Καφές Δανδάλη Ο Νούμερο 1 καφές της Κρήτης
Πέμπτη, 18 Σεπτεμβρίου, 2025
  • Ακούστε LIVE!
  • Επικοινωνία
Όλοι μαζί μπορούμε
No Result
View All Result
ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 FM - Ενημερωτικός Ραδιοφωνικός Σταθμός - Ηράκλειο, Κρήτης
  • Αρχική
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ

    Παραγωγοί

    Συντελεστές του ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 FM και ΣΚΑΪ 100.3 FM

    Πρόγραμμα

    Το ημερήσιο πρόγραμμα του σταθμού.

    Διαφημιστείτε στον
    ΣΚΑΙ ΚΡΗΤΗΣ

    Ο Σκάι Κρήτης στηρίζει την τοπική αγορά παρέχοντας μοναδικές ευκαιρίες προβολής σε όλες τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες.

    Επικοινωνια

    Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας
    στο τηλέφωνο 2810 22 52 52

    Το κεντρικό μας e-mail είναι: skaikritis@otenet.gr

  • Αρχική
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ

    Παραγωγοί

    Συντελεστές του ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 FM και ΣΚΑΪ 100.3 FM

    Πρόγραμμα

    Το ημερήσιο πρόγραμμα του σταθμού.

    Διαφημιστείτε στον
    ΣΚΑΙ ΚΡΗΤΗΣ

    Ο Σκάι Κρήτης στηρίζει την τοπική αγορά παρέχοντας μοναδικές ευκαιρίες προβολής σε όλες τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες.

    Επικοινωνια

    Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας
    στο τηλέφωνο 2810 22 52 52

    Το κεντρικό μας e-mail είναι: skaikritis@otenet.gr

No Result
View All Result
ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 FM - Ενημερωτικός Ραδιοφωνικός Σταθμός - Ηράκλειο, Κρήτης
LIVE!
No Result
View All Result

Περιμένουν με αγωνία τα αποτελέσματα του 7ου Διεθνή Διαγωνισμού Ελαιολάδου «Athena

πριν 3 έτη
στην κατηγορία ΚΡΗΤΗ
Reading Time: 1λεπτά
0 0
0
15
ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 7ος Διεθνής Διαγωνισμός Ελαιολάδου, «Αthena International Olive Oil Competition», στη Σητεία.

Ο διαγωνισμός συνδιοργανώθηκε από το Δήμο Σητείας, το Επιμελητήριο Λασιθίου, τον Οργανισμό Ανάπτυξης Σητείας και την εταιρεία Vinetum και τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιώτικης Πολιτικής και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

ΆλλαΣχετικά άρθρα

«Παιδική Προστασία -Συντονισμένο Δίκτυο παρεμβάσεων Προστασίας» – Διήμερο σεμινάριο με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης

«Παιδική Προστασία -Συντονισμένο Δίκτυο παρεμβάσεων Προστασίας» – Διήμερο σεμινάριο με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης

πριν 3 ώρες
Μαν. Μπελαδάκης: Επίσκεψη στα σχολεία της Μεσαράς που συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Μαριέττα Γιαννάκου»

Μαν. Μπελαδάκης: Επίσκεψη στα σχολεία της Μεσαράς που συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Μαριέττα Γιαννάκου»

πριν 4 ώρες
«Δε θα περάσει ο φασισμός» – Συλλαλητήριο στο Ηράκλειο για τα 12 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλο Φύσσα

«Δε θα περάσει ο φασισμός» – Συλλαλητήριο στο Ηράκλειο για τα 12 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλο Φύσσα

πριν 4 ώρες
Mυρίζει “μπαρούτι” η Αγυιά: Νέα συμπλοκή και εντάσεις στο κέντρο φιλοξενίας μεταναστών

Mυρίζει “μπαρούτι” η Αγυιά: Νέα συμπλοκή και εντάσεις στο κέντρο φιλοξενίας μεταναστών

πριν 5 ώρες

Οι παγκοσμίου φήμης κριτές αξιολόγησαν περισσότερα από 550 δείγματα από εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα, τηρώντας αυστηρά πρωτόκολλα και εξασφαλίζοντας το αδιάβλητο της διαδικασίας.

Ο Διαγωνισμός ξεκίνησε την Τετάρτη 6 Απριλίου με την επίσημη τελετή έναρξης, στην οποία συμμετείχαν εκτός από τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη και την Γενική Γραμματέα του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Χριστιάνα Καλογήρου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ.κ. Κύριλλος, ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης, ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μανόλης Θραψανιώτης, ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδόσης Καλαντζάκης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λασιθίου κ. Θωμάς Χαριτάκης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Λασιθίου κ. Μανόλης Καζαμίας, Περιφερειακοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και των Αρχών, του αγροτικού τομέα, φορείς και σύλλογοι της περιοχής.

Ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Ζερβάκης αφού καλωσόρισε θερμά τους παρευρισκόμενους, ευχήθηκε καλή επιτυχία στις διαδικασίες διεξαγωγής του διαγωνισμού και δήλωσε « Η φιλοξενία του διαγωνισμού έρχεται να αναδείξει περαιτέρω τη σημασία της Σητείας στο ελαϊκό γίγνεσθαι, τον ταυτόσημο με την ελιά πολιτισμό της και το πλέον αναγνωρισμένο παγκοσμίως ελληνικό ελαιόλαδο, ΠΟΠ Σητεία Λασιθίου Κρήτης ».

Ακολούθησε έκθεση ελαιολάδων, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Λασιθίου όπου οι παραγωγοί/τυποποιητές  του Λασιθίου είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα ελαιόλαδα τους στους επισκέπτες και στους κριτές του διαγωνισμού.

Οι κριτές ακολούθησαν ένα πλούσιο πρόγραμμα που στόχο είχε την προβολή του ελαιολάδου της Σητείας μέσα από την ιστορία, τον πολιτισμό και τη γαστρονομία της περιοχής μας.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε την Τετάρτη με επίσκεψη στο Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας του ΕΛΜΕΠΑ και ακολούθησε σεμινάριο για την ιστορία, τον πολιτισμό και τον ελαιώνα της περιοχής, με έμφαση στα ιδιαίτερα ποιοτικά χαρακτηριστικά του.

Στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι του Δήμου Σητείας αναχώρησαν για τη Ζάκρο, όπου επισκέφτηκαν το ελαιουργείο της περιοχής, δοκίμασαν τοπικά εδέσματα με βάση το ελαιόλαδο και τέλος ξεναγήθηκαν στο Μινωικό Ανάκτορο της Κάτω Ζάκρου.

Την Πέμπτη το πρόγραμμα των κριτών και των δημοσιογράφων περιελάμβανε επίσκεψη στην Μονή Τοπλού, μοναστηριακό γεύμα στην τραπεζαρία της Μονής και επίσκεψη στο εξωτικής ομορφιάς Φοινικόδασος του Βάι.

Την Παρασκευή οι κριτές, οι φιλοξενούμενοι και οι υπεύθυνοι του διαγωνισμού ξεναγήθηκαν σε ελαιώνα με αιωνόβιες ελιές στα Έξω Μουλιανά και εν συνεχεία απόλαυσαν τοπικά εδέσματα στο γραφικό ψαροχώρι Μόχλος.

Την Παρασκευή το μεσημέρι οι επαγγελματίες της εστίασης είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τον διακεκριμένο Σεφ Γ. Μπαξεβάνη και τον Στρ. Πατσάκη (Hotel Manager) για το πόσο σημαντικό είναι να χρησιμοποιούμε τοπικά προϊόντα για την οικονομία ενός τόπου.

Το απόγευμα της Παρασκευής στην κεντρική πλατεία της πόλης, Πολιτιστικοί Σύλλογοι της περιοχής προσφέρανε τοπικά εδέσματα, με βάση το ελαιόλαδο, στους παρευρισκόμενους επισκέπτες.

Η μέρα ολοκληρώθηκε με ένα μεγάλο πάρτι στους κεντρικούς δρόμους της πόλης όπου οι κριτές και οι ντόπιοι γίνανε μια παρέα και γλεντήσανε μέχρι το πρωί!

Το Σάββατο το πρόγραμμα περιελάμβανε επίσκεψη σε υπεραιωνόβιο ελαιώνα στους Πεύκους, τελετή υιοθέτησης αρχαίας ελιάς από τους κριτές του διαγωνισμού και δείπνο με παραδοσιακά πιάτα βασισμένα στο ελαιόλαδο σε εστιατόριο της περιοχής.

«Η συγκλονιστική αυτή εμπειρία» όπως τη χαρακτήρισαν οι συμμετέχοντες στο Διαγωνισμό ολοκληρώθηκε και τώρα αναμένουμε με αγωνία τα αποτελέσματα, ελπίζοντας τα ελαιόλαδα του Λασιθίου και της Κρήτης γενικότερα να κερδίσουν πολλές διακρίσεις και βραβεία.

To ευχαριστήριο μήνυμα του Δημάρχου Σητείας: 

«Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 7ος Διεθνής Διαγωνισμός Ελαιολάδου «Αthena International Olive Oil Competition» που πραγματοποιήθηκε στην πόλη μας 7, 8 και 9 Απριλίου.
Η Σητεία κατάφερε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο να καταγραφεί στη συνείδηση όλων όσων βρέθηκαν στην πόλη μας τις ημέρες αυτές, σαν την πόλη του ελαιολάδου και να αναδείξει πόσο άρρηκτα συνδεδεμένες είναι όλες οι πτυχές της ζωής αυτού του τόπου με το ελαιόλαδο.
Το όνομα της Σητείας χαράκτηκε στον αμφορέα της διοργάνωσης ως μια από τις διοργανώτριες πόλεις του «Αthena International Olive Oil Competition».
Δεν θα μπορούσαμε να μην εκφράσουμε τις θερμότερες ευχαριστίες μας, για τη συμβολή τους στο σημαντικό αυτό εγχείρημα, στους:
Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής: τον Υπουργό κ. Γιάννη Πλακιωτάκη και το Γ.Γ. κ. Μανώλη Κουτουλάκη, Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων: τον Υπουργό κ. Γιώργο Γεωργαντά και τους Γ.Γ. κ.κ. Χριστιάνα Καλογήρου και Δημήτρη Παπαγιαννίδη, Επιμελητήριο Λασιθίου: τον πρόεδρο κ. Θωμά Χαριτάκη και την αντιπρόεδρο κ. Νατάσα Πλακάκη, Οργανισμό Ανάπτυξης Σητείας: το Δ/νοντα Σύμβουλο κ. Νίκο Διαλυνά και τα στελέχη του οργανισμού, εταιρεία Vinetum: τον πρόεδρο κ. Ντίνο Στεργίδη και τα στελέχη της εταιρείας, Ιερά Μητρόπολη Ιεραπύτνης και Σητείας και τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ.κ. Κύριλλο, Ιερά Μονή Τοπλού και τον Ηγούμενο Αμβρόσιο Σκαρβέλη, Τμήμα Επιστημών Διατροφής & Διαιτολογίας του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου: τον πρόεδρο Δρ. Γιώργο Μαρκάκη και τον αναπλ. πρόεδρο κ. Γιώργο Φραγκιαδάκη, πρόεδρο του Δ.Ο.Κ.Α.Σ. κ. Κωστή Λυμπερίου.

Ευχαριστούμε επίσης τη διευθύντρια του διαγωνισμού κ. Μαρία Κατσούλη, τους διεθνείς κριτές που μας τίμησαν με την παρουσία τους, τους καλεσμένους μας σεφ και δημοσιογράφους του αγροτικού και γαστρονομικού ρεπορτάζ και ιδιαίτερα τη σεφ κ. Κωνσταντίνα Βούλγαρη για τη μοναδική γευστική εμπειρία στο Μοναστήρι της Ιεράς Μονής Τοπλού, τους τυποποιητές ελαιολάδου που συμμετείχαν στην έκθεση και όλους τους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς και τα χωριά μας που αγκάλιασαν το διαγωνισμό, το Σύλλογο Καταστημάτων Εστίασης και Ψυχαγωγίας και όλους τους επαγγελματίες του χώρου που ανέδειξαν με τον καλύτερο τρόπο τη Σητειακή διατροφή, τον Εμπορικό Σύλλογο Σητείας, την Ένωση Ξενοδοχείων Σητείας, τους Πολιτιστικούς μας Συλλόγους, τους εθελοντές, τους χορηγούς και όλους τους ανθρώπους των ΜΜΕ για τη συνεχή και αδιάκοπη προβολή τόσο του διαγωνισμού, όσο και των παράλληλων παρουσιάσεων και εκδηλώσεων.
Στόχος μας ο 7ος Διεθνής Διαγωνισμός Ελαιολάδου «Αthena International Olive Oil Competition» που πραγματοποιήθηκε στην πόλη μας να αποτελέσει το σημείο εκκίνησης νέων δεδομένων για την εξωστρέφεια αυτού του τόπου με πολλαπλά οφέλη στον πρωτογενή, τουριστικό και κοινωνικό τομέα.
Ανανεώνουμε το ραντεβού μας τέλη Μαϊου στην απονομή των βραβείων που θα γίνει στο Ζάππειο Μέγαρο».

Πηγή CRETA24

Ετικέτες: ΑΓΡΟΤΙΚΑΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥΚΡΗΤΗΣΗΤΕΙΑ
Next Post
Άμεση πληρωμή των οφειλόμενων από το Μεταφορικό Ισοδύναμο ζητά ο Β. Κεγκέρογλου

Άμεση πληρωμή των οφειλόμενων από το Μεταφορικό Ισοδύναμο ζητά ο Β. Κεγκέρογλου

Ακούω ζωντανά ΣΚΑΙ ΚΡΗΤΗΣ 92.1
Πες την άποψη σου
creta24.gr
Creta Media Group
Καφές Δανδάλη Ο Νούμερο 1 καφές της Κρήτης
ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ ΣΜ

Νέα άρθρα

Στρατιωτική άσκηση στην Καραϊβική ξεκίνησε η Βενεζουέλα εν μέσω εντάσεων με τις ΗΠΑ

Στρατιωτική άσκηση στην Καραϊβική ξεκίνησε η Βενεζουέλα εν μέσω εντάσεων με τις ΗΠΑ

17 Σεπτεμβρίου, 2025
Πακιστάν και Σαουδική Αραβία υπέγραψαν σύμφωνο αμοιβαίας άμυνας

Πακιστάν και Σαουδική Αραβία υπέγραψαν σύμφωνο αμοιβαίας άμυνας

17 Σεπτεμβρίου, 2025

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Φωτιά τώρα στη Νίκαια

    Φωτιά τώρα στη Νίκαια

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Λιβαδειά: 20 αγριογούρουνα στο κέντρο της πόλης

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Κρήτη: Πένθος για τον γνωστό επιχειρηματία που βρέθηκε νεκρός στο εστιατόριό του

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Τροχαίο στη Χερσόνησο – Τραυματίστηκε μια γυναίκα

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Ευχές για καλή σχολική χρονιά και δώρα στα «πρωτάκια» από την Ένωση Στρατιωτικών ΠΕ Ηρακλείου

    0 shares
    Share 0 Tweet 0

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων
ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ ΣΜ
ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 FM
Creta Media Group

Ο ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 από το 1995 βρίσκεται δίπλα στον συνειδητοποιημένο ακροατή προσφέροντας του έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση αλλά και ποιοτική ψυχαγωγία.

Κατηγορίες

  • BUSINESS
  • CINEMA
  • Uncategorized
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Καιρός
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΥΓΕΙΑ

Ακολουθήστε μας

 

Παραγωγή website
metrovista creative media

  • Ο Σταθμός
  • Διαφήμιση
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Απορρήτου

© 2020 ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 FM, Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ

© 2020 ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 FM, Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Create New Account!

Fill the forms below to register

All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε αυτόν τον ιστότοπο, δίνετε τη συγκατάθεσή σας για χρήση cookies. Επισκεφτείτε την Πολιτική απορρήτου μας.

Πες μας

την άποψή σου...