Πέμπτη, 1 Ιανουαρίου, 2026
  • Ακούστε LIVE!
  • Επικοινωνία
Όλοι μαζί μπορούμε
No Result
View All Result
ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 FM - Ενημερωτικός Ραδιοφωνικός Σταθμός - Ηράκλειο, Κρήτης
  • Αρχική
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ

    Παραγωγοί

    Συντελεστές του ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 FM και ΣΚΑΪ 100.3 FM

    Πρόγραμμα

    Το ημερήσιο πρόγραμμα του σταθμού.

    Διαφημιστείτε στον
    ΣΚΑΙ ΚΡΗΤΗΣ

    Ο Σκάι Κρήτης στηρίζει την τοπική αγορά παρέχοντας μοναδικές ευκαιρίες προβολής σε όλες τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες.

    Επικοινωνια

    Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας
    στο τηλέφωνο 2810 22 52 52

    Το κεντρικό μας e-mail είναι: skaikritis@otenet.gr

  • Αρχική
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ

    Παραγωγοί

    Συντελεστές του ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 FM και ΣΚΑΪ 100.3 FM

    Πρόγραμμα

    Το ημερήσιο πρόγραμμα του σταθμού.

    Διαφημιστείτε στον
    ΣΚΑΙ ΚΡΗΤΗΣ

    Ο Σκάι Κρήτης στηρίζει την τοπική αγορά παρέχοντας μοναδικές ευκαιρίες προβολής σε όλες τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες.

    Επικοινωνια

    Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας
    στο τηλέφωνο 2810 22 52 52

    Το κεντρικό μας e-mail είναι: skaikritis@otenet.gr

No Result
View All Result
ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 FM - Ενημερωτικός Ραδιοφωνικός Σταθμός - Ηράκλειο, Κρήτης
LIVE!
No Result
View All Result

Ταραχές στο Μπανγκλαντές: 39 νεκροί, πυροπολήθηκε η έδρα της δημόσιας τηλεόρασης

πριν 1 έτος
στην κατηγορία ΚΟΣΜΟΣ
Reading Time: 1λεπτά
0 0
0
7
ΠΡΟΒΟΛΕΣ

ΆλλαΣχετικά άρθρα

Ο Τραμπ αποσύρει την Εθνοφρουρά από το Σικάγο, το Λος Άντζελες και το Πόρτλαντ

Ο Τραμπ αποσύρει την Εθνοφρουρά από το Σικάγο, το Λος Άντζελες και το Πόρτλαντ

πριν 1 ώρα
Αμερικανικές κυρώσεις σε τέσσερις εταιρείες και δεξαμενόπλοια που παρακάμπτουν το εμπάργκο στη Βενεζουέλα

Αμερικανικές κυρώσεις σε τέσσερις εταιρείες και δεξαμενόπλοια που παρακάμπτουν το εμπάργκο στη Βενεζουέλα

πριν 2 ώρες
Ο Τραμπ κοινοποίησε άρθρο επικριτικό για τον Πούτιν - «O Ρώσος δικτάτορας επέλεξε και πάλι τα ψέματα, το μίσος και τον θάνατο»

Ο Τραμπ κοινοποίησε άρθρο επικριτικό για τον Πούτιν – «O Ρώσος δικτάτορας επέλεξε και πάλι τα ψέματα, το μίσος και τον θάνατο»

πριν 2 ώρες
Συρία: Επίθεση αυτοκτονίας σε αστυνομική περίπολο στο Χαλέπι - Ένας νεκρός και τραυματίες

Συρία: Επίθεση αυτοκτονίας σε αστυνομική περίπολο στο Χαλέπι – Ένας νεκρός και τραυματίες

πριν 3 ώρες

Οι ταραχές στο Μπανγκλαντές έχουν υπόβαθρο την υψηλή ανεργία στις τάξεις των νέων και την κρίση του κόστους ζωής.

Οι εκτεταμένες σφοδρές συγκρούσεις στο Μπανγκλαντές ανάμεσα στις δυνάμεις επιβολής της τάξης και φοιτητές που διαδηλώνουν εναντίον συστήματος ποσοστώσεων στις προσλήψεις στο δημόσιο στοίχισαν τη ζωή σε 39 ανθρώπους μέσα σε 48 ώρες, η έδρα της δημόσιας τηλεόρασης πυρπολήθηκε χθες Πέμπτη, ενώ η πρόσβαση στο διαδίκτυο κόπηκε σχεδόν εντελώς.

Εκατοντάδες διαδηλωτές επιτέθηκαν εναντίον μονάδων αντιμετώπισης ταραχών της αστυνομίας, που έκαναν χρήση πλαστικών σφαιρών εναντίον τους, και καταδίωξαν αστυνομικούς, που βρήκαν καταφύγιο στην έδρα της BTV στην πρωτεύουσα Ντάκα.

Έξαλλο πλήθος πυρπόλησε την αίθουσα υποδοχής του τηλεοπτικού δικτύου και δεκάδες οχήματα σταθμευμένα μπεοστά στο κτίριο.

«Η φωτιά δεν έχει σβήσει (…) Η εκπομπή μας έχει διακοπεί προς το παρόν», δήλωσε στέλεχος της δημόσιας τηλεόρασης, σύμφωνα με το οποίο πάντως το προσωπικό κατορθώθηκε να απομακρυνθεί εσπευσμένα από το κτίριο και είναι ασφαλές.

Σε διάγγελμά της που αναμεταδόθηκε απευθείας τηλεοπτικά, η πρωθυπουργός Σέιχ Χασίνα —επανεξελέγη στο αξίωμα νωρίτερα φέτος, έπειτα από εκλογές που χαρακτηρίστηκαν παρωδία από την αντιπολίτευση— καταδίκασε προχθές Τετάρτη τους «φόνους» διαδηλωτών κι υποσχέθηκε πως οι δράστες θα τιμωρηθούν, ανεξαρτήτως πολιτικής ταυτότητας.

Αυτό όμως δεν αρκούσε. Η βία κλιμακώθηκε όταν η αστυνομία προσπάθησε για ακόμη μια φορά να διαλύσει διαδηλωτές με πλαστικές σφαίρες και δακρυγόνα.

«Απαιτούμε (…) η πρωθυπουργός να μας ζητήσει συγγνώμη», είπε η Μπιντίσα Ριμτζίμ, δεκαοκτάχρονη διαδηλώτρια. «Πρέπει να αποδοθεί δικαιοσύνη για τ’ αδέλφια μας που σκότωσαν» οι δυνάμεις επιβολής της τάξης, επέμεινε.

Τουλάχιστον 32 άνθρωποι, ανάμεσά τους δημοσιογράφος, έχασαν τη ζωή τους μόνο χθες. Οι θάνατοι προστέθηκαν στους επτά που είχαν καταγραφεί νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, σύμφωνα με καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου βασισμένη σε δεδομένα που δημοσιοποίησαν νοσοκομεία της χώρας της νοτιοανατολικής Ασίας.

Κατά τα δυο τρίτα, οι θάνατοι οφείλονταν στη χρήση «μη θανατηφόρων» όπλων της αστυνομίας, αποκαλύπτουν τα δεδομένα.

Οι νέες ταραχές ξέσπασαν σε πόλεις του Μπανγκλαντές κατά τη διάρκεια της ημέρας, όταν μονάδες αντιμετώπισης ταραχών προσπάθησαν να διαλύσουν και να απωθήσουν διαδηλωτές που σχημάτισαν ανθρώπινες αλυσίδες για να αποκλείσουν οδικούς άξονες.

Στην πρωτεύουσα, ελικόπτερα διέσωσαν χθες 60 αστυνομικούς που είχαν παγιδευτεί στην οροφή κτιρίου στον χώρο του καναδικού πανεπιστημίου —η πανεπιστημιούπολη έγινε θέατρο σκληρών συγκρούσεων—, ανέφερε σε ανακοίνωσή της μονάδα άμεσης επέμβασης.

Διαδηλωτές πυρπόλησαν εξάλλου περίπου δέκα οχήματα έξω από το κτίριο της εθνικής υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστροφών στη Ντάκα.

«Έχουμε επτά νεκρούς εδώ», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο υπό τον όρο να μην κατονομαστεί υπεύθυνος στο νοσοκομείο Uttara Crescent της πρωτεύουσας. «Οι δυο πρώτοι ήταν φοιτητές, με τραύματα από πλαστικές σφαίρες. Οι υπόλοιποι πέντε έχουν τραύματα από αληθινές σφαίρες», διευκρίνισε.

Κάπου χίλιοι άνθρωποι εισήχθησαν σε νοσοκομεία με τραύματα που υπέστησαν κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων με την αστυνομία, πρόσθεσε ο ίδιος, τονίζοντας πως πολλοί χτυπήθηκαν από πλαστικές σφαίρες.

Ο Ντιντάρ Μαλεκίν του ειδησεογραφικού ιστότοπου Dhaka Times ενημέρωσε το Γαλλικό Πρακτορείο πως ρεπόρτερ του μέσου, ο Μεχέντι Χασάν, σκοτώθηκε ενώ κάλυπτε επεισόδια στην πρωτεύουσα.

Οι συμμετέχοντες στις κινητοποιήσεις, που είναι καθημερινές εδώ και μέρες, απαιτούν να τερματιστεί το σύστημα ποσοστώσεων στις προσλήψεις στο δημόσιο: ωφελεί, λένε, τα παιδιά μελών οργανώσεων που υποστηρίζουν την πρωθυπουργό Σέιχ Χασίνα, 76 ετών, στην εξουσία στο Μπανγκλαντές από το 2009.

Ο Μουμπάσαρ Χασάν, ειδικός για τις υποθέσεις της ασιατικής χώρας στο πανεπιστήμιο του Όσλο, στη Νορβηγία, παρατηρεί πως οι κινητοποιήσεις έχουν πλέον μεταμορφωθεί σε έκφραση της γενικευμένης δυσαρέσκειας έναντι της εξουσίας και προσωπικά της κυρίας Χασίνα.

Οι διαδηλωτές πλέον κινητοποιούνται «εναντίον του κατασταλτικού χαρακτήρα του κράτους», εξήγησε. «Αμφισβητούν την ηγεσία της Χασίνα, την κατηγορούν πως αγκιστρώνεται στην εξουσία με τη βία» και «οι φοιτητές τη χαρακτηρίζουν επικεφαλής δικτατορίας».

Ο εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, ο Στεφάν Ντουζαρίκ, απηύθυνε έκκληση σ’ όλα τα μέρη να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση.

«Παροτρύνουμε την κυβέρνηση να εγγυηθεί περιβάλλον που ευνοεί τον διάλογο. Και παροτρύνουμε τους διαδηλωτές να συμμετάσχουν σε διάλογο για να τερματιστεί το αδιέξοδο», είπε σε δημοσιογράφους. «Η βία δεν είναι ποτέ λύση».

Δεδομένα «σε πραγματικό χρόνο» δείχνουν ότι στο Μπανγκλαντές πλέον είναι «σχεδόν απόλυτη» η «διακοπή της πρόσβασης στο διαδίκτυο», ανέφερε μέσω X ο εξειδικευμένος οργανισμός NetBlocks.

Η διακοπή ακολούθησε τον αποκλεισμό της «πρόσβασης σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης» και τον περιορισμό «των υπηρεσιών δεδομένων για κινητές συσκευές», εργαλεία-κλειδιά των οργανωτών των διαδηλώσεων, διευκρίνισε.

Οι ιστότοποι των υπουργείων Εσωτερικών και Εξωτερικών, όπως και αυτοί των εφημερίδων Dhaka Tribune και Daily Star, δεν ήταν προσβάσιμοι χθες βράδυ.

Ο υφυπουργός Τηλεπικοινωνιών Ζουνάιντ Άχμεντ Παλάκ επιβεβαίωσε ότι οι αρχές διέταξαν να διακοπεί η πρόσβαση στο διαδίκτυο, για να αποφευχθεί η διασπορά «φημών, ψεμμάτων και παραπληροφόρησης».

Πέρα από την αστυνομική καταστολή, διαδηλωτές και φοιτητές της οργάνωσης της νεολαίας του κόμματος της πρωθυπουργού Χασίνα, του Λαϊκού Συνδέσμου (Awami League), ενεπλάκησαν σε συγκρούσεις με πέτρες, τούβλα, ρόπαλα…

Η Διεθνής Αμνηστία τονίζει πως βίντεο από τα επεισόδια αυτής της εβδομάδας τεκμηριώνουν πως οι δυνάμεις ασφαλείας του Μπανγκλαντές έκαναν χρήση παράνομης βίας.

Οι ταραχές στο Μπανγκλαντές έχουν υπόβαθρο την υψηλή ανεργία στις τάξεις των νέων και την κρίση του κόστους ζωής. Σχεδόν το ένα πέμπτο των 170 εκατομμυρίων κατοίκων μαστίζεται από την ανεργία, ενώ το τελευταίο διάστημα οι τιμές απόλυτα απαραίτητων αγαθών έχουν απογειωθεί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες: ΚΟΣΜΟΣΣΚΑΙ
Next Post
Λονδίνο: Φυλάκιση 4 ετών σε ακτιβιστές για το κλίμα επειδή απέκλεισαν αυτοκινητόδρομο

Λονδίνο: Φυλάκιση 4 ετών σε ακτιβιστές για το κλίμα επειδή απέκλεισαν αυτοκινητόδρομο

Ακούω ζωντανά ΣΚΑΙ ΚΡΗΤΗΣ 92.1
Πες την άποψη σου
creta24.gr
Creta Media Group
Καφές Δανδάλη Ο Νούμερο 1 καφές της Κρήτης
ΣΚΑΪ HYBRID

Νέα άρθρα

Ο Τραμπ αποσύρει την Εθνοφρουρά από το Σικάγο, το Λος Άντζελες και το Πόρτλαντ

Ο Τραμπ αποσύρει την Εθνοφρουρά από το Σικάγο, το Λος Άντζελες και το Πόρτλαντ

31 Δεκεμβρίου, 2025
Αμερικανικές κυρώσεις σε τέσσερις εταιρείες και δεξαμενόπλοια που παρακάμπτουν το εμπάργκο στη Βενεζουέλα

Αμερικανικές κυρώσεις σε τέσσερις εταιρείες και δεξαμενόπλοια που παρακάμπτουν το εμπάργκο στη Βενεζουέλα

31 Δεκεμβρίου, 2025

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Εορταστικό ωράριο: Πότε ανοίγουν ξανά τα καταστήματα στο Ηράκλειο – Πώς θα λειτουργήσουν την Κυριακή

    Εορταστικό ωράριο: Πότε ανοίγουν ξανά τα καταστήματα στο Ηράκλειο – Πώς θα λειτουργήσουν την Κυριακή

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Κλιματική κρίση: Ο στόχος του 1,5°C κινδυνεύει να αποτύχει, προειδοποιεί ο ΓΓ του ΟΗΕ Γκουτέρες

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Ηράκλειο: Αυτό είναι το εορταστικό ωράριο – Ποιες Κυριακές θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Ο Νετανιάχου διαστρεβλώνει το σχέδιο Τραμπ για τη Γάζα σε βιντεοσκοπημένη δήλωση από την Ουάσινγκτον

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Η συγκλονιστική ζωγραφιά για τα Τέμπη στο Matala Street Painting

    0 shares
    Share 0 Tweet 0

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων
ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 FM
Creta Media Group

Ο ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 από το 1995 βρίσκεται δίπλα στον συνειδητοποιημένο ακροατή προσφέροντας του έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση αλλά και ποιοτική ψυχαγωγία.

Κατηγορίες

  • BUSINESS
  • CINEMA
  • Uncategorized
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Καιρός
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΥΓΕΙΑ

Ακολουθήστε μας

 

Παραγωγή website
metrovista creative media

  • Ο Σταθμός
  • Διαφήμιση
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Απορρήτου

© 2020 ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 FM, Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ

© 2020 ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 FM, Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Create New Account!

Fill the forms below to register

All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε αυτόν τον ιστότοπο, δίνετε τη συγκατάθεσή σας για χρήση cookies. Επισκεφτείτε την Πολιτική απορρήτου μας.

Πες μας

την άποψή σου...