Συναγερμός σήμανε το βράδυ της Παρασκευής στις αρμόδιες Αρχές, όταν 52χρονος τουρίστας από το Βέλγιο δήλωσε ότι είχε χάσει τον προσανατολισμό του στην περιοχή του φαραγγιού της Σαμαριάς, κοντά στην Αγία Ρουμέλη.
Ο επισκέπτης κάλεσε το 112 λίγο μετά τις 20:00, αναφέροντας ότι αδυνατούσε να εντοπίσει τη διαδρομή και παρέμενε εγκλωβισμένος σε δύσβατο σημείο, γεγονός που οδήγησε στην άμεση κινητοποίηση των δυνάμεων διάσωσης.
Ύστερα από πολύωρες έρευνες κατά τη διάρκεια της νύχτας, οι πυροσβέστες κατάφεραν να τον εντοπίσουν τα ξημερώματα του Σαββάτου και να τον συνοδεύσουν με ασφάλεια σε σημείο όπου μπορούσε να προσεγγιστεί.
Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, ο 52χρονος δεν είχε τραυματιστεί και η κατάσταση της υγείας του ήταν καλή, παρά την πολύωρη παραμονή του στην περιοχή.
Στην επιχείρηση συμμετείχαν πέντε πυροσβέστες της 3ης ΕΜΑΚ, με τη συνδρομή δύο ακόμη πυροσβεστών από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Ανώπολης, οι οποίοι συνέβαλαν στον επιτυχή εντοπισμό και την ασφαλή απομάκρυνση του πεζοπόρου.


































