Βρώμα και δυσωδία στην πολυσύχναστη παραλία των Χανίων – Κίνδυνος για λουόμενους και περιβάλλον
Σοβαρό περιστατικό ρύπανσης σημειώθηκε το πρωί της Κυριακής στην παραλία της Νέας Χώρας στα Χανιά, μία από τις πιο δημοφιλείς και πολυσύχναστες ακτές της πόλης, με εκατοντάδες επισκέπτες καθημερινά.
Σύμφωνα με μαρτυρίες και όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες του zarpanews.gr, αγωγός λυμάτων φαίνεται να έχει ξεχειλίσει, με αποτέλεσμα τα ακάθαρτα νερά να ρέουν ανεξέλεγκτα στην άμμο και να καταλήγουν απευθείας στη θάλασσα, λίγα μόλις μέτρα από εκεί όπου κολυμπούν οικογένειες, παιδιά και τουρίστες.
Η εικόνα προκαλεί έντονη ανησυχία, καθώς οι λουόμενοι βρίσκονται σε άμεση επαφή με τα μολυσμένα νερά, ενώ η έντονη δυσοσμία είναι αισθητή σε μεγάλη ακτίνα. Η ρύπανση ενέχει σοβαρούς κινδύνους για τη δημόσια υγεία, καθώς και για το θαλάσσιο οικοσύστημα της περιοχής.
Μέχρι στιγμής, δεν έχει υπάρξει επίσημη ανακοίνωση από τον δήμο, ενώ μέχρι αυτή την ώρα δεν έχει εμφανιστεί και το συνεργείο της ΔΕΥΑΧ, αν και έχει ειδοποιηθεί από τους κατοίκους της περιοχής.
Oι επισκέπτες της παραλίας ζητούν την άμεση παρέμβαση των αρχών για να σταματήσει η διαρροή και να ληφθούν μέτρα προστασίας.
Η Νέα Χώρα αποτελεί δημοφιλή τουριστικό προορισμό στα Χανιά, και τέτοια περιστατικά πλήττουν τόσο την εικόνα της περιοχής όσο και την ασφάλεια των πολιτών και των επισκεπτών.
Το άρθρο “Κρήτη: Βρώμα και δυσωδία σε πολυσύχναστη παραλία – Ντροπιαστικές εικόνες με λύματα“, δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά στο CRETA24.