Καφές Δανδάλη Ο Νούμερο 1 καφές της Κρήτης
Τρίτη, 5 Αυγούστου, 2025
  • Ακούστε LIVE!
  • Επικοινωνία
Όλοι μαζί μπορούμε
No Result
View All Result
ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 FM - Ενημερωτικός Ραδιοφωνικός Σταθμός - Ηράκλειο, Κρήτης
  • Αρχική
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ

    Παραγωγοί

    Συντελεστές του ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 FM και ΣΚΑΪ 100.3 FM

    Πρόγραμμα

    Το ημερήσιο πρόγραμμα του σταθμού.

    Διαφημιστείτε στον
    ΣΚΑΙ ΚΡΗΤΗΣ

    Ο Σκάι Κρήτης στηρίζει την τοπική αγορά παρέχοντας μοναδικές ευκαιρίες προβολής σε όλες τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες.

    Επικοινωνια

    Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας
    στο τηλέφωνο 2810 22 52 52

    Το κεντρικό μας e-mail είναι: skaikritis@otenet.gr

  • Αρχική
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ

    Παραγωγοί

    Συντελεστές του ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 FM και ΣΚΑΪ 100.3 FM

    Πρόγραμμα

    Το ημερήσιο πρόγραμμα του σταθμού.

    Διαφημιστείτε στον
    ΣΚΑΙ ΚΡΗΤΗΣ

    Ο Σκάι Κρήτης στηρίζει την τοπική αγορά παρέχοντας μοναδικές ευκαιρίες προβολής σε όλες τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες.

    Επικοινωνια

    Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας
    στο τηλέφωνο 2810 22 52 52

    Το κεντρικό μας e-mail είναι: skaikritis@otenet.gr

No Result
View All Result
ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 FM - Ενημερωτικός Ραδιοφωνικός Σταθμός - Ηράκλειο, Κρήτης
LIVE!
No Result
View All Result

Περιοδεία της Λαϊκής Συσπείρωσης σε χώρους εκπαίδευσης της Κισσάμου

πριν 2 έτη
στην κατηγορία ΚΡΗΤΗ
Reading Time: 1λεπτά
0 0
0
22
ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου κλιμάκιο της Λαϊκής Συσπείρωσης Χανίων, αποτελούμενο από την υποψήφια περιφερειακή σύμβουλο, Μαρία Γιαννάκη, τον υποψήφιο δήμαρχο Κισσάμου, Γιώργο Φραγκιουδάκη και τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους Κισσάμου, Γιάννη Σκαλιδάκη και Στέλιο Χουδαλάκη, περιόδευσε σε χώρους εκπαίδευσης της Κισσάμου και πιο συγκεκριμένα στον παιδικό σταθμό της πόλης, στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Κισσάμου και στο ΕΠΑΛ Κισσάμου.

Από την περιοδεία και ξενάγηση στους χώρους του παιδικού σταθμού στο Καστλέλι, οι υποψήφιοι της Λαϊκής Συσπείρωσης διαπίστωσαν ιδίοις όμμασι την άμεση ανάγκη έργων συντήρησης του κτιρίου, ενώ ενημερώθηκαν και για τις δυσκολίες λειτουργίας του σταθμού. Ο παιδικός σταθμός δέχεται 90 παιδιά, ενώ δε λειτουργεί σε όλη την Κίσσαμο κανένα βρεφικό τμήμα.

ΆλλαΣχετικά άρθρα

Ρέθυμνο: Eργασίες καθαρισμού τάφρων και πρανών στην Επαρχιακή Οδό 26

Ρέθυμνο: Eργασίες καθαρισμού τάφρων και πρανών στην Επαρχιακή Οδό 26

πριν 9 ώρες
Συλλυπητήρια Ελένης Βατσινά για τον θάνατο του Μανώλη Καρακωνσταντάκη

Συλλυπητήρια Ελένης Βατσινά για τον θάνατο του Μανώλη Καρακωνσταντάκη

πριν 12 ώρες
Ρεπορτάζ του BBC για το μεταναστευτικό στην Κρήτη: Οι επιπτώσεις στον τουρισμό και η ανησυχία επιχειρηματιών (βίντεο)

Ρεπορτάζ του BBC για το μεταναστευτικό στην Κρήτη: Οι επιπτώσεις στον τουρισμό και η ανησυχία επιχειρηματιών (βίντεο)

πριν 13 ώρες
Συλλυπητήριο μήνυμα του Γ. Αλεξάκη για τον χαμό του Μανώλη Καρακωνσταντάκη

Συλλυπητήριο μήνυμα του Γ. Αλεξάκη για τον χαμό του Μανώλη Καρακωνσταντάκη

πριν 13 ώρες

Όπως ενημερώθηκε το κλιμάκιο της Λαϊκής Συσπείρωσης, 20 παιδάκια αυτήν τη στιγμή βρίσκονται εκτός παιδικού σταθμού. Η πλειοψηφία των εργαζομένων, 10 από τους 13, εργάζεται με συμβάσεις ΕΣΠΑ ή ορισμένου χρόνου. “Δηλαδή το προσωπικό εναλλάσσεται κάθε χρόνο με σημαντικές επιπτώσεις τόσο στα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων, όσο και στην παιδαγωγική σχέση με τα παιδιά και συνέχεια του εκπαιδευτικού προγράμματος, παράγοντες αναγκαίοι στη λειτουργία ενός παιδικού σταθμού”. Επίσης, ενώ υπάρχουν οι υποδομές, το πρόγραμμα ΕΣΠΑ που έχει πάρει ο Δήμος για τους παιδικούς σταθμούς δεν περιλαμβάνει τη μεσημεριανή σίτιση, με αποτέλεσμα είτε οι γονείς να φέρνουν το φαγητό από το σπίτι, είτε να τους ζητούνται τροφεία. Τέλος, στις δημοτικές ενότητες Μυθήμνης και Ιναχωρίου δεν υπάρχει κανένας παιδικός σταθμός.

Η Μαρία Γιαννάκη τόνισε πως τα τελευταία χρόνια παρακολουθούμε το κράτος – κυβερνήσεις, περιφέρειες και δήμους – να αποσύρονται σταδιακά  από την ευθύνη τους στη στήριξη της οικογένειας και του παιδιού, αφήνοντας έτσι χώρο στην ανάπτυξη αντίστοιχων ιδιωτικών δομών. Η αγωγή και η φροντίδα του παιδιού, όμως, είναι ευθύνη του κράτους και δεν μπορεί να μετακυλίεται στις οικογένειες για να εξυπηρετείται τελικά η κερδοφορία του ιδιωτικού τομέα. Τα στοιχεία ιδιαίτερα αυτή την περίοδο είναι αποκαρδιωτικά. Μόλις το 2,5% των λαϊκών οικογενειών κατάφερε να βρει μια θέση σε βρεφικό σταθμό στα Χανιά, όπου αυτοί υπάρχουν. Είναι κρίσιμο, όπως είπε, το επόμενο διάστημα να δυναμώσει η διεκδίκηση για την ολόπλευρη προστασία και στήριξη του παιδιού και της οικογένειας.

Τη συζήτηση που έγινε με τους εκπαιδευτικούς του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κισσάμου απασχόλησαν, οι ελλείψεις που υπάρχουν σε προσωπικό και εκπαιδευτικούς παράλληλης στήριξης. “Απασχόλησε και ο δίκαιος αγώνας των εκπαιδευτικών για την υπεράσπιση των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών. Ένας αγώνας που συνεχίζει να εξελίσσεται, ενάντια στην προσπάθεια της κυβέρνησης να προχωρήσει στην κατηγοριοποίηση των σχολείων, στην υποβάθμιση της παρεχόμενης μόρφωσης, στη λειτουργία των σχολείων με ιδιωτικο-οικονομικά κριτήρια και στην απαξίωση των ίδιων των εκπαιδευτικών. Μιας προσπάθειας που μεθοδεύεται εδώ και δεκαετίες από όλες τις κυβερνήσεις και εξειδικεύεται παρακάτω από περιφέρειες και δήμους. Παράλληλα, άνοιξε η συζήτηση για το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών, που προβλέπει και το κλείσιμο των σχολικών επιτροπών και οι επιπτώσεις που αυτή η εξέλιξη θα έχει στη λειτουργία των σχολικών μονάδων.”

Ο υποψήφιος δήμαρχος, Γιώργος Φραγκιουδάκης, τόνισε ότι οι πολιτικές επιλογές της διοίκησης του Δήμου που δεν δίνουν προτεραιότητα στις ανάγκες του λαού αλλά λειτουργούν με τρόπο που να εξυπηρετούν τα κέρδη των λίγων, των ξενοδόχων, των μεγαλο-εργολάβων, τα συμφέροντα των φαραωνικών επενδύσεων, αφήνοντας συνειδητά σε τρίτη και τέταρτη μοίρα τα σχολεία της Κισσάμου και γενικότερα τις ανάγκες των πολλών.

Η περιοδεία ολοκληρώθηκε στις προσωρινές εγκαταστάσεις του ΕΠΑΛ Κισσάμου, όπου αναπτύχθηκε πλούσια συζήτηση με τον σύλλογο εκπαιδευτικών για τα συνολικά προβλήματα της εκπαίδευσης και πώς αυτά επηρεάζουν τη λειτουργία του ΕΠΑΛ και το περιεχόμενο της παρεχόμενης μόρφωσης, για τους όρους διαβίωσης των εκπαιδευτικών και ιδιαίτερα των συμβασιούχων, για τη στήριξη των οποίων δεν υπάρχει κανένα ουσιαστικό μέτρο από δήμο και περιφέρεια (επίδομα ενοικίου, σίτιση, μετακίνηση, κλπ), ενώ έντονη αγωνία εκφράστηκε για την πορεία ανέγερσης του νέου κτιρίου, που παρακολουθούμε διαρκώς να μετατίθεται στο άγνωστο μέλλον, τη στιγμή που οι δεσμεύσεις κυβερνητικών στελεχών, περιφέρειας και δήμου έκαναν λόγο για ολοκλήρωση του νέου σχολείου το 2024.

Οι εκπρόσωποι της Λαϊκής Συσπείρωσης ανέλυσαν τις θέσεις τους για το σχολείο που έχει ανάγκη σήμερα η νέα γενιά, το οποίο προϋποθέτει την μαζική συμμετοχή και οργάνωση του αγώνα όλων των εμπλεκόμενων σε κατεύθυνση σύγκρουσης με την πολιτική ΕΕ, κυβερνήσεων και δομών τοπικής διοίκησης, που αντιμετωπίζει τις ανάγκες του λαού στη δουλειά, την υγεία και τη μόρφωση σαν κόστος. Ανέδειξαν τη δύναμη του λαϊκού παράγοντα, με χαρακτηριστικό το παράδειγμα τον αγώνα της σχολικής κοινότητας του ΕΠΑΛ πέρυσι, που οδήγησε στην ολοκλήρωση του χώρου των εργαστηρίων μετά από τρεις χρονιές που τα παιδιά αποφοιτούσαν από το ΕΠΑΛ χωρίς να έχουν παρακολουθήσει ούτε ένα εργαστηριακό μάθημα.

Κάλεσαν, τέλος, σε πλατιά στήριξη των ψηφοδελτίων της Λαϊκής Συσπείρωσης σε δήμους και περιφέρεια, καθώς όπως είπαν, οι εκπαιδευτικοί, οι λαϊκές οικογένειες, οι μαθητές και μαθήτριες έχουν ανάγκη από εκλεγμένους συμβούλους που θα μπαίνουν μαζί τους στην πρώτη γραμμή της πάλης με κριτήριο την ικανοποίηση των αναγκών των πολλών και όχι από εκπροσώπους των λίγων. Είναι κρίσιμο, όπως είπαν, την Κυριακή τα κόκκινα ψηφοδέλτια με το γαρίφαλο να βγουν ενισχυμένα και η Λαϊκή Συσπείρωση να εκλέξει όσο γίνεται περισσότερους συμβούλους, ώστε την επόμενη μέρα η φωνή του λαού και των δίκαιων διεκδικήσεών του να είναι ακόμα πιο δυνατή και μέσα στα συμβούλια της τοπικής διοίκησης.

Το άρθρο “Περιοδεία της Λαϊκής Συσπείρωσης σε χώρους εκπαίδευσης της Κισσάμου“, δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά στο CRETA24.

Πηγή CRETA24

Ετικέτες: ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΚΙΣΣΑΜΟΣΚΡΗΤΗΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΧΑΝΙΑ
Next Post
Ιατρικός Σύλλογος Ηρακλείου: Ανυπέρβλητα προβλήματα υποσκάπτουν την ομαλή λειτουργία των Νοσοκομείων της Κρήτης

Ιατρικός Σύλλογος Ηρακλείου: Ανυπέρβλητα προβλήματα υποσκάπτουν την ομαλή λειτουργία των Νοσοκομείων της Κρήτης

Ακούω ζωντανά ΣΚΑΙ ΚΡΗΤΗΣ 92.1
Πες την άποψη σου
creta24.gr
Creta Media Group
Καφές Δανδάλη Ο Νούμερο 1 καφές της Κρήτης
ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ ΣΜ

Νέα άρθρα

Δύο νεκροί σε ρωσικό πλήγμα στο Χάρκοβο

Δύο νεκροί σε ρωσικό πλήγμα στο Χάρκοβο

5 Αυγούστου, 2025
Πάνω από 2.800 παραβάσεις για μη χρήση κράνους εντόπισε η Ελληνική Αστυνομία

Πάνω από 2.800 παραβάσεις για μη χρήση κράνους εντόπισε η Ελληνική Αστυνομία

4 Αυγούστου, 2025

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Φωτιά τώρα στην Κρήτη

    Φωτιά τώρα στην Κρήτη

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Φωτιά τώρα στην Καρδίτσα

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Παρέμβαση Ελ. Βατσινά για την αναγνώριση της ακαδημαϊκής πορείας των πτυχιούχων Αστυνομικών στην υπηρεσιακή τους εξέλιξη

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Ανοιχτά σήμερα, Κυριακή, τα καταστήματα- Το ωράριο λειτουργίας

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Θρήνος στο Ηράκλειο για τον 31χρονο Μιχάλη που έφυγε από τη ζωή

    0 shares
    Share 0 Tweet 0

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων
Καφές Δανδάλη Ο Νούμερο 1 καφές της Κρήτης
ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 FM
Creta Media Group

Ο ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 από το 1995 βρίσκεται δίπλα στον συνειδητοποιημένο ακροατή προσφέροντας του έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση αλλά και ποιοτική ψυχαγωγία.

Κατηγορίες

  • BUSINESS
  • CINEMA
  • Uncategorized
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Καιρός
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΥΓΕΙΑ

Ακολουθήστε μας

 

Παραγωγή website
metrovista creative media

  • Ο Σταθμός
  • Διαφήμιση
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Απορρήτου

© 2020 ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 FM, Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ

© 2020 ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 FM, Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Create New Account!

Fill the forms below to register

All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε αυτόν τον ιστότοπο, δίνετε τη συγκατάθεσή σας για χρήση cookies. Επισκεφτείτε την Πολιτική απορρήτου μας.

Πες μας

την άποψή σου...