Δευτέρα, 29 Δεκεμβρίου, 2025
  • Ακούστε LIVE!
  • Επικοινωνία
Όλοι μαζί μπορούμε
No Result
View All Result
ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 FM - Ενημερωτικός Ραδιοφωνικός Σταθμός - Ηράκλειο, Κρήτης
  • Αρχική
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ

    Παραγωγοί

    Συντελεστές του ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 FM και ΣΚΑΪ 100.3 FM

    Πρόγραμμα

    Το ημερήσιο πρόγραμμα του σταθμού.

    Διαφημιστείτε στον
    ΣΚΑΙ ΚΡΗΤΗΣ

    Ο Σκάι Κρήτης στηρίζει την τοπική αγορά παρέχοντας μοναδικές ευκαιρίες προβολής σε όλες τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες.

    Επικοινωνια

    Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας
    στο τηλέφωνο 2810 22 52 52

    Το κεντρικό μας e-mail είναι: skaikritis@otenet.gr

  • Αρχική
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ

    Παραγωγοί

    Συντελεστές του ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 FM και ΣΚΑΪ 100.3 FM

    Πρόγραμμα

    Το ημερήσιο πρόγραμμα του σταθμού.

    Διαφημιστείτε στον
    ΣΚΑΙ ΚΡΗΤΗΣ

    Ο Σκάι Κρήτης στηρίζει την τοπική αγορά παρέχοντας μοναδικές ευκαιρίες προβολής σε όλες τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες.

    Επικοινωνια

    Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας
    στο τηλέφωνο 2810 22 52 52

    Το κεντρικό μας e-mail είναι: skaikritis@otenet.gr

No Result
View All Result
ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 FM - Ενημερωτικός Ραδιοφωνικός Σταθμός - Ηράκλειο, Κρήτης
LIVE!
No Result
View All Result

Τραμπ: Το ελικόπτερο Blackhawk πετούσε πολύ ψηλά

πριν 11 μήνες
στην κατηγορία ΚΟΣΜΟΣ
Reading Time: 1λεπτά
0 0
0
5
ΠΡΟΒΟΛΕΣ

ΆλλαΣχετικά άρθρα

Η Βουλγαρία προετοιμάζεται για την ένταξη στην ευρωζώνη – Ενθουσιασμός αλλά και καχυποψία στη χώρα

Η Βουλγαρία προετοιμάζεται για την ένταξη στην ευρωζώνη – Ενθουσιασμός αλλά και καχυποψία στη χώρα

πριν 1 ώρα
Κρεμλίνο: Σύντομα νέα επικοινωνία Τραμπ-Πούτιν - Η «σύγκρουση» τελειώνει και με επίτευξη των στόχων μας

Κρεμλίνο: Σύντομα νέα επικοινωνία Τραμπ-Πούτιν – Η «σύγκρουση» τελειώνει και με επίτευξη των στόχων μας

πριν 2 ώρες
Νέα εποχή για τα ταχυδρομεία της Δανίας: Σταματούν να μοιράζουν γράμματα, διανέμουν μόνο δέματα

Νέα εποχή για τα ταχυδρομεία της Δανίας: Σταματούν να μοιράζουν γράμματα, διανέμουν μόνο δέματα

πριν 2 ώρες
Βρετανία: Πολιτική θύελλα για τον ακτιβιστή Άλαα Αμπντ ελ-Φατάχ μετά την αποκάλυψη ακραίων αναρτήσεων

Βρετανία: Πολιτική θύελλα για τον ακτιβιστή Άλαα Αμπντ ελ-Φατάχ μετά την αποκάλυψη ακραίων αναρτήσεων

πριν 3 ώρες

«Το ελικόπτερο Blackhawk πετούσε πολύ ψηλά, κατά πολύ. Ήταν πολύ πάνω από το όριο των 60 μέτρα. Δεν είναι πραγματικά πολύ περίπλοκο για να το καταλάβεις»

Πολύ ψηλότερα από αυτό που έπρεπε πετούσε το στρατιωτικό ελικόπτερο που ενεπλάκη στη συντριβή στην Ουάσιγκτον, τη στιγμή του δυστυχήματος στο οποίο σκοτώθηκαν 67 άνθρωποι δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ την Παρασκευή.

Ειδικότερα, ανέφερε ότι «το ελικόπτερο Blackhawk πετούσε πολύ ψηλά, κατά πολύ. Ήταν πολύ πάνω από το όριο των 200 ποδιών (60 μέτρων). Αυτό δεν είναι πραγματικά πολύ περίπλοκο για να το καταλάβεις, σωστά;;»είπε ο Τραμπ σε ανάρτησή του στο Truth Social. Το δυστύχημα παραμένει υπό έρευνα από τις ομοσπονδιακές αρχές μεταφορών.

Συνεχείς οι προειδοποιήσεις για ελλείψεις σε ελεγκτές

Λίγες ώρες μετά την ανάκτηση των μαύρων κουτιών από το επιβατικό αεροσκάφος της American Airlines τα οποία αναμένεται να δώσουν απαντήσεις στα αίτια της συντριβής, οι ερευνητές σχεδιάζουν για σήμερα Παρασκευή να ανακτήσουν από τον ποταμό Potomac τα συντρίμμια από τα δύο αεροσκάφη. 

Δύτες θα προσπαθήσουν να «σώσουν το αεροσκάφος» ώστε να βρουν επιπλέον στοιχεία, δήλωσε η πυροσβεστική υπηρεσία της Ουάσιγκτον.

Το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας Μεταφορών μελετά τον καταγραφέα φωνής στο πιλοτήριο και τον καταγραφέα δεδομένων πτήσης από το αεροπλάνο CRJ700, το οποίο μετέφερε 60 επιβάτες και τέσσερα μέλη του πληρώματος. Όλοι έχασαν τη ζωή τους όπως επίσης και τα τρία μέλη του πληρώματος του ελικοπτέρου.

Οι αρχές δεν έχουν εντοπίσει τον λόγο της σύγκρουσης ωστόσο, ο στρατός είπε ότι το μέγιστο υψόμετρο για τη διαδρομή που ακολουθούσε το ελικόπτερο ήταν τα 61 μέτρα, αλλά μπορεί να πετούσε και ψηλότερα. Η σύγκρουση σημειώθηκε σε ύψος περίπου 91 μέτρα, σύμφωνα με τον ιστότοπο παρακολούθησης πτήσεων FlightRadar24.

Οι ραδιοεπικοινωνίες έδειξαν ότι οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας ειδοποίησαν το ελικόπτερο για το αεροσκάφος το οποίο και πλησίαζε και το διέταξαν να αλλάξει πορεία.

Επιπλέον, έγινε χθες γνωστό ότι την στιγμή του δυστυχήματος εργαζόταν ένας ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας, αντί για δύο που θα έπρεπε, μια κατάσταση που θεωρείται «μη φυσιολογική» αλλά είχε κριθεί επαρκής λόγο του ότι δεν υπήρχε μεγάλος όγκος δουλειάς.

Συνεχείς προειδοποιήσεις

Ωστόσο, οι προειδοποιήσεις για τις ελλείψεις που υπήρχαν ήταν συνεχείς, επισημαίνει σε δημοσίευμά του το Politico, και εγείρουν ερωτήματα σχετικά με την αεροπορική ασφάλεια.

Η πανδημία του Covid επιδείνωσε μια πανεθνική έλλειψη ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας, μόνο που η ζήτηση για αεροπορικά ταξίδια εκτοξεύτηκε μόλις οι πολίτες επέστρεψαν στους κανονικούς τους ρυθμούς. 

«Γνωρίζαμε ότι έχουμε μια σοβαρή έλλειψη ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας και πολλοί από αυτούς αναγκάζονται να εργάζονται υπερωρίες, συχνά εργάζονται κουρασμένοι – γι αυτό φταίει κυρίως το Κογκρέσο», δήλωσε ο πρώην Δημοκρατικός βουλευτής Peter DeFazio, που ήταν πρόεδρος στην Επιτροπή Μεταφορών της Βουλής για τέσσερα χρόνια έως το 2023.

« Σε αυτή την περίπτωση δεν γνώριζα ότι υπήρχαν προβλήματα», πρόσθεσε ο DeFazio. Ωστόσο, σημείωσε ότι το National Transportation Safety Board, η ανεξάρτητη ομοσπονδιακή υπηρεσία που ηγείται της έρευνας για τη συντριβή της Τετάρτης, «προειδοποιεί επίμονα για αυτό».

Η πρόεδρος του NTSB, Jennifer Homendy, ήταν μεταξύ εκείνων που δεν είχαν σταματήσει ούτε λεπτό να φωνάζουν για τα προβλήματα, λέγοντας στους δημοσιογράφους στα τέλη του 2023 ότι το σύστημα εναέριας κυκλοφορίας χρειαζόταν “ανακούφιση”, η οποία θα μπορούσε να έρθει με τη μορφή αυξημένης χρηματοδότησης για ελεγκτές ή βελτίωση της τεχνολογίας».

«Κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου, χρειαζόμαστε δράση», είχε δηλώσει τότε ο Homendy.  «Δεν θέλω να ακούω για συνόδους κορυφής – διάολε, κάνε κάτι» είχε πει. 

Η αεροπορική βιομηχανία χαρακτήρισε το σύστημα ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας «χαλασμένο», ενώ μια ανεξάρτητη ομάδα εμπειρογνωμόνων στον τομέα της αεροπορίας κατηγόρησε το «επαναλαμβανόμενο αδιέξοδο» στο Κογκρέσο ότι δυσκολεύει την FAA να κάνει τη δουλειά της.

Η FAA έχει επίσης αντιμετωπίσει επανειλημμένα ερωτήματα από το 2018 σχετικά με το εάν εφαρμόζει αρκετά αυστηρό έλεγχο στους κατασκευαστές αεροσκαφών όπως στην Boeing.

Η FAA έχει στρέψει την προσοχή της στην έλλειψη εργατικού δυναμικού της τους τελευταίους μήνες – ο οργανισμός, με περίπου 45.000 υπαλλήλους, είναι υποστελεχωμένος από περίπου 3.000 ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας σε εθνικό επίπεδο – με συνεχείς προσπάθειες για την αύξησή τους με συλλογικές συνεργασίες και μέγιστη εκπαίδευση στην ακαδημία του στην Οκλαχόμα. 

Πηγή: skai.gr

Ετικέτες: ΚΟΣΜΟΣΣΚΑΙ
Next Post
Συνάντηση Περιφερειάρχη Κρήτης με τον Δήμαρχο Γόρτυνας

Συνάντηση Περιφερειάρχη Κρήτης με τον Δήμαρχο Γόρτυνας

Ακούω ζωντανά ΣΚΑΙ ΚΡΗΤΗΣ 92.1
Πες την άποψη σου
creta24.gr
Creta Media Group
Καφές Δανδάλη Ο Νούμερο 1 καφές της Κρήτης
ΣΚΑΪ HYBRID

Νέα άρθρα

Υποδέχονται το νέο έτος και βραβεύουν τους επιτυχόντες στην τριτοβάθμια εκπαίδευση στον δ. Πλατανιά

29 Δεκεμβρίου, 2025
ΠΑΓΝΗ: Mόλις ένας νοσηλευτής για περίπου 50 ασθενείς!

ΠΑΓΝΗ: Mόλις ένας νοσηλευτής για περίπου 50 ασθενείς!

29 Δεκεμβρίου, 2025

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Αλέξης Τσικόπουλος: 17 ημέρες αγωνίας για τον 33χρονο γιατρό που αγνοείται στην Κρήτη

    Αλέξης Τσικόπουλος: 17 ημέρες αγωνίας για τον 33χρονο γιατρό που αγνοείται στην Κρήτη

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Εορταστικό ωράριο: Πότε ανοίγουν ξανά τα καταστήματα στο Ηράκλειο – Πώς θα λειτουργήσουν την Κυριακή

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Ηράκλειο: Αυτό είναι το εορταστικό ωράριο – Ποιες Κυριακές θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Αλέξης Τσικόπουλος: «Περιμένουμε σήμερα να μάθουμε αν είναι ζωντανός», λέει ο πατέρας του αγνοούμενου γιατρού

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Κλιματική κρίση: Ο στόχος του 1,5°C κινδυνεύει να αποτύχει, προειδοποιεί ο ΓΓ του ΟΗΕ Γκουτέρες

    0 shares
    Share 0 Tweet 0

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων
ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 FM
Creta Media Group

Ο ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 από το 1995 βρίσκεται δίπλα στον συνειδητοποιημένο ακροατή προσφέροντας του έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση αλλά και ποιοτική ψυχαγωγία.

Κατηγορίες

  • BUSINESS
  • CINEMA
  • Uncategorized
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Καιρός
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΥΓΕΙΑ

Ακολουθήστε μας

 

Παραγωγή website
metrovista creative media

  • Ο Σταθμός
  • Διαφήμιση
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Απορρήτου

© 2020 ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 FM, Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ

© 2020 ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 FM, Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Create New Account!

Fill the forms below to register

All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε αυτόν τον ιστότοπο, δίνετε τη συγκατάθεσή σας για χρήση cookies. Επισκεφτείτε την Πολιτική απορρήτου μας.

Πες μας

την άποψή σου...