Δευτέρα, 19 Ιανουαρίου, 2026
  • Ακούστε LIVE!
  • Επικοινωνία
Όλοι μαζί μπορούμε
No Result
View All Result
ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 FM - Ενημερωτικός Ραδιοφωνικός Σταθμός - Ηράκλειο, Κρήτης
  • Αρχική
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ

    Παραγωγοί

    Συντελεστές του ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 FM και ΣΚΑΪ 100.3 FM

    Πρόγραμμα

    Το ημερήσιο πρόγραμμα του σταθμού.

    Διαφημιστείτε στον
    ΣΚΑΙ ΚΡΗΤΗΣ

    Ο Σκάι Κρήτης στηρίζει την τοπική αγορά παρέχοντας μοναδικές ευκαιρίες προβολής σε όλες τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες.

    Επικοινωνια

    Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας
    στο τηλέφωνο 2810 22 52 52

    Το κεντρικό μας e-mail είναι: skaikritis@otenet.gr

  • Αρχική
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ

    Παραγωγοί

    Συντελεστές του ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 FM και ΣΚΑΪ 100.3 FM

    Πρόγραμμα

    Το ημερήσιο πρόγραμμα του σταθμού.

    Διαφημιστείτε στον
    ΣΚΑΙ ΚΡΗΤΗΣ

    Ο Σκάι Κρήτης στηρίζει την τοπική αγορά παρέχοντας μοναδικές ευκαιρίες προβολής σε όλες τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες.

    Επικοινωνια

    Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας
    στο τηλέφωνο 2810 22 52 52

    Το κεντρικό μας e-mail είναι: skaikritis@otenet.gr

No Result
View All Result
ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 FM - Ενημερωτικός Ραδιοφωνικός Σταθμός - Ηράκλειο, Κρήτης
LIVE!
No Result
View All Result

Σχέδιο για ζώνη ασφαλείας 40 χλμ. μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας εξετάζουν Ευρωπαίοι ηγέτες

πριν 5 μήνες
στην κατηγορία ΚΟΣΜΟΣ
Reading Time: 1λεπτά
0 0
0
11
ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες εξετάζουν το ενδεχόμενο δημιουργίας μιας ζώνης ασφαλείας 40 χιλιομέτρων μεταξύ των ρωσικών και ουκρανικών μετώπων στο πλαίσιο μιας ειρηνευτικής συμφωνίας, μια πρόταση την οποία η Μόσχα έχει αποδεχθεί και που πιθανότατα θα αυξήσει τον αριθμό των ευρωπαϊκών ειρηνευτικών στρατευμάτων.

Σύμφωνα με το Politico που επικαλείται πέντε Ευρωπαίους διπλωμάτες, η πρόταση αυτή είναι μία από τις πολλές που εξετάζουν στρατιωτικοί και πολιτικοί αξιωματούχοι σε περίπτωση μιας μεταπολεμικής συμφωνίας ή μιας εκεχειρίας στην Ουκρανία. Ωστόσο, δεν υπάρχει συμφωνία για το πόσο βαθιά θα μπορούσε να είναι η ζώνη, ενώ παραμένει ασαφές αν το Κίεβο θα αποδεχόταν ένα τέτοιο σχέδιο, καθώς πιθανότατα θα συνεπαγόταν εδαφικές παραχωρήσεις. Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν φαίνεται να συμμετέχουν στις συζητήσεις για τη ζώνη ασφαλείας.

Το γεγονός ότι αξιωματούχοι εξετάζουν το ενδεχόμενο να αποκλείσουν μια λωρίδα γης εντός της Ουκρανίας για να επιβάλουν μια εύθραυστη ειρήνη δείχνει την απελπισία των συμμάχων του ΝΑΤΟ να βρεθεί λύση σε έναν πόλεμο που πλησιάζει τον τέταρτο χρόνο του. Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δεν έχει δείξει καμία διάθεση να σταματήσει τις εχθροπραξίες. Την Πέμπτη η Μόσχα εξαπέλυσε μια σπάνια επίθεση στο κέντρο του Κιέβου, σκοτώνοντας τουλάχιστον 19 ανθρώπους και προκαλώντας ζημιές σε γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΆλλαΣχετικά άρθρα

Ιερουσαλήμ: Δύο μωρά πέθαναν σε βρεφονηπιακό σταθμό που λειτουργούσε χωρίς άδεια

Ιερουσαλήμ: Δύο μωρά πέθαναν σε βρεφονηπιακό σταθμό που λειτουργούσε χωρίς άδεια

πριν 1 ώρα
Αφγανιστάν: Έκρηξη στο κέντρο της Καμπούλ - Αναφορές για αρκετούς νεκρούς (βίντεο)

Αφγανιστάν: Έκρηξη στο κέντρο της Καμπούλ – Αναφορές για αρκετούς νεκρούς (βίντεο)

πριν 3 ώρες
Χάκαραν την κρατική τηλεόραση του Ιράν - Για αρκετή ώρα μετέδιδε μηνύματα του Τραμπ και του Παχλαβί

Χάκαραν την κρατική τηλεόραση του Ιράν – Για αρκετή ώρα μετέδιδε μηνύματα του Τραμπ και του Παχλαβί

πριν 3 ώρες
Συρία-Κούρδοι: Τρεις σύροι στρατιώτες νεκροί σε συγκρούσεις, παρά την κατάπαυση του πυρός

Συρία-Κούρδοι: Τρεις σύροι στρατιώτες νεκροί σε συγκρούσεις, παρά την κατάπαυση του πυρός

πριν 3 ώρες

«Πιάνονται από τα μαλλιά», δήλωσε ο Τζιμ Τάουνσεντ, πρώην αξιωματούχος του Πενταγώνου αρμόδιος για την πολιτική της Ευρώπης και του ΝΑΤΟ επί διακυβέρνησης Ομπάμα. «Οι Ρώσοι δεν φοβούνται τους Ευρωπαίους. Και αν πιστεύουν ότι μερικοί Βρετανοί και Γάλλοι παρατηρητές θα τους αποτρέψουν από το να προελάσουν στην Ουκρανία, τότε κάνουν λάθος».

Η προοπτική μιας διχοτόμησης είναι γεμάτη ιστορικούς συνειρμούς. Ευρωπαίοι διπλωμάτες αποφεύγουν να την παρομοιάσουν με την αυστηρά φυλασσόμενη διαίρεση Βόρειας και Νότιας Κορέας, που τεχνικά παραμένουν σε πόλεμο. Την συγκρίνουν περισσότερο με τη διχοτόμηση της Γερμανίας κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου.

Ο Πούτιν και οι στενοί του συνεργάτες έχουν δηλώσει ότι εργάζονται για τη δημιουργία ζωνών ασφαλείας κατά μήκος των συνόρων της Ρωσίας με την Ουκρανία, κάτι που θα αυξήσει την απόσταση μεταξύ της Μόσχας και του ουκρανικού πυροβολικού και των μη επανδρωμένων αεροσκαφών. Ωστόσο, δεν έχουν δοθεί λεπτομέρειες για το τι θα περιλαμβάνουν αυτά τα σχέδια.

Ανοιχτό παραμένει και το ζήτημα του αριθμού των στρατιωτών που θα χρειαστούν για την επιτήρηση της ζώνης ασφαλείας. Σύμφωνα με συζητήσεις αξιωματούχων, ο αριθμός κυμαίνεται από 4.000 έως και 60.000 στρατιώτες, χωρίς ωστόσο να έχουν υπάρξει μέχρι στιγμής δεσμεύσεις από χώρες, ενώ ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχει αποστασιοποιηθεί από το ενδεχόμενο αμερικανικής στρατιωτικής παρουσίας.

Το ΝΑΤΟ ήδη δυσκολεύεται να συγκροτήσει μια δύναμη ταχείας αντίδρασης 300.000 στρατιωτών για την υπεράσπιση της ανατολικής πτέρυγας της Συμμαχίας από ενδεχόμενη μελλοντική ρωσική επίθεση. Οποιαδήποτε ειρηνευτική δύναμη θα είχε διπλό ρόλο: περιπολίες κοντά στη ζώνη αποστρατιωτικοποίησης και ταυτόχρονη εκπαίδευση ουκρανικών δυνάμεων, σύμφωνα με δύο διπλωμάτες.

Οι σύμμαχοι αποφεύγουν προς το παρόν να προχωρήσουν σε δημόσιες δεσμεύσεις για αποστολή στρατευμάτων, εν αναμονή κρίσιμων διευκρινίσεων. Όπως επισημαίνει Ευρωπαίος αξιωματούχος, τα ερωτήματα περιλαμβάνουν τους κανόνες εμπλοκής για τα νατοϊκά στρατεύματα στην πρώτη γραμμή, τον τρόπο διαχείρισης μιας ρωσικής κλιμάκωσης, αλλά και το εάν θα χρειαστεί η συμμετοχή τρίτων χωρών στην επιτήρηση της ζώνης, σε περίπτωση που το Κρεμλίνο αντιταχθεί στην παρουσία στρατευμάτων της Συμμαχίας.

«Όλοι προσπαθούν να κινηθούν όσο πιο γρήγορα γίνεται για τις εγγυήσεις ασφαλείας, ώστε ο Τραμπ να μην αλλάξει γνώμη σχετικά με την πίεση προς τον Πούτιν για διαπραγματευτική λύση», δήλωσε Ευρωπαίος αξιωματούχος.

Η πρόταση για τη ζώνη ασφαλείας δεν συζητήθηκε στη διαδικτυακή σύσκεψη της Δευτέρας με τους αρχηγούς Άμυνας του ΝΑΤΟ, στην οποία συμμετείχαν ο επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου των ΗΠΑ στρατηγός Νταν Κέιν και ο ανώτατος διοικητής Συμμαχικών Δυνάμεων Ευρώπης και διοικητής της Ευρωπαϊκής Διοίκησης των ΗΠΑ, στρατηγός Άλεξους Γκρίνκγουιτς, σύμφωνα με Ευρωπαίο αξιωματούχο.

Γαλλικές και βρετανικές δυνάμεις αναμένεται να αποτελέσουν τον πυρήνα της ξένης στρατιωτικής παρουσίας, όπως ανέφεραν δύο Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, προσθέτοντας ότι οι δύο χώρες πιέζουν και άλλους συμμάχους να συνεισφέρουν στρατιωτικά μέσα.

Το σχέδιο, ωστόσο, προκαλεί ανησυχία σε κράτη-μέλη του ΝΑΤΟ που συνορεύουν με τη Ρωσία, όπως η Πολωνία, η οποία εξέφρασε φόβους ότι μπορεί να καταστήσει τη χώρα ευάλωτη σε επίθεση. Σύμφωνα με δύο αξιωματούχους, έχουν διατυπωθεί ανησυχίες προς την αμερικανική ηγεσία ότι μια μεγαλύτερη δέσμευση στρατευμάτων θα αποδυναμώσει την άμυνα της ανατολικής πτέρυγας της Συμμαχίας.

Ορισμένοι σύμμαχοι θεωρούν ακόμη ότι ο καθορισμός μιας ζώνης ασφαλείας θα μπορούσε να θέσει σε ακόμη μεγαλύτερο κίνδυνο τις ουκρανικές πόλεις, αφήνοντάς τες εκτεθειμένες σε επιθέσεις ή πιθανή νέα ρωσική εισβολή.

«Δεν είναι ιδιαίτερα λογικό απέναντι σε έναν αντίπαλο που δεν διαπραγματεύεται με καλή πίστη», σημείωσε ένας από τους Ευρωπαίους αξιωματούχους.

Η Πολωνία και η Γερμανία έχουν δηλώσει ότι δεν ενδιαφέρονται να στείλουν στρατεύματα στην Ουκρανία, ενώ η μικρή Εσθονία έχει δεσμευθεί ότι θα διαθέσει κάποιες δυνάμεις. Σύμφωνα με τρίτο Ευρωπαίο αξιωματούχο, οι σύμμαχοι αναμένουν ότι ο κύριος όγκος των στρατευμάτων κοντά σε μια πιθανή εκεχειρία ή ζώνη ασφαλείας θα προέλθει από την ίδια την Ουκρανία.

Τα κράτη-μέλη του ΝΑΤΟ συνομιλούν με Αμερικανούς αξιωματούχους για την παροχή δορυφορικών πληροφοριών και αεροπορικής υποστήριξης, χωρίς όμως να αναμένουν κάτι περισσότερο. Ανώτατοι αξιωματούχοι του Πενταγώνου έχουν ήδη ενημερώσει τους Ευρωπαίους ομολόγους τους ότι οι ΗΠΑ θα διαδραματίσουν ελάχιστο ρόλο σε οποιεσδήποτε εγγυήσεις ασφαλείας για την Ουκρανία.

Οι ΗΠΑ είναι πιθανώς η μόνη χώρα του ΝΑΤΟ με αρκετούς δορυφόρους ώστε να παρέχει την απαιτούμενη εναέρια επιτήρηση για να διασφαλιστεί ότι η Ρωσία δεν θα παραβιάσει μια εκεχειρία ή μια ειρηνευτική συμφωνία.

«Όλοι περιμένουν από την ηγεσία του Πενταγώνου να ξεκαθαρίσει μέχρι πού είναι διατεθειμένη να δεσμευτεί, αφήνοντας τους Ευρωπαίους να δείξουν τα χαρτιά τους», δήλωσε ο ίδιος Ευρωπαίος αξιωματούχος. «Είναι λίγο σαν χορός».

Πηγή: skai.gr

Ετικέτες: ΚΟΣΜΟΣΣΚΑΙ
Next Post
Στο επίκεντρο τα Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια του Δήμου Αποκορώνου

Στο επίκεντρο τα Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια του Δήμου Αποκορώνου

Ακούω ζωντανά ΣΚΑΙ ΚΡΗΤΗΣ 92.1
Πες την άποψη σου
creta24.gr
Creta Media Group
Καφές Δανδάλη Ο Νούμερο 1 καφές της Κρήτης
ΣΚΑΪ HYBRID

Νέα άρθρα

Ένα υπέροχο βίντεο για τη Βιάννο της Μνήμης, της Φύσης και της Ιστορίας

Ένα υπέροχο βίντεο για τη Βιάννο της Μνήμης, της Φύσης και της Ιστορίας

19 Ιανουαρίου, 2026
Ράβε – ξήλωνε στο Ηράκλειο, λακκούβα να μη σου λείπει!

Ράβε – ξήλωνε στο Ηράκλειο, λακκούβα να μη σου λείπει!

19 Ιανουαρίου, 2026

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Ο Κομπότης και τα εισιτήρια του ημιτελικού στη Λιβαδειά

    Ο Κομπότης και τα εισιτήρια του ημιτελικού στη Λιβαδειά

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Eπιχείρηση για την ανεύρεση άνδρα στην Ροδόπη

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Πώς θα μπορούσε να είναι σήμερα ο Αλέξης Τσικόπουλος – Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 33χρονου γιατρού!

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Jacky O: Βίντεο – ντοκουμέντο με τον μαυροφορεμένο άντρα να αφήνει τη βόμβα στην είσοδο

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Έφυγε από τη ζωή ο Γιάννης Ξυλούρης (Ψαρογιάννης)

    0 shares
    Share 0 Tweet 0

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων
ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 FM
Creta Media Group

Ο ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 από το 1995 βρίσκεται δίπλα στον συνειδητοποιημένο ακροατή προσφέροντας του έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση αλλά και ποιοτική ψυχαγωγία.

Κατηγορίες

  • BUSINESS
  • CINEMA
  • Uncategorized
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Καιρός
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΥΓΕΙΑ

Ακολουθήστε μας

 

Παραγωγή website
metrovista creative media

  • Ο Σταθμός
  • Διαφήμιση
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Απορρήτου

© 2020 ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 FM, Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ

© 2020 ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 FM, Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Create New Account!

Fill the forms below to register

All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε αυτόν τον ιστότοπο, δίνετε τη συγκατάθεσή σας για χρήση cookies. Επισκεφτείτε την Πολιτική απορρήτου μας.

Πες μας

την άποψή σου...