Τετάρτη, 24 Δεκεμβρίου, 2025
  • Ακούστε LIVE!
  • Επικοινωνία
Όλοι μαζί μπορούμε
No Result
View All Result
ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 FM - Ενημερωτικός Ραδιοφωνικός Σταθμός - Ηράκλειο, Κρήτης
  • Αρχική
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ

    Παραγωγοί

    Συντελεστές του ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 FM και ΣΚΑΪ 100.3 FM

    Πρόγραμμα

    Το ημερήσιο πρόγραμμα του σταθμού.

    Διαφημιστείτε στον
    ΣΚΑΙ ΚΡΗΤΗΣ

    Ο Σκάι Κρήτης στηρίζει την τοπική αγορά παρέχοντας μοναδικές ευκαιρίες προβολής σε όλες τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες.

    Επικοινωνια

    Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας
    στο τηλέφωνο 2810 22 52 52

    Το κεντρικό μας e-mail είναι: skaikritis@otenet.gr

  • Αρχική
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ

    Παραγωγοί

    Συντελεστές του ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 FM και ΣΚΑΪ 100.3 FM

    Πρόγραμμα

    Το ημερήσιο πρόγραμμα του σταθμού.

    Διαφημιστείτε στον
    ΣΚΑΙ ΚΡΗΤΗΣ

    Ο Σκάι Κρήτης στηρίζει την τοπική αγορά παρέχοντας μοναδικές ευκαιρίες προβολής σε όλες τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες.

    Επικοινωνια

    Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας
    στο τηλέφωνο 2810 22 52 52

    Το κεντρικό μας e-mail είναι: skaikritis@otenet.gr

No Result
View All Result
ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 FM - Ενημερωτικός Ραδιοφωνικός Σταθμός - Ηράκλειο, Κρήτης
LIVE!
No Result
View All Result

Συμβούλιο Ασφαλείας: «Ο Μαδούρο απειλή για την ειρήνη», επιμένουν οι ΗΠΑ – «Ο μεγαλύτερος εκβιασμός στην ιστορία μας» λέει η Βενεζουέλα

πριν 6 ώρες
στην κατηγορία ΚΟΣΜΟΣ
Reading Time: 2λεπτά
0 0
0
8
ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Το απόγευμα της 23ης Δεκεμβρίου 2025, το Συμβούλιο Ασφαλείας συνεδρίασε εκτάκτως, κατόπιν αιτήματος της Βενεζουέλας, η οποία τη 17η Δεκεμβρίου κατήγγειλε «αμερικανική επιθετικότητα». Τη σύγκληση της συνεδρίασης υποστήριξαν η Κίνα και η Ρωσία.

Ο βοηθός Γενικός Γραμματέας Χαλίντ Κιάρι παρουσίασε στο Συμβούλιο Ασφαλείας εκτενή ενημέρωση για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις των ΗΠΑ στην Καραϊβική, τις δραματικές επιπτώσεις σε ανθρώπινες ζωές, την κλιμάκωση της ρητορικής εκατέρωθεν και τις ανησυχίες για παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου.

Ο κ. Κιάρι περιέγραψε σαφή κλιμάκωση από πλευράς ΗΠΑ στη Νότια Καραϊβική, σημειώνοντας ότι η Ουάσινγκτον χαρακτηρίζει τις επιχειρήσεις της «μη διεθνή ένοπλη σύγκρουση» βάσει του Άρθρου 51, ενώ ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι θα χρησιμοποιήσει «όλη τη δύναμη των Ηνωμένων Πολιτειών (της Αμερικής) για να αντιμετωπίσει και να εξαλείψει (…) τα καρτέλ ναρκωτικών, ανεξάρτητα από το πού δρουν».

ΆλλαΣχετικά άρθρα

Σλοβακία: 3 νεκροί από κατάρρευση οροφής σε εταιρεία

Σλοβακία: 3 νεκροί από κατάρρευση οροφής σε εταιρεία

πριν 3 ώρες
Το Βέλγιο εντάσσεται στη διαδικασία που κινήθηκε εναντίον του Ισραήλ για «γενοκτονία» στη Γάζα

Το Βέλγιο εντάσσεται στη διαδικασία που κινήθηκε εναντίον του Ισραήλ για «γενοκτονία» στη Γάζα

πριν 3 ώρες
Δυο αστυνομικοί τραυματίες, κοντά στο σημείο όπου σκοτώθηκε στρατηγός στη Μόσχα

Δυο αστυνομικοί τραυματίες, κοντά στο σημείο όπου σκοτώθηκε στρατηγός στη Μόσχα

πριν 4 ώρες
Πυρκαγιά σε γηροκομείο στην Πενσυλβάνια - Τουλάχιστον δύο νεκροί, 5 αγνοούμενοι (Βίντεο και φωτογραφίες)

Πυρκαγιά σε γηροκομείο στην Πενσυλβάνια – Τουλάχιστον δύο νεκροί, 5 αγνοούμενοι (Βίντεο και φωτογραφίες)

πριν 4 ώρες

Η Βενεζουέλα, ανέφερε, υποστηρίζει ότι τα μέτρα αποτελούν απειλή για την διεθνή ειρήνη και παραβίαση της αρχής περί μη απειλής και χρήσης βίας, κάνοντας λόγο για «αεροπορικό αποκλεισμό» και «μονομερή ναυτικό αποκλεισμό». Παράλληλα, ο ICAO υπενθύμισε ότι «κάθε κράτος έχει πλήρη και αποκλειστική κυριαρχία επί του εναέριου χώρου πάνω από το έδαφός του».

Ο κ. Κιάρι αναφέρθηκε στις συνεχιζόμενες εντάσεις με την κατάσχεση δεξαμενόπλοιων, νέες κυρώσεις και στρατιωτικές αναχαιτίσεις στη θαλάσσια περιοχή, με ορισμένα κράτη να στηρίζουν τις ΗΠΑ και άλλα να προειδοποιούν εναντίον της «στρατιωτικοποίησης της Νότιας Καραϊβικής». Αναφέρθηκε επίσης στη ραγδαία επιδείνωση της ανθρωπιστικής κατάστασης στη Βενεζουέλα και στην ανάγκη διασφάλισης βασικών υπηρεσιών, υπογραμμίζοντας τις εκκλήσεις για άρση των κυρώσεων.

Ο ΟΗΕ δήλωσε έτοιμος να μεσολαβήσει, να «προσφέρει τις καλές του υπηρεσίες», εφόσον το ζητήσουν οι δύο πλευρές.

Ελλάδα: Σεβασμός του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου

Ο αναπληρωτής μόνιμος αντιπρόσωπος της Ελλάδας Ιωάννης Σταματέκος κατά την τοποθέτηση του εξέφρασε ανησυχία για την περαιτέρω κλιμάκωση των εντάσεων στην Καραϊβική και τόνισε την ανάγκη πλήρους σεβασμού του διεθνούς δικαίου, ιδίως του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, καθώς και του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου.

Εξέφρασε ανησυχία για τις πιθανές απειλές κατά της θαλάσσιας ασφάλειας και υπογράμμισε τη σημασία του σεβασμού του Δικαίου της Θάλασσας, όπως αυτό κατοχυρώνεται στην Σύμβαση των ΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας (UNCLOS).

Επίσης, ο κ. Σταματέκος εξέφρασε υποστήριξη στις περιφερειακές προσπάθειες καταπολέμησης της διακίνησης ναρκωτικών και του οργανωμένου εγκλήματος και επανέλαβε την ετοιμότητα της Ελλάδας να υποστηρίξει όλες τις διμερείς, περιφερειακές και διεθνείς προσπάθειες που αποσκοπούν στην αποκλιμάκωση μέσω του διαλόγου και της διπλωματίας.

ΗΠΑ: Οι πολιτικές του παράνομου καθεστώτος Μαδούρο απειλή για την ειρήνη

Ο αμερικανός μόνιμος αντιπρόσωπος Μάικλ Γουόλτς ξεκαθάρισε ότι οι ΗΠΑ «δεν αναγνωρίζουν τον Νικολάς Μαδούρο ή τους συνεργάτες του ως νόμιμη κυβέρνηση της Βενεζουέλας».

«Ο Νικολάς Μαδούρο είναι φυγάς από την αμερικανική δικαιοσύνη και επικεφαλής της ξένης τρομοκρατικής οργάνωσης Cártel de los Soles. Στην πραγματικότητα, ο Μαδούρο και το καθεστώς του έκλεψαν τις εκλογές, και η διεθνής κοινότητα διαθέτει τα αποδεικτικά στοιχεία», είπε.

Ο κ. Γουόλτς τόνισε ότι «ο πρόεδρος Tραμπ έχει διατυπώσει με απόλυτη σαφήνεια ότι θα αξιοποιήσει όλη την ισχύ των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (…) για να αντιμετωπίσει και να εξαρθρώσει τα καρτέλ ναρκωτικών, τα οποία επί πολύ καιρό δρουν ανεξέλεγκτα στο ημισφαίριό μας – και όλοι το γνωρίζουν αυτό».

Επισήμανε ότι «η πιο σοβαρή απειλή για το ημισφαίριό μας, για τη γειτονιά μας και για τις ίδιες τις Ηνωμένες Πολιτείες προέρχεται από διεθνή τρομοκρατικά και εγκληματικά δίκτυα».

Αυτά τα καρτέλ, ανέφερε ο κ. Γουόλτς, «δεν μοιάζουν με τη μαφία, είναι εξελιγμένα, εξαιρετικά τεχνικά ικανά, καλά χρηματοδοτούμενα και προκαλούν τεράστιες καταστροφές στην περιοχή μας».

Ο αμερικανός πρέσβης κλείνοντας τόνισε ότι «είναι οι ενέργειες και οι πολιτικές του παράνομου καθεστώτος Μαδούρο που συνιστούν μια εξαιρετική απειλή για την ειρήνη και τη σταθερότητα του ημισφαιρίου μας και για τις ίδιες τις Ηνωμένες Πολιτείες».

«Eίτε πρόκειται για φυσικές επιθέσεις σε κτίρια και υποδομές – όπως αυτές που υποστήκαμε την 11η Σεπτεμβρίου – είτε για υβριδικές επιθέσεις, όπως η διοχέτευση στη χώρα μας εγκληματιών και θανατηφόρων χημικών, οι ΗΠΑ θα κάνουν ό,τι περνά από την σημαντική δύναμή τους για να προστατεύσουν το ημισφαίριό μας, τα σύνορά μας και τον αμερικανικό λαό», ανέφερε.

Βενεζουέλα: Ο μεγαλύτερος εκβιασμός στην ιστορία μας

 Η κυβέρνηση των ΗΠΑ, η οποία έχει αναπτύξει μεγάλη αεροναυτική δύναμη κι ανακοινώσει ναυτικό αποκλεισμό στη Βενεζουέλα, κατηγορώντας την κυβέρνησή της ότι χρηματοδοτεί τη «ναρκωτρομοκρατία», ασκεί τον «μεγαλύτερο εκβιασμό στην ιστορία μας», έκρινε χθες Τρίτη ο πρεσβευτής της Βενεζουέλας.

Το Καράκας είναι αντιμέτωπο με «μια δύναμη που δρα πέραν του διεθνούς δικαίου, απαιτώντας οι Βενεζουελανοί να φύγουν από τη χώρα μας και να της την παραχωρήσουν (…) Αν όχι, αυτός (ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ) απειλεί με ένοπλη επίθεση, την οποία αναγγέλλει εδώ κι εβδομάδες. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο εκβιασμό που είναι γνωστός στην ιστορία μας», είπε ο Σαμουέλ Μονκάδα απευθυνόμενος στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Ρωσία και Κίνα επέκριναν την πίεση των ΗΠΑ

Η Μόσχα και το Πεκίνο από την πλευρά τους επέκριναν έντονα τη στρατιωτική και οικονομική πίεση των ΗΠΑ στη Βενεζουέλα, κάνοντας αντίστοιχα λόγο για «καουμπόικη συμπεριφορά» και «εκφοβισμό».

«Οι ενέργειες των ΗΠΑ αντίκεινται σε όλους τους θεμελιώδεις κανόνες του διεθνούς δικαίου», έκρινε ο ρώσος πρεσβευτής Βασίλι Νεμπένζια, κάνοντας λόγο για «κατάφωρη επίθεση» αναφερόμενος στον ναυτικό αποκλεισμό των ΗΠΑ που αφορά δεξαμενόπλοια στα οποία έχουν επιβάλει κυρώσεις.

«Η ευθύνη της Ουάσιγκτον είναι επίσης προφανής στις καταστροφικές συνέπειες αυτής της καουμπόικης συμπεριφοράς», πρόσθεσε.

Η Κίνα «εναντιώνεται σε όλες τις μονομερείς ενέργειες και στον εκφοβισμό και υποστηρίζει όλες τις χώρες στην υπεράσπιση της εθνικής κυριαρχίας τους και της εθνικής αξιοπρέπειάς τους», ανέφερε από την πλευρά του ο κινέζος πρεσβευτής Σουν Λέι.

Ο πρώτος που εκφράστηκε στη συνεδρίαση αυτή, ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Χάλεντ Χιάρι, διαβεβαίωσε ότι ο Γενικός Γραμματέας Αντόνιο Γκουτέρες είναι «έτοιμος να υποστηρίξει όλες τις διπλωματικές προσπάθειες, συμπεριλαμβανομένης της προσφοράς των καλών του υπηρεσιών, αν υποβληθεί αίτημα γι’ αυτό από τα δυο μέρη».

Η εξέλιξη της κρίσης

Από τα μέσα Αυγούστου, οι εντάσεις μεταξύ ΗΠΑ και Βενεζουέλας έχουν οξυνθεί. Η Ουάσιγκτον έχει ενισχύσει την στρατιωτική της παρουσία στη νότια Καραϊβική, επικαλούμενη την ανάγκη περιορισμού της διακίνησης ναρκωτικών. Μεταξύ της 2ης Σεπτεμβρίου και της 23ης Δεκεμβρίου 2025, οι ΗΠΑ διεξήγαγαν 29 πλήγματα στην Καραϊβική και στον Ειρηνικό εναντίον σκαφών που -κατά τις ανακοινώσεις τους- μετέφεραν ναρκωτικά, με αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον 105 ανθρώπων (τα στοιχεία αυτά δεν έχουν επαληθευτεί από τον ΟΗΕ).

Ο Ύπατος Αρμοστής για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Φόλκερ Τουρκ δήλωσε ότι τα πλήγματα παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο για τα ανθρώπινα δικαιώματα, χαρακτήρισε τις επιθέσεις «απαράδεκτες» και ζήτησε από τις ΗΠΑ να τις τερματίσουν, να σταματήσουν τις «εξωδικαστικές εκτελέσεις».

Οι ΗΠΑ, από την πλευρά τους, χαρακτηρίζουν νόμιμες τις επιχειρήσεις, υποστηρίζοντας ότι βρίσκονται σε «ένοπλη σύγκρουση» με καρτέλ ναρκωτικών, τα οποία η κυβέρνηση Τραμπ έχει πλέον χαρακτηρίσει ξένες τρομοκρατικές οργανώσεις.

Η συνεδρίαση της 10ης Οκτωβρίου

Το Συμβούλιο Ασφαλείας είχε συνεδριάσει ξανά για το θέμα τη 10η Οκτωβρίου 2025 μετά από αίτημα της Βενεζουέλας, η οποία απέρριψε τους αμερικανικούς ισχυρισμούς και ισχυρίστηκε ότι ο πραγματικός στόχος των ΗΠΑ είναι «αλλαγή καθεστώτος» και ο έλεγχος των φυσικών πόρων της χώρας. Η Βενεζουέλα προειδοποίησε ότι η στρατιωτική κινητοποίηση και η ρητορική της Ουάσιγκτον δείχνουν ότι μια ένοπλη επίθεση «ενδέχεται να συμβεί πολύ σύντομα».

Τότε Βοηθός ΓΓ ΟΗΕ Μίροσλαβ Γέντζα κάλεσε και τις δύο πλευρές να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση και να επιλύσουν τις διαφορές ειρηνικά, υπογραμμίζοντας ότι η αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος πρέπει να γίνεται σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και τον Χάρτη του ΟΗΕ.

Με επιστολή της τη 17η Δεκεμβρίου 2025, η Βενεζουέλα απέρριψε κάθε αμερικανική διεκδίκηση στα αποθέματα πετρελαίου της χώρας, τονίζοντας ότι οι απειλές της Ουάσιγκτον παραβιάζουν το άρθρο 2(4) του Χάρτη των ΗΕ. Ζήτησε επίσης από το Συμβούλιο Ασφαλείας να αντιμετωπίσει την «συνεχιζόμενη επιθετικότητα».

Την ίδια ημέρα, ο ΓΓ Αντόνιο Γκουτέρες είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Νικολάς Μαδούρο, κατά την οποία επανέλαβε την ανάγκη «σεβασμού του διεθνούς δικαίου, ιδιαίτερα του Χάρτη των ΗΕ, την αποφυγή κλιμάκωσης και τη διατήρηση της περιφερειακής σταθερότητας».

Προσπάθεια υιοθέτησης προεδρικής δήλωσης ΣΑ ΟΗΕ

Στα τέλη Οκτωβρίου η Ρωσία κυκλοφόρησε σχέδιο προεδρικής δήλωσης του Συμβουλίου Ασφαλείας για την κατάσταση στην Καραϊβική, με γενικές εκκλήσεις για αυτοσυγκράτηση, διάλογο και πολυμερείς μηχανισμούς, αλλά χωρίς αναφορά σε συγκεκριμένα κράτη. Αν και αρκετά μέλη συμφώνησαν επί της αρχής, οι ΗΠΑ αντιτάχθηκαν σε οποιοδήποτε επίσημο κείμενο, με αποτέλεσμα η Μόσχα να αποσύρει το σχέδιο.

Κεντρική φωτογραφία: Ο Πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών στα Ηνωμένα Έθνη, Μάικλ Γουόλτς σε συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών

Ετικέτες: ΚΟΣΜΟΣΣΚΑΙ
Next Post
Η Ρωσία καταρρίπτει drone της Ουκρανίας κατευθυνόμενο στη Μόσχα

Η Ρωσία καταρρίπτει drone της Ουκρανίας κατευθυνόμενο στη Μόσχα

Ακούω ζωντανά ΣΚΑΙ ΚΡΗΤΗΣ 92.1
Πες την άποψη σου
creta24.gr
Creta Media Group
Καφές Δανδάλη Ο Νούμερο 1 καφές της Κρήτης
ΣΚΑΪ HYBRID

Νέα άρθρα

Ο Δήμος Χερσονήσου τιμήθηκε για τη συμβολή του στη δημόσια υγεία

Ο Δήμος Χερσονήσου τιμήθηκε για τη συμβολή του στη δημόσια υγεία

24 Δεκεμβρίου, 2025

Το σίριαλ συνεχίζεται: Νέα ακύρωση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης για την λαϊκή της Νέας Αλικαρνασσού

24 Δεκεμβρίου, 2025

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Ο Νετανιάχου διαστρεβλώνει το σχέδιο Τραμπ για τη Γάζα σε βιντεοσκοπημένη δήλωση από την Ουάσινγκτον

    Ο Νετανιάχου διαστρεβλώνει το σχέδιο Τραμπ για τη Γάζα σε βιντεοσκοπημένη δήλωση από την Ουάσινγκτον

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Ηράκλειο: Αυτό είναι το εορταστικό ωράριο – Ποιες Κυριακές θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Η συγκλονιστική ζωγραφιά για τα Τέμπη στο Matala Street Painting

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • «Πρεμιέρα» για το εορταστικό ωράριο: Ανοιχτά τα καταστήματα – Τι ισχύει στο Ηράκλειο

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Αλέξης Τσικόπουλος: «Περιμένουμε σήμερα να μάθουμε αν είναι ζωντανός», λέει ο πατέρας του αγνοούμενου γιατρού

    0 shares
    Share 0 Tweet 0

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων
ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 FM
Creta Media Group

Ο ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 από το 1995 βρίσκεται δίπλα στον συνειδητοποιημένο ακροατή προσφέροντας του έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση αλλά και ποιοτική ψυχαγωγία.

Κατηγορίες

  • BUSINESS
  • CINEMA
  • Uncategorized
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Καιρός
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΥΓΕΙΑ

Ακολουθήστε μας

 

Παραγωγή website
metrovista creative media

  • Ο Σταθμός
  • Διαφήμιση
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Απορρήτου

© 2020 ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 FM, Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ

© 2020 ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 FM, Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Create New Account!

Fill the forms below to register

All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε αυτόν τον ιστότοπο, δίνετε τη συγκατάθεσή σας για χρήση cookies. Επισκεφτείτε την Πολιτική απορρήτου μας.

Πες μας

την άποψή σου...