Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου, με ανακοίνωση που εξέδωσε ενημερώνει τους πολίτες για τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν αύριο Πέμπτη.
ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Αίθριος.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6, στα ανατολικά το απόγευμα τοπικά έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 29 και στη νότια Κρήτη έως 31 βαθμούς Κελσίου.
Το Λιμεναρχείο καλεί τους ιδιοκτήτες ελλιμενιζόμενων μικρών σκαφών στην περιοχή του Ηρακλείου να αποφύγουν τη δραστηριοποίησή τους κατά τον χρόνο ισχύος του δελτίου επικίνδυνων καιρικών φαινομένων και να λάβουν όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα ασφαλούς πρόσδεσης των σκαφών τους.
Ορμούντα επαγγελματικά αλιευτικά να αποφύγουν τη δραστηριοποίησή τους κατά τον χρόνο ισχύος δελτίου καιρικών φαινομένων.
Ρυμουλκά – ναυαγοσωστικά – αλιευτικά και εθελοντικές ομάδες καλούνται να βρίσκονται σε άμεση ετοιμότητα για παροχή συνδρομής σε περίπτωση που απαιτηθεί.
Παράλληλα έχει θέσει σε ετοιμότητα όλο το προσωπικό και τα διατιθέμενα πλωτά και χερσαία μέσα προς αντιμετώπιση περιστατικών παροχής βοήθειας σε τυχόν κινδυνεύοντα πλοία, μικρά σκάφη και πρόσωπα.
Το άρθρο “Ισχυροί βοριάδες έως επτά μποφόρ στο Ηράκλειο την Πέμπτη – «Καμπανάκι» από το Λιμεναρχείο“, δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά στο CRETA24.