Με χαμόγελα και ευχές πραγματοποιήθηκε ο καθιερωμένος αγιασμός για την έναρξη της σχολικής χρονιάς, στα σχολεία της Κρήτης.
Στο Ηράκλειο ο Δήμαρχος, Αλέξης Καλοκαιρινός, παραβρέθηκε στον αγιασμό Γυμνασίου Νέας Αλικαρνασσού και ευχήθηκε σε μαθητές και εκπαιδευτικούς για το νέο σχολικό έτος.
Τον κ. Καλοκαιρινό συνόδευε ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Αντώνης Περυσινάκης και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Γιώργος Σισαμάκης.






Στα Χανιά ο δήμαρχος Παναγιώτης Σημανδηράκης έδωσε το «παρών» στον αγιασμό των 1ου και 2ου Δημοτικών Σχολείων Γαλατά.
Αμέσως μετά τον αγιασμό ο Δήμαρχος Χανίων ευχήθηκε στους μαθητές ενώ είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει και με εκπαιδευτικούς των σχολείων.







Κατάληψη με το πρώτο κουδούνι σε δύο σχολεία
Υπό κατάληψη τελούν δύο δημοτικά σχολεία της Κρήτης με την έναρξη της σχολικής χρονιάς.
Στο 1ο δημοτικό σχολείο Ανωγείων, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων αποφάσισε να προχωρήσει σε κατάληψη αντιδρώντας στην υποβάθμιση του σχολείου. Ο αγιασμός δεν έγινε, ενώ ο σύλλογος στην ανακοίνωσή του αναφέρει:
«Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ανωγείων, μετά από Έκτακτη Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε αποφάσισε να προχωρήσει σε κατάληψη του Σχολείου από την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου, λόγω του γνωστού θέματος υποβάθμισης του Σχολείου. Αγιασμός δεν θα πραγματοποιηθεί. Η κατάληψη αφορά μόνο το Δημοτικό Σχολείο, η λειτουργία των Νηπιαγωγείων δεν θα επηρεαστεί».
Αντίστοιχη η κατάσταση και στο δημοτικό σχολείο Κολυμβαρίου Χανίων, όπου επίσης δεν έγινε αγιασμός καθώς οι γονείς αντιδρούν στη συγχώνευση τμημάτων και το γεγονός ότι το σχολείο από 12θέσιο μετατρέπεται σε 10θέσιο.

Το άρθρο “Kρήτη: Με χαμόγελα αλλά και καταλήψεις το πρώτο κουδούνι στα σχολεία“, δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά στο CRETA24.












