Τρίτη, 11 Νοεμβρίου, 2025
  • Ακούστε LIVE!
  • Επικοινωνία
Όλοι μαζί μπορούμε
No Result
View All Result
ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 FM - Ενημερωτικός Ραδιοφωνικός Σταθμός - Ηράκλειο, Κρήτης
  • Αρχική
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ

    Παραγωγοί

    Συντελεστές του ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 FM και ΣΚΑΪ 100.3 FM

    Πρόγραμμα

    Το ημερήσιο πρόγραμμα του σταθμού.

    Διαφημιστείτε στον
    ΣΚΑΙ ΚΡΗΤΗΣ

    Ο Σκάι Κρήτης στηρίζει την τοπική αγορά παρέχοντας μοναδικές ευκαιρίες προβολής σε όλες τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες.

    Επικοινωνια

    Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας
    στο τηλέφωνο 2810 22 52 52

    Το κεντρικό μας e-mail είναι: skaikritis@otenet.gr

  • Αρχική
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ

    Παραγωγοί

    Συντελεστές του ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 FM και ΣΚΑΪ 100.3 FM

    Πρόγραμμα

    Το ημερήσιο πρόγραμμα του σταθμού.

    Διαφημιστείτε στον
    ΣΚΑΙ ΚΡΗΤΗΣ

    Ο Σκάι Κρήτης στηρίζει την τοπική αγορά παρέχοντας μοναδικές ευκαιρίες προβολής σε όλες τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες.

    Επικοινωνια

    Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας
    στο τηλέφωνο 2810 22 52 52

    Το κεντρικό μας e-mail είναι: skaikritis@otenet.gr

No Result
View All Result
ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 FM - Ενημερωτικός Ραδιοφωνικός Σταθμός - Ηράκλειο, Κρήτης
LIVE!
No Result
View All Result

Το “Χαμόγελο του Παιδιού” για την 15χρονη στο Ρέθυμνο

πριν 2 έτη
στην κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ
Reading Time: 1λεπτά
0 0
0
12
ΠΡΟΒΟΛΕΣ

ΆλλαΣχετικά άρθρα

Στην Ευελπίδων ο παπάς - YouTuber και οι άλλοι επτά κατηγορούμενοι για την εγκληματική οργάνωση (Βίντεο)

Στην Ευελπίδων ο παπάς – YouTuber και οι άλλοι επτά κατηγορούμενοι για την εγκληματική οργάνωση (Βίντεο)

πριν 2 ώρες
Δημογλίδου στον ΣΚΑΪ για Βορίζια: Αναζητούμε αν αφέθηκε οπλισμός στην ενδιάμεση διαδρομή μέχρι τα νοσοκομεία

Δημογλίδου στον ΣΚΑΪ για Βορίζια: Αναζητούμε αν αφέθηκε οπλισμός στην ενδιάμεση διαδρομή μέχρι τα νοσοκομεία

πριν 2 ώρες
Προβλήματα από την κακοκαιρία στη Λέσβο - Πλημμύρισαν δρόμοι και σπίτια (Φωτογραφίες)

Προβλήματα από την κακοκαιρία στη Λέσβο – Πλημμύρισαν δρόμοι και σπίτια (Φωτογραφίες)

πριν 2 ώρες
Κυψέλη: Νέες εικόνες από το σημείο των πυροβολισμών - Οι κάλυκες και οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ

Κυψέλη: Νέες εικόνες από το σημείο των πυροβολισμών – Οι κάλυκες και οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ

πριν 3 ώρες

±Στις 09/02/2024 η Εθνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS1056 δέχθηκε κλήση από συμπολίτη μας, ο οποίος γνώριζε από τρίτα άτομα ότι η ανήλικη, πιθανά, έχει κακοποιηθεί σεξουαλικά»

Το «Χαμόγελο του Παιδιού», σε συνέχεια της υπόθεσης με το 15χρονο κορίτσι που υπέστη σεξουαλική εκμετάλλευση και γέννησε σε νοσοκομείο του Ρεθύμνου, ενημερώνει ότι έπειτα από συνεργασία του με τον δήμο και τις αρμόδιες αστυνομικές Αρχές και κατόπιν εντολής του εισαγγελέα, η ανήλικη παραμένει στο νοσοκομείο, όπου τη φροντίζει η μητέρα της μέχρι να βρεθεί κατάλληλος χώρος στέγασής τους και να διευρυνθούν τα στοιχεία περί σεξουαλικής κακοποίησης της.

«”Το Χαμόγελο του Παιδιού” από την πρώτη στιγμή βρέθηκε δίπλα στην 15χρονη και την οικογένειά της και θα συνεχίσει να παρέχει κάθε υποστήριξη για οτιδήποτε χρειαστεί τόσο εκείνη όσο και το βρέφος της. Παρέχει τις εξειδικευμένες υπηρεσίες του και βρίσκεται δίπλα σε κάθε παιδί και ενήλικα που έχει πέσει θύμα σωματικής, σεξουαλικής και ψυχολογικής κακοποίησης, παραμέλησης κά στην Ελλάδα, με την ίδια ένταση και μεθοδικότητα, με στόχο την ολιστική στήριξη», αναφέρουν οι υπεύθυνοι στο «Χαμόγελο του Παιδιού», καλώντας τους πολίτες να είναι σε εγρήγορση για οποιοδήποτε περιστατικό αφορά σε παιδί θύμα βίας.

Ενημερώνει επίσης πως για κάθε περιστατικό μπορούν οι πολίτες να καλούν στην «Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056», στο CyberTipLine Hellas ώστε να κάνουν online την αναφορά τους ανώνυμα, για κάθε παιδί που βρίσκεται σε κίνδυνο ή παραβιάζονται τα δικαιώματά του. Επίσης για συμβουλευτική υποστήριξη σε παιδιά και ενήλικες μπορεί ο καθένας να καλεί την «Ευρωπαϊκή Γραμμή Υποστήριξης Παιδιών 116 111.

Υπενθυμίζεται ότι οι τρεις κατηγορούμενοι Ρουμάνοι βρίσκονται από χθες με εντολή εισαγγελέα και ανακριτή Ρεθύμνου, στις φυλακές.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Το Χαμόγελο του Παιδιού», σε συνέχεια του περιστατικού με 14χρονο κορίτσι που υπέστη σεξουαλική εκμετάλλευση και γέννησε σε νοσοκομείο του Ρεθύμνου, ενημερώνει για τις ενέργειές του:

  • Στις 18/01/2024 κατόπιν αιτήματος του Σχολείου που φοιτούσε η 14χρονη εγκυμονούσα, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με κοινωνική λειτουργό κι εν συνεχεία και με ψυχολόγο του Οργανισμού με σκοπό την ολιστική υποστήριξη τόσο της οικογένειας όσο και της ίδιας της ανήλικης, σε αυτή τη νέα πραγματικότητα, με κατάλληλες συμβουλευτικές κατευθύνσεις, ενδυνάμωση, αποφόρτιση των μελών αλλά και υλική στήριξη.
  • Στις 02/02/2024 ο Οργανισμός ενημέρωσε εγγράφως τις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές Ρεθύμνου, για διερεύνηση των συνθηκών διαβίωσης του παιδιού, λόγω της ευαλωτότητάς του.
  • Στις 09/02/2024 η Εθνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS1056 δέχθηκε κλήση από συμπολίτη μας, ο οποίος γνώριζε από τρίτα άτομα ότι η ανήλικη, πιθανά, έχει κακοποιηθεί σεξουαλικά. Επιθυμούσε να κάνει ακόμα κι επώνυμα, καταγγελία στις Αρχές για όσα γνώριζε. Παράλληλα, η Εισαγγελία, κατόπιν της έγγραφης ενημέρωσης που έλαβε από τον Οργανισμό, διέταξε κοινωνική έρευνα από κοινωνικό λειτουργό δημοσίου φορέα.
  • Στις 15/02/2024 πραγματοποιήθηκε τηλεφωνική διασύνδεση του ατόμου που κάλεσε στη Γραμμή, με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου για να καταγγείλει επώνυμα όσα γνώριζε για την ανήλικη. Εν συνεχεία, τα στελέχη της Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου διερευνούσαν διακριτικά την υπόθεση.
  • Στις 05/03/2024 πραγματοποιήθηκε επικοινωνία με την ανήλικη, ώστε να διερευνήσουμε τις τρέχουσες ανάγκες της και πληροφορηθήκαμε ότι γέννησε πρόωρα.

Επιπλέον, ενημερωθήκαμε για την αποκάλυψή της πως είχε δεχθεί σεξουαλική κακοποίηση από δύο ενήλικες άντρες, κοντά στα 50 έτη, οι οποίοι προέρχονταν από το φιλικό περιβάλλον της οικογένειας.

  • Στις 06/03/2024 σε συνέχεια επικοινωνίας με την Κοινωνική Υπηρεσία του Νοσοκομείου, μας γνωστοποιήθηκε πως η 14χρονη θα έπαιρνε εξιτήριο καθώς δεν υπήρχε εισαγγελική παραγγελία για να παραμείνει, ενώ επισημάνθηκε πως έχουν γίνει αναφορές για επισφαλές οικογενειακό περιβάλλον.

Άμεσα επικοινωνήσαμε με τα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου, επισημαίνοντας τη σοβαρότητα της κατάστασης ώστε να παραταθεί ο χρόνος παραμονής της και να διερευνηθούν οι συνθήκες διαβίωσής της αλλά και η ύπαρξη υποστηρικτικού δικτύου για την ίδια και το βρέφος της.

  • Στις 07/03/2024 στο πλαίσιο της συνεργασίας του Οργανισμού με τις αρμόδιες Αστυνομικές Αρχές του Ρεθύμνου αναφέραμε τις ανησυχίες μας αλλά και τις έρευνες των κοινωνικών υπηρεσιών αναφορικά με την κακοποίηση της ανήλικης ώστε να διαβιβαστούν στην Εισαγγελία.

Την ίδια μέρα, επικοινωνήσαμε και με την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου, όπου αναφέρθηκαν ακατάλληλες συνθήκες διαβίωσης στο σπίτι, έλλειψη εγγράφων καθώς και ανησυχίες για τον ρόλο του πατριού. Κατόπιν προτροπής από τον Οργανισμό, ενημερώθηκε προφορικά ο αρμόδιος Εισαγγελέας σχετικά με τις πρώτες εκτιμήσεις από τη μέχρι στιγμής κοινωνική έρευνα που είχε υλοποιηθεί.
Έπειτα από τη συνεργασία του Οργανισμού με τον Δήμο και τις αρμόδιες Αστυνομικές Αρχές και κατόπιν εντολής του Εισαγγελέα, η ανήλικη παραμένει στο νοσοκομείο, όπου τη φροντίζει η μητέρα της μέχρι να βρεθεί κατάλληλος χώρος στέγασής τους και να διευρυνθούν τα στοιχεία περί σεξουαλικής κακοποίησής της.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» από την πρώτη στιγμή βρέθηκε δίπλα στην 14χρονη και την οικογένειά της, και θα συνεχίσει να παρέχει κάθε υποστήριξη για οτιδήποτε χρειαστεί τόσο εκείνη όσο και το βρέφος της.  

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» παρέχει τις εξειδικευμένες υπηρεσίες του και βρίσκεται δίπλα σε κάθε παιδί και ενήλικα που έχει πέσει θύμα σωματικής, σεξουαλικής και ψυχολογικής κακοποίησης, παραμέλησης κ.ά. στην Ελλάδα με την ίδια ένταση και μεθοδικότητα με στόχο την ολιστική στήριξη. Οι υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν, 24 ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες τον χρόνο.

Για οποιοδήποτε περιστατικό αφορά σε παιδί θύμα βίας καλέστε στην «Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056».

Στο CyberTipLine Hellas μπορείτε να κάνετε online την αναφορά σας, ανώνυμα, για κάθε παιδί που βρίσκεται παραβιάζονται τα δικαιώματά του.

Για συμβουλευτική υποστήριξη σε παιδιά και ενήλικες καλέστε την «Ευρωπαϊκή Γραμμή Υποστήριξης Παιδιών 116 111».

Περισσότερες πληροφορίες:
«Το Χαμόγελο του Παιδιού»
Τηλ. 11040
press@hamogelo.gr

FACEBOOK
TWITTER
LINKEDIN

Πηγή: skai.gr

Ετικέτες: ΕΛΛΑΔΑΣΚΑΙ
Next Post
Μετατέθηκε για 19/3 η κλήρωση των play offs & play outs της Super League 2

Μετατέθηκε για 19/3 η κλήρωση των play offs & play outs της Super League 2

Ακούω ζωντανά ΣΚΑΙ ΚΡΗΤΗΣ 92.1
Πες την άποψη σου
creta24.gr
Creta Media Group
Καφές Δανδάλη Ο Νούμερο 1 καφές της Κρήτης
ΣΚΑΪ HYBRID

Νέα άρθρα

Βορίζια: Συνεχίζουν να αναζητούν τον βαρύ οπλισμό οι Αρχές – Τα νέα στοιχεία

Βορίζια: Συνεχίζουν να αναζητούν τον βαρύ οπλισμό οι Αρχές – Τα νέα στοιχεία

11 Νοεμβρίου, 2025
Το Ηράκλειο γιορτάζει: Πλήθος κόσμου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά – Φωτογραφίες

Το Ηράκλειο γιορτάζει: Πλήθος κόσμου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά – Φωτογραφίες

11 Νοεμβρίου, 2025

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες – Πότε κλείνει ο ΒΟΑΚ

    Παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες – Πότε κλείνει ο ΒΟΑΚ

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Μαν. Χνάρης: «Ανάκληση της απόσπασης της Αντιεισαγγελέως από το Πρωτοδικείο Ρεθύμνου στο Πρωτοδικείο Ηρακλείου»

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Ο Ηρακλής Νύκταρης μιλά για το μακελειό στα Βορίζια και τους άγραφους νόμους στην Κρήτη

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Βαρύ πένθος στο δήμο Ρεθύμνου για την υπάλληλο που έφυγε από τη ζωή

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Βορίζια: Φραστικό επεισόδιο ανάμεσα στις οικογένειες μια εβδομάδα μετά το μακελειό (βίντεο)

    0 shares
    Share 0 Tweet 0

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων
ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 FM
Creta Media Group

Ο ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 από το 1995 βρίσκεται δίπλα στον συνειδητοποιημένο ακροατή προσφέροντας του έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση αλλά και ποιοτική ψυχαγωγία.

Κατηγορίες

  • BUSINESS
  • CINEMA
  • Uncategorized
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Καιρός
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΥΓΕΙΑ

Ακολουθήστε μας

 

Παραγωγή website
metrovista creative media

  • Ο Σταθμός
  • Διαφήμιση
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Απορρήτου

© 2020 ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 FM, Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ

© 2020 ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 FM, Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Create New Account!

Fill the forms below to register

All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε αυτόν τον ιστότοπο, δίνετε τη συγκατάθεσή σας για χρήση cookies. Επισκεφτείτε την Πολιτική απορρήτου μας.

Πες μας

την άποψή σου...