Καφές Δανδάλη Ο Νούμερο 1 καφές της Κρήτης
Παρασκευή, 10 Οκτωβρίου, 2025
  • Ακούστε LIVE!
  • Επικοινωνία
Όλοι μαζί μπορούμε
No Result
View All Result
ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 FM - Ενημερωτικός Ραδιοφωνικός Σταθμός - Ηράκλειο, Κρήτης
  • Αρχική
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ

    Παραγωγοί

    Συντελεστές του ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 FM και ΣΚΑΪ 100.3 FM

    Πρόγραμμα

    Το ημερήσιο πρόγραμμα του σταθμού.

    Διαφημιστείτε στον
    ΣΚΑΙ ΚΡΗΤΗΣ

    Ο Σκάι Κρήτης στηρίζει την τοπική αγορά παρέχοντας μοναδικές ευκαιρίες προβολής σε όλες τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες.

    Επικοινωνια

    Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας
    στο τηλέφωνο 2810 22 52 52

    Το κεντρικό μας e-mail είναι: skaikritis@otenet.gr

  • Αρχική
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ

    Παραγωγοί

    Συντελεστές του ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 FM και ΣΚΑΪ 100.3 FM

    Πρόγραμμα

    Το ημερήσιο πρόγραμμα του σταθμού.

    Διαφημιστείτε στον
    ΣΚΑΙ ΚΡΗΤΗΣ

    Ο Σκάι Κρήτης στηρίζει την τοπική αγορά παρέχοντας μοναδικές ευκαιρίες προβολής σε όλες τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες.

    Επικοινωνια

    Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας
    στο τηλέφωνο 2810 22 52 52

    Το κεντρικό μας e-mail είναι: skaikritis@otenet.gr

No Result
View All Result
ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 FM - Ενημερωτικός Ραδιοφωνικός Σταθμός - Ηράκλειο, Κρήτης
LIVE!
No Result
View All Result

Τι συζητήθηκε στην πρώτη συνεδρίαση της Γνωμοδοτικής Επιτροπής «Για το Υδρογόνο στην Κρήτη»

πριν 4 ώρες
στην κατηγορία ΚΡΗΤΗ
Reading Time: 1λεπτά
0 0
0
7
ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Η 1η Συνεδρίαση της Γνωμοδοτικής Επιτροπής «Για το Υδρογόνο στην Κρήτη» πραγματοποιήθηκε χθες υπό τον συντονισμό της Περιφέρειας Κρήτης, με στόχο τη διαμόρφωση προτάσεων για την αξιοποίηση του υδρογόνου ως πυλώνα της ενεργειακής μετάβασης και της απανθρακοποίησης στο νησί.

Η Κρήτη, ως νησιωτική περιφέρεια με υψηλό δυναμικό σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και σημαντική ερευνητική δραστηριότητα, μπορεί να αποτελέσει πρότυπο εφαρμογής τεχνολογιών υδρογόνου τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

ΆλλαΣχετικά άρθρα

Πρώτη συνάντηση στην Κρήτη για την ενίσχυση των εξαγωγών

Πρώτη συνάντηση στην Κρήτη για την ενίσχυση των εξαγωγών

πριν 28 λεπτά
Στο τέλος του 2026 η προκήρυξη του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Ρεθύμνου

Στο τέλος του 2026 η προκήρυξη του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Ρεθύμνου

πριν 45 λεπτά
Μητρώο Ορκωτών Πραγματογνωμόνων 2026–2027 καταρτίζει το Επιμελητηρίου Ηρακλείου

Μητρώο Ορκωτών Πραγματογνωμόνων 2026–2027 καταρτίζει το Επιμελητηρίου Ηρακλείου

πριν 1 ώρα
«Δράσεις Ζωής»: Νέο πρόγραμμα επιμόρφωσης και ευαισθητοποίησης από το Βοήθεια στο Σπίτι του Δήμου Γόρτυνας

«Δράσεις Ζωής»: Νέο πρόγραμμα επιμόρφωσης και ευαισθητοποίησης από το Βοήθεια στο Σπίτι του Δήμου Γόρτυνας

πριν 1 ώρα

Η Γνωμοδοτική Επιτροπή «Για το Υδρογόνο στην Κρήτη» συγκροτήθηκε με σκοπό να διερευνήσει τις προοπτικές αξιοποίησης του υδρογόνου ως φορέα αποθήκευσης ενέργειας και ως εναλλακτικού καυσίμου για τη μείωση των εκπομπών CO₂. Στην Επιτροπή  συμμετέχουν εκπρόσωποι από το Πολυτεχνείο και το Πανεπιστήμιο Κρήτης, το ΕΛΜΕΠΑ, το ΙΤΕ, το ΕΛΚΕΘΕ, το ΤΕΕ/ΤΑΚ & ΤΔΚ, το ΟΕΕ/ΤΑΚ & ΤΔΚ καθώς και εκπρόσωποί από την Περιφέρεια Κρήτης, αιρετοί και υπηρεσιακοί.

Ο Γιώργος Αλεξάκης, Περιφερειακός Σύμβουλος Κρήτης, ορίστηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης ως συντονιστής. Κατά τη συνεδρίαση αναφέρθηκε στον προγραμματισμό των δράσεων της Επιτροπής και δήλωσε ότι «Η ενεργειακή μετάβαση είναι στρατηγικός στόχος για την Κρήτη. Η συνεργασία Περιφέρειας και Ακαδημαϊκών – Ερευνητικών Φορέων και Παραγωγικών Φορέων  ανοίγει τον δρόμο για την οικονομία του υδρογόνου».

Ο Δρ. Θάνος Στούμπος, Διευθυντής Ερευνών του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» και Εθνικός Εκπρόσωπος στο Clean Hydrogen Partnership παρουσίασε το Σχέδιο Εθνικής Στρατηγικής για το Υδρογόνο και τόνισε ότι «Η Ελλάδα διαθέτει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για το υδρογόνο από το 2021, ήρθε η ώρα να περάσουμε από τα συρτάρια στην πράξη».

Ακολούθησε συζήτηση και ανταλλαγή προτάσεων με τη συμμετοχή των εκπροσώπων των ερευνητικών, ακαδημαϊκών και αναπτυξιακών φορέων της Κρήτης.

Ο Γεώργιος Φρουδάκης Καθ. Τμ. Χημείας του Πανεπιστήμιο Κρήτης δήλωσε: «Το υδρογόνο μπορεί να προσφέρει μακροχρόνια αποθήκευση ενέργειας και λύσεις ως εκεί όπου οι μπαταρίες δεν επαρκούν — από τη βαριά βιομηχανία έως τη ναυτιλία».

Οι Δρ. Ιωάννης Γεντεκάκης Διευθυντής του Ινστιτούτου Γεωενέργειας του ΙΤΕ και Δημήτριος Γουρνής  Καθ. της Σχολής Χημικών Μηχανικών και Μηχανικών Περιβάλλοντος του Πολυτεχνείο Κρήτης αναφέρθηκαν στις δυνατότητες που έχει η Κρήτη να πρωτοπορήσει στην εγκατάσταση τεχνολογιών υδρογόνου, μέσα από τη συνεργασία ερευνητικών και επιχειρηματικών φορέων.

«Το ζητούμενο είναι να περάσουμε από τη θεωρία στη χρήση, να δούμε πώς το υδρογόνο θα ενταχθεί στα ενεργειακά μας συστήματα και στην αγορά» επισήμανε ο Εμμανουήλ Καραπιδάκης Καθ. Τμ.. Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, Κοσμήτορας της Σχολής Μηχανικών και Δ/ντής του Ινστιτούτου Ενέργειας, Περιβάλλοντος & Κλιματικής Αλλαγής του Πανεπιστημιακού Κέντρου Έρευνας και Καινοτομίας του ΕΛΜΕΠΑ.

«Η θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης είναι ο “υδρογονικός διάδρομος” της Μεσογείου, ήδη συμμετέχουμε σε προτάσεις έργων πλωτών πλατφορμών παραγωγής υδρογόνου» ανέφερε ο Δρ. Εμμανουήλ Τσαπάκης   Διευθυντής Ερευνών του Ινστιτούτου Ωκεανογραφίας του ΕΛΚΕΘΕ.

Ο Παντελής Πετσετάκης Πρόεδρος ΟΕΕ/ΤΔΚ υπογράμμισε ότι «Υπάρχει σοβαρό επενδυτικό ενδιαφέρον για παραγωγή υδρογόνου στην Ελλάδα. Το υδρογόνο μπορεί να αποτελέσει νέα βιομηχανική ευκαιρία πέρα από τον τουρισμό».

Ο Γιώργος Ταβερναράκης Πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΑΚ εξήρε το ρόλο των μηχανικών στην έρευνα και εφαρμογές του Υδρογόνου. Οι Νίκος Βασιλάκης και  Αριστοτέλης Τσεκούρας εκπρόσωποι από το ΤΕΕ αναφέρθηκαν στην ανάγκη για έναν καλύτερο ενεργειακό σχεδιασμό και αξιοποίηση των  τοπικών δικτύων για την παραγωγή και χρήση υδρογόνου αλλά και ότι στην ευκαιρία που προσφέρει η μετάβαση στην πράσινη κινητικότητα και η σύνδεση του με τον τουρισμό για την Κρήτη.

Από την πλευρά της Περιφέρειας Κρήτης ο Νικόλαος Καλογερής Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε  Χανίων ανέφερε «Η τεχνολογία του υδρογόνου είναι ελπιδοφόρα αλλά δαπανηρή. Οφείλουμε να την παρακολουθούμε στενά και να τη στηρίξουμε με ρεαλισμό».

Ο Νίκος Ξυλούρης  Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος υπογράμμισε από την πλευρά του την ήδη καταγεγραμμένη ζήτηση για υδρογόνο και μεγάλες μονάδες παραγωγής, εκφράζοντας την πρόθεση της Περιφέρειας Κρήτης να ενημερωθεί για τις διεθνείς τάσεις.

Η Ευαγγελία Δερμιτζάκη-Ουρανού Περιφερειακός Σύμβουλος Κρήτης επισήμανε την ανάγκη ανάλογης τεχνικής υποστήριξης των οχημάτων μετά την πώληση για την  ανάπτυξη της αγοράς υδρογόνου.

Ο Δρ. Μαρίνος Κριτσωτάκης Γενικός Διευθυντής Βιώσιμης Ανάπτυξης της Περιφέρειας Κρήτης ανέφερε ότι η Περιφέρεια ήδη προχωράει με έργα υδρογόνου στην Κρήτη μέσω δύο ευρωπαϊκών προγραμμάτων με κύριες προκλήσεις τα θέματα αδειοδότησης και χωροθέτησης.

Σκοπός της πρωτοβουλίας είναι η καταγραφή του υφιστάμενου δυναμικού, η ανάδειξη συνεργειών και η θεμελίωση ενός πλαισίου στρατηγικής συνεργασίας για την ανάπτυξη έργων και εφαρμογών υδρογόνου στην Κρήτη, συμβάλλοντας στην ενεργειακή αυτάρκεια και στην αντιμετώπιση της Κλιματικής Κρίσης.

Επιστημονικός υπεύθυνος της Επιτροπής Υδρογόνου ορίστηκε ο καθηγητής Γιώργος Φρουδάκης, εκπρόσωπος του Πανεπιστημίου Κρήτης και ασχολούμενος με τα θέματα υδρογόνου, επί πολλά έτη.

Στην Επιτροπή συμμετέχουν  οι: Δημήτριος Γουρνής Καθ. της Σχολής Χημικών Μηχανικών και Μηχανικών Περιβάλλοντος Πολυτεχνείου Κρήτης, Γεώργιος Φρουδάκης Καθ. Τμήματος Χημείας, Σχολή Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης, Εμμανουήλ Καραπιδάκης Καθ. Τμ. Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, Κοσμήτορας της Σχολής Μηχανικών και Δ/ντής του Ινστιτούτου Ενέργειας, Περιβάλλοντος & Κλιματικής Αλλαγής του Πανεπιστημιακού Κέντρου Έρευνας και Καινοτομίας του ΕΛΜΕΠΑ, Δρ. Ιωάννης Γεντεκάκης Διευθυντής του Ινστιτούτου Γεωενέργειας του ΙΤΕ, Δρ. Εμμανουήλ Τσαπάκης Διευθυντής Ερευνών, Ινστιτούτο Ωκεανογραφίας του ΕΛΚΕΘΕ, Γεώργιος Ταβερναράκης Πρόεδρος ΤΕΕ/ΤΑΚ και Παντελής Πετσετάκης Πρόεδρος ΟΕΕ/ΤΔΚ.

Από την Περιφέρεια Κρήτης συμμετέχουν  οι: Νικόλαος Καλογερής Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Χανίων, Νίκος Ξυλούρης Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος, Γιώργος Αλεξάκης και Ευαγγελία Δερμιτζάκη – Ουρανού Περιφερειακοί Σύμβουλοι Κρήτης, Δρ. Μαρίνος Κριτσωτάκης Γενικός Διευθυντής Βιώσιμης Ανάπτυξης Περιφέρεια Κρήτης, Δρ. Άννα Καγιαμπάκη Αν. Προϊσταμένου Διεύθυνσης Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού Περιφέρεια Κρήτης, Καλλιόπη Μαρή Αν. Προϊσταμένη Δ/νσης Ανάπτυξης, Π.Ε. Ηρακλείου, Βασιλική Μαδούλκα Αν. Προϊσταμένη Αυτοτελές Τμ. Ευρωπαϊκών, Διεθνών Θεμάτων και Ανάπτυξης Συνεργασιών και άλλοι υπηρεσιακοί και στελέχη.

Το άρθρο “Τι συζητήθηκε στην πρώτη συνεδρίαση της Γνωμοδοτικής Επιτροπής «Για το Υδρογόνο στην Κρήτη»“, δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά στο CRETA24.

Πηγή CRETA24

Ετικέτες: ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΓΝΩΜΟΔΟΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΥΔΡΟΓΟΝΟ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗΗΡΑΚΛΕΙΟΚΡΗΤΗΛΑΣΙΘΙΡΕΘΥΜΝΟΧΑΝΙΑ
Next Post
Συνελήφθη από δικαστικούς αστυνομικούς γυναίκα που έκανε χρήση ναρκωτικών μέσα στην Ευελπίδων

Συνελήφθη από δικαστικούς αστυνομικούς γυναίκα που έκανε χρήση ναρκωτικών μέσα στην Ευελπίδων

Ακούω ζωντανά ΣΚΑΙ ΚΡΗΤΗΣ 92.1
Πες την άποψη σου
creta24.gr
Creta Media Group
Καφές Δανδάλη Ο Νούμερο 1 καφές της Κρήτης
ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ ΣΜ

Νέα άρθρα

Πρώτη συνάντηση στην Κρήτη για την ενίσχυση των εξαγωγών

Πρώτη συνάντηση στην Κρήτη για την ενίσχυση των εξαγωγών

10 Οκτωβρίου, 2025
Στο τέλος του 2026 η προκήρυξη του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Ρεθύμνου

Στο τέλος του 2026 η προκήρυξη του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Ρεθύμνου

10 Οκτωβρίου, 2025

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Ηράκλειο: Ανείπωτη θλίψη για τον 48χρονο πατέρα

    Ηράκλειο: Ανείπωτη θλίψη για τον 48χρονο πατέρα

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Γιατί έχει μείνει χωρίς ρεύμα το μισό Ηράκλειο – Πότε θα αποκατασταθεί το πρόβλημα (εικόνες)

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Φωτιά τώρα στην Κρήτη

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Ηράκλειο: Μουδιασμένη η γειτονιά του συνταξιούχου αστυνομικού που έβαλε τέλος στη ζωή του

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Hράκλειο: Θρήνος για την Ιωάννα που «έφυγε» νωρίς

    0 shares
    Share 0 Tweet 0

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων
Καφές Δανδάλη Ο Νούμερο 1 καφές της Κρήτης
ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 FM
Creta Media Group

Ο ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 από το 1995 βρίσκεται δίπλα στον συνειδητοποιημένο ακροατή προσφέροντας του έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση αλλά και ποιοτική ψυχαγωγία.

Κατηγορίες

  • BUSINESS
  • CINEMA
  • Uncategorized
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Καιρός
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΥΓΕΙΑ

Ακολουθήστε μας

 

Παραγωγή website
metrovista creative media

  • Ο Σταθμός
  • Διαφήμιση
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Απορρήτου

© 2020 ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 FM, Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ

© 2020 ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 FM, Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Create New Account!

Fill the forms below to register

All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε αυτόν τον ιστότοπο, δίνετε τη συγκατάθεσή σας για χρήση cookies. Επισκεφτείτε την Πολιτική απορρήτου μας.

Πες μας

την άποψή σου...