Παρασκευή, 23 Ιανουαρίου, 2026
  • Ακούστε LIVE!
  • Επικοινωνία
Όλοι μαζί μπορούμε
No Result
View All Result
ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 FM - Ενημερωτικός Ραδιοφωνικός Σταθμός - Ηράκλειο, Κρήτης
  • Αρχική
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ

    Παραγωγοί

    Συντελεστές του ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 FM και ΣΚΑΪ 100.3 FM

    Πρόγραμμα

    Το ημερήσιο πρόγραμμα του σταθμού.

    Διαφημιστείτε στον
    ΣΚΑΙ ΚΡΗΤΗΣ

    Ο Σκάι Κρήτης στηρίζει την τοπική αγορά παρέχοντας μοναδικές ευκαιρίες προβολής σε όλες τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες.

    Επικοινωνια

    Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας
    στο τηλέφωνο 2810 22 52 52

    Το κεντρικό μας e-mail είναι: skaikritis@otenet.gr

  • Αρχική
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ

    Παραγωγοί

    Συντελεστές του ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 FM και ΣΚΑΪ 100.3 FM

    Πρόγραμμα

    Το ημερήσιο πρόγραμμα του σταθμού.

    Διαφημιστείτε στον
    ΣΚΑΙ ΚΡΗΤΗΣ

    Ο Σκάι Κρήτης στηρίζει την τοπική αγορά παρέχοντας μοναδικές ευκαιρίες προβολής σε όλες τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες.

    Επικοινωνια

    Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας
    στο τηλέφωνο 2810 22 52 52

    Το κεντρικό μας e-mail είναι: skaikritis@otenet.gr

No Result
View All Result
ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 FM - Ενημερωτικός Ραδιοφωνικός Σταθμός - Ηράκλειο, Κρήτης
LIVE!
No Result
View All Result

Τριμερής Ρωσίας – Ουκρανίας – ΗΠΑ στο Άμπου Ντάμπι: Άλυτος γρίφος το εδαφικό

πριν 6 ώρες
στην κατηγορία ΚΟΣΜΟΣ
Reading Time: 1λεπτά
0 0
0
7
ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Οι διαπραγματευτές της Ρωσίας, της Ουκρανίας και των ΗΠΑ θα πραγματοποιήσουν συνομιλίες στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα την Παρασκευή, στην πρώτη συνάντηση στην οποία θα συμμετέχουν και οι τρεις χώρες από τότε που η Μόσχα ξεκίνησε την πλήρη εισβολή της πριν από σχεδόν τέσσερα χρόνια.

Το Κρεμλίνο επιβεβαίωσε ότι Ρώσοι αξιωματούχοι θα συμμετάσχουν στις συνομιλίες στο Αμπού Ντάμπι, μετά από συνάντηση του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν με Αμερικανούς απεσταλμένους στη Μόσχα.

Η Ρωσία χαρακτήρισε τις συνομιλίες αυτές «χρήσιμες από κάθε άποψη», σημειώνοντας όμως και ότι δεν θα είναι δυνατή η επίτευξη μακροπρόθεσμης ειρηνευτικής συμφωνίας έως ότου επιλυθούν τα εδαφικά ζητήματα.

ΆλλαΣχετικά άρθρα

Καινούριες Cadillac και νέο Air Force One για τον Τραμπ

Καινούριες Cadillac και νέο Air Force One για τον Τραμπ

πριν 3 ώρες
Σήμερα στη Ρώμη η κηδεία του Valentino - Το τελεταίο χειροκρότημα για τον εμβληματικό μόδιστρο

Σήμερα στη Ρώμη η κηδεία του Valentino – Το τελεταίο χειροκρότημα για τον εμβληματικό μόδιστρο

πριν 4 ώρες
Εντυπωσιακές, νυχτερινές εικόνες: Η ολυμπιακή φλόγα διασχίζει τη Βενετία μέσα σε γόνδολα

Εντυπωσιακές, νυχτερινές εικόνες: Η ολυμπιακή φλόγα διασχίζει τη Βενετία μέσα σε γόνδολα

πριν 5 ώρες
Μερτς - Μελόνι: Το νέο ισχυρό δίδυμο της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Μερτς – Μελόνι: Το νέο ισχυρό δίδυμο της Ευρωπαϊκής Ένωσης

πριν 5 ώρες

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι μιλώντας νωρίτερα στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός επέκρινε τους ευρωπαίους συμμάχους για την έλλειψη «πολιτικής βούλησης» να αναλάβουν δράση κατά της Ρωσίας.

Στη συνάντηση της Πέμπτης με τον Πούτιν και δύο άλλους Ρώσους αξιωματούχους συμμετείχαν τρεις εκπρόσωποι των ΗΠΑ, μεταξύ των οποίων ο Στιβ Γουίτκοφ και ο γαμπρός του Ντόναλντ Τραμπ, Τζάρετ Κούσνερ.

Кремль опубликовал кадры встречи Владимира Путина со спецпосланником президента США Стивеном Уиткоффом и предпринимателем Джаредом Кушнером:https://t.co/4v2u3Scor7

Видео: Kremlin. ru pic.twitter.com/S3rz1oc4p1

— ТАСС (@tass_agency) January 22, 2026

Ο σύμβουλος του Κρεμλίνου Γιούρι Ουσάκοφ χαρακτήρισε τις συνομιλίες «ουσιαστικές, εποικοδομητικές και πολύ ειλικρινείς», αλλά επανέλαβε ότι οποιαδήποτε συμφωνία για διαρκή ειρήνη δεν θα είναι εφικτή χωρίς την επίλυση των εδαφικών ζητημάτων. «Μέχρι να επιτευχθεί αυτό, η Ρωσία θα συνεχίσει να επιδιώκει τους στόχους της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης», δήλωσε, αναφερόμενος στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Ο Ουσάκοφ πρόσθεσε πως ο Πούτιν τόνισε ότι η Ρωσία «ενδιαφέρεται ειλικρινά» για μια διπλωματική λύση.

«Χωρίς την επίλυση του εδαφικού ζητήματος σύμφωνα με τη φόρμουλα που συμφωνήθηκε στο Άνκορατζ, δεν υπάρχει ελπίδα για επίτευξη μακροπρόθεσμης λύσης», δήλωσε, αναφερόμενος στη σύνοδο κορυφής μεταξύ Τραμπ και Πούτιν στην Αλάσκα πέρυσι.

Ο Γουίτκοφ δήλωσε πέρυσι ότι η Ρωσία είχε συμφωνήσει να επιτρέψει στις ΗΠΑ και την Ευρώπη να δώσουν στην Ουκρανία «ισχυρές» εγγυήσεις ασφαλείας στο πλαίσιο μιας πιθανής ειρηνευτικής συμφωνίας.

Μετά τη συνάντησή του με τον Τραμπ στο Νταβός, ο Ζελένσκι κατέστησε επίσης σαφές ότι το μελλοντικό καθεστώς των εδαφών στην ανατολική Ουκρανία παραμένει ένα άλυτο ζήτημα πριν από τις συνομιλίες στο Αμπού Ντάμπι.

«Όλα περιστρέφονται γύρω από το εδαφικό. Είναι το ζήτημα που παραμένει άλυτο», δήλωσε ο Ζελένσκι σε δημοσιογράφους στο Νταβός, προσθέτοντας ότι «οι Ρώσοι πρέπει να είναι έτοιμοι για συμβιβασμούς, όχι μόνο η Ουκρανία».

Τα σημεία διαφωνίας στο εδαφικό ζήτημα περιλαμβάνουν το αίτημα της Ρωσίας να παραχωρήσει η Ουκρανία το 25% της περιοχής του Ντόνετσκ που εξακολουθεί να ελέγχει το Κίεβο.

Ο Ζελένσκι αστειεύτηκε στο Νταβός πως ελπίζει τα ΗΑΕ να γνωρίζουν για την προγραμματισμένη συνάντηση της Παρασκευής, αλλά για να δείξει τη σοβαρότητα των συνομιλιών, όρισε μερικούς από τους ανώτερους αξιωματούχους του ως μέλη της ουκρανικής διαπραγματευτικής ομάδας.

Ο επικεφαλής του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας της χώρας, Ρουστέμ Ουμέροφ, είχε ήδη συνομιλίες με αξιωματούχους των ΗΠΑ στο Νταβός, μαζί με τον Κύριλο Μπουντάνοφ, επικεφαλής του γραφείου του Ζελένσκι, και τον διαπραγματευτή Ντέιβιντ Αραχάμια. Στις Ηνωμένες Αραβικές Εμιράτες θα τους συναντήσει ο αρχηγός του γενικού επιτελείου, Αντρέι Χνάτοφ.

Από τη ρωσική πλευρά, η αντιπροσωπεία στο Αμπού Ντάμπι θα ηγείται από τον στρατηγό Ιγκόρ Κοστιούκοφ, διευθυντή της ρωσικής υπηρεσίας στρατιωτικών πληροφοριών GRU, ενώ ο απεσταλμένος για επενδύσεις Κιρίλ Ντμίτριεφ θα συναντηθεί ξεχωριστά με τον Γουίτκοφ για να συζητήσουν οικονομικά θέματα.

Ο Ζελένσκι δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι το 20 σημείων σχέδιο των ΗΠΑ για τον τερματισμό του πολέμου ήταν έτοιμο κατά 90% και ότι η θέση της Ουκρανίας σχετικά με το Ντονμπάς, στην ανατολική Ουκρανία, ήταν διαφορετική από αυτή της Ρωσίας.

Έχει προτείνει την απομάκρυνση στρατευμάτων σε βάθος έως και 40 χιλιομέτρων από την περιοχή, ώστε να δημιουργηθεί μια οικονομική ζώνη στο Ντονμπάς, υπό την προϋπόθεση ότι το ίδιο θα πράξει και η Ρωσία.

Η αμερικανική πρόταση για την βιομηχανική καρδιά της Ουκρανίας στο Ντονμπάς είναι η δημιουργία μιας αποστρατιωτικοποιημένης και ελεύθερης οικονομικής ζώνης σε αντάλλαγμα για εγγυήσεις ασφαλείας για το Κίεβο.

Ο Ζελένσκι δήλωσε επίσης στους δημοσιογράφους στο Νταβός ότι έχει καταλήξει σε συμφωνία με τον Τραμπ σχετικά με μελλοντικές εγγυήσεις ασφαλείας των ΗΠΑ για την Ουκρανία σε περίπτωση συμφωνίας. Ο Ουκρανός πρόεδρος δεν έδωσε λεπτομέρειες, αλλά είπε ότι θα πρέπει να υποβληθεί στο Κογκρέσο των ΗΠΑ και στο ουκρανικό κοινοβούλιο πριν από την υπογραφή.

Ο Ζελένσκι είχε αρχικά ακυρώσει το ταξίδι του στο Νταβός για να διαχειριστεί τις συνέπειες των ρωσικών πληγμάτων στις ενεργειακές υποδομές του Κιέβου, τα οποία άφησαν εκτεταμένες περιοχές της πρωτεύουσας χωρίς θέρμανση, νερό ή ηλεκτροδότηση, στη σφοδρότερη μέχρι στιγμής χειμερινή περίοδο των σχεδόν τεσσάρων ετών από την έναρξη του πολέμου.

Ένα άλλο «αγκάθι» για τον Ζελένσκι είναι ο μελλοντικός έλεγχος του τεράστιου πυρηνικού σταθμού της Ζαπορίζια, ο οποίος καταλήφθηκε από τη Ρωσία τον Μάρτιο του 2022.

Πηγή: skai.gr

Ετικέτες: ΚΟΣΜΟΣΣΚΑΙ
Next Post
Οι Ευρωπαίοι πήραν το μάθημά τους: Πρέπει να πορευτούν μόνοι τους

Οι Ευρωπαίοι πήραν το μάθημά τους: Πρέπει να πορευτούν μόνοι τους

Ακούω ζωντανά ΣΚΑΙ ΚΡΗΤΗΣ 92.1
Πες την άποψη σου
creta24.gr
Creta Media Group
Καφές Δανδάλη Ο Νούμερο 1 καφές της Κρήτης
ΣΚΑΪ HYBRID

Νέα άρθρα

Συνεργασία Δ.Ηρακλείου και Κέντρου Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Εφήβων

Συνεργασία Δ.Ηρακλείου και Κέντρου Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Εφήβων

23 Ιανουαρίου, 2026
Άμεσα μέτρα στήριξης των ελαιοπαραγωγών ζήτησαν ο Φραγκίσκος Παρασύρης και ο Μανώλης Χνάρης

Άμεσα μέτρα στήριξης των ελαιοπαραγωγών ζήτησαν ο Φραγκίσκος Παρασύρης και ο Μανώλης Χνάρης

23 Ιανουαρίου, 2026

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Ο Κομπότης και τα εισιτήρια του ημιτελικού στη Λιβαδειά

    Ο Κομπότης και τα εισιτήρια του ημιτελικού στη Λιβαδειά

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Πώς θα μπορούσε να είναι σήμερα ο Αλέξης Τσικόπουλος – Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 33χρονου γιατρού!

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Jacky O: Βίντεο – ντοκουμέντο με τον μαυροφορεμένο άντρα να αφήνει τη βόμβα στην είσοδο

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Κακοκαιρία «προ των πυλών»: Κλειστά σχολεία σε Αχαΐα και Αιτωλοακαρνανία αύριο

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Όλη η αλήθεια για ΑΕΚ και Γ. Αποστολάκη

    0 shares
    Share 0 Tweet 0

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων
ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 FM
Creta Media Group

Ο ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 από το 1995 βρίσκεται δίπλα στον συνειδητοποιημένο ακροατή προσφέροντας του έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση αλλά και ποιοτική ψυχαγωγία.

Κατηγορίες

  • BUSINESS
  • CINEMA
  • Uncategorized
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Καιρός
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΥΓΕΙΑ

Ακολουθήστε μας

 

Παραγωγή website
metrovista creative media

  • Ο Σταθμός
  • Διαφήμιση
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Απορρήτου

© 2020 ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 FM, Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ

© 2020 ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 FM, Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Create New Account!

Fill the forms below to register

All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε αυτόν τον ιστότοπο, δίνετε τη συγκατάθεσή σας για χρήση cookies. Επισκεφτείτε την Πολιτική απορρήτου μας.

Πες μας

την άποψή σου...