Πέμπτη, 25 Δεκεμβρίου, 2025
  • Ακούστε LIVE!
  • Επικοινωνία
Όλοι μαζί μπορούμε
No Result
View All Result
ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 FM - Ενημερωτικός Ραδιοφωνικός Σταθμός - Ηράκλειο, Κρήτης
  • Αρχική
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ

    Παραγωγοί

    Συντελεστές του ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 FM και ΣΚΑΪ 100.3 FM

    Πρόγραμμα

    Το ημερήσιο πρόγραμμα του σταθμού.

    Διαφημιστείτε στον
    ΣΚΑΙ ΚΡΗΤΗΣ

    Ο Σκάι Κρήτης στηρίζει την τοπική αγορά παρέχοντας μοναδικές ευκαιρίες προβολής σε όλες τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες.

    Επικοινωνια

    Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας
    στο τηλέφωνο 2810 22 52 52

    Το κεντρικό μας e-mail είναι: skaikritis@otenet.gr

  • Αρχική
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ

    Παραγωγοί

    Συντελεστές του ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 FM και ΣΚΑΪ 100.3 FM

    Πρόγραμμα

    Το ημερήσιο πρόγραμμα του σταθμού.

    Διαφημιστείτε στον
    ΣΚΑΙ ΚΡΗΤΗΣ

    Ο Σκάι Κρήτης στηρίζει την τοπική αγορά παρέχοντας μοναδικές ευκαιρίες προβολής σε όλες τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες.

    Επικοινωνια

    Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας
    στο τηλέφωνο 2810 22 52 52

    Το κεντρικό μας e-mail είναι: skaikritis@otenet.gr

No Result
View All Result
ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 FM - Ενημερωτικός Ραδιοφωνικός Σταθμός - Ηράκλειο, Κρήτης
LIVE!
No Result
View All Result

Αναβιώνουν τα «όμορφα χωριά της Κρήτης»

πριν 1 έτος
στην κατηγορία ΚΡΗΤΗ
Reading Time: 2λεπτά
0 0
0
12
ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Με στόχο την ανάπτυξη της ενδοχώρας, του Τουρισμού, αλλά και τη συνολικότερη αναπτυξιακή προοπτική της Κρήτης, ο Δήμος Χερσονήσου έλαβε την πρωτοβουλία να αναβιώσει τον Σύνδεσμο «Τα Όμορφα Χωριά της Κρήτης».

 

Άμεσος σκοπός αναβίωσης του Συνδέσμου, που αποτέλεσε αρχικό όραμα του πρώην Δημάρχου Επισκοπής κ. Χάρη Ροδιτάκη, το οποίο και στηρίχθηκε από αρκετούς Καποδιστριακούς Δήμους στη συνέχεια, πριν από χρόνια, είναι η αξιοποίηση συγκριτικών πλεονεκτημάτων που έχουν οι εν λόγω οικισμοί, η προσέλκυση άμεσων κι έμμεσων πόρων μέσω της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Κράτους, αλλά και η δημιουργία σημείων αναφοράς σε κάθε γωνιά της Κρήτης, που θα επιτρέψει στο Σύνδεσμο -σε ένα δεύτερο χρόνο- να αποτελέσει μέρος ευρύτερων και παγκόσμιων Συνδέσμων.

ΆλλαΣχετικά άρθρα

Νέα άφιξη μεταναστών στην Κρήτη, ανήμερα των Χριστουγέννων – Ανάμεσά τους δύο μικρά παιδιά

Νέα άφιξη μεταναστών στην Κρήτη, ανήμερα των Χριστουγέννων – Ανάμεσά τους δύο μικρά παιδιά

πριν 1 ώρα
Χανιά: Ρεβεγιόν με σαρωτικούς ελέγχους από την Τροχαία Χανίων – Τσουχτερά πρόστιμα

Χανιά: Ρεβεγιόν με σαρωτικούς ελέγχους από την Τροχαία Χανίων – Τσουχτερά πρόστιμα

πριν 2 ώρες
Χριστούγεννα με συννεφιά και τοπικές βροχές στην Κρήτη

Χριστούγεννα με συννεφιά και τοπικές βροχές στην Κρήτη

πριν 3 ώρες
Χανιά: Δεν ήταν ο αγνοούμενος γιατρός στο βίντεο – Στο μηδέν οι έρευνες

Χανιά: Δεν ήταν ο αγνοούμενος γιατρός στο βίντεο – Στο μηδέν οι έρευνες

πριν 12 ώρες

«Η αναβίωση των όμορφων χωριών δεν αποτελεί μια τυπική επιδίωξη, αλλά ουσιαστική, καθώς επίσης κι ένα εργαλείο στα χέρια των δήμων το οποίο καλούμαστε να αξιοποιήσουμε για αντιμετωπίσουμε μια σειρά από προκλήσεις» δήλωσε κατά την εναρκτήρια ομιλία του στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης του Συνδέσμου, που πραγματοποιήθηκε στην έδρα των «Όμορφων Χωριών» στη Χερσόνησο, ο Δήμαρχος και οικοδεσπότης των Δήμων – μελών του Συνδέσμου κ. Ζαχαρίας Δοξαστάκης.

 

Ο κ. Δοξαστάκης έκανε λόγο για μια αναγκαιότητα στήριξης της προσπάθειας, που θα αποτελεί παράλληλα μια προσπάθεια προβολής, ανάπτυξης και αξιοποίησης οικισμών σε όλη την Κρήτη, ενώ επισήμανε πως το νέο κανονιστικό πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης έρχεται να στηρίξει σημαντικά τέτοιου είδους πρωτοβουλίες.

 

Κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης, ο πρώην Δήμαρχος Επισκοπής κ. Χάρης Ροδιτάκης και Πρόεδρος Δ/Σ «Εκπαιδευτική-Αναπτυξιακή ΠΛΟΗΓΟΣ» αναφέρθηκε στην έμπνευση κι αρχική υλοποίηση της προσπάθειας, αλλά και στα συγκριτικά πλεονεκτήματα που έχουν αντίστοιχες δράσεις στο εξωτερικό, με την Ιταλία να αποτελεί ένα από τα χαρακτηριστικότερα παραδείγματα καλών πρακτικών.

 

 

 

Προτεραιότητες

 

Μια σειρά από προτεραιότητες αναφορικά με το Σύνδεσμο «Τα Όμορφα Χωριά της Κρήτης» τέθηκαν στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης. Ειδικότερα, αποφασίστηκε μια πρώτη επαφή και συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Κρήτης, στη διάρκεια της οποίας και να τεθούν οι στόχοι, αλλά και να ζητηθούν συγκεκριμένοι πόροι για στοχευμένα έργα στους 15 οικισμούς που ανήκουν στον Σύνδεσμο. Σε ένα δεύτερο επίπεδο, αποφασίστηκε να αρχίσουν οι δράσεις για την ομαδοποίηση και κωδικοποίηση των οικισμών ως «Όμορφων Χωριών», αλλά και να προχωρήσει η οργάνωση κινήσεων κι εκδηλώσεων εξωστρέφειας σε όλα τα «Όμορφα Χωριά», συντονισμένα υπό την ομπρέλα του Συνδέσμου.

 

Αποφασίστηκε παράλληλα, να οργανωθεί ένα νέο πλαίσιο διασύνδεσης των οικισμών, κατάρτισης μελετών, αλλά και καταγραφής προτεραιοτήτων, που θα συνδέονται με ένα ταυτόχρονο διεκδικητικό πλαίσιο προς τα συναρμόδια Υπουργεία και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

 

Εκτίμηση όλων των παραβρισκόμενων ήταν πως η αναβίωση των «Όμορφων χωριών» είναι ένας ρεαλιστικός στόχος που μπορεί να εναρμονιστεί και να συνδεθεί με συνολικότερες δράσεις ενίσχυσης κι ανάδειξης της ενδοχώρας, τόνωσης εναλλακτικών μορφών Τουρισμού, αλλά και προώθησης βιωματικών εμπειριών για επισκέπτες.

 

 

Το νέο προεδρείο

 

 

Με ομόφωνη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Συνδέσμου «Τα Όμορφα Χωριά της Κρήτης» το νέο προεδρείο αποτελείται από τους:

 

Πρόεδρος: Εμμανουήλ Αϊλαμάκης (Δήμος Σητείας)

 

Αντιπρόεδρος: Γεωργία Πολυχρονάκη (Δήμος Αγίου Νικολάου)

 

Μέλος Εκτελεστικής Επιτροπής: Κωνσταντίνος Μανιουδάκης (Δήμος Φαιστού)

 

Μέλος Εκτελεστικής Επιτροπής: Εμμανουήλ Περισυνάκης (Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου)

 

Αναπληρωματικό μέλος Εκτελεστικής Επιτροπής: Αρτέμιος Κουτσαυτάκης (Δήμος Πλατανιά).

 

 

 

 

Τοποθετήσεις

 

Στο σύνολό τους οι συμμετέχοντες στη Γενική Συνέλευση συμφώνησαν στην αναβίωση κι ενδυνάμωση του Συνδέσμου, στην ανάπτυξή του, αλλά και στον καθορισμό μιας σειράς βιώσιμων και ρεαλιστικών στόχων.

 

Ειδικότερα, ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδος κ. Βασίλης Κεγκέρογλου έθεσε το πλαίσιο των διεκδικήσεων και των ρεαλιστικών στόχων στη βάση των επόμενων βημάτων.

 

Ο Αντιδήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου κ. Μάνος Περυσινάκης αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα ενίσχυσης του θεσμού και της ενδυνάμωσης του, σε ένα ευρύτερο πλαίσιο ανάπτυξης οικισμών της Κρήτης.

 

Ο πρόεδρος του ΔΣ Ανωγείων κ. Μιχάλης Δραμουντάνης μίλησε για την ανάγκη επιστροφής ανθρώπων στην ενδοχώρα και για τα κίνητρα εκ νέου ανάπτυξης μικρών οικισμών.

 

Ο αντιδήμαρχος Σητείας κ. Κώστας Λυμπερίου αναφέρθηκε στην εμπειρία που υπάρχει μέσα από τα Γεωπάρκα και στις καλές πρακτικές συνεργασίας που μπορούν να αναπτύξουν μεταξύ τους οι δήμοι στη βάση των «Όμορφων χωριών».

 

Η κ. Μαρία Χανιωτάκη από το Δήμο Αγίου Νικολάου, υποστήριξε πως στην προσπάθεια μπορούν να βοηθήσουν αρκετά οι άνθρωποι των χωριών, αλλά και οι πολιτιστικοί σύλλογοι, εκτιμώντας πως ο θεσμός των «Όμορφων Χωριών» μπορεί να αποτελέσει ένα ουσιαστικό εργαλείο ανάπτυξης.

 

Ο κ. Κώστας Μανιαδάκης από το Δήμο Φαιστού ανέφερε πως για την επιτυχία της δράσης πρέπει να γίνουν μικρά και σταθερά βήματα, με στόχο κάθε ένα χωριό να αξιοποιεί στο έπακρο το πλεονέκτημα συμμετοχής του στο Σύνδεσμο των «Όμορφων Χωριών».

 

Ο κ. Γιάννης Δαράκης από το Δήμο Πλατανιά, υποστήριξε πως η ανθρώπινη αλληλεπίδραση και η ανταλλαγή απόψεων μπορεί να συμβάλει στην ανάπτυξη των οικισμών, αλλά και να βοηθήσει στην προσέλκυση αναγκαίων οικονομικών πόρων.

 

Ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Βιάννου κ. Μιχαήλ Παπαδήμας, ανέφερε ότι είναι αναγκαίο οι οικισμοί της ενδοχώρας να βρουν νέα «εργαλεία» για να προχωρήσουν μπροστά με τα «Όμορφα Χωριά» να αποτελούν ένα από αυτά τα εργαλεία.

 

Η Αντιδήμαρχος του Δήμου Αγίου Νικολάου κ. Γεωργία Πολυχρονάκη, ανέφερε πως ο Σύνδεσμος μπορεί να δώσει τις προτάσεις, αλλά και την προοπτική για το πού μπορεί να φθάσει ο κάθε δήμος και ο κάθε οικισμός και να αποτελεί παράλληλα έναν οδηγό για τον καθορισμό των επόμενων κινήσεων.

 

 

 

 

 

 

Ποιοι Δήμοι Συμμετέχουν στο «Όμορφα Χωριά της Κρήτης»

 

Συνολικά 15 οικισμοί από 13 Καλλικρατικούς Δήμους όλης της Κρήτης, συμμετέχουν στον σύνδεσμο «Τα Όμορφα Χωριά της Κρήτης». Ειδικότερα στον Σύνδεσμο μετέχουν οι:

 

 

 

1. Δήμος Αγίου Νικολάου: Οικισμός Λίμνες

 

2. Δήμος Ιεράπετρας: Οικισμός Ανατολή

 

3. Δήμος Σητείας: Οικισμός Ζάκρος

 

4. Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου: Οικισμός Ψυχρό

 

5. Δήμος Μινώα Πεδιάδος: Οικισμός Σμάρι

 

6. Δήμος Γόρτυνας: Άγιος Θωμάς

 

7. Δήμος Χερσονήσου: Οικισμός Επισκοπή

 

8. Δήμος Γόρτυνας: Οικισμός Νύβριτος

 

9. Δήμος Φαιστού: Οικισμός Ζαρός

 

10. Δήμος Αρχανών – Αστερουσίων: Οικισμός Κάτω Αρχάνες

 

11. Δήμος Πλατανιά: Οικισμός Παλαιά Ρούματα (Αρχοντικό)

 

12. Δήμος Μυλοποτάμου: Οικισμός Πάνορμο

 

13. Δήμος Βιάννου: Οικισμός Άγιος Βασίλειος

 

14. Δήμος Ανωγείων: Οικισμός Σείσαρχα

 

15. Δήμος Χερσονήσου: Οικισμός Χερσονήσου

Το άρθρο “Αναβιώνουν τα «όμορφα χωριά της Κρήτης»“, δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά στο CRETA24.

Πηγή CRETA24

Ετικέτες: ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΗΡΑΚΛΕΙΟΚΟΙΝΩΝΙΑΚΡΗΤΗ
Next Post
Ανησυχία από τον Λευκό Οίκο για την Μέση Ανατολή μετά τη δολοφονία Χανίγια

Ανησυχία από τον Λευκό Οίκο για την Μέση Ανατολή μετά τη δολοφονία Χανίγια

Ακούω ζωντανά ΣΚΑΙ ΚΡΗΤΗΣ 92.1
Πες την άποψη σου
creta24.gr
Creta Media Group
Καφές Δανδάλη Ο Νούμερο 1 καφές της Κρήτης
ΣΚΑΪ HYBRID

Νέα άρθρα

Νέα άφιξη μεταναστών στην Κρήτη, ανήμερα των Χριστουγέννων – Ανάμεσά τους δύο μικρά παιδιά

Νέα άφιξη μεταναστών στην Κρήτη, ανήμερα των Χριστουγέννων – Ανάμεσά τους δύο μικρά παιδιά

25 Δεκεμβρίου, 2025
Χανιά: Ρεβεγιόν με σαρωτικούς ελέγχους από την Τροχαία Χανίων – Τσουχτερά πρόστιμα

Χανιά: Ρεβεγιόν με σαρωτικούς ελέγχους από την Τροχαία Χανίων – Τσουχτερά πρόστιμα

25 Δεκεμβρίου, 2025

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Ο Νετανιάχου διαστρεβλώνει το σχέδιο Τραμπ για τη Γάζα σε βιντεοσκοπημένη δήλωση από την Ουάσινγκτον

    Ο Νετανιάχου διαστρεβλώνει το σχέδιο Τραμπ για τη Γάζα σε βιντεοσκοπημένη δήλωση από την Ουάσινγκτον

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Ηράκλειο: Αυτό είναι το εορταστικό ωράριο – Ποιες Κυριακές θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Η συγκλονιστική ζωγραφιά για τα Τέμπη στο Matala Street Painting

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Αλέξης Τσικόπουλος: «Περιμένουμε σήμερα να μάθουμε αν είναι ζωντανός», λέει ο πατέρας του αγνοούμενου γιατρού

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Αλέξης Τσικόπουλος: 17 ημέρες αγωνίας για τον 33χρονο γιατρό που αγνοείται στην Κρήτη

    0 shares
    Share 0 Tweet 0

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων
ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 FM
Creta Media Group

Ο ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 από το 1995 βρίσκεται δίπλα στον συνειδητοποιημένο ακροατή προσφέροντας του έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση αλλά και ποιοτική ψυχαγωγία.

Κατηγορίες

  • BUSINESS
  • CINEMA
  • Uncategorized
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Καιρός
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΥΓΕΙΑ

Ακολουθήστε μας

 

Παραγωγή website
metrovista creative media

  • Ο Σταθμός
  • Διαφήμιση
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Απορρήτου

© 2020 ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 FM, Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ

© 2020 ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 FM, Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Create New Account!

Fill the forms below to register

All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε αυτόν τον ιστότοπο, δίνετε τη συγκατάθεσή σας για χρήση cookies. Επισκεφτείτε την Πολιτική απορρήτου μας.

Πες μας

την άποψή σου...