Τρίτη, 31 Μαρτίου, 2026
  • Ακούστε LIVE!
  • Επικοινωνία
Όλοι μαζί μπορούμε
No Result
View All Result
ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 FM - Ενημερωτικός Ραδιοφωνικός Σταθμός - Ηράκλειο, Κρήτης
  • Αρχική
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ

    Παραγωγοί

    Συντελεστές του ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 FM και ΣΚΑΪ 100.3 FM

    Πρόγραμμα

    Το ημερήσιο πρόγραμμα του σταθμού.

    Διαφημιστείτε στον
    ΣΚΑΙ ΚΡΗΤΗΣ

    Ο Σκάι Κρήτης στηρίζει την τοπική αγορά παρέχοντας μοναδικές ευκαιρίες προβολής σε όλες τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες.

    Επικοινωνια

    Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας
    στο τηλέφωνο 2810 22 52 52

    Το κεντρικό μας e-mail είναι: skaikritis@otenet.gr

  • Αρχική
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ

    Παραγωγοί

    Συντελεστές του ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 FM και ΣΚΑΪ 100.3 FM

    Πρόγραμμα

    Το ημερήσιο πρόγραμμα του σταθμού.

    Διαφημιστείτε στον
    ΣΚΑΙ ΚΡΗΤΗΣ

    Ο Σκάι Κρήτης στηρίζει την τοπική αγορά παρέχοντας μοναδικές ευκαιρίες προβολής σε όλες τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες.

    Επικοινωνια

    Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας
    στο τηλέφωνο 2810 22 52 52

    Το κεντρικό μας e-mail είναι: skaikritis@otenet.gr

No Result
View All Result
ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 FM - Ενημερωτικός Ραδιοφωνικός Σταθμός - Ηράκλειο, Κρήτης
LIVE!
No Result
View All Result

Ενημέρωση του ΥΚΟΙΣΟ για την υφιστάμενη κατάσταση των παιδικών κατασκηνώσεων Κοκκίνη Χάνι του Δήμου Χερσονήσου

πριν 2 έτη
στην κατηγορία ΚΡΗΤΗ
Reading Time: 2λεπτά
0 0
0
19
ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Οι παιδικές κατασκηνώσεις Κοκκίνη Χάνι Δήμου Χερσονήσου Ηρακλείου Κρήτης έχουν να λειτουργήσουν από την κατασκηνωτική περίοδο 2019, έκτοτε και λόγω του covid δεν ξαναλειτούργησαν. Κατά το διάστημα της μη λειτουργίας τους υπήρξαν φαινόμενα βανδαλισμού των εγκαταστάσεων, από αγνώστους αλλά και ζημιές που οφείλονται στην έλλειψη συντήρησης των τελευταίων ετών αλλά και λόγω της θέσης της εξαιτίας του παραθαλάσσιου περιβάλλοντος. Επιπλέον πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 10-12-2023 κατάστρεψε ολοσχερώς τη ξύλινη στέγη κτιρίου 100m2 περίπου, καθώς και τις Η/Μ εγκαταστάσεις που χρησιμοποιείτο για την στέγαση των ΑΜΕΑ. Κατέστρεψε επίσης και τον εξοπλισμό του κτιρίου (Κρεβάτια, στρώματα, λινοθήκες κ.λπ) που ευρίσκοντο στον χώρο αυτό.

Οι παιδικές κατασκηνώσεις Κοκκίνη Χάνι βρίσκονται σε γήπεδο που έχει συνολική επιφάνεια 35.272,54τ.μ. εκτός σχεδίου πόλεως. Τμήμα του οικοπέδου έχει χαρακτηριστεί δασική έκταση και τμήμα του βρίσκεται εντός της ζώνης παραλίας. Το εμβαδόν του ακινήτου χωρίς τη δασική έκταση και τη ζώνη παραλίας ανέρχεται σε 28.409,24τ.μ.

ΆλλαΣχετικά άρθρα

Άγιος Νικόλαος: Γέμισε πλαστά 200εύρα – Πώς αποκαλύφθηκε η απάτη

Άγιος Νικόλαος: Γέμισε πλαστά 200εύρα – Πώς αποκαλύφθηκε η απάτη

πριν 2 μήνες
«Ο ΒΟΑΚ γίνεται πραγματικότητα» – Πότε θα ολοκληρωθούν τα έργα σε Ηράκλειο, Χανιά και Ρέθυμνο

«Ο ΒΟΑΚ γίνεται πραγματικότητα» – Πότε θα ολοκληρωθούν τα έργα σε Ηράκλειο, Χανιά και Ρέθυμνο

πριν 2 μήνες
Δήμος Ηρακλείου: Πόσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού διεκδικεί για το 2026

Δήμος Ηρακλείου: Πόσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού διεκδικεί για το 2026

πριν 2 μήνες

X. Μαμουλάκης: «Η επίσκεψη Μητσοτάκη δεν μπορεί να κρύψει τα αδιέξοδα»

πριν 2 μήνες

Εντός του γηπέδου υπάρχουν κτίρια και εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούνται αμιγώς για την λειτουργία της παιδικής κατασκήνωσης. Το οικόπεδο έχει περιμετρικά περίφραξη αποτελούμενη από τοιχίο οπλισμένου σκυροδέματος ύψους 1,20m και πάνω από αυτό έχει τοποθετηθεί πλέγμα ή μεταλλικό κάγκελο.

Στο γήπεδο έχουν εκδοθεί οι με αριθμό 365/1998, 209/2006, 577/2003 οικοδομικές άδειες, από την πολεοδομία της τότε Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηρακλείου.

Το γήπεδο έχει πρόσωπο ανατολικά και βόρεια σε δημοτικούς οδούς και νότια στην παλιά Εθνική οδό Ηρακλείου-Αγίου Νικολάου (ΠΕΟ αρ.90) και βρίσκεται σύμφωνα με το ΣΧΟΟΑΠ Γουβών εντός περιοχής ΠΕΠΔ-IV (Ζώνη Τουριστικής Ανάπτυξης).

 

Κατά την αυτοψία που πραγματοποιήθηκε επί τόπου της παιδικής κατασκήνωσης, μετά από την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 10-12-2023 διαπιστώθηκε ότι προκειμένου η παιδική κατασκήνωση να μπορέσει να τεθεί ξανά σε λειτουργία απαιτείται να γίνουν οι εξής παρεμβάσεις:

 

Α. Αποκατάσταση της εξωτερικής περίφραξης

Το μεταλλικό κιγκλίδωμα της βόρειας περίφραξης έχει οξειδωθεί και τμήμα του έχει καταρρεύσει στη δημοτική οδό. Ως εκ τούτου η κατασκευή νέας περίφραξης από στηθαίο Ω.Σ. και κιγκλίδωμα κατά μήκος της γραμμής παραλίας, τοποθετούμενη νοτιότερα της υφιστάμενης (μετά την παραχώρηση του τμήματος μεταξύ παραλίας και αιγιαλού), όπως επίσης και η κατασκευή πόρτας εισόδου – εξόδου.
Νότια και ανατολικά απαιτείται η τμηματική αντικατάσταση του πλέγματος περίφραξης στα σημεία που είναι οξειδωμένο.

 

Β. Κτιριακές εγκαταστάσεις

Για το υφιστάμενο κτίριο που χρησιμοποιείτο ως χώρος υποδοχής και χώρος πρώτων βοηθειών (ιατρείο), που βρίσκετε εντός της δασικής έκτασης και έχει να χρησιμοποιηθεί πλέον των έξι (6) ετών λόγω της επικινδυνότητάς του απαιτείται η πλήρης κατεδάφισή του.

Το εν λόγω κτίριο είναι παλαιό λιθόκτιστο, με οροφή από Ω.Σ. το οποίο έχει αποκολληθεί από την οροφή του, οι σιδηροί οπλισμοί είναι οξειδωμένοι, ενώ παρουσιάζει ρηγματώσεις στην τοιχοποιία ενώ το κονίαμα σύνδεσης έχει αποδιοργανωθεί.

Ως εκ τούτου κρίνεται ασύμφορη η επισκευή και η ενίσχυσή του και προκρίνεται η ανέγερση νέου κτιρίου εκτός της δασικής έκτασης επιφάνειας 200 τ.μ. περίπου, προκειμένου να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες των κατασκηνωτών.

Η αποκατάσταση του κτιρίου που καταστράφηκε από την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 10-12-2023 είναι απολύτως αναγκαία.

Για τα υπόλοιπα πέντε κτίρια της παιδικής κατασκήνωσης (μαγειρεία, εστιατόριο, wc, σπίτια στέγασης ΑΜΕΑ, τα οποία είναι βανδαλισμένα σε μεγάλο βαθμό, απαιτείται να γίνουν εργασίες συντήρησης προκειμένου να μπορέσουν να χρησιμοποιηθούν. Συγκεκριμένα απαιτείται να γίνουν εργασίες επισκευής επιχρισμάτων, ψευδοροφές για το εστιατόριο, υγρομονώσεων των τοιχίων του υπογείου, αντικατάστασης σπασμένων υαλοπινάκων, αντικατάστασης κλειδαριών – πόμολων κ.λ.π, καθώς και εργασίες υγρομόνωσης δωμάτων εξαιτίας της εισροής υδάτων καθώς και μερική αντικατάσταση ειδών υγιεινής, ενώ θα απαιτηθεί και ο ελαιοχρωματισμός όλης της παιδικής κατασκήνωσης εσωτερικά και εξωτερικά μετά την εκτέλεση των εργασιών επισκευής.

Παράλληλα θα απαιτηθεί η τοποθέτηση κλιματιστικών μονάδων σε όλους τους κλειστούς χώρους, η αντικατάσταση των ηλιακών συλλεκτών, καθώς και πλήρης έλεγχος και επισκευής τόσο της ηλεκτρολογικής όσο και της υδραυλικής εγκατάστασης.

Για την ομαλή λειτουργία της εγκατάστασης θα απαιτηθεί ο έλεγχος και η συμπλήρωση της πυρασφάλειας, με αντικατάσταση των φθαρμένων αντλιών, την λειτουργία των πυροσβεστικών κρουνών, την αναγόμωση των πυροσβεστήρων κ.λπ.

Τέλος απαιτείται η καθαίρεση τμήματος πέργκολας που βρίσκεται εντός του δασικού τμήματος και η κατασκευή νέου στεγάστρου στον αύλιο χώρο επιφάνειας 300 m2 περίπου.

 

Γ. Αύλιος χώρος.

Ο αύλιος χώρος της παιδικής κατασκήνωσης βρίσκεται σε σχετικά καλή κατάσταση, εξαιρούμενων των σπασμένων φωτιστικών (περίπου 20 τεμάχια) καθώς και τη συντήρηση της παιδικής χαράς (μερική αντικατάσταση του ελαστικού δαπέδου), επισκευή οργάνων, καθώς και η επισκευή ηλεκτρολογικού εξωτερικού πίνακα που χρησιμοποιείται για τις ανάγκες του υπαίθριου θεάτρου εκδηλώσεων. Τέλος θα απαιτηθεί ο καθαρισμός και ο εξωραϊσμός του χώρου, η κοπή των επικίνδυνων δέντρων προκειμένου να αρθούν όλοι οι κίνδυνοι για τους χρήστες της κατασκήνωσης.

 

Συνοπτικά ο προϋπολογισμός για την υλοποίηση των ως άνω παρεμβάσεων έχει ως εξής:

 

Α/Α
Περιγραφή εργασίας
Προϋπολογισμός
1
Κατεδάφιση και ανέγερση νέου κτιρίου υποδοχής & ιατρείου επιφάνειας 200m2
400.000,00
2
Νέα στέγη και εργασίες επισκευής του καμένου ισόγειου κτιρίου (100m2)
70.000,00
3
Κατεδάφιση τμήματος υφιστάμενης πέργκολας και ανέγερσης νέου στεγάστρου 300m2
100.000,00
4
Συντήρηση 5 υφιστάμενων κτιρίων
120.000,00
5
Συντήρηση αύλιου χώρου και παιδικής χαράς
50.000,00

 

6
Κατασκευή νέας περίφραξης και επισκευή παλαιάς
80.000,00
7
Αντικατάσταση ηλιακών συλλεκτών και κλιματιστικών
15.000,00
8
Αντικατάσταση εξωτερικών φωτιστικών
5.000,00
9
Έλεγχος, επισκευή και συντήρηση ηλεκτρικών εγκαταστάσεων
25.000,00
10
Έλεγχος, επισκευή και συντήρηση υδραυλικών εγκαταστάσεων
25.000,00
11
Έλεγχος και συντήρηση πυρασφάλειας
30.000,00
Σύνολο
920.000,00

 

Στον ανωτέρω προϋπολογισμό δεν περιλαμβάνεται η προμήθεια αναλώσιμων που κάηκαν από την πυρκαγιά (κουβέρτες, στρώματα, σκηνές κ.λ.π) τα οποία εκτιμούνται σε 30.000,00 € περίπου.

 

Προκειμένου να είναι δυνατή η εκτέλεση των ως άνω εργασιών απαιτείται επιπρόσθετα:

Η παραχώρηση σε κοινή χρήση τμημάτων που ρυμοτομούνται από το σχέδιο πόλης Γουρνών με το οποίο συνορεύει το ακίνητο
Παραχώρηση του τμήματος μεταξύ αιγιαλού και παραλίας
Έγκριση εισόδου – εξόδου
Έγκριση δασικής υπηρεσίας (για εργασίες συντήρησης και κοπής επικίνδυνων δέντρων εντός της δασικής έκτασης)
Έγκριση αρχαιολογικής υπηρεσίας
Έκδοση άδειας δόμησης από την Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Ηρακλείου.

 

Ο Δήμος Χερσονήσου δεν διαθέτει τα απαιτούμενα χρήματα για τις παραπάνω εργασίες και ως εκ τούτου είναι απολύτως αναγκαία η χρηματοδότηση του για την κάλυψη των δαπανών αυτών.

 

Εν κατακλείδι οι παιδικές κατασκηνώσεις Κοκκίνη Χάνι Δήμου Χερσονήσου Ηρακλείου Κρήτης δεν μπορούν να λειτουργήσουν για την τρέχουσα κατασκηνωτική περίοδο 2024.

Για το λόγο αυτό απαιτείται η χρηματοδότηση του Δήμου Χερσονήσου με το ποσό των 950.000 € προκειμένου να προχωρήσει στην εκπόνηση όλων των αναγκαίων μελετών, την εξασφάλιση των απαιτούμενων αδειοδοτήσεων και την εκτέλεση των αναγκαίων έργων και προμηθειών προκειμένου οι κατασκηνώσεις να καταστούν λειτουργικές και ασφαλείς για τους χρήστες τους. Προκειμένου όμως να μην παρατηρηθούν ανάλογα φαινόμενα βανδαλισμού και εγκατάλειψης στο μέλλον από τρίτους θα πρέπει η παραχώρηση της χρήσης προς το Δήμο Χερσονήσου να είναι για όλη τη διάρκεια του έτους, ενώ θα πρέπει να υπάρχει πρόνοια έτσι ώστε ο Δήμος να μπορεί να χρησιμοποιεί τις εγκαταστάσεις (π.χ. αθλητικού χώρους, παιδική χαρά κλπ) εκτός κατασκηνωτικής περιόδου προς χρήση των δημοτών-κατοίκων της περιοχής του Κοκκίνη Χάνι. Με τον τρόπο αυτό ο Δήμος θα μπορεί να εποπτεύει, να ελέγχει και να συντηρεί όλες τις εγκαταστάσεις των κατασκηνώσεων καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και θα εξασφαλιστεί αφενός η συνεχιζόμενη λειτουργία των κατασκηνώσεων και αφετέρου οι εγκαταστάσεις θα χρησιμοποιούνται και για άλλες χρήσεις σύμφωνα με τις ανάγκες του Δήμου

Το άρθρο “Ενημέρωση του ΥΚΟΙΣΟ για την υφιστάμενη κατάσταση των παιδικών κατασκηνώσεων Κοκκίνη Χάνι του Δήμου Χερσονήσου“, δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά στο CRETA24.

Πηγή CRETA24

Ετικέτες: ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΗΡΑΚΛΕΙΟΚΟΙΝΩΝΙΑΚΡΗΤΗ
Next Post
Σταύρος Αρναουτάκης: Ξεκινάει η υλοποίηση κρίσιμων έργων υποδομής που αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά τις προκλήσεις της πράσινης μετάβασης

Σταύρος Αρναουτάκης: Ξεκινάει η υλοποίηση κρίσιμων έργων υποδομής που αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά τις προκλήσεις της πράσινης μετάβασης

Ακούω ζωντανά ΣΚΑΙ ΚΡΗΤΗΣ 92.1
Πες την άποψη σου
creta24.gr
Creta Media Group
Καφές Δανδάλη Ο Νούμερο 1 καφές της Κρήτης
ΣΚΑΪ HYBRID

Νέα άρθρα

«Φάκελος 17Ν»: Η σύλληψη Γιωτόπουλου και το άγνωστο σχέδιο των Βρετανικών μυστικών υπηρεσιών

«Φάκελος 17Ν»: Η σύλληψη Γιωτόπουλου και το άγνωστο σχέδιο των Βρετανικών μυστικών υπηρεσιών

30 Μαρτίου, 2026
Πέλλα: Νεκρός 54χρονος οδηγός οχήματος που εξετράπη της πορείας του

Πέλλα: Νεκρός 54χρονος οδηγός οχήματος που εξετράπη της πορείας του

30 Μαρτίου, 2026

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Ξύλο στην τουρκική βουλή

    Ξύλο στην τουρκική βουλή

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Ρωσία για βαλλιστικό πύραυλο Oreshnik: Τον εκτοξεύσαμε γιατί «θέλουμε να ακουστεί η φωνή μας»

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Κύκλωμα εκβιαστών: Στον ανακριτή απολογούνται οι πρώτοι από τους 14 κατηγορούμενους

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Πειραιάς: Νέο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας και ληστείας με πρωταγωνιστή αστυνομικό

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Βροχερή η νύχτα που πέρασε σε όλη την Κρήτη – Δείτε τα χιλιοστά βροχής

    0 shares
    Share 0 Tweet 0

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων
ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 FM
Creta Media Group

Ο ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 από το 1995 βρίσκεται δίπλα στον συνειδητοποιημένο ακροατή προσφέροντας του έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση αλλά και ποιοτική ψυχαγωγία.

Κατηγορίες

  • BUSINESS
  • CINEMA
  • Uncategorized
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Καιρός
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΥΓΕΙΑ

Ακολουθήστε μας

 

Παραγωγή website
metrovista creative media

  • Ο Σταθμός
  • Διαφήμιση
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Απορρήτου

© 2020 ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 FM, Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ

© 2020 ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 FM, Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Create New Account!

Fill the forms below to register

All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε αυτόν τον ιστότοπο, δίνετε τη συγκατάθεσή σας για χρήση cookies. Επισκεφτείτε την Πολιτική απορρήτου μας.

Πες μας

την άποψή σου...