Πέμπτη, 9 Απριλίου, 2026
  • Ακούστε LIVE!
  • Επικοινωνία
Όλοι μαζί μπορούμε
No Result
View All Result
ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 FM - Ενημερωτικός Ραδιοφωνικός Σταθμός - Ηράκλειο, Κρήτης
  • Αρχική
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ

    Παραγωγοί

    Συντελεστές του ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 FM και ΣΚΑΪ 100.3 FM

    Πρόγραμμα

    Το ημερήσιο πρόγραμμα του σταθμού.

    Διαφημιστείτε στον
    ΣΚΑΙ ΚΡΗΤΗΣ

    Ο Σκάι Κρήτης στηρίζει την τοπική αγορά παρέχοντας μοναδικές ευκαιρίες προβολής σε όλες τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες.

    Επικοινωνια

    Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας
    στο τηλέφωνο 2810 22 52 52

    Το κεντρικό μας e-mail είναι: skaikritis@otenet.gr

  • Αρχική
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ

    Παραγωγοί

    Συντελεστές του ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 FM και ΣΚΑΪ 100.3 FM

    Πρόγραμμα

    Το ημερήσιο πρόγραμμα του σταθμού.

    Διαφημιστείτε στον
    ΣΚΑΙ ΚΡΗΤΗΣ

    Ο Σκάι Κρήτης στηρίζει την τοπική αγορά παρέχοντας μοναδικές ευκαιρίες προβολής σε όλες τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες.

    Επικοινωνια

    Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας
    στο τηλέφωνο 2810 22 52 52

    Το κεντρικό μας e-mail είναι: skaikritis@otenet.gr

No Result
View All Result
ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 FM - Ενημερωτικός Ραδιοφωνικός Σταθμός - Ηράκλειο, Κρήτης
LIVE!
No Result
View All Result

Σαρωτικό πέρασμα της κακοκαιρίας: Κατολισθήσεις, πλημμύρες και κομμένοι δρόμοι

πριν 2 μήνες
στην κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ
Reading Time: 2λεπτά
0 0
0
21
ΠΡΟΒΟΛΕΣ
Συνοπτικά από ΣΚΑΪ AI
toggle

  • Η κακοκαιρία προκάλεσε κατολισθήσεις, πλημμυρικά φαινόμενα και καταστροφές δρόμων σε πολλές περιοχές της χώρας.
  • Σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση βρίσκεται το Μαζαράκι Πηνείας και πέντε ακόμη γύρω οικισμοί, με μεγάλες καθιζήσεις να καταστρέφουν τον κεντρικό δρόμο και να απομονώνουν την περιοχή.
  • Ο δήμος Κατερίνης ζήτησε από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας την κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω των προβλημάτων στο παραλιακό μέτωπο.
  • Στη Θεσσαλονίκη, υπήρξε υποχώρηση εδάφους σε πολυκατοικία, γεγονός που ενδέχεται να επηρεάσει την ασφάλεια των κατοίκων.

Κατολισθήσεις, πλημμυρικά φαινόμενα και κατεστραμμένους δρόμους αφήνει πίσω της, η κακοκαιρία σε πολλές περιοχές της χώρας. 

Σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση βρίσκεται το Μαζαράκι Πηνείας και ακόμη πέντε γύρω οικισμοί. Οι μεγάλες καθιζήσεις έχουν καταστρέψει τον κεντρικό δρόμο, απομονώνοντας την περιοχή, ενώ οι ρωγμές στα σπίτια αναγκάζουν τους κατοίκους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, σύμφωνα με το patrisnews.

Πηνεία

ΆλλαΣχετικά άρθρα

Επιχείρηση «Spark-Down» στις Αχαρνές: Κατασχέθηκαν πάνω από 22.000 κροτίδες και 300 πυροτεχνήματα

Επιχείρηση «Spark-Down» στις Αχαρνές: Κατασχέθηκαν πάνω από 22.000 κροτίδες και 300 πυροτεχνήματα

πριν 2 ώρες
Σε εξέλιξη η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα - Αυξημένη η κίνηση στις εξόδους της Αττικής

Σε εξέλιξη η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα – Αυξημένη η κίνηση στις εξόδους της Αττικής

πριν 2 ώρες
«Ανάσα» για τον Μόρνο: Τριπλασιάστηκαν τα αποθέματα νερού - Βυθίστηκε ξανά το «χωριό-φάντασμα» Κάλλιο - Βίντεο από drone

«Ανάσα» για τον Μόρνο: Τριπλασιάστηκαν τα αποθέματα νερού – Βυθίστηκε ξανά το «χωριό-φάντασμα» Κάλλιο – Βίντεο από drone

πριν 3 ώρες
Κατερίνη: Σπείρα ξάφριζε ηλικιωμένους με τη μέθοδο του «λογιστή» - Τέσσερις συλλήψεις

Κατερίνη: Σπείρα ξάφριζε ηλικιωμένους με τη μέθοδο του «λογιστή» – Τέσσερις συλλήψεις

πριν 4 ώρες

Αποκλεισμένοι 6 οικισμοί

Στο Μαζαράκι, οι έντονες και συνεχείς βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών προκάλεσαν σοβαρές καθιζήσεις στο οδικό δίκτυο, με αποτέλεσμα ο κεντρικός δρόμος που οδηγεί στο χωριό να έχει υποστεί ανεπανόρθωτες ζημιές. Η κυκλοφορία έχει διακοπεί, αφήνοντας το Μαζαράκι και άλλους πέντε οικισμούς σε καθεστώς άτυπου αποκλεισμού.

Οι κάτοικοι, για να μετακινηθούν, αναγκάζονται να χρησιμοποιούν εναλλακτικές διαδρομές μέσα από αγροτικούς δρόμους και χαλικόδρομους. Πρόκειται για διαδρομές μεγάλης απόστασης, οι οποίες κάτω από τις παρούσες καιρικές συνθήκες είναι εξαιρετικά δύσβατες και επικίνδυνες.

Ηλικιωμένη εγκατάλειψε το σπίτι της

Το φαινόμενο της καθίζησης δεν περιορίζεται μόνο στους δρόμους. Μεγάλες ρωγμές έχουν εμφανιστεί στο έδαφος και στους τοίχους σπιτιών, καθιστώντας τα μη κατοικήσιμα.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση μιας ηλικιωμένης γυναίκας, η οποία είδε το σπίτι της να κρίνεται ακατάλληλο για διαμονή. Υπό τον φόβο της κατάρρευσης, αναγκάστηκε να το εγκαταλείψει και να μεταφερθεί από τα παιδιά της στην Αθήνα.

Μετά τις φωτιές, οι καθιζήσεις

Η περιοχή, που στο παρελθόν είχε καεί από τις μεγάλες φωτιές, δοκιμάζεται τώρα από τα έντονα καιρικά φαινόμενα. Τα εδάφη έχουν κορεστεί από το νερό και, χωρίς τη συγκράτηση της βλάστησης, η γεωλογική αστάθεια έχει πάρει επικίνδυνες διαστάσεις.

Οι κάτοικοι ζητούν την άμεση παρέμβαση των αρμόδιων φορέων για τη διάνοιξη των δρόμων και την αυτοψία των κτιρίων που έχουν υποστεί ζημιές, πριν η κατάσταση γίνει μη αναστρέψιμη.

Κατερίνη: Αίτημα να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Την ίδια ώρα, αίτημα για να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης διατύπωσε ο δήμος Κατερίνης προς τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, λόγω των προβλημάτων που προκλήθηκαν χτες στο παραλιακό μέτωπο από τον έντονο κυματισμό και το φαινόμενο θαλάσσιας υπερχείλισης.

Συγκεκριμένα, απόρροια της επικράτησης ισχυρών νότιων ανέμων υπήρξε η εκτεταμένη κατάκλυση του παραλιακού μετώπου, προκαλώντας καταστροφές στις κοινότητες Παραλίας, Κορινού και στον οικισμό Ολυμπιακής Ακτής.

Με εντολή του δημάρχου Κατερίνης, Ιωάννη Ντούμου και με τον συντονισμό του αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας, Χρήστου Λάζου, έχει ήδη ξεκινήσει από το πρωί η καταγραφή των ζημιών δημοτικών υποδομών (οδικό δίκτυο, τεχνικά έργα, αντλιοστάσια κ.ά.) και θα προχωρήσει η σύνταξη τεχνικών εκθέσεων συνοδευόμενες από φωτογραφική τεκμηρίωση.

«Οι ζημιές είναι μεγάλες, οι υπηρεσίες μας κάνουν καταγραφή. Ήταν ένα πρωτόγνωρο γεγονός. Η θάλασσα “σηκώθηκε” μισό – ένα μέτρο και βγήκε στη στεριά, χωρίς να φυσάει ή να βρέχει. Πλημμύρισαν πολλά καταλύματα και καταστήματα», δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο δήμαρχος κ. Ντούμος.

Σημείωσε δε, πως από αύριο, Τρίτη 17/2, οι υπηρεσίες του δήμου, σε συνεργασία με την Αντιπεριφέρεια Πιερίας θα ζητήσουν να γίνει πλήρης καταγραφή των ζημιών που υπέστησαν οι πληγέντες κάτοικοι και επιχειρηματίες.

Κατερίνη

Κατερίνη

Φωτ.: Δήμος Κατερίνης

Θεσσαλονίκη: Υποχώρησε το έδαφος σε πολυκατοικία

Στο μεταξύ, σε κίνδυνο παραμένουν ορισμένες πολυκατοικίες στην περιοχή των Συκεών στη Θεσσαλονίκη, εκεί όπου προκλήθηκε κατολίσθηση από τις συνεχείς βροχοπτώσεις που έχουν πλήξει την πόλη τις τελευταίες μέρες.

Σύμφωνα με δηλώσεις κατοίκων της περιοχής στον ΣΚΑΪ, η επικινδυνότητα στο συγκεκριμένο σημείο προϋπήρχε των βροχοπτώσεων, αναγκάζοντάς τους να έχουν προχωρήσει σε καταγγελία από το 2015 στον δήμο.

Όπως αναφέρουν, ενώ δόθηκε προθεσμία για να γίνει η αποπεράτωση των τειχίων, δεν μπήκαν οι απαραίτητες κολόνες προκειμένου να ολοκληρωθεί σωστά η δουλειά, με αποτέλεσμα το έδαφος να υποχωρήσει με την πάροδο του χρόνου.

Παράλληλα, οι ανησυχίες για τη σταθερότητα της πολυκατοικίας παραμένουν, καθώς οι κάτοικοι αναγκάστηκαν από την αστυνομία να μετακινήσουν τα οχήματά τους.

Σημειώνεται πως δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες.

κατολίσθηση

Βουνό σε ισορροπία… τρόμου ο λόφος του Κατακόλου

Στο μεταξύ, με συρματόσχοινα βαρέως τύπου ξεκίνησε από νωρίς χθες το πρωί η επιχείρηση σταθεροποίησης του επικίνδυνου βράχου στον λόφο του Κατακόλου, μετά τις συνεχείς κατολισθήσεις που έχουν θέσει σε συναγερμό κατοίκους και Αρχές.

[embedded content]

Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Πύργου, Βασίλης Παναγόπουλος, που βρέθηκε στο σημείο, ξεκαθάρισε ότι η διαδικασία θα διαρκέσει περίπου μία εβδομάδα και προειδοποίησε ότι «τίποτα δεν είναι απολύτως ασφαλές μέχρι την τελική ολοκλήρωση». Οι κάτοικοι των σπιτιών που βρίσκονται ακριβώς κάτω από τον βράχο καλούνται να παραμείνουν σε διαρκή επιφυλακή, όπως μεταδίδει το patrisnews.

Πηγή: skai.gr

Ετικέτες: ΕΛΛΑΔΑΣΚΑΙ
Next Post
Η κυβέρνηση των ΗΠΑ ζητά από Google, Instagram και Facebook τα στοιχεία χρηστών που επικρίνουν την ICE

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ ζητά από Google, Instagram και Facebook τα στοιχεία χρηστών που επικρίνουν την ICE

Ακούω ζωντανά ΣΚΑΙ ΚΡΗΤΗΣ 92.1
Πες την άποψη σου
creta24.gr
Creta Media Group
Καφές Δανδάλη Ο Νούμερο 1 καφές της Κρήτης
ΣΚΑΪ HYBRID

Νέα άρθρα

Επιχείρηση «Spark-Down» στις Αχαρνές: Κατασχέθηκαν πάνω από 22.000 κροτίδες και 300 πυροτεχνήματα

Επιχείρηση «Spark-Down» στις Αχαρνές: Κατασχέθηκαν πάνω από 22.000 κροτίδες και 300 πυροτεχνήματα

9 Απριλίου, 2026
Σε εξέλιξη η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα - Αυξημένη η κίνηση στις εξόδους της Αττικής

Σε εξέλιξη η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα – Αυξημένη η κίνηση στις εξόδους της Αττικής

9 Απριλίου, 2026

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Μεγάλη Τετάρτη: Το Ιερό Ευχέλαιο και η Ακολουθία του Νιπτήρος – Τα έθιμα του τόπου μας

    Μεγάλη Τετάρτη: Το Ιερό Ευχέλαιο και η Ακολουθία του Νιπτήρος – Τα έθιμα του τόπου μας

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Κορυδαλλός: Συνελήφθη εξωτερικός φρούρος για διακίνηση ναρκωτικών – Γιατί προβληματίζει την αστυνομία

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • «Πρεμιέρα» για το εορταστικό ωράριο: Ανοιχτά τα καταστήματα – Τι ισχύει στο Ηράκλειο

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Μεγάλη Τρίτη: Τι συμβολίζει η ημέρα – Το τροπάριο της Κασσιανής

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Εορτολόγιο: Κυριακή των Βαϊων – Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

    0 shares
    Share 0 Tweet 0

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων
ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 FM
Creta Media Group

Ο ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 από το 1995 βρίσκεται δίπλα στον συνειδητοποιημένο ακροατή προσφέροντας του έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση αλλά και ποιοτική ψυχαγωγία.

Κατηγορίες

  • BUSINESS
  • CINEMA
  • Uncategorized
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Καιρός
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΥΓΕΙΑ

Ακολουθήστε μας

 

Παραγωγή website
metrovista creative media

  • Ο Σταθμός
  • Διαφήμιση
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Απορρήτου

© 2020 ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 FM, Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ

© 2020 ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 FM, Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Create New Account!

Fill the forms below to register

All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε αυτόν τον ιστότοπο, δίνετε τη συγκατάθεσή σας για χρήση cookies. Επισκεφτείτε την Πολιτική απορρήτου μας.

Πες μας

την άποψή σου...