Τρίτη, 20 Ιανουαρίου, 2026
  • Ακούστε LIVE!
  • Επικοινωνία
Όλοι μαζί μπορούμε
No Result
View All Result
ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 FM - Ενημερωτικός Ραδιοφωνικός Σταθμός - Ηράκλειο, Κρήτης
  • Αρχική
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ

    Παραγωγοί

    Συντελεστές του ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 FM και ΣΚΑΪ 100.3 FM

    Πρόγραμμα

    Το ημερήσιο πρόγραμμα του σταθμού.

    Διαφημιστείτε στον
    ΣΚΑΙ ΚΡΗΤΗΣ

    Ο Σκάι Κρήτης στηρίζει την τοπική αγορά παρέχοντας μοναδικές ευκαιρίες προβολής σε όλες τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες.

    Επικοινωνια

    Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας
    στο τηλέφωνο 2810 22 52 52

    Το κεντρικό μας e-mail είναι: skaikritis@otenet.gr

  • Αρχική
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ

    Παραγωγοί

    Συντελεστές του ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 FM και ΣΚΑΪ 100.3 FM

    Πρόγραμμα

    Το ημερήσιο πρόγραμμα του σταθμού.

    Διαφημιστείτε στον
    ΣΚΑΙ ΚΡΗΤΗΣ

    Ο Σκάι Κρήτης στηρίζει την τοπική αγορά παρέχοντας μοναδικές ευκαιρίες προβολής σε όλες τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες.

    Επικοινωνια

    Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας
    στο τηλέφωνο 2810 22 52 52

    Το κεντρικό μας e-mail είναι: skaikritis@otenet.gr

No Result
View All Result
ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 FM - Ενημερωτικός Ραδιοφωνικός Σταθμός - Ηράκλειο, Κρήτης
LIVE!
No Result
View All Result

Επικίνδυνη κλιμάκωση: Περίπου 200 μαχητές του ΙSIS δραπέτευσαν από τη φυλακή Σαντάντι στη Συρία

πριν 56 λεπτά
στην κατηγορία ΚΟΣΜΟΣ
Reading Time: 1λεπτά
0 0
0
2
ΠΡΟΒΟΛΕΣ
Συνοπτικά από ΣΚΑΪ AI
toggle

  • Περίπου 200 χαμηλόβαθμοι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους δραπέτευσαν τη Δευτέρα από τη φυλακή Σαντάντι στη Συρία, μετά την εγκατάλειψη της φυλακής από τους φρουρούς των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων υπό κουρδική ηγεσία.
  • Συριακές κυβερνητικές δυνάμεις συνέλαβαν και πάλι πολλούς από τους δραπέτες, σύμφωνα με δήλωση Αμερικανού αξιωματούχου.
  • Περίπου 600 αλλοδαποί μαχητές του Ισλαμικού Κράτους είχαν μεταφερθεί από τη φυλακή Σαντάντι σε άλλες εγκαταστάσεις πριν από τις 19 Ιανουαρίου και παραμένουν υπό κράτηση.
  • Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις δήλωσαν ότι έχασαν τον έλεγχο της φυλακής Σαντάντι μετά το ξέσπασμα συγκρούσεων με μαχητές πιστούς στην κυβέρνηση της Δαμασκού.

Περίπου 200 χαμηλόβαθμοι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους δραπέτευσαν τη Δευτέρα από τη φυλακή Σαντάντι στη Συρία, αφού φρουροί των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων υπό κουρδική ηγεσία, εγκατέλειψαν την εγκατάσταση. Ωστόσο, συριακές κυβερνητικές δυνάμεις συνέλαβαν και πάλι πολλούς από τους δραπέτες, δήλωσε την Τρίτη Αμερικανός αξιωματούχος.

Ο αξιωματούχος, μιλώντας στο Reuters υπό τον όρο της ανωνυμίας, ανέφερε ότι περίπου 600 αλλοδαποί μαχητές του Ισλαμικού Κράτους είχαν μεταφερθεί από τη Σανταντί πριν από τις 19 Ιανουαρίου σε άλλες εγκαταστάσεις και παραμένουν υπό κράτηση.

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις, που φρουρούσαν φυλακές στις οποίες κρατούνται χιλιάδες μαχητές του Ισλαμικού Κράτους στη βορειοανατολική Συρία δήλωσαν τη Δευτέρα ότι έχασαν τον έλεγχο της φυλακής Σαντάντι, μετά το ξέσπασμα συγκρούσεων με μαχητές πιστούς στην κυβέρνηση της Δαμασκού.

ΆλλαΣχετικά άρθρα

Συρία: Η Δαμασκός δίνει τετραήμερη διορία στις SDF για την ενσωμάτωση της Χασάκα

Συρία: Η Δαμασκός δίνει τετραήμερη διορία στις SDF για την ενσωμάτωση της Χασάκα

πριν 12 λεπτά
Συμβούλιο Ειρήνης: Ο αντι-ΟΗΕ του Τραμπ

Συμβούλιο Ειρήνης: Ο αντι-ΟΗΕ του Τραμπ

πριν 53 λεπτά
Λαβρόφ: Η Βρετανία δεν θα πρέπει πλέον να αποκαλείται «Μεγάλη» Βρετανία

Λαβρόφ: Η Βρετανία δεν θα πρέπει πλέον να αποκαλείται «Μεγάλη» Βρετανία

πριν 3 ώρες
Πρώτη αναγκαστική εκκένωση στη Γάζα, μετά την εκεχειρία - Eντολή σε δεκάδες οικογένειες να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους

Πρώτη αναγκαστική εκκένωση στη Γάζα, μετά την εκεχειρία – Eντολή σε δεκάδες οικογένειες να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους

πριν 3 ώρες

Οι SDF πρόσθεσαν ότι η συγκεκριμένη φυλακή βρισκόταν σε απόσταση μικρότερη των τριών χιλιομέτρων από βάση του διεθνούς συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ, ωστόσο αυτή «δεν παρενέβη, παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις για παρέμβαση». Όπως ανέφεραν, η εγκατάσταση «δεν βρίσκόταν πλέον υπό τον έλεγχο των SDF».

Οι κουρδικές δυνάμεις αποσύρθηκαν και από το στρατόπεδο αλ Χολ

Η συμφωνία για την ενσωμάτωση των κουρδικών πολιτικών και στρατιωτικών θεσμών στο συριακό κράτος έχασε κάθε «ισχύ», δήλωσε σήμερα υψηλόβαθμος Κούρδος αξιωματούχος, την επομένη της κατάρρευσης των συνομιλιών μεταξύ των δύο πλευρών για την επίλυση των διαφορών τους.

«Δεδομένου ότι δεν υπάρχει κατάπαυση του πυρός αυτή τη στιγμή, ότι η Δαμασκός συνεχίζει να επιτίθεται στις περιοχές μας και ότι (το καθεστώς) αρνείται να συμμετάσχει σε διάλογο, η συμφωνία δεν ισχύει πλέον», δήλωσε η Ιλχάμ Αχμάντ σε δημοσιογράφους σε διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου, σύμφωνα με την αγγλική μετάφραση που παρείχαν οι διοργανωτές της συνέντευξης.

Παράλληλα οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), των οποίων ηγούνται οι Κούρδοι, ανακοίνωσαν ότι «αναγκάστηκαν να αποσύρουν» τις δυνάμεις τους από το στρατόπεδο αλ-Χολ, όπου βρίσκονται οικογένειες τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στη βορειοανατολική Συρία, προκειμένου να υπερασπιστούν τα εδάφη τους που απειλούνται από τον συριακό στρατό. Οι SDF ανακοίνωσαν ότι «επανατοποθετούνται στα περίχωρα πόλεων στη βόρεια Συρία που απειλούνται» από τον στρατό και κατήγγειλαν «μια διεθνή κοινότητα που δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες της».

Στο αλ-Χολ βρίσκονται περίπου 24.000 άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων 15.000 Σύρων, και περίπου 6.300 ξένων γυναικών και παιδιών 42 εθνικοτήτων.

Το συριακό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι είναι «πλήρως έτοιμο να αναλάβει την ευθύνη για το στρατόπεδο αλ Χολ και τις φυλακές» που κρατούν τζιχαντιστές στην περιοχή.

Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των Κούρδων της Συρίας και της κεντρικής εξουσίας έχουν «καταρρεύσει πλήρως», δήλωσε νωρίτερα σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Αμπντέλ Καρίμ Όμαρ, αντιπρόσωπος της αυτόνομης κουρδικής διοίκησης στη Δαμασκό, την ώρα που ο συριακός στρατός συγκεντρώνει ενισχύσεις απέναντι στις αυτόνομες κουρδικές περιοχές στη βορειοανατολική Συρία.

Την Κυριακή η Δαμασκός ανακοίνωσε ότι επιτεύχθηκε συμφωνία κατάπαυσης του πυρός με βάση την οποία ο στρατός θα αναπτυχθεί σε πολλές ζώνες που ελέγχουν οι Κούρδοι, οι οποίοι θα πρέπει να αποσυρθούν από αυτές. Με βάση τη συμφωνία, την ευθύνη για τους τζιχαντιστές του ΙΚ θα αναλάβει η κυβέρνηση, δεδομένου ότι η κουρδική διοίκηση «θα ενσωματωθεί στις κρατικές δομές».

Τρεις συριακές πηγές δήλωσαν πως ο υπό την ηγεσία των ΗΠΑ συνασπισμός δυνάμεων που πολεμά το Ισλαμικό Κράτος, βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για την παράδοση του στρατοπέδου αλ-Χολ στις συριακές αρχές. Ο Αχμάντ δήλωσε παράλληλα πως η κουρδική διοίκηση επικοινώνησε με το Ισραήλ, δηλώνοντας ότι είναι πρόθυμη να λάβει βοήθεια «από οποιαδήποτε προέλευση».

Το συριακό υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι θα «λάβει τα απαραίτητα μέτρα σε συντονισμό με τον διεθνή συνασπισμό δυνάμεων για τη διατήρηση της ασφάλειας» μετά την αποχώρηση των SDF.

Πηγή: skai.gr

Ετικέτες: ΚΟΣΜΟΣΣΚΑΙ
Next Post

Συνάντηση Αρναουτάκη με τον Δήμαρχο Σητείας για τα έργα υποδομής και τον ΒΟΑΚ

Ακούω ζωντανά ΣΚΑΙ ΚΡΗΤΗΣ 92.1
Πες την άποψη σου
creta24.gr
Creta Media Group
Καφές Δανδάλη Ο Νούμερο 1 καφές της Κρήτης
ΣΚΑΪ HYBRID

Νέα άρθρα

Στο πλευρό των ξενοδοχοϋπαλλήλων ο Χάρης Μαμουλάκης

20 Ιανουαρίου, 2026
Κακοκαιρία: Κλειστοί και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί του Δήμου Πειραιά

Κακοκαιρία: Κλειστοί και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί του Δήμου Πειραιά

20 Ιανουαρίου, 2026

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Ο Κομπότης και τα εισιτήρια του ημιτελικού στη Λιβαδειά

    Ο Κομπότης και τα εισιτήρια του ημιτελικού στη Λιβαδειά

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Eπιχείρηση για την ανεύρεση άνδρα στην Ροδόπη

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Πώς θα μπορούσε να είναι σήμερα ο Αλέξης Τσικόπουλος – Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 33χρονου γιατρού!

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Jacky O: Βίντεο – ντοκουμέντο με τον μαυροφορεμένο άντρα να αφήνει τη βόμβα στην είσοδο

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Έφυγε από τη ζωή ο Γιάννης Ξυλούρης (Ψαρογιάννης)

    0 shares
    Share 0 Tweet 0

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων
ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 FM
Creta Media Group

Ο ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 από το 1995 βρίσκεται δίπλα στον συνειδητοποιημένο ακροατή προσφέροντας του έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση αλλά και ποιοτική ψυχαγωγία.

Κατηγορίες

  • BUSINESS
  • CINEMA
  • Uncategorized
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Καιρός
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΥΓΕΙΑ

Ακολουθήστε μας

 

Παραγωγή website
metrovista creative media

  • Ο Σταθμός
  • Διαφήμιση
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Απορρήτου

© 2020 ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 FM, Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ

© 2020 ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ 92,1 FM, Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Create New Account!

Fill the forms below to register

All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε αυτόν τον ιστότοπο, δίνετε τη συγκατάθεσή σας για χρήση cookies. Επισκεφτείτε την Πολιτική απορρήτου μας.

Πες μας

την άποψή σου...