Τετάρτη, 18 Φεβρουαρίου, 2026
  • Ακούστε LIVE!
  • Επικοινωνία
Όλοι μαζί μπορούμε
No Result
View All Result
ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 FM - Ενημερωτικός Ραδιοφωνικός Σταθμός - Ηράκλειο, Κρήτης
  • Αρχική
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ

    Παραγωγοί

    Συντελεστές του ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 FM και ΣΚΑΪ 100.3 FM

    Πρόγραμμα

    Το ημερήσιο πρόγραμμα του σταθμού.

    Διαφημιστείτε στον
    ΣΚΑΙ ΚΡΗΤΗΣ

    Ο Σκάι Κρήτης στηρίζει την τοπική αγορά παρέχοντας μοναδικές ευκαιρίες προβολής σε όλες τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες.

    Επικοινωνια

    Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας
    στο τηλέφωνο 2810 22 52 52

    Το κεντρικό μας e-mail είναι: skaikritis@otenet.gr

  • Αρχική
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ

    Παραγωγοί

    Συντελεστές του ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 FM και ΣΚΑΪ 100.3 FM

    Πρόγραμμα

    Το ημερήσιο πρόγραμμα του σταθμού.

    Διαφημιστείτε στον
    ΣΚΑΙ ΚΡΗΤΗΣ

    Ο Σκάι Κρήτης στηρίζει την τοπική αγορά παρέχοντας μοναδικές ευκαιρίες προβολής σε όλες τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες.

    Επικοινωνια

    Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας
    στο τηλέφωνο 2810 22 52 52

    Το κεντρικό μας e-mail είναι: skaikritis@otenet.gr

No Result
View All Result
ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 FM - Ενημερωτικός Ραδιοφωνικός Σταθμός - Ηράκλειο, Κρήτης
LIVE!
No Result
View All Result

Πώς ο Έπσταϊν προσπάθησε να στήσει δίκτυο ισχυρών επαφών στη Μ. Ανατολή – Η σχέση του με Άραβα κροίσο

πριν 7 ώρες
στην κατηγορία ΚΟΣΜΟΣ
Reading Time: 1λεπτά
0 0
0
7
ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Οι αποκαλύψεις για τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας-κολοσσού του Ντουμπάι DP World είναι η πιο πρόσφατη πράξη του σκανδάλου Έπσταϊν -ο οποίος σύμφωνα με έγγραφα που δόθηκαν στη δημοσιότητα, προσπάθησε να δημιουργήσει ένα ισχυρό δίκτυο επαφών με πολιτικά πρόσωπα και επιχειρηματικά στελέχη στη Μέση Ανατολή.

Η DP World ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι ο Σουλτάν Άχμεντ μπιν Σουλαγιέμ παραιτήθηκε από διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος της εταιρείας. Η απόφαση ελήφθη αφού το όνομα του μπιν Σουλαγιέμ εμφανίστηκε στα αρχεία Έπσταϊν, δήλωσαν στο Reuters δύο πηγές με άμεση γνώση της υπόθεσης, καθώς ελέγχεται η σχέση του με τον Έπσταϊν.

Στην αλληλογραφία τους μέσω email, ο μπιν Σουλαγιέμ αναφερόταν στις σεξουαλικές σχέσεις του με γυναίκες -με τις οποίες τον είχε φέρει σε επαφή ο Έπσταϊν. Σε email με ημερομηνία 9 Νοεμβρίου 2007, ο μπιν Σουλαγιέμ είπε στον Έπσταϊν ότι είχε συναντήσει μία από αυτές στη Νέα Υόρκη, την οποία δεν κατονομάζει και με την οποία είπε ότι δεν είχε σεξουαλική επαφή.

ΆλλαΣχετικά άρθρα

Συνάντηση Πούτιν με τον ΥΠΕΞ της Κούβας εν μέσω του αμερικανικού πετρελαϊκού εμπάργκο

Συνάντηση Πούτιν με τον ΥΠΕΞ της Κούβας εν μέσω του αμερικανικού πετρελαϊκού εμπάργκο

πριν 6 ώρες
Ερντογάν: Χωρίς την Τουρκία η ευρωπαϊκή άμυνα θα είναι ανεπαρκής, πολλές οι συνεισφορές μας στην ΕΕ

Ερντογάν: Χωρίς την Τουρκία η ευρωπαϊκή άμυνα θα είναι ανεπαρκής, πολλές οι συνεισφορές μας στην ΕΕ

πριν 6 ώρες
Η Ουάσινγκτον διόρισε νέο απεσταλμένο για το Θιβέτ, προκαλώντας την οργή της Κίνας

Η Ουάσινγκτον διόρισε νέο απεσταλμένο για το Θιβέτ, προκαλώντας την οργή της Κίνας

πριν 6 ώρες
Ουκρανός διαπραγματευτής στη Γενεύη: Υπήρξε πρόοδος - Δεν μπορούν να αποκαλυφθούν λεπτομέρειες

Ουκρανός διαπραγματευτής στη Γενεύη: Υπήρξε πρόοδος – Δεν μπορούν να αποκαλυφθούν λεπτομέρειες

πριν 6 ώρες

«Ναι, μετά από αρκετές προσπάθειες για αρκετούς μήνες καταφέραμε να συναντηθούμε στη Νέα Υόρκη» έγραψε, προσθέτοντας ότι υπήρξε παρεξήγηση επειδή «εκείνη ήθελε κάποια BUSINESS! ενώ εγώ ήθελα μόνο λίγη PUSSYNESS!»

Epstein tried to build web of powerful ties across Middle East, documents show https://t.co/UrZVoDxmZC https://t.co/UrZVoDxmZC

— Reuters (@Reuters) February 18, 2026

Μαγειρεύοντας μαζί

Σε μία ανταλλαγή email, ο Έπσταϊν περιέγραψε τον μπιν Σουλαγιέμ ως αστείο, αξιόπιστο και λάτρη του φαγητού. Πρόσθεσε ότι ο μπιν Σουλαγιέμ, μουσουλμάνος, δεν πίνει και προσεύχεται πέντε φορές την ημέρα.

Μια φωτογραφία χωρίς ημερομηνία που εμφανίζεται σε email και είναι δημόσια διαθέσιμη δείχνει τον Έπσταϊν να μαγειρεύει με τον μπιν Σουλαγιέμ και τους δύο να φαίνονται χαλαροί μαζί. Το πλήρες όνομα του παραλήπτη δεν αναφέρεται.

Η αναφορά ενός ονόματος στα αρχεία δεν αποτελεί απόδειξη εγκληματικής δραστηριότητας. Ωστόσο, αφού μέλη του Κογκρέσου των ΗΠΑ είπαν ότι το όνομα του μπιν Σουλαγιέμ εμφανίστηκε σε αρχεία που δημοσίευσε το Υπουργείο Δικαιοσύνης, αντιμετώπισε ερωτήματα από ορισμένους χρηματοδότες της DP World σχετικά με τις παλαιότερες επαφές του.

Ο Άχμεντ μπιν Σουλαγιέμ δεν απάντησε δημόσια σε αυτές τις ανησυχίες.

Ο βρετανικός οργανισμός αναπτυξιακής χρηματοδότησης British International Investment και το δεύτερο μεγαλύτερο συνταξιοδοτικό ταμείο του Καναδά δήλωσαν την περασμένη εβδομάδα ότι θα αναστείλουν όλες τις νέες επενδύσεις με την DP World λόγω των φερόμενων δεσμών του μπιν Σουλαγιέμ με τον Έπσταϊν.

«Είμαστε σοκαρισμένοι από τις καταγγελίες που προκύπτουν στα αρχεία Έπσταϊν σχετικά με τον Σουλτάν Άχμεντ μπιν Σουλαγιέμ», δήλωσε εκπρόσωπος της BII, χωρίς να διευκρινίσει σε ποιες καταγγελίες αναφερόταν. «Υπό το φως των καταγγελιών, δεν θα προχωρήσουμε σε νέες επενδύσεις με την DP World μέχρι να ληφθούν οι απαιτούμενες ενέργειες από την εταιρεία».

Το καναδικό συνταξιοδοτικό ταμείο La Caisse δήλωσε ότι «παγώνει την πρόσθετη τοποθέτηση κεφαλαίων» μέχρι η DP World να διευκρινίσει την κατάσταση και να λάβει «τα αναγκαία μέτρα».

Σε ανακοίνωση μετά την αλλαγή ηγεσίας της Παρασκευής στην DP World, η BII χαιρέτισε την απόφαση της εταιρείας και είπε ότι ανυπομονεί να συνεχίσει «τη συνεργασία για την ανάπτυξη βασικών αφρικανικών εμπορικών λιμένων». Η La Caisse δήλωσε ότι «η εταιρεία έλαβε τα κατάλληλα μέτρα» και ότι θα «κινηθεί γρήγορα για να συνεργαστεί με τη νέα ηγεσία της DP World».

Δίκτυο επαφών

Ο μεγάλος όγκος εγγράφων που δημοσίευσε το υπουργείο Δικαιοσύνης, συμπεριλαμβανομένων μηνυμάτων και email, δείχνει ότι η Μέση Ανατολή δεν αποτέλεσε εξαίρεση στις προσπάθειες του Έπσταϊν να χρησιμοποιήσει τον πλούτο του για να δημιουργήσει σχέσεις με εξέχουσες προσωπικότητες στην πολιτική, τα χρηματοοικονομικά, την ακαδημαϊκή κοινότητα και τις επιχειρήσεις παγκοσμίως.

Τα έγγραφα του Υπουργείου Δικαιοσύνης που εξέτασε το Reuters δείχνουν ότι ο Έπσταϊν προσπάθησε να συμβουλεύσει επιχειρηματικούς ηγέτες και πολιτικά πρόσωπα του Κατάρ κατά τη διάρκεια του αποκλεισμού της περιόδου 2017-21 από τη Σαουδική Αραβία, τα ΗΑΕ, το Μπαχρέιν και την Αίγυπτο λόγω κατηγοριών ότι η Ντόχα δεν περιόρισε τους δεσμούς με το Ιράν και στήριξε την τρομοκρατία -κάτι που το Κατάρ αρνήθηκε.

Σε ανταλλαγές μηνυμάτων με τον Καταριανό επιχειρηματία και μέλος της βασιλικής οικογένειας σεΐχη Τζαμπόρ Γιούσεφ Τζάσιμ Αλ Θάνι, ο Έπσταϊν προέτρεπε το Κατάρ να «σταματήσει να κλωτσά και να διαφωνεί». Είπε ότι «η τρέχουσα ομάδα του Κατάρ είναι πολύ αδύναμη» και ότι «ο ΥΠΕΞ δεν είναι έμπειρος και φαίνεται».

Υπουργός Εξωτερικών του Κατάρ τότε ήταν ο σεΐχης Μοχάμεντ μπιν Αμπντουλραχμάν Αλ Θάνι, που σήμερα είναι και υπουργός Εξωτερικών και πρωθυπουργός. 

Δεν υπήρξε απάντηση σε αίτημα σχολίου του Reuters προς τρεις εταιρείες στο Κατάρ όπου ο σεΐχης Τζαμπόρ εμφανίζεται ως πρόεδρος, ούτε σε μήνυμα προς άτομο που, σύμφωνα με τα αρχεία, εργάζεται στο γραφείο του.

Ο Έπσταϊν προέτρεψε επίσης την Ντόχα να αναπτύξει της σχέσεις της με το Ισραήλ και να διατηρήσει καλές σχέσεις με τον Ντόναλντ Τραμπ -στην πρώτη του θητεία τότε.

Συζήτηση για την IPO της Saudi Aramco

Ο Έπσταϊν συζήτησε την αρχική δημόσια προσφορά της Saudi Aramco σε δεκάδες ανταλλαγές email. Σε μία ανταλλαγή μηνυμάτων με ημερομηνία 10 Σεπτεμβρίου 2016 με πρόσωπο που αναφέρεται ως Αζίζα Αλαχμάντι, με κοινοποίηση στον πρώην Νορβηγό διπλωμάτη Τέργιε Ρέντ-Λάρσεν, προειδοποίησε ότι η εισαγωγή της Aramco στο χρηματιστήριο θα μπορούσε να εκθέσει τη Σαουδική Αραβία σε αγωγές και κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων. Η Saudi Aramco αρνήθηκε να σχολιάσει.

Σε email της 16ης Οκτωβρίου 2017 προς την Αλαχμάντι, ο Έπσταϊν πρότεινε την πώληση στην Κίνα δικαιώματος αγοράς μεριδίου 100 δισ. δολαρίων στην Aramco αντί μιας παραδοσιακής IPO, λέγοντας ότι θα παρείχε ρευστότητα περιορίζοντας την έκθεση στις δημόσιες αγορές.

Η επιρροή του Έπσταϊν έφτασε και στην Αίγυπτο, σύμφωνα με τα έγγραφα του DOJ. Ορισμένα email δείχνουν αίτημα από μέλος της οικογένειας του Χόσνι Μουμπάρακ -τη σύζυγο του γιου του Γκαμάλ Μουμπάρακ- που διαβιβάστηκε στον Έπσταϊν ζητώντας βοήθεια το 2011, μετά την ανατροπή του πρώην προέδρου και τα επακόλουθα νομικά προβλήματα. Δεν διευκρινίζεται τι είδους βοήθεια ζητήθηκε και το Reuters δεν μπόρεσε να διαπιστώσει αν ο Έπσταϊν επιχείρησε να μεσολαβήσει.

Πηγή: skai.gr

Ετικέτες: ΚΟΣΜΟΣΣΚΑΙ
Next Post
«Μπλόκο» Πιερρακάκη σε καντίνες και ξαπλώστρες στα Κουφονήσια

«Μπλόκο» Πιερρακάκη σε καντίνες και ξαπλώστρες στα Κουφονήσια

Ακούω ζωντανά ΣΚΑΙ ΚΡΗΤΗΣ 92.1
Πες την άποψη σου
creta24.gr
Creta Media Group
Καφές Δανδάλη Ο Νούμερο 1 καφές της Κρήτης
ΣΚΑΪ HYBRID

Νέα άρθρα

Μεγάλα προβλήματα και διακοπές κυκλοφορίας στην Κεντρική Μακεδονία από τους θυελλώδεις ανέμους 

Μεγάλα προβλήματα και διακοπές κυκλοφορίας στην Κεντρική Μακεδονία από τους θυελλώδεις ανέμους 

18 Φεβρουαρίου, 2026
Συνάντηση Πούτιν με τον ΥΠΕΞ της Κούβας εν μέσω του αμερικανικού πετρελαϊκού εμπάργκο

Συνάντηση Πούτιν με τον ΥΠΕΞ της Κούβας εν μέσω του αμερικανικού πετρελαϊκού εμπάργκο

18 Φεβρουαρίου, 2026

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Ολιστική στήριξη για τα άτομα με βαριά μορφή αυτισμού: Κοινοβουλευτική παρέμβαση της Κ. Σπυριδάκη για τα θεσμικά και κοινωνικά κενά

    Ολιστική στήριξη για τα άτομα με βαριά μορφή αυτισμού: Κοινοβουλευτική παρέμβαση της Κ. Σπυριδάκη για τα θεσμικά και κοινωνικά κενά

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Κύκλωμα εκβιαστών: Στον ανακριτή απολογούνται οι πρώτοι από τους 14 κατηγορούμενους

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • ΔΥΠΑ: Αναρτήθηκαν οι προσωρινοί πίνακες για τα voucher βιβλίων

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Ρωσία για βαλλιστικό πύραυλο Oreshnik: Τον εκτοξεύσαμε γιατί «θέλουμε να ακουστεί η φωνή μας»

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Πειραιάς: Νέο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας και ληστείας με πρωταγωνιστή αστυνομικό

    0 shares
    Share 0 Tweet 0

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων
ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 FM
Creta Media Group

Ο ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 από το 1995 βρίσκεται δίπλα στον συνειδητοποιημένο ακροατή προσφέροντας του έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση αλλά και ποιοτική ψυχαγωγία.

Κατηγορίες

  • BUSINESS
  • CINEMA
  • Uncategorized
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Καιρός
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΥΓΕΙΑ

Ακολουθήστε μας

 

Παραγωγή website
metrovista creative media

  • Ο Σταθμός
  • Διαφήμιση
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Απορρήτου

© 2020 ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 FM, Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ

© 2020 ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 FM, Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Create New Account!

Fill the forms below to register

All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε αυτόν τον ιστότοπο, δίνετε τη συγκατάθεσή σας για χρήση cookies. Επισκεφτείτε την Πολιτική απορρήτου μας.

Πες μας

την άποψή σου...