Ο παράνομος τζόγος επιστρέφει και πάλι στο προσκήνιο του αγγλικού ποδοσφαίρου, αυτή τη φορά με ένα νέο περιστατικό που προκαλεί αναστάτωση στις τάξεις των χαμηλότερων κατηγοριών.
Πρωταγωνιστής της υπόθεσης είναι ο 33χρονος φορ Ράιαν Μπόουμαν, ο οποίος τιμωρήθηκε αυστηρά από την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Αγγλίας, με αποκλεισμό διάρκειας τρεισήμισι ετών, καθώς διαπιστώθηκε ότι εμπλέκεται σε εκατοντάδες περιπτώσεις παράνομου στοιχηματισμού.
«Αυτή είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση, η οποία περιλαμβάνει αρκετά κατάφωρα παραδείγματα παραβίασης των κανονισμών στοιχηματισμού της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (FA)», ανέφερε χαρακτηριστικά η πειθαρχική επιτροπή της FA. Η έρευνα αποκάλυψε ότι ο παίκτης, κατά τη διάρκεια της καριέρας του σε ομάδες της League One και League Two, καθώς και στη Σκωτία, είχε τοποθετήσει συνολικά 6.397 στοιχήματα από το 2015 και μετά.
Former #Shrewsbury striker Ryan Bowman faces a lengthy ban from football after breaking FA betting rules
Bowman placed 6,397 bets over a 10 year period, including over 240 bets during his time at #Salop and one during a game
He’s banned for 42 months
@BBCShropSport |… pic.twitter.com/zxoJrhu7W3
— BBC Sport Shropshire (@BBCShropSport) July 9, 2025
Μάλιστα, σε 87 από αυτά τα πονταρίσματα εμπλέκονταν ομάδες στις οποίες είχε αγωνιστεί ο ίδιος, ενώ οκτώ αφορούσαν ματς της Σριούσμπερι — την ομάδα στην οποία αγωνίστηκε την περίοδο 2021-2024. Σημειώνεται ότι σε τρεις από τις περιπτώσεις αυτές, ο Μπόουμαν ήταν βασικός και αγωνίστηκε σε όλο το παιχνίδι.
Κατά τη σεζόν που φόρεσε τη φανέλα της Έξετερ (2020-2021), ο αριθμός των στοιχημάτων του έφτασε τα 2.600, ενώ κατά τη θητεία του στη Σριούσμπερι, οι στοιχηματικές του δραστηριότητες αυξήθηκαν περαιτέρω, φτάνοντας συνολικά τις 3.100.
Αξιοσημείωτο είναι πως δεν δίστασε σε αρκετές περιπτώσεις να ποντάρει στον εαυτό του για να σκοράρει, ενώ οι «μπλε» της Σριούσμπερι τον απέκτησαν μολονότι γνώριζαν ότι βρισκόταν ήδη στο μικροσκόπιο της FA. Το τελευταίο του παιχνίδι πραγματοποιήθηκε την Πρωτοχρονιά, με την ποινή αποκλεισμού να έχει ήδη τεθεί σε ισχύ.
Το άρθρο “Ποδοσφαιριστής σε αγγλική ομάδα τιμωρήθηκε με αποκλεισμό 3,5 ετών για χιλιάδες παράνομα στοιχήματα“, δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά στο CRETA24.