Δευτέρα, 1 Δεκεμβρίου, 2025
  • Ακούστε LIVE!
  • Επικοινωνία
Όλοι μαζί μπορούμε
No Result
View All Result
ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 FM - Ενημερωτικός Ραδιοφωνικός Σταθμός - Ηράκλειο, Κρήτης
  • Αρχική
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ

    Παραγωγοί

    Συντελεστές του ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 FM και ΣΚΑΪ 100.3 FM

    Πρόγραμμα

    Το ημερήσιο πρόγραμμα του σταθμού.

    Διαφημιστείτε στον
    ΣΚΑΙ ΚΡΗΤΗΣ

    Ο Σκάι Κρήτης στηρίζει την τοπική αγορά παρέχοντας μοναδικές ευκαιρίες προβολής σε όλες τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες.

    Επικοινωνια

    Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας
    στο τηλέφωνο 2810 22 52 52

    Το κεντρικό μας e-mail είναι: skaikritis@otenet.gr

  • Αρχική
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ

    Παραγωγοί

    Συντελεστές του ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 FM και ΣΚΑΪ 100.3 FM

    Πρόγραμμα

    Το ημερήσιο πρόγραμμα του σταθμού.

    Διαφημιστείτε στον
    ΣΚΑΙ ΚΡΗΤΗΣ

    Ο Σκάι Κρήτης στηρίζει την τοπική αγορά παρέχοντας μοναδικές ευκαιρίες προβολής σε όλες τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες.

    Επικοινωνια

    Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας
    στο τηλέφωνο 2810 22 52 52

    Το κεντρικό μας e-mail είναι: skaikritis@otenet.gr

No Result
View All Result
ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 FM - Ενημερωτικός Ραδιοφωνικός Σταθμός - Ηράκλειο, Κρήτης
LIVE!
No Result
View All Result

Δήμος Αθηναίων: Πάγωμα νέων αδειών με τα μπόνους για το ύψος των κτιρίων

πριν 2 έτη
στην κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ
Reading Time: 1λεπτά
0 0
0
20
ΠΡΟΒΟΛΕΣ

ΆλλαΣχετικά άρθρα

Συνεχίζεται τη Δευτέρα η ψηφοφορία στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών - Πόσοι ψήφισαν την Κυριακή

Συνεχίζεται τη Δευτέρα η ψηφοφορία στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών – Πόσοι ψήφισαν την Κυριακή

πριν 7 ώρες
Πανικός σε καφετέρια στη Νεάπολη Λακωνίας, από έκρηξη φιάλης υγραερίου

Πανικός σε καφετέρια στη Νεάπολη Λακωνίας, από έκρηξη φιάλης υγραερίου

πριν 7 ώρες
Συγκέντρωση αγροτών έξω από την Αστυνομία της Λάρισας για τους 3 συλληφθέντες συναδέλφους τους

Συγκέντρωση αγροτών έξω από την Αστυνομία της Λάρισας για τους 3 συλληφθέντες συναδέλφους τους

πριν 8 ώρες
Χωρίς ρεύμα έμεινε η Χάλκη – Πλωτός γερανός έκοψε τα υποθαλάσσια καλώδια

Χωρίς ρεύμα έμεινε η Χάλκη – Πλωτός γερανός έκοψε τα υποθαλάσσια καλώδια

πριν 9 ώρες

Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση, από σήμερα οι υπηρεσίες του δήμου θα εκδίδουν οικοδομικές άδειες μόνο όσες βασίζονται στις διατάξεις του Διατάγματος του 1955 ως προς τα μέγιστα επιτρεπόμενα ύψη οικοδομών. Παράλληλα καλούνται οι ιδιοκτήτες ακινήτων να μη ζητούν την έκδοση οικοδομικών άδειων, με ύψη κατά τον Νέο Οικοδομικό Κανονισμό και να προβούν σε αναθεώρηση αυτών

 

Το κρίσιμο ζήτημα της εφαρμογής των διατάξεων περί επιτρεπόμενων υψών στον δήμο Αθηναίων, κυριάρχησε κατά τη χθεσινή Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Η συζήτηση κράτησε πάνω από 1,5 ώρες, ενώ είχε προσκληθεί και ανέλυσε τη γνωμοδότησή του ο ομότιμος καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Νίκος Αλιβιζάτος, αλλά και η εκπρόσωπος των μηχανικών του δήμου, η οποία αναφέρθηκε εκτενώς στα προβλήματα που προκύπτουν και στους κινδύνους του δικού τους κλάδου.

Ο κ. Αλιβιζάτος, απευθυνόμενος στα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, τόνισε πως «είναι θέμα αρχής» και είπε μεταξύ άλλων: «Ο γενικός οικοδομικός κανονισμός, υποκαθιστά τα ειδικά πολεοδομικά διατάγματα; Αυτό είναι το κρίσιμο θέμα που έχετε μπροστά σας. Υπάρχει όμως και το θέμα ουσίας. Στόχος είναι να μη δημιουργηθούν τετελεσμένα γεγονότα. Η απόφαση του ΣτΕ για το ξενοδοχείο της Coco-mat κοντά στην Ακρόπολη, όπως ξέρετε, έχει βγει εδώ και 4 χρόνια και ακόμη να εκτελεστεί. Δηλαδή, το τετελεσμένο γεγονός το έχουμε μπροστά μας. Δεν εκτελούνται αυτές οι αποφάσεις. Για σκεφτείτε λοιπόν, να εφαρμοστεί ο ΝΟΚ τα επόμενα δύο ή τρία χρόνια μέχρι να βγει το Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο. Φοβάμαι πως θα έχει γίνει μία καταστροφή ανεπίτρεπτη».

Από τη δική του μεριά, ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας ανέφερε: «Το δίλημμα είναι αν θα συνεχίσουμε να ζούμε σε μία πόλη τσιμέντου ή θα αλλάξουμε ρότα και θα δημιουργήσουμε μία πόλη που θα αναπνεύσει. Η πόλη δεν αντέχει άλλο τσιμέντο και δεν αντέχει νέα μεγαθήρια. Είναι ένα κοινωνικό συμβόλαιο αυτό που σήμερα υπογράφεται. Και νομίζω ότι είναι μία ιστορική στιγμή για την παράταξη μας, για τη δημοτική Αρχή, αλλά και για την ΚΕΔΕ, γιατί ήταν ομόφωνο το ψήφισμά της να προχωρήσουμε αντιδρώντας στα νέα μεγαθήρια, τους ‘’πράσινους” ουρανοξύστες, οι οποίοι στην πραγματικότητα όπως επισημαίνει και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή χρησιμοποιούνται για ‘’green washing”. Εμείς σήμερα στεκόμαστε στο ύψος των περιστάσεων».

Στη παρέμβασή της η αντιδήμαρχος Αστικής Αναζωογόνησης και Ανθεκτικότητας Μάρω Ευαγγελίδου, σημείωσε: «Δεν είναι μόνο θεσμικό ή ζήτημα νομικής τάξεως, είναι και ζήτημα πολεοδομικό. Συνδέεται με τις ανάγκες της Αθήνας σήμερα, συνδέεται με το γεγονός ότι είμαστε σε μία κρίσιμη φάση, καθώς ξανασυζητάμε τις χρήσεις γης και τους όρους δόμησης μέσα από το τοπικό πολεοδομικό σχέδιο για τη θέσπιση του οποίου θα υπάρξει ευρεία διαβούλευση. Αυτό που καλούμαστε να κάνουμε στην πραγματικότητα είναι να υπερασπιστούμε την εφαρμογή της νομιμότητας στην Αθήνα».

Τελικά, το Δ.Σ. ενέκρινε κατά πλειοψηφία απόφαση, σύμφωνα με την οποία: «Στον δήμο Αθηναίων και μέχρι την έκδοση του Π.Δ. έγκρισης του ΤΠΣ, εφαρμόζεται αποκλειστικά το β.δ. της 30.8/9-9.1955, όπως τροποποιήθηκε μεταγενέστερα ως προς τα μέγιστα επιτρεπόμενα ύψη οικοδομών και όπως έχει κρίνει η απόφαση 705/2020 της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας και το Διοικητικό Εφετείο, η συμμόρφωση προς την οποία είναι υποχρεωτική. Εξαιρούνται οι περιοχές που διέπονται από ειδικά νεότερα Π.Δ.

– Καλούνται τα στελέχη της υπηρεσίας δόμησης να μην εκδίδουν βεβαιώσεις όρων δόμησης ή προεγκρίσεις δόμησης με ύψη ανώτερα των προβλεπομένων στο ανωτέρω β.δ. της 30.8/9.9.1955 όπως τροποποιήθηκε μεταγενέστερα, ή των ειδικών νεότερων Π.Δ. και εν γένει να απέχουν από την έκδοση οικοδομικών αδειών που εγκρίνουν την ανέγερση κτιρίων καθ’ υπέρβαση του επιτρεπόμενου κατά τα ανωτέρω ύψους, δεδομένου ότι υπέχουν ευθύνη για τη μη συμμόρφωση με τη νομολογία, όπως κρίθηκε με την υπ’ αριθμό 705/2020 Απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ.

– Καλούνται οι ιδιοκτήτες ακινήτων να μη ζητούν την έκδοση οικοδομικών άδειων, με ύψη κατά ΝΟΚ και να προβούν σε αναθεώρηση αυτών σύμφωνα με το β.δ. της 30.8/9-9.1955 όπως τροποποιήθηκε μεταγενέστερα, ακόμα και αν έχουν λάβει από την ΥΔΟΜ βεβαίωση όρων δόμησης με ύψη κατά ΝΟΚ, προς αποφυγή τετελεσμένων γεγονότων, που θα είναι βλαπτικά.

– Προς αποφυγήν δημιουργίας τετελεσμένων καταστάσεων, κρίνεται σκόπιμο, να μην γίνεται χρήση των ειδικών διατάξεων bonus (κίνητρα αύξησης της δόμησης) εντός της περιφέρειας του δήμου Αθηναίων έως ότου δημοσιευτεί η απόφαση της Ολομέλειας του Δικαστηρίου, εκτός αν η εφαρμογή τους προβλεφθεί με ΠΔ ειδικού ή τοπικού πολεοδομικού σχεδίου».

Στην Ημερησία Διάταξη υπήρχε και το θέμα της έγκρισης του νέου Κανονισμού Πρασίνου, ωστόσο αποφασίστηκε να μετατεθεί για μια άλλη συνεδρίαση, ώστε να γίνουν κάποιες τροποποιήσεις και κάποιες προσθήκες που τέθηκαν προς συζήτηση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες: ΕΛΛΑΔΑΣΚΑΙ
Next Post
Οι ΗΠΑ εκφράζουν ανησυχία για τις καταγγελίες περί βασανιστηρίων παλαιστινίων κρατουμένων στο Ισραήλ

Οι ΗΠΑ εκφράζουν ανησυχία για τις καταγγελίες περί βασανιστηρίων παλαιστινίων κρατουμένων στο Ισραήλ

Ακούω ζωντανά ΣΚΑΙ ΚΡΗΤΗΣ 92.1
Πες την άποψη σου
creta24.gr
Creta Media Group
Καφές Δανδάλη Ο Νούμερο 1 καφές της Κρήτης
ΣΚΑΪ HYBRID

Νέα άρθρα

Τραμπ: «Καλές πιθανότητες για συμφωνία Ουκρανίας-Ρωσίας» - Στη Μόσχα σήμερα ο Γουίτκοφ για συνάντηση με Πούτιν

Τραμπ: «Καλές πιθανότητες για συμφωνία Ουκρανίας-Ρωσίας» – Στη Μόσχα σήμερα ο Γουίτκοφ για συνάντηση με Πούτιν

1 Δεκεμβρίου, 2025
Συναγερμός στη Σενεγάλη: Κίνδυνος πετρελαιοκηλίδας από τουρκικό δεξαμενόπλοιο

Συναγερμός στη Σενεγάλη: Κίνδυνος πετρελαιοκηλίδας από τουρκικό δεξαμενόπλοιο

30 Νοεμβρίου, 2025

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Ισχυρός σεισμός αναστάτωσε Ηράκλειο και Ρέθυμνο

    Ισχυρός σεισμός αναστάτωσε Ηράκλειο και Ρέθυμνο

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Ηράκλειο: Αυτό είναι το εορταστικό ωράριο – Ποιες Κυριακές θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Μεγάλη φωτιά σε κατάστημα στο Ρέθυμνο – Βίντεο και φωτογραφίες

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Τηλεφώνημα για βόμβα στο River West

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Ηράκλειο: Σήμερα το τελευταίο “αντίο” στον Μάνο Μπαρκάτσα

    0 shares
    Share 0 Tweet 0

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων
ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 FM
Creta Media Group

Ο ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 από το 1995 βρίσκεται δίπλα στον συνειδητοποιημένο ακροατή προσφέροντας του έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση αλλά και ποιοτική ψυχαγωγία.

Κατηγορίες

  • BUSINESS
  • CINEMA
  • Uncategorized
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Καιρός
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΥΓΕΙΑ

Ακολουθήστε μας

 

Παραγωγή website
metrovista creative media

  • Ο Σταθμός
  • Διαφήμιση
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Απορρήτου

© 2020 ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 FM, Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ

© 2020 ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 FM, Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Create New Account!

Fill the forms below to register

All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε αυτόν τον ιστότοπο, δίνετε τη συγκατάθεσή σας για χρήση cookies. Επισκεφτείτε την Πολιτική απορρήτου μας.

Πες μας

την άποψή σου...