Για το φαινόμενο της οπλοκατοχής και της παραβατικότητας, κυρίως σε χωριά της κρητικής υπαίθρου, με αφορμή το αιματηρό περιστατικό στα Βορίζια, μίλησε στην τηλεόραση Creta ο έγκριτος δικηγόρος Φραγκίσκος Λαμπρινός
Κατέθεσε μάλιστα μία συγκεκριμένη πρόταση που θα μπορούσε να οδηγήσει την πολιτεία σε μία ολιστική αντιμετώπιση του φαινομένου.
Ο κ. Λαμπρινός εξέφρασε την ανάγκη να συνασπιστούν πολιτικές, αυτοδιοικητικές και κοινωνικές δυνάμεις της Κρήτης προκειμένου να υπογραφεί μία διακήρυξη που θα απαιτεί από την κυβέρνηση να παρέμβει.
“Το ζήτημα της οπλοκατοχής και της παραβατικότητας θα έπρεπε να είναι συνεχώς στην πρώτη γραμμή. Όλες οι δυνάμεις του τόπου, οι βουλευτές, οι αιρετοί της αυτοδιοίκησης αλλά και η ίδια η κοινωνία, πρέπει να συνασπιστούν και να υπογράψουν σήμερα μία διακήρυξη που θα απαιτεί από την κυβέρνηση να παρέμβει. Μόνο με αυτό τον τρόπο η πολιτεία θα υποχρεωθεί να διαθέσει χρόνο, χρήματα αλλά και δυνάμεις για να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Λαμπρινός.
Για τα περιστατικά βίας και τις λεγόμενες «βεντέτες» πρέπει να αλλάξουν νοοτροπίες και συμπεριφορές οι οποίες σχεδόν πάντα εχουν τραγικά αποτελέσματα – την απώλεια ανθρώπινων ζωών. Ο Φραγκίσκος Λαμπρινος σημείωσε ότι εδώ και χρόνια χάνονται ζωές ενώ την ίδια ώρα δεν υπάρχει βούληση για να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο.
“Η ευκολία με την οποία κάποιος μπορεί να έχει πρόσβαση σε όπλα στην Κρήτη είναι ακραία. Αυτά τα φαινόμενα επαναλαμβάνονται και δεν μας προκαλούν σοκ. Θα έπρεπε αυτά τα ζητήματα να είναι πρώτο θέμα στις εκλογές, να απασχολούν τους φορείς και την κοινωνία σε καθημερινή βάση. Αυτό δεν συμβαίνει γιατί δεν υπάρχει πολιτική βούληση να αντιμετωπιστούν αυτά τα φαινόμενα”, δήλωσε χαρακτηριστικά.
Το άρθρο “Εγκληματικότητα: Η διακήρυξη της Κρήτης και η υποχρέωση της πολιτείας – Βίντεο“, δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά στο CRETA24.














