Για μια ακόμα χρονιά, ο χριστουγεννιάτικος στολισμός του Ηρακλείου έχει γίνει αντικείμενο, επιεικώς, μεικτών σχολίων από τους δημότες. Κάποιοι προσπαθούν να δουν την θετική πλευρά του πράγματος, οι περισσότεροι πάντως δεν είναι ικανοποιημένοι και το εκφράζουν με διάφορους τρόπους , κυρίως, στα social media. Η δε επιγραφή με τις…λαρισσεϊκές ευχές “Χρον Πολλά” στην Κορνάρου, έχει γίνει σχεδόν viral.
Από τον Δήμο Ηρακλείου πάντως επισημαίνουν ότι και φέτος, όπως κάθε χρόνο, έχουν προστεθεί κάποια στολίδια στον διάκοσμο της πόλης, ωστόσο ο σχετικός προϋπολογισμός ήταν και παραμένει χαμηλός. Για την αγορά νέων στολιδιών το ποσό που είχε δεσμευτεί στον προϋπολογισμό του 2025 έφτανε στα 37.200 ευρώ. Και τούτο διότι το κόστος του στολισμού είναι ανταποδοτικό – δηλαδή η Υπηρεσία Ηλεκτροφωτισμού πρέπει να στολίζει με βάση τα έσοδα που έχει από τα ανταποδοτικά τέλη.
Όσοι γνωρίζουν καλά το θέμα λένε ότι για να υπάρξει μια συντονισμένη και επιτυχημένη προσπάθεια που θα φέρει ουσιαστική αλλαγή στο εορταστικό ντεκόρ του Ηρακλείου, απαιτούνται πολλά χρήματα, μελέτη και πιθανόν συνεργασία με εταιρεία που έχει τη σχετική ειδίκευση.
Προς το παρόν, κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να είναι στις προθέσεις της δημοτικής αρχής.
Με δεδομένο μάλιστα ότι παρά τις αυξήσεις των τελών, ο προϋπολογισμός του ηλεκτροφωτισμού ούτε το 2026 είναι ιδιαίτερα υψηλός, μπορούμε να εικάσουμε βάσιμα ότι και στις επόμενες γιορτές η συζήτηση θα είναι παρόμοια με τη φετινή: γιατί δεν στολίζεται σωστά και ωραία το Ηράκλειο.
Το άρθρο “Ηράκλειο: To …λαρισσαϊκό “Χρον Πολλά” και η εξήγηση για τον χριστουγεννιάτικο στολισμό της πόλης“, δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά στο CRETA24.













