Δύσκολα φαίνεται πως έχουν βάλει στο συντονιστικό των κινητοποιήσεων οι αγρότες και κτηνοτρόφοι που συμμετέχουν στο «μπλόκο» στο αεροδρόμιο Ηρακλείου, το οποίο συνεχίζεται από τις 23:00, μετά από ολιγόωρο άνοιγμα που επέτρεψε την πραγματοποίηση κάποιων πτήσεων.
Λίγο μετά τις 8 το βράδυ της Δευτέρας στο «Νίκος Καζαντζάκης» παρέμεναν περίπου 500 άτομα, ενώ κάποιοι κατάφεραν να περάσουν στον χώρο του αεροδρομίου και τρακτέρ.
Ωστόσο η μεγάλη συμμετοχή φέρνει και πολυφωνία, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως η απόφαση για… απόσυρση από την πίστα μόνο ήρεμα δεν πάρθηκε.
Στην συνέλευση υπήρξαν εντάσεις, αφού άλλοι υποστήριξαν πως ο αποκλεισμός του διαδρόμου έπρεπε να λήξει, άλλοι πως δεν έπρεπε να γίνει βήμα πίσω και άλλοι πως θα έπρεπε να αποχωρήσουν συνολικά από το αεροδρόμιο και να αποφασίσουν εκ νέου αύριο για την πορεία των κινητοποιήσεων.
Τελικά επικράτησε η φωνή της πλειοψηφίας, όμως οι ισορροπίες είναι λεπτές και η ένταση -διαφάνηκε και από τα επεισόδια– μεγάλη, όμως τουλάχιστον στην συνέλευση η συντονιστική επιτροπή κατάφερε να κατευνάσει τα πνεύματα, αφού όπως τονίζεται η ενότητα αποτελεί προαπαιτούμενο για τη συνέχιση των κινητοποιήσεων.
Το άρθρο “Ηράκλειο: Οι… δύσκολες ισορροπίες στο μπλόκο των αγροτών στο αεροδρόμιο“, δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά στο CRETA24.











