Έντεκα γέφυρες του ΒΟΑΚ ΠΕ Ηρακλείου-Ρεθύμνου θα επισκευαστούν, μετά τη σύμβαση ύψους 5,1 εκατ. ευρώ που υπέγραψε ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης

Έντεκα γέφυρες του ΒΟΑΚ ΠΕ Ηρακλείου-Ρεθύμνου θα επισκευαστούν, μετά τη σύμβαση ύψους 5,1 εκατ. ευρώ που υπέγραψε ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.
Στο πλαίσιο του έργου, που είναι ενταγμένο στο Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης 2021-2025 της Περιφέρειας Κρήτης, θα γίνουν εργασίες ενίσχυσης, σφράγιση των ρωγμών, στεγανοποίηση, επισκευή των κύριων εξωτερικών δοκών στις θέσεις εκβολής των οπών αποχέτευσης καταστρώματος, ηλεκτροσυγκόλληση νέων διαμήκων οπλισμών και συνδετήρων ιδίων διαμέτρων, που θα συνδέουν υγιή τμήματα σιδηροπλισμών χωρίς αποκοπή των υφισταμένων, αντικατάσταση των παραμορφωμένων, κομμένων ή/και αποκολλημένων από το σκυρόδεμα τμημάτων των οπλισμών στις θέσεις των ελεύθερων παρειών της πλάκας του παλαιού τεχνικού και στις θέσεις κρούσης οχημάτων στη νότια πλευρά του νεότερου τμήματος, με νέους οπλισμούς κλπ.
Ο κ. Αρναουτάκης έκανε λόγο για διεκδίκηση αρκετών χρόνων. Όπως είπε, «καταφέραμε και διασφαλίσαμε τη χρηματοδότηση 10 εκατ. ευρώ από το υπουργείο Υποδομών για τις υφιστάμενες γέφυρες στον ΒΟΑΚ. Υπογράψαμε το πρώτο τμήμα από Ηράκλειο προς Ρέθυμνο, προϋπολογισμού 5,09 εκατ. ευρώ. Το δεύτερο τμήμα προς Χανιά βρίσκεται σε δικαστική φάση και αναμένουμε τον Νοέμβριο την απόφαση. Μέχρι τέλος του χρόνου πιστεύουμε ότι θα έχει κλείσει και αυτή η εκκρεμότητα, ούτως ώστε να ξεκινήσουν οι προβλεπόμενες παρεμβάσεις και προς Χανιά, σύμφωνα με τις μελέτες που έχουν εκπονηθεί και ενισχύουν την οδική ασφάλεια».
Οι 11 γέφυρες στις οποίες πρόκειται να γίνουν παρεμβάσεις είναι:
Γέφυρα κάτω διάβασης, τοπικής οδού προς ΚΤΕΟ Ηρακλείου, περιοχής Τομπρούκ, επί της ΕΟ παράκαμψης Ηρακλείου, στον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης.
Γέφυρα κάτω διάβασης, οδός Καρτερός-Επισκοπή, περιοχής Τομπρούκ, επί της ΕΟ παράκαμψης Ηρακλείου, στον ΒΟΑΚ.
Γέφυρα κάτω διάβασης, λεωφόρου Καζαντζίδη προς ΒιΠε Ηρακλείου, στον α/κ Κατσαμπά, επί της ΕΟ παράκαμψης Ηρακλείου, στον ΒΟΑΚ.
Γέφυρα Σιλαμιανού ρέματος, επί της ΕΟ παράκαμψης, στον ΒΟΑΚ.
Κάτω διάβαση οδού Καστοριάς, στην περιοχή του α/κ Κατσαμπά, επί της ΕΟ παράκαμψης Ηρακλείου, στον ΒΟΑΚ.
Γέφυρα κάτω διάβασης οδού Κλεάνθους, στην περιοχή «Παπά Τίτου» μετόχι, επί της ΕΟ παράκαμψης, στον ΒΟΑΚ
Γέφυρα ρέματος Γιόφυρο, επί της ΕΟ παράκαμψης, στον ΒΟΑΚ.
Γέφυρα κάτω διάβασης τοπικής οδού, στην περιοχή «Λινοπεράματα», επί της ΕΟ παράκαμψης Ηρακλείου, στον ΒΟΑΚ.
Γέφυρα κάτω διάβασης προς Φόδελε, επί της ΕΟ Ηρακλείου-Ρεθύμνου, στον ΒΟΑΚ.
Γέφυρα κάτω διάβασης προς Σίσες, επί της ΕΟ Ηρακλείου-Ρεθύμνου, στον ΒΟΑΚ
Γέφυρα ρέματος Ζουρίδας, επί της ΕΟ Χανίων-Ρεθύμνου, στον ΒΟΑΚ.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Please enable JavaScript to view the comments powered by Disqus.
Αξίζει να διαβάσετε δημοφιλείς ειδήσεις στο skai.gr
<!– Exit Bee Code Snippet for skai.gr