Κυριακή, 28 Δεκεμβρίου, 2025
  • Ακούστε LIVE!
  • Επικοινωνία
Όλοι μαζί μπορούμε
No Result
View All Result
ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 FM - Ενημερωτικός Ραδιοφωνικός Σταθμός - Ηράκλειο, Κρήτης
  • Αρχική
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ

    Παραγωγοί

    Συντελεστές του ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 FM και ΣΚΑΪ 100.3 FM

    Πρόγραμμα

    Το ημερήσιο πρόγραμμα του σταθμού.

    Διαφημιστείτε στον
    ΣΚΑΙ ΚΡΗΤΗΣ

    Ο Σκάι Κρήτης στηρίζει την τοπική αγορά παρέχοντας μοναδικές ευκαιρίες προβολής σε όλες τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες.

    Επικοινωνια

    Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας
    στο τηλέφωνο 2810 22 52 52

    Το κεντρικό μας e-mail είναι: skaikritis@otenet.gr

  • Αρχική
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ

    Παραγωγοί

    Συντελεστές του ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 FM και ΣΚΑΪ 100.3 FM

    Πρόγραμμα

    Το ημερήσιο πρόγραμμα του σταθμού.

    Διαφημιστείτε στον
    ΣΚΑΙ ΚΡΗΤΗΣ

    Ο Σκάι Κρήτης στηρίζει την τοπική αγορά παρέχοντας μοναδικές ευκαιρίες προβολής σε όλες τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες.

    Επικοινωνια

    Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας
    στο τηλέφωνο 2810 22 52 52

    Το κεντρικό μας e-mail είναι: skaikritis@otenet.gr

No Result
View All Result
ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 FM - Ενημερωτικός Ραδιοφωνικός Σταθμός - Ηράκλειο, Κρήτης
LIVE!
No Result
View All Result

Πολιτική Προστασία: Σε 80 θα ανέλθουν τα drones που θα διαθέτει

πριν 9 μήνες
στην κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ
Reading Time: 1λεπτά
0 0
0
26
ΠΡΟΒΟΛΕΣ

ΆλλαΣχετικά άρθρα

Χωρίς ενιαία γραμμή οι αγρότες: Ποια μπλόκα ανοίγουν τον δρόμο για διάλογο με την κυβέρνηση, τι απαντούν οι υπόλοιποι

Χωρίς ενιαία γραμμή οι αγρότες: Ποια μπλόκα ανοίγουν τον δρόμο για διάλογο με την κυβέρνηση, τι απαντούν οι υπόλοιποι

πριν 12 ώρες
Κρήτη: Στο «κόκκινο» οι μεταναστευτικές ροές – 600 αφίξεις σε 48 ώρες

Κρήτη: Στο «κόκκινο» οι μεταναστευτικές ροές – 600 αφίξεις σε 48 ώρες

πριν 12 ώρες
Βαρδούσια: Βίντεο ντοκουμέντο από την επιχείρηση ανάσυρσης των ορειβατών – Τα πρόσωπα της τραγωδίας και τα ερωτήματα

Βαρδούσια: Βίντεο ντοκουμέντο από την επιχείρηση ανάσυρσης των ορειβατών – Τα πρόσωπα της τραγωδίας και τα ερωτήματα

πριν 13 ώρες
Ρέθυμνο: Νυχτερινό κέντρο σέρβιρε αλκοόλ σε ανηλίκους – Έφοδος της αστυνομίας

Ρέθυμνο: Νυχτερινό κέντρο σέρβιρε αλκοόλ σε ανηλίκους – Έφοδος της αστυνομίας

πριν 13 ώρες

«Σημαντικό βήμα για την ενίσχυση της πολιτικής προστασίας στο κομμάτι της πρόληψης αλλά και στην έγκυρη αντιμετώπιση των κινδύνων», δήλωσε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας

Σε 80 θα ανέλθουν τα drones (Συστήματα Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών) που θα διαθέτει η Πολιτική Προστασία κατά τη φετινή αντιπυρική περίοδο, έπειτα από δωρεά ύψους 6 εκατ. ευρώ του ΔΕΔΔΗΕ προς το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας. Σημειώνεται ότι πρόκειται σχεδόν για διπλάσια σε σχέση με πέρυσι, όπου ο αριθμός τους έφτανε τα 47.

Η δωρεά αφορά στη μίσθωση 80 Συστημάτων Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών (ΣμηΕΑ) και την παροχή σχετικού πτητικού έργου, με στόχο την εναέρια επιτήρηση επιλεγμένων περιαστικών δασικών περιοχών. Βασικός σκοπός είναι η έγκαιρη προειδοποίηση και πρόληψη πυρκαγιών, καθώς και η κάλυψη λοιπών επιχειρησιακών αναγκών του Πυροσβεστικού Σώματος κατά την αντιπυρική περίοδο του 2025.

Τα ΣμηΕΑ περιλαμβάνουν τόσο τις εναέριες μονάδες παρακολούθησης όσο και τα αντίστοιχα επιχειρησιακά κέντρα διαχείρισης, εξασφαλίζοντας συνεχή και αξιόπιστη εποπτεία. Είναι εξοπλισμένα με προηγμένα συστήματα ανίχνευσης και τεχνητής νοημοσύνης για την παρακολούθηση κρίσιμων περιοχών και την άμεση αναγνώριση συμβάντων. Η επιτήρηση θα πραγματοποιείται σε 24ωρη βάση, καλύπτοντας πλήθος στρατηγικών δασικών περιοχών, με τα δεδομένα να μεταδίδονται σε πραγματικό χρόνο στις αρμόδιες αρχές για την έγκυρη λήψη αποφάσεων.

Παράλληλα, μέσω της εναέριας επιτήρησης, θα προστατεύονται κρίσιμες υποδομές, θα αποτρέπονται επιπτώσεις στο σύστημα μεταφοράς και διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, θα παρέχονται χρήσιμες πληροφορίες για τον συντονισμό επίγειων δυνάμεων σε επιχειρησιακά συμβάντα, ενώ θα διευκολύνεται η χαρτογράφηση και αξιολόγηση ζημιών καθώς και η έρευνα για αγνοούμενους, τόσο την ημέρα όσο και τη νύχτα.

«Η σημερινή ημέρα αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την ενίσχυση της πολιτικής προστασίας, όσον αφορά στην πρόληψη αλλά και στην έγκυρη αντιμετώπιση των κινδύνων που θα έρθουν και το φετινό καλοκαίρι. Προσπαθούμε να αξιοποιήσουμε την τεχνολογία αλλά και τις δυνατότητες που μας δίνονται, μέσα από αυτήν την πολύ μεγάλη δωρεά του ΔΕΔΔΗΕ», επισήμανε μεταξύ άλλων ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Κεφαλογιάννης, ευχαριστώντας τον οργανισμό του ΔΕΔΔΗΕ αλλά και τον διευθύνοντα σύμβουλο, Α. Μάνο «για την εξαιρετική συνεργασία που έχουν όλα αυτά τα χρόνια καθώς και για την συνεργασία στους καθαρισμούς στον τομέα ευθύνης τους».

Όπως είπε ο υπουργός, μέσα από αυτήν την μεγάλη προσφορά η οποία γίνεται φέτος, «δηλαδή 6 εκατ. ευρώ, που μας δίνουν τη δυνατότητα να ενοικιάσουμε υπηρεσίες για περίπου 80 drones, -διπλάσια σε σχέση με την περσινή χρονιά- θα μπορέσουμε να κάνουμε ένα πολύ σημαντικό βήμα, προκειμένου να έχουμε την καλύτερη δυνατή ετοιμότητα, όσον αφορά την πρόληψη των πυρκαγιών για το φετινό καλοκαίρι».

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην ενίσχυση του Πυροσβεστικού Σώματος, το οποίο, όπως τόνισε, «έχει ενισχυθεί με ακόμα μεγαλύτερο αριθμό προσωπικού» κυρίως το μόνιμο προσωπικό.

«Συνολικά, μαζί με τους εποχικούς, θα είμαστε στα 18.000 άτομα, άνδρες και γυναίκες του Πυροσβεστικού Σώματος. Μαζί με τους χιλιάδες εθελοντές τόσο της Πυροσβεστικής όσο και των εθελοντικών οργανώσεων, με την αξιοποίηση των εναερίων μέσων που θα έχουμε -είτε από τον Εθνικό Στόλο, είτε από τα νοικιασμένα, βάσει της συμφωνίας- αλλά και με την αξιοποίηση του μεγάλου προγράμματος “ΑΙΓΙΣ”, όπου θα έχουμε τη δυνατότητα να έχουμε αρκετά μέσα, και αυτή τη χρονιά άλλα και τα επόμενα χρόνια που θα ενισχυθεί ο εθνικός στόλος, προχωρούμε στον καλύτερο δυνατό σχεδιασμό ενόψει του φετινού καλοκαιριού», υπογράμμισε ο κ. Κεφαλογιάννης.

«Στην ουσία κάνουμε άλλο ένα βήμα στο κομμάτι της πρόληψης», είπε ο υπουργός, ενώ ευχαρίστησε τον προκάτοχό του, Β. Κικίλια, ο οποίος, όπως ανέφερε, «μαζί με τον κ. Μάνο προετοίμασαν αυτή την πολύ μεγάλη δωρεά και μπορώ να πω ότι είμαστε ακόμα πιο ενισχυμένοι αυτό το καλοκαίρι».

Από την πλευρά του, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σταύρος Παπασταύρου, σε δήλωσή του τόνισε: «Η αντιπυρική προστασία των δασών μας, του φυσικού μας πλούτου, των κατοικημένων περιοχών και πάνω απ’ όλα της ανθρώπινης ζωής, είναι αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα. Η κλιματική κρίση είναι εδώ και μας υποχρεώνει σε μια κατάσταση διαρκούς ετοιμότητας και επαγρύπνησης.

Για τον λόγο αυτό, επιστρατεύουμε καλύτερα και σύγχρονα μέσα, ώστε να διαμορφώσουμε ένα σχέδιο πρόληψης που να θωρακίζει, πρωτίστως τις κοινότητες και το περιβάλλον, διασφαλίζοντας τελικά το αύριο του τόπου μας. Είναι χρέος μας προς την πατρίδα μας και τις επόμενες γενεές» ενώ ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές αυτής της πρωτοβουλίας.

Στην σημασία που έχει η δωρεά αυτή στην πρόληψη, αναφέρθηκε από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ, Αναστάσιος Μάνος.

«Με αυτή τη δωρεά επισφραγίζουμε μια εξαιρετική συνεργασία που είχαμε έως τώρα και με τα δύο υπουργεία και φυσικά προσβλέπουμε στην αλληλοϋποστήριξη μας για να συνεχίσουμε την αποτελεσματική και συντονισμένη μας προσπάθεια για όσο καιρό θα έχουμε την ευκαιρία και την ευθύνη να προστατεύουμε τους πολίτες μας, να προστατεύουμε τις υποδομές μας, να προστατεύουμε τη χώρα μας», σημείωσε.

Όπως είπε, η δωρεά αυτή και το συγκεκριμένο project είναι πολύ σημαντικό για τον ΔΕΔΔΗΕ, ενώ προσέθεσε ότι «με δεδομένη την ολοένα και συχνότερη εμφάνιση ακραίων καιρικών φαινομένων λόγω της κλιματικής αλλαγής, προτεραιότητα για τον ΔΕΔΔΗΕ αποτελεί πλέον η προστασία των κρίσιμων υποδομών του από την εκδήλωση πυρκαγιών και η πρόληψη των επιπτώσεων τους στο Δίκτυο».

«Το τελευταίο διάστημα, σε στενή συνεργασία με την Πολιτεία και τους αρμόδιους φορείς και με κεντρικό συντονισμένο σχεδιασμό, έχει δοθεί μεγάλη έμφαση στην πρόληψη, με επιπλέον ενέργειες (επέμβαση σε αντιπυρικές ζώνες δασών, βαθιά κλαδέματα, ενίσχυση επιθεώρησης με έμφαση στα δίκτυα που βρίσκονται εντός δασικών περιοχών, έλεγχος με θερμοκάμερες κλπ).

Η σημερινή δωρεά αποτελεί ένα σημαντικό κομμάτι αυτής της στρατηγικής», κατέληξε ο κ. Μάνος.

Σημειώνεται ότι κατά την περσινή αντιπυρική περίοδο, το σύστημα ΣμηΕΑ αναπτύχθηκε σε περιοχές υψηλού κινδύνου όπως: Αττική, Κορινθία, Αρκαδία, Βοιωτία, Λακωνία, Εύβοια, Θεσσαλονίκη, ο Εθνικός Δρυμός της Βάλια Κάλντα, ο Έβρος, η Δαδιά, η Ξάνθη και η Θάσος. Επιπλέον, χρησιμοποιήθηκε για την επιτήρηση μεικτών ζωνών αυξημένης επικινδυνότητας, όπως οι περιαστικές περιοχές της Θεσσαλονίκης, οι δασικές εκτάσεις της Δυτικής Ελλάδας και οι προστατευόμενες περιοχές της Ηπείρου.

Κατά την φετινή αντιπυρική περίοδο, το σύστημα επεκτείνεται σε νέες περιοχές υψηλού κινδύνου όπως η Κρήτη, η Ρόδος και τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, όπου η δυσκολία πρόσβασης καθιστά την αερομεταφερόμενη επιτήρηση απαραίτητη. Στόχος είναι η ενίσχυση της δυνατότητας έγκαιρης προειδοποίησης και αποτελεσματικής παρακολούθησης, συμβάλλοντας στη βελτίωση της ανταπόκρισης των αρμόδιων φορέων και στην προστασία των δασικών και φυσικών πόρων της χώρας.

Παρόντες στην έναρξη της διαδικασίας της δωρεάς ήταν ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Κεφαλογιάννης, ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελος Τουρνάς, ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος ΠΣ Θεόδωρος Βάγιας, ο διευθύνων σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ Αναστάσιος Μάνος, η γενική διευθύντρια Ανάπτυξης και Διαχείρισης Δικτύου του ΔΕΔΔΗΕ Βασιλική Νταλή, ο γενικός διευθυντής Επιχειρησιακού Κινδύνου και Συντονισμού του ΔΕΔΔΗΕ Μιχαήλ Παπαδόπουλος, ο γενικός διευθυντής Στρατηγικής και Μετασχηματισμού του ΔΕΔΔΗΕ Δημήτριος Παζαϊτης και η διευθύντρια της Διεύθυνσης Εταιρικών Σχέσεων & Επικοινωνίας του ΔΕΔΔΗΕ Μελίνα Καλαμπόκα.

Πηγή: Skai.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες: ΕΛΛΑΔΑΣΚΑΙ
Next Post
Εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ -Κίνας: Πιθανές ελλείψεις φαρμάκων στην Κίνα

Εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ -Κίνας: Πιθανές ελλείψεις φαρμάκων στην Κίνα

Ακούω ζωντανά ΣΚΑΙ ΚΡΗΤΗΣ 92.1
Πες την άποψη σου
creta24.gr
Creta Media Group
Καφές Δανδάλη Ο Νούμερο 1 καφές της Κρήτης
ΣΚΑΪ HYBRID

Νέα άρθρα

Τοπικές βροχές σήμερα στην Κρήτη – Με τι καιρό θα κάνει «ποδαρικό» το νέο έτος

Τοπικές βροχές σήμερα στην Κρήτη – Με τι καιρό θα κάνει «ποδαρικό» το νέο έτος

28 Δεκεμβρίου, 2025
Ζελένσκι: Μετά τη συνάντηση με τον Τραμπ, θα μιλήσω με τους Ευρωπαίους ηγέτες

Ζελένσκι: Μετά τη συνάντηση με τον Τραμπ, θα μιλήσω με τους Ευρωπαίους ηγέτες

28 Δεκεμβρίου, 2025

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Αλέξης Τσικόπουλος: 17 ημέρες αγωνίας για τον 33χρονο γιατρό που αγνοείται στην Κρήτη

    Αλέξης Τσικόπουλος: 17 ημέρες αγωνίας για τον 33χρονο γιατρό που αγνοείται στην Κρήτη

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Ηράκλειο: Αυτό είναι το εορταστικό ωράριο – Ποιες Κυριακές θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Αλέξης Τσικόπουλος: «Περιμένουμε σήμερα να μάθουμε αν είναι ζωντανός», λέει ο πατέρας του αγνοούμενου γιατρού

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Εορταστικό ωράριο: Πότε ανοίγουν ξανά τα καταστήματα στο Ηράκλειο – Πώς θα λειτουργήσουν την Κυριακή

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Εξαρθρώθηκε σπείρα που «ξάφριζε» σπίτια στη Θεσσαλονίκη – Βίντεο

    0 shares
    Share 0 Tweet 0

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων
ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 FM
Creta Media Group

Ο ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 από το 1995 βρίσκεται δίπλα στον συνειδητοποιημένο ακροατή προσφέροντας του έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση αλλά και ποιοτική ψυχαγωγία.

Κατηγορίες

  • BUSINESS
  • CINEMA
  • Uncategorized
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Καιρός
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΥΓΕΙΑ

Ακολουθήστε μας

 

Παραγωγή website
metrovista creative media

  • Ο Σταθμός
  • Διαφήμιση
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Απορρήτου

© 2020 ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 FM, Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ

© 2020 ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 FM, Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Create New Account!

Fill the forms below to register

All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε αυτόν τον ιστότοπο, δίνετε τη συγκατάθεσή σας για χρήση cookies. Επισκεφτείτε την Πολιτική απορρήτου μας.

Πες μας

την άποψή σου...