σύμβουλος επικοινωνίας Άκης Μεταλληνός.

Πηγή: skai.gr

Ετικέτες: ΕΛΛΑΔΑΣΚΑΙ
Next Post
Νέα σύλληψη υπόπτου για σχεδιασμό επίθεσης σε χριστουγεννιάτικη αγορά στη Γερμανία

Νέα σύλληψη υπόπτου για σχεδιασμό επίθεσης σε χριστουγεννιάτικη αγορά στη Γερμανία

Ακούω ζωντανά ΣΚΑΙ ΚΡΗΤΗΣ 92.1
Πες την άποψη σου
creta24.gr
Creta Media Group
Καφές Δανδάλη Ο Νούμερο 1 καφές της Κρήτης
ΣΚΑΪ HYBRID

Νέα άρθρα

Με τη συμμετοχή του Κώστα Γιαννουλάκη ολοκληρώθηκε η διήμερη Σύνοδος των Προέδρων ΔΕΕΠ και ΔΗΜΤΟ της Νέας Δημοκρατίας

Με τη συμμετοχή του Κώστα Γιαννουλάκη ολοκληρώθηκε η διήμερη Σύνοδος των Προέδρων ΔΕΕΠ και ΔΗΜΤΟ της Νέας Δημοκρατίας

16 Δεκεμβρίου, 2025
Σοκ στον εμπορικό κόσμο και την τοπική κοινωνία: «Έφυγε» ο Μανώλης Κουμαντάκης

Σοκ στον εμπορικό κόσμο και την τοπική κοινωνία: «Έφυγε» ο Μανώλης Κουμαντάκης

16 Δεκεμβρίου, 2025

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • «Πρεμιέρα» για το εορταστικό ωράριο: Ανοιχτά τα καταστήματα – Τι ισχύει στο Ηράκλειο

    «Πρεμιέρα» για το εορταστικό ωράριο: Ανοιχτά τα καταστήματα – Τι ισχύει στο Ηράκλειο

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Ηράκλειο: Αυτό είναι το εορταστικό ωράριο – Ποιες Κυριακές θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Πρεμιέρα για το εορταστικό ωράριο στο Ηράκλειο

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Ηράκλειο: Η νύχτα που έγινε μέρα για τα 100 χρόνια του ΟΦΗ

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Αύριο το τελευταίο αντίο στον Στέλιο που «έσβησε» στα Αστερούσια

    0 shares
    Share 0 Tweet 0

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων
ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 FM
Creta Media Group

Ο ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 από το 1995 βρίσκεται δίπλα στον συνειδητοποιημένο ακροατή προσφέροντας του έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση αλλά και ποιοτική ψυχαγωγία.

Κατηγορίες

  • BUSINESS
  • CINEMA
  • Uncategorized
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Καιρός
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΥΓΕΙΑ

Ακολουθήστε μας

 

Παραγωγή website
metrovista creative media

  • Ο Σταθμός
  • Διαφήμιση
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Απορρήτου

© 2020 ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 FM, Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ

© 2020 ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 FM, Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Create New Account!

Fill the forms below to register

All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε αυτόν τον ιστότοπο, δίνετε τη συγκατάθεσή σας για χρήση cookies. Επισκεφτείτε την Πολιτική απορρήτου μας.

Πες μας

την άποψή σου...