
To Τέξας «μετρά τις πληγές του» καθώς ο απολογισμός των φονικών πλημμυρών γίνεται ολοένα και πιο βαρύς με επτά επιπλέον θανάτους να επιβεβαιώνονται τις τελευταίες ώρες, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θυμάτων στους 89.
Σύμφωνα με τα νεότερα δεδομένα που δόθηκαν στη δημοσιότητα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα στο Κέρβιλ, ο σερίφης της κομητείας Κερ, Λάρι Λάιθα, εξήγησε πως ανάμεσα στους νεκρούς βρίσκονται τουλάχιστον 27 παιδιά, ενώ 15 σοροί παραμένουν ακόμη αγνώστων στοιχείων.
Στη συνέντευξη Τύπου συμμετείχαν επίσης ο γερουσιαστής Τεντ Κρουζ και ο δημοτικός σύμβουλος του Κέρβιλ, Ντάλτον Ράις.
Ο Κρουζ ανέφερε πως δεν είναι ώρα για αναζήτηση πολιτικών ευθυνών, επισημαίνοντας τις κατηγορίες εναντίον του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, για φυσικές καταστροφές, όπως οι πλημμύρες.
Τόνισε πως «το Τέξας πενθεί», καλώντας τους πολίτες, αυτές τις ώρες, να επιστρέψουν στα σπίτια τους και να αγκαλιάσουν τα παιδιά τους.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ «έχει δεχθεί πυρά» για τις περικοπές στην Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, οι οποίες συνδέονται με τις πρωτοβουλίες του Έλον Μασκ γύρω από το DOGE.
Ωστόσο, δεν είναι σαφές αν αυτές οι περικοπές επηρέασαν πραγματικά τη λειτουργία της υπηρεσίας.
Από την πλευρά του ο δημοτικός σύμβουλος, Ντάλτον Ράις περιέγραψε το φαινόμενο ως «άνευ προηγουμένου» και απηύθυνε έκκληση στους εθελοντές να επιτρέψουν στις επίσημες αρχές να επιτελέσουν το έργο τους χωρίς παρεμβάσεις.
Ταυτόχρονα, υπογράμμισε την ανάγκη να αποφεύγεται ο πανικός ή η υπερβολική πρόληψη, σχολιάζοντας πως οι πρόωρες ή υπερβολικές προειδοποιήσεις μπορεί να οδηγήσουν σε αδράνεια σε μελλοντικές καταστάσεις ανάγκης.
Πηγή: skai.gr