Εκ νέου υποψήφια στις εκλογές του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Βιομηχανικής Περιοχής Ηρακλείου είναι η Ζηνοβία Τσαντρίζου.
Η κ. Τσαντρίζου, Γενική Γραμματέας του ΣΕΒΠΗ και Αντιπρόεδρος Κρήτης του ΣΕΟΔΙ, ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της για τις εκλογές, που θα διεξαχθούν την Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου.
«Σήμερα, μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι ο ΣΕΒΠΗ είναι κυριολεκτικά παρών. Θέσαμε ως προτεραιότητες την τακτική επικοινωνία με τα μέλη, την καταγραφή αναγκών, τη διαμεσολάβηση όπου απαιτείται και τη δημιουργία μικρών «κύκλων έργου» γύρω από καίρια θέματα», αναφέρει μεταξύ άλλων η κ. Τσαντρίζου.
Αναλυτικά η ανακοίνωσή της:
«Με αφορμή την εκ νέου υποψηφιότητά μου στις εκλογές του ΣΕΒΠΗ, αισθάνομαι την ανάγκη να μοιραστώ έναν συνοπτικό απολογισμό της διαδρομής μου αυτά τα χρόνια και το όραμα για τη συνέχεια. Από το 2019, η πορεία μου στον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Βιομηχανικής Περιοχής Ηρακλείου είναι μια σταθερή δέσμευση: να δυναμώσει η φωνή των επιχειρήσεων, να αποκτήσει η ΒΙ.ΠΕ. οργάνωση, ασφάλεια και εξωστρέφεια, και να καλλιεργηθεί ένα κλίμα συνεργασίας που παράγει αποτέλεσμα. Ως Γενική Γραμματέας του ΣΕΒΠΗ και Αντιπρόεδρος Κρήτης του ΣΕΟΔΙ, εργάστηκα μεθοδικά αλλά και αποφασιστικά, διεκδικώντας λύσεις για πραγματικά προβλήματα και ανοίγοντας δίαυλους επικοινωνίας σε τοπικό και εθνικό επίπεδο.
Η εμπειρία μου από δύο δεκαετίες στον χρηματοοικονομικό και τραπεζικό χώρο, καθώς και η ενασχόλησή μου με την επιχειρηματική ανάπτυξη στην Κρήτη, μου έδωσαν πυξίδα: να βλέπω τη «μεγάλη εικόνα» και να προτείνω εφαρμόσιμες πολιτικές. Στήριξα τον Σύνδεσμο με τεκμηριωμένες παρεμβάσεις, με έργα εξωστρέφειας και με την πεποίθηση ότι η ΒΙ.ΠΕ. μπορεί να αποτελέσει υπόδειγμα επαγγελματικής οργάνωσης, όπου οι επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι έχουν τον πρώτο λόγο.
Δεν είναι μυστικό ότι οι επιχειρήσεις της ΒΙ.ΠΕ. αντιμετωπίζουν ένα σύνθετο, συχνά άνισο περιβάλλον. Χρειάστηκε επιμονή και συνεχής διάλογος με φορείς για να διασφαλίσουμε καλύτερες συνθήκες συνεργασίας και λειτουργίας. Το μάθημα αυτών των χρόνων είναι σαφές: τίποτα δεν αλλάζει χωρίς συλλογική προσπάθεια, χωρίς ενότητα και χωρίς ξεκάθαρη στρατηγική. Με συστηματικές συναντήσεις, τεχνικά υπομνήματα και κοινές πρωτοβουλίες, βάλαμε τις βάσεις για μία πιο συγκροτημένη εκπροσώπηση των εγκατεστημένων.
Στην πορεία αυτή, επένδυσα ιδιαίτερα στην εξωστρέφεια. Η συμμετοχή σε συνέδρια και δικτυώσεις, η ανταλλαγή καλών πρακτικών με άλλες ΒΙΠΕ και η επαφή με την καινοτομία (ψηφιακή μετάβαση, δείκτες ESG, τεχνητή νοημοσύνη) δεν είναι «πολυτέλεια», αλλά εργαλείο ανταγωνιστικότητας. Ταυτόχρονα, η δράση μου μέσα από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Βιομηχανικών Περιοχών (ΠΑΣΕΒΙΠΕ) και η στήριξη που παρέχει στις κοινές μας πρωτοβουλίες ενισχύουν ακόμη περισσότερο αυτή την προσπάθεια. Η συνεργασία με επιμελητήρια, ακαδημαϊκά ιδρύματα και φορείς βιομηχανίας μάς επιτρέπει να μεταφέρουμε τεχνογνωσία και να σχεδιάζουμε παρεμβάσεις που έχουν αντίκρισμα στην καθημερινότητα των επιχειρήσεων.
Παράλληλα, έδωσα έμφαση στη γυναικεία επιχειρηματικότητα, που αποτελεί μοχλό ανάπτυξης και αλλαγής. Μέσα από δράσεις mentoring και ενδυνάμωσης, στήριξα γυναίκες που τολμούν να δραστηριοποιηθούν σε απαιτητικούς τομείς, συμβάλλοντας στη διαμόρφωση μιας πιο συμπεριληπτικής κουλτούρας. Η εξωστρέφεια κερδίζεται όταν όλες και όλοι έχουν πρόσβαση σε δίκτυα, πληροφόρηση και ρόλους ευθύνης.
Σήμερα, μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι ο ΣΕΒΠΗ είναι κυριολεκτικά παρών. Θέσαμε ως προτεραιότητες την τακτική επικοινωνία με τα μέλη, την καταγραφή αναγκών, τη διαμεσολάβηση όπου απαιτείται και τη δημιουργία μικρών «κύκλων έργου» γύρω από καίρια θέματα (υποδομές, ασφάλεια, πιστοποιήσεις, ενέργεια). Χτίζουμε βήμα–βήμα μια επαγγελματική λειτουργία που σέβεται τον χρόνο των επιχειρήσεων και δίνει λύσεις.
Γνωρίζω ότι απομένει δουλειά. Θέλουμε μια ΒΙ.ΠΕ. που να αντανακλά τη δυναμική της τοπικής οικονομίας: ασφαλή, οργανωμένη, συνεργατική, ανοιχτή στον κόσμο. Η ΒΙ.ΠΕ. Ηρακλείου δεν ανήκει σε κανέναν άλλον παρά στους ανθρώπους της, στις επιχειρήσεις και στους εργαζόμενους που τη στηρίζουν. Αυτός είναι ο άξονας κάθε πρωτοβουλίας μου και αυτή είναι η βάση πάνω στην οποία θέλω να συνεχίσουμε: με συνέπεια, όραμα και, κυρίως, με τη δύναμη της συλλογικότητας.
Ένα ακόμη στοιχείο που θεωρώ κρίσιμο είναι η λογοδοσία. Προωθώ τη χρήση απλών δεικτών προόδου (π.χ. χρόνοι απόκρισης σε αιτήματα, αριθμός διευθετημένων ζητημάτων, συμμετοχές μελών σε δράσεις), ώστε κάθε μέλος να γνωρίζει τι πετυχαίνουμε και πού χρειάζεται ενίσχυση. Όταν οι στόχοι μετρώνται και ανακοινώνονται, η εμπιστοσύνη μεγαλώνει και η συνεργασία αποκτά σταθερή τροχιά.
Η ΒΙ.ΠΕ. Ηρακλείου δεν χρειάζεται άλλες γενικές διακηρύξεις. Χρειάζεται ανθρώπους που θα διεκδικούν, που θα στέκονται μπροστά και θα δίνουν λύσεις. Αυτό έκανα τα προηγούμενα χρόνια, αυτό συνεχίζω να κάνω: με έργο, με συνέπεια και με τη δύναμη της ομάδας μας.
Σας καλώ να συμμετάσχετε στις εκλογές του ΣΕΒΠΗ, που θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2025, και να με τιμήσετε με την ανθρωποκεντρική ψήφο εμπιστοσύνης σας, ώστε να συνεχίσουμε μαζί το έργο που ξεκινήσαμε».
Το άρθρο “Εκλογές ΣΕΒΠΗ: Ξανά υποψήφια η Ζηνοβία Τσαντρίζου – «Με συνέπεια, όραμα και συνεργασία για τη ΒΙ.ΠΕ. Ηρακλείου»“, δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά στο CRETA24.