
Η Ουκρανία δεν έχει “καμία αντίρρηση” για την αμερικανική απάντηση στις ρωσικές απαιτήσεις ασφαλείας, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της ουκρανικής διπλωματίας Ντμίτρο Κουλέμπα.
“Είδαμε τη γραπτή απάντηση των Ηνωμένων Πολιτειών προτού παραδοθεί στη Ρωσία. Καμία αντίρρηση από ουκρανικής πλευράς”, ανέφερε ο Κουλέμπα σε ανάρτησή του στο Twitter.
We had seen the written response of the U.S. before it was handed over to Russia. No objections on the Ukrainian side. Important that the U.S. remains in close contact with Ukraine before and after all contacts with Russia. No decisions on Ukraine without Ukraine. Golden rule.
— Dmytro Kuleba (@DmytroKuleba) January 27, 2022
Η Ουκρανία βρίσκεται στην καρδιά μιας διπλωματικής κρίσης, με τη Δύση να κατηγορεί τη Μόσχα ότι ετοιμάζεται να εισβάλει στη γειτονική χώρα, ενώ η Ρωσία λέει ότι απειλείται από τους Δυτικούς και ζήτησε εγγυήσεις ότι το Κίεβο δεν θα γίνει δεκτό στο ΝΑΤΟ.
Οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ απέρριψαν, όπως αναμενόταν, επίσημα χθες, Τετάρτη, σημεία-κλειδιά των απαιτήσεων της Μόσχας: το τέλος της πολιτικής διεύρυνσης της Ατλαντικής Συμμαχίας και μια επιστροφή στην στρατιωτική ανάπτυξή της στα σύνορα του 1997.
Η Ρωσία επεφύλαξε σήμερα ψυχρή υποδοχή στην απόρριψη από την Ουάσινγκτον των απαιτήσεων της για την ασφάλεια,, ωστόσο τα δύο στρατόπεδα κράτησαν ανοικτή την πόρτα του διαλόγου.
“Είναι σημαντικό οι Ηνωμένες Πολιτείες να παραμείνουν σε στενή επαφή με την Ουκρανία πριν και μετά όλες τις επαφές με τη Ρωσία. Όχι αποφάσεις για την Ουκρανία χωρίς την Ουκρανία. Χρυσός κανόνας”, εκτίμησε από την πλευρά του ο Κουλέμπα.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις