Μάχη με τις φλόγες εξακολουθούν να δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στα Ακούμια του δήμου Αγίου Βασιλείου, στο Ρέθυμνο, κάτω από δύσκολες συνθήκες.
Με το πρώτο φως της ημέρας στη μάχη με τις φλόγες ρίχτηκαν 2 πυροσβεστικά ελικόπτερα, ενώ οι επίγειες δυνάμεις που επιχειρούν για την κατάσβεση του πύρινου μετώπου αποτελούνται από 131 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων της 3ης ΕΜΟΔΕ και 28 οχήματα. Το έργο των πυροσβεστών συνδράμουν κάτοικοι της περιοχής, εθελοντές και υδροφόρες ΟΤΑ.

Οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή είναι ισχυροί, γεγονός που δυσκολεύει το έργο της πυρόσβεσης.
Δύσκολη νύχτα πέρασαν οι κάτοικοι στο νότιο Ρέθυμνο, οι οποίοι προσπαθούν με κάθε τρόπο να βοηθήσουν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς.
Ενδεικτικό της δύσκολης κατάστασης που είχε διαμορφωθεί στην περιοχή το μήνυμα από το «112» που εστάλη 20 λεπτά πριν τις 2 τα ξημερώματα στους κατοίκους των περιοχών Σαχτούρια, Κάτω Σαχτούρια, Άγιος Πεύλος, Αγία Παρασκευή, Τριόπετρα, Ακούμια, Μέλαμπες και Κρύα Βρύση με το οποίο καλούνταν παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθήσουν τις οδηγίες των αρχών.

Υπενθυμίζεται ότι η μεγάλη φωτιά εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 10 το βράδυ και οι φλόγες καίνε αγροτολιβαδικές, γεωργικές εκτάσεις.
Σε συνέχεια προηγούμενου μηνύματος στην πυρκαγιά στην περιοχή Ακούμια Ρεθύμνου Κρήτης επιχειρούν 131 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων της 3ης ΕΜΟΔΕ, 28 οχήματα και 2 Ε/Π. Συνδρομή από εθελοντές και υδροφόρες ΟΤΑ.
— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) June 26, 2024
Το άρθρο “Μαίνεται η πυρκαγιά στο νότιο Ρέθυμνο – Σηκώθηκαν ελικόπτερα“, δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά στο CRETA24.













